Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Romero: a PC-é a jövő (Hírek)

2724 levél
Válasz 07.04.13. 20:33 #18
CitizenX
Igazából nem neked szólt, hanem annak, aki felhozta a MarketPlace fizetősségét. Pc-n sincs minden ingyen, erre példa a WoW. De hogy egy talán kevésbé közismert MS tervet is ismertessek, el kell mondanom, hogy az MS komolyan fontolgatja az egész multiplayer scene fizetőssé tételét, és ez ügyben már tárgyalnak jó néhány más kiadóval is. Szóval azért itt is vannak ám dolgok...

Kiegészítők: Miért, Pc-re nem kell minden szirszar? Pendrive, usb-hub, egér-bill, kamera, headset, csak hogy az alapabb dolgokat említsem. Egyszeri pc-snél ezek már szerintem alap dolgok. És most tényleg ki akarjátok számolni, hogy 5 éves periódust véve mi drágább, a PC, vagy a konzol akár HDTV-vel? Ne vicceljetek már... Konzol öt évre HD-val ezzel-azzal kb max 400 000 ft 5 évre, és akkor már túloztam is szerintem egy kicsit. PC vétel alapban - monitorral - gamerkész cuccot nézve legalább 250k - kompromisszumokkal. Aztán legkésöbb két év és vehetsz vga-t, 50-ért. Még két év és teljes gépcsere. Sztem már kb fél millánál járunk. Ráadásul tessék rásasolni a PS2-re, és megnézni rajta a Black c. játékot, aztán tessék azt mondani, hogy a kutyát nem érdekli a PS2. Nagyon-nagyon sokáig felhozatalban versenyképes volt a PC-vel, mindenféle technikai lekőrözés ellenére. Nem minden a graf, és a névleges teljesítmény.

És mint arra már utaltam, csak senki nem reagált rá: Elsősorban az elbaszott PC-gamer társadalom vágja maga alatt a fát, aztán nyavajog, hogy egyre kevesebb a király PC cím...
www.csinicucc.extra.hu
1281 levél
Válasz 07.04.13. 20:21 #17
Indigo
Hogy jön ide egy mmorpg?
2724 levél
Válasz 07.04.13. 20:08 #16
CitizenX
WoW...
www.csinicucc.extra.hu
1281 levél
Válasz 07.04.13. 19:05 #15
Indigo
Na jó, memkártya és még egy kontroller tényleg kell. De ezt azért nem nevezném hűdenagy fejlesztésnek
Multira előfizetni meg csak Xbox-on kell (mocskos kapzsi M$ ugye...), PS3-on ingyenes ez a szolgáltatás.
1560 levél
Válasz 07.04.13. 17:01 #14
Retee
Persze hogy nem kell, anno ps2-hez se volt kötelező memóriakártyát venni, de azért nem ártott. Meg egy gamepad nem az igazi.. mondjuk minimum kettő nem árt. Aztán mondjuk a multira előfizetni se. Nem csak a D10 bennük a közös, Live Gold esetén pl multizhatnak együtt Xboxosok és PC-sek is.
1281 levél
Válasz 07.04.13. 16:49 #13
Indigo
"Na igen, azért ez a konzolt nem fejleszteni sem teljesen igaz. Mert lehet venni hozzá nyolcvan féle gamepadet, klaviatúrát, egeret, iszonyat mennyiségű kiegészítőt. "

És meg kell venni mind a nyolcvan féle gamepadet, mindenféle klaviatúrát és egeret, meg az összes iszonyat mennyiségű kiegészítőt? Nem kell. Akkor meg? Megveszed az alap felszereltségű konzolt, hazaviszed, rádugod a tévére és játszol... Nem kellenek ide extrák...

X360-nak és Vistának meg mindössze egyetlen közös pontja van, a DX10, de ebből a játékos nem sokat lát... Viszont a fejlesztőknek nagy könnyebbség, ha PC-re és X360-ra is portolni akarjék a játékot.
1281 levél
Válasz 07.04.13. 16:44 #12
Indigo
Elég nagy tévedésben vagy te is. Konzolt nem az vesz, aki "hülye", hanem aki szereti a kényelmet és megteheti hogy fenntartson egy konzolt is, és persze szereti a konzolos játékokat. Gamepaddal Doomozni meg óriási baromság, egyébként is, egy Doom nevezetű techdemóhoz megteszi a pécé is... LCD tévé meg már alap lesz a jövőben, sőt, egyre olcsóbbak lesznek, úgyhogy ez nem jelenthet nagy gondot annak, aki meg tudja fizetni mondjuk a PS3-at. Internet már szintén alapból van minden háztartásban. De ki mondta, hogy aki konzolt vesz, az konzolon fog pécédómozni? Arra ott a pécé... Konzolra meg azért kell a net, hogy lehessen jókat multizni.

Árvitába meg nem szállok bele feleslegesen, mondtam, hogy ki-ki vásároljon pénztárcája szerint...

"Egyedül a játékipar miatt fut a konzol" - Ezt nem is értem... Mi miatt futhatna még egy (elsősorban) játékra való konzol??
1560 levél
Válasz 07.04.13. 14:07 #11
Retee
Na igen, azért ez a konzolt nem fejleszteni sem teljesen igaz. Mert lehet venni hozzá nyolcvan féle gamepadet, klaviatúrát, egeret, iszonyat mennyiségű kiegészítőt. Meg hát az igazi játékhoz azért tényleg nem árt egy jó tv..Viszont épp emiatt közeledik a PC és a konzol, főleg az Xbox 360nál, ami ugye már kompatibilis a Vistával..
Ugyanakkor a konzol tényleg egy másik játékstílus, anno mikor lehozta haverom a GameCube-ot volt rajta vmi elég gagyinak tűnő verekedős játék, leültünk elé hárman és nem bírtunk felállni, annyira jó volt. Mászkálós-verekedős játékok meg absz nincsennek PC-n sajna..
10589 levél
Válasz 07.04.13. 13:49 #10
Dark Archon
Nem kell túlbonyolítani szerintem, konzolt általában az vesz, aki síkhülye a PC-hez és csak játszani akar, azt is úgy ahogy (pl. próbáltál már gamepaddal Doomozni? ). Persze, lehet netezni is konzollal már, aki nem fél a szemének a kifolyásától, ha meg LCD TV-t is vesz hozzá, ott vagyunk a high-end gépnél 20-22"-os TFT monitorral. De én pl. nem köttetnék be netet, csakhogy a konzolomnak legyen. A PC elavulásának 1-2 éve után az alkatrészeket még mindig el lehet adni (persze féláron), így az 50 rongyos VGA pl. csak 25ben van, egy 5 éves konzol viszont kinek kell?

Egyedül a játékipar miatt fut a konzol, a már említett warezolás miatt (nem mintha nem lennének konzolchipek, ami ua. hatás). A sulisokat meg a dolgozókat sem lehet egy kalap alá vonni, de online játékokat, aki játszani akar kénytelen megvenni a zsebpénzéből. Az meg a játékipar hülyesége, hogy képtelen kitalálni megfelelő védelmet. Legjobb a hardware kulcs, kis USB meghajtó formájában, a millió Ft-s CAD programoknál tuti megéri, egy ilyet gyártani akkor sem lehet nagy összeg...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2724 levél
Válasz 07.04.12. 22:37 #9
CitizenX
Romero szegény a múltban él, és hát neki már nincs nagy jövője tényleg.

Először is: Tök jó, hogy ilyen ütemben fejlődik a számtech, halleluja, hogy jönnek a 99 magos processzorok virtuális világegyetem gyorsítótárakkal, meg fluxuskondenzátorokkal és lesz minden gépben timeshift real-time-slo-mo karesz, de nagy hiba pusztán a technikai adottságokból jövők(g)épeket építgetni.

Lehet, hogy nagyon hamar adott lesz a hw a nextgen konzolok leverésére - dx10-el asszem ez be is következik -, de azért ne felejtsük már el, hogy igen nagyot nyom a latba az ártényező.

Meddig életképes kompromisszumok nélküli játékra egy mai high-end pc? Mondjuk nem high-end, de egy 300k-s csúcsgép? Max 2 évig szerintem. Aztán újabb százezrek. A fejlődés egyik rákfenéje a gyakori teljes platformváltás pl. Erre ki kiváncsi?

Ez az anyagi része. A másik, hogy a PC-ipart ráadásul nem is a nextgen konzolok fenyegetik elsősorban, hanem paradox módon éppen hogy a HC PC-gamerek. A pirate vérpistikék, akik mindent letöltenek, lopnak, és kedvenc játékukat sem hajlandóak megvenni. Ezért úszik át egy csomó project konzolra, mert a fejlesztők azt gondolják - joggal, teszem hozzá - hogy "apátok faszát, pistikék, 3-4 évig napi 12 órában kódolunk, texturázunk, tökömtudja, ti meg megjelenés elött pár nappal 2 óra alatt letöltitek, aztán lázadtok, hogy ez nem jó meg az nem jó?"

Konzolon tizedakkora a pirate rating, könnyebb rá a fix hw miatt szoftot írni, nagyobb buli az ottani célmeló és terjesztés. Hálásabb, fizetőképesebb közönség, na. KonzolKaresz öt évente befektet a hw-ba, és azon túl nem kell elvernie a pénzét mindenféle faxombax ápgrédre, ergo potenciális szoft-vásárló lehet belőle. Ezzel szemben PécéPeti nonstop vakarja a fejét, hogy hűűű bazeg, csicskul a vga-m, venni kéne azt az új picsashaderes, parasztblinder-effektes csicsaújjat 50 ezerért, hogy legalább mainstream legyek, hát hülye leszek még ez mellett játékokra is áldozni."

Szóval rohadtul nem a konzolokkal kéne kapcsolatba hozni a PC-játékipar gyengülését - ami gyengülés (nem halál!) érezhető tény ugye... -, hanem az anyagiakban, és az ebből fakadó kalózkodásban, az elterjedt, elvetemült, "semmit nem honorálok, mert az tök menő és trendi a suliban" felfogás miatt. A PC-játékipart épp hogy a PC-játékosok akasztják...
www.csinicucc.extra.hu
3933 levél
Válasz 07.04.12. 13:34 #8
Samu G
Színvonal alatt lehet érteni, hogy jól összerakott játék 8jó grafika, kezelhetőség ) : ez mindkét esetben igaz.
lehet érteni innovatív dolgokat : ez már egyik esetben sem nagyon igaz (de PC-re azért még vannak innovatív játékok)
lehet érteni vmi plussz értéket képviselő dolgot : (pl történelmi kalandjáték (mára kihalt sajnos), igazi szimulátorok (csak PC), történelemhű stratégiák ( csak PC )
meg jelenthet művészi értéket (bár ez elég ingatag kérdéskör) ez azért mindakettőn van.

Igazából a PS3 árával az a baj, hogy ugyanannyi mint a PC és a játokok árának különbözőségével a hosszabb távon se jársz jobban. Szóval az eddigi árelőny elveszett azért.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1281 levél
Válasz 07.04.12. 12:55 #7
Indigo
Ez nem műveletlenség kérdése

A konzolok meg persze drágák, de csak egyszer kell megvenni, nincs évenkénti fejlesztgetés, mint PC esetében... Így aztán nem is biztos, hogy mindent összevetve egy konzol többe kerül, mint egy PC De mindenki vásárol pénztárcája szerint...

Színvonal kérdésébe ne menjünk inkább bele. Lehet hogy mindkettőnknek más jelent ez a fogalom...
A 10x-es eladási különbözet amúgy két dolgot jelenthet:
1. mégiscsak többen választják a konzolt,
2. PC-n viszonylag egyszerű warezolni, viszont ebből semmilyen bevétele nem származik a fejlesztőnek/kiadónak, így aztán teljesen természetes, hogy ők is a konzolt fogják előnyben részesíteni...

Némileg eltérő stílusú játékok is vannak a két platformra, ráadásul stratégia eleve kilőve konzolon, szóval nem is igazán lehet objektíven összehasonlítani a kettőt (pláne, ha eleve nem csíped a konzolos játékokat).
3933 levél
Válasz 07.04.12. 12:14 #6
Samu G
Hát én még konzolok halálhírét nem hallottam költeni (lehet én vagyok csak műveletlen).

A gond ott van az új konzolokkal(legalábbis a PS3-al) hogy drágák. kb annyiba kerül egy PS3 mint egy jó PC.

A PC-s játékok halálát nem a színvonal hanem amiatt emlegetik, hogy vannak konzol exkluzív címek, meg 10x annyit adnak el konzolra egy játékból (mellesleg szerintem pont PC-n van színvonal - legalábbis PC-re még vannak rétegjátékok, amik azért plussz értéket is képviselnek)

De Romero szerintem is hülyeségeket beszél. De jó lenne ha igaza lenne (szép PC-s álomjövő - bár végülis engem nem érdekelnek a konzol exkluzív játékok (pont olyaok amilyen stílus engem kevésbé érdekel)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1281 levél
Válasz 07.04.12. 11:49 #5
Indigo
Is-is. Anno, mikor a PC-k teljesítményben kezdték komolyabban túlszárnyalni a konzolokat, akkor sokan mondogatták, hogy a konzoloknak végük. Ezzel szemben ma is veszik még a PS2-t is, és a konzolbiznisz köszöni szépen, él és virul, és mihelyest jönnek a komolyabb játékok a PS3-hoz, annak is fellendül majd az eladása.

A PC-nek meg folyamatosan halálhírét keltik, már jópár éve, nem kell vele foglalkozni . Szvsz a PC, mint játékplatform még nagyon sokáig élni fog - erről gondoskodik a Microsoft az újabbnál újabb directx-ekkel, valamint a hardvergyártók az újabbnál újabb processzoraikkal... Hiszen gyakorlatilag a játékipar jelenti a legkomolyabb húzóerőt a számítógépgyártásban, és óriási bizniszről van szó, nem áll érdekükben a gyártóknak a PC-s játékipar halála... Szerintem (és ez csak feltételezés) ami miatt a PC-s játékok halálát emlegették anno, az a folyamatosan süllyedő színvonal lehet, meg a totális unalom és ötlettelenség, ami az elmúlt években a játékok nagy részét jellemezte...

Ami pedig azt illeti, valóban embere válogatja, hogy kinek mivel kényelmesebb játszani. Van, aki jobb szeret bill+egér kombóval az íróasztala fölött görnyedve játszani, és vannak sokan, akik csak akik nem szeretnek telepítgetni meg bűvészkedni a gépükkel, hogy elinduljon egy játék, hanem berakják a lemezt, kényelmesen elterpeszkednek egy fotelben, és egy kézreálló kontrollerrel játszanak. (Ehhez persze az is kell, hogy anyagilag megengedhessék maguknak, és nem a warezolásból kell kiindulni, mikor a PC mellett érvelünk...)

Mindenesetre Romero hülyeségeket beszél. Ő pusztán technikai adatokból indul ki, szimplán a teljesítményből, ami szerintem hibás megközelítés... De a gyakorlat sem őt igazolja, hisz akkor a PS2-nek és Xbox-nak sem lett volna akkora sikere, ha ez annyira mérvadó lenne. A konzolosok különben is szarnak rá, hogy most éppen hol tart a PC teljesítményben, nekik adva van egy tökéletes játékplatform, és vígan elvannak rajta...
3933 levél
Válasz 07.04.12. 09:47 #4
Samu G
Inkább pont fordítva : a PC-s játék halálhírét költötték mindíg (csak nem akar összejönni)....
Amúgy miért lenne egész más játszani? (inkább embere válogatja, én nekem a konzol nem jött be jobb szeretem ott az egér, billentyű, meg minden program egy szerkezetben)
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
1281 levél
Válasz 07.04.12. 09:39 #3
Indigo
Nem lesz igaza. Ugyanez volt a helyzet PS2 és XBOX idejében is, már akkor is igen hamar elérték a PC-k a konzolok teljesítményét, és mi lett? A konzol él és virul. A hardver-teljesítmény nem minden, konzolon egész más játszani...
3933 levél
Válasz 07.04.12. 08:42 #2
Samu G
Romero az utóbbi időben csinált egyáltalán valamit ? (gyík daikatana az uccsó amire emlékszek).

Amúgy legyen igaza.
Glory, Glory Man United !!! Champions of England, Europe and the World!!!
2161 levél
Válasz 07.04.11. 18:23 #1
Zup
Éljen!
‎1828 - Drakula fiatal szűz lányok véréből táplálkozik. 2010 - Drakula éhen hal.
766 levél
Válasz 07.04.11. 18:23
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Romero: a PC-é a jövő (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.