Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Crusader Kings - készül a kiegészítő (Hírek)

Crusader Kings: Deus Vult

Crusader Kings: Deus Vult
A legutóbbi Crusader Kings: Deus Vult cikkek, hírek
413 levél
Válasz 07.09.02. 09:49 #3
Petykemano
Hali!

Én nem amiatt nem csodálkozom a topic alacsony látogatottsága miatt, mert nehéz lenne a játék vagy mert angol. Manapság már a legtöbb ember boldogul annyira az angollal, hogy egy játékot tudjon játszani és élvezni. Gyakran jön fel kérdés, hogy történt valami és Te erre mit lépsz, mit választasz, de a választási lehetőségeknél HINTként ott van, hogy melyik mivel jár. Néhány címszót meg meg lehet nézni a szótárban.
A bonyolultságra se mondanám azt, hogy olyan egetverő. Az egyetlen nehézség az, amikor különböző törvényeket kell változtatni, hogy az majd milyen hatással lesz. DE az való igaz, hogy rá kell jönni a játék ízére, ki kell tapasztalni. A nehézség inkább abból adódik, hogy ez nem az a tipikus igázzuk le a világot játék, hanem a játékban legalább annyira fontos a dinasztia, valamint a hűbéresi lánc építése, figyelemmel kísérése és karbantartása. Mert a birodalom akkor zuhan össze, ha egy vezetésre alkalmatlan trónörökös lép trónra. Akkor lázadnak a hűbéresek.

Szerintem amúgy nagyon jó játék! Örülök a folytatásnak, vagyis kiegészítésnek.
Egyetlen nagy hibáját láttam csak a rendszernek, amivel nem tudtam megbarátkozni: a "hűbéresem hűbérese nem a hűbéresem" elv implementációjával a katonai szolgálat terén. A feudális rendszer szerint a hűbéres földet kapott a hűbérúrtól, s a ennek fejében a neki adományozott birtokok nagyságának megfelelő számú fegyveres katonát volt köteles kiállítani (és a hűbérúr rendelkezésére bocsájtani honvédelem esetén). Azonban mivel a hűbéresem hűbérese nem hűbéresem, vagyis nem tudom a massziv mozgósítás gombra kattintva hadba hívni a hűbéresem hűbéresét, ezért ha sok nagy területtel rendelkező herceg a birodalomban, akkor a király nem tud megfelelő hadsereget hadba hívni (csak ha egyesével végigmegyek a provincián és rákattintok a seregre, ami viszont hűségcsökkenéssel jár), pedig a herceg köteles lenne a neki adományozott területeknek (tehát beleszámítva az őáltala hűbérbe adott földeket) megfelelő számú zsoldost kiállítani.


amúgy a CK-hoz, vagy CKV-hez készíted már gőzerővel a fordítást?

Pety
1 levél
Válasz 07.09.02. 08:14 #2
shoma12
Szevasztok!
Nem csodálkozom hogy ennyire nem látogatott ez a topic, mivel a játék valóban nehéz és ráadásul angolul is kell tudni hozzá (nem kicsit).

--- Gőzerővel dolgozom a magyar fordításon, kb 50%-nál tartok. ---

Ha kész lesz, itt is kihirdetem hamarosan, és küldjön emilt akinek szüksége van rá: shoma12@mailbox.hu

Szerintem egy nagyszerű játék, és tisztelek mindenkit aki tud játszani vele!
766 levél
Válasz 07.09.02. 08:14 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Crusader Kings - készül a kiegészítő (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.