Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Politika - az egyetlen ilyen célú topic a Dome-on

32044 levél
Válasz 17.02.24. 14:40 #40532
szbszig
Én először nem akartam elhinni, hogy a tegnap belinkelt Kósa-interjúban az "eleve vesztes ügy" kifejezés már a pályázás kezdetére vonatkozott volna. Úgy gondoltam, biztos félreértette csak mindenki, és a jelenlegi helyzettől, a 266 ezer aláírás nyilvánosságra kerülésétől számít csak a pályázatunk "eleve vesztes ügynek", ha bent hagyjuk, és nem vonjuk vissza rögtön. De az általad most linkelt Orbán-interjú is inkább az előbbi olvasatot támasztja alá.

Mint ahogy ez a friss hír is. Ha az úszó-vb-re, amit tényleg komolyan gondoltunk, és el is nyertünk, tudtunk úgy pályázni, hogy a központi uszodára teljesen hasból kamuztunk be egy látványtervet, ami köszönőviszonyban sincs a megvalósult épülettel, akkor el sem merem képzelni, a budapesti olimpiai pályázat anyagában szereplő terveket és elképzeléseket mennyire lehet komolyan venni...

Egyébként az is röhej, hogy ugyanennek az uszodának az elkészültét a M1-en úgy jelentették be, hogy tökéletesen, időre és a tervezett költségkeretből valósult meg. Végül is alternatív ténynek elmegy, csak azon múlik, hogy melyik látványtervet nézzük, és melyik költségkeretet: az első kb. 8 milliárdosat, vagy a legutolsó 50 milliárd felettit.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1483 levél
Válasz 17.02.24. 08:50 #40531
-T0ng-
Az országos sikert talán ott tudják majd elérni, hogy a fiatalos probléma és nem ideológia központú hozzáállásuk, fiatalos kommunikációjuk meg fogja tudni szólítani az én és a nálam fiatalabb korosztályokat is. Arról nem is beszélve, hogy pont ott fognak alternatívát állítani, ahol az LMP vagy az Együtt nem volt képes: Önszervező, senkivel nem összekapcsolható csapat, akiket nem az érdekel, hogy a kérdés megválaszolása bal vagy jobboldalról közelíthető meg, hanem hogy meg kell oldani.

Én látom a környezetemben, hogy sokan nem érdeklődnek azért, hogy ki van kormányon, hanem az ígéretbe kapaszkodnak, hogy jobbá teszik az egészségügyet, a foglalkoztatottságot, a lakhatást stb. A kormány propagandája ebből áll, és látszatintézkedésekkel ezt képesek is fenntartani. Más kérdés, hogy egy idő után ez nem fog menni (vagy már most kezdenek az emberek átlátni rajta) és megpróbálnak olyan erőt keresni, aki igyekszik tenni valamit.

Országosan is lehetnek sikeresek, de ehhez pont az kell, hogy kis csoportok és nagy csoportok problémáit is felkarolják és ne csak a fővárosban.

Nem mondom azt, hogy kormányváltó erő lesz a Momentum, de nem is ezt akarják (helyesen), hisz már az siker lenne, ha az ellenzéknek lenne súlya a parlamenti döntésekben.
1483 levél
Válasz 17.02.24. 08:45 #40530
-T0ng-
A probléma, hogy Orbán a Kossuth Rádióban is megtalálta azt, hogy hogyan lehet gyilkolni a Momentumot.

Innentől fogva az már a (többségében megvezethető) embereken múlik, hogy ennek a relációnak bedőlnek-e illetve az álomgyilkosságot maguknak érzik-e. Az interjúból az is jól látszik, hogy nagyon jól kommunikálják a népszavazás kérdését: Lefordították arra, hogy az Olimpiához egy egység kellett volna, és mivel a Momentum megtörte ezt az egységet már nem volt értelme az egésznek. A cseresznye a habos torta csúcsán az, hogy amúgy elismeri (vagy legalább is nyugtázza), hogy amúgy sem kaptunk volna szavazatot a választáson (tehát a másik két jelölt mellett mi egyébként sem rúghattunk volna labdába), mindenesetre az "új SZDSZ", ami úgyis lepaktál majd az MSZP-vel elvette tőlünk a lehetőséget is.

És itt csak az összefoglalóban elhangzik egy csomó Bayer (és nem Bayern) fan, tegezes nagymagyar számára értelmezhető kulcsszó: Magyar egység, SZDSZ és MSZP (ráadásul szövetség), a magyaroktól elvett álom....

Borzalmas! Nem is értem, hogy ilyen kiforgatások ellen hogyan lehet védekezni. Hogy egyáltalán elég-e az, hogy most felkarolnak egy újabb ügyet és cseszegetik tovább a kormányt. Látom a Momentum reakcióit ezekre a lépésekre (Kormány gyávasága, elvett demokratikus lehetőség, stb.), de ezt sehol nem érzem olyan erős reakciónak, mint a kormányoldalét.
4711 levél
Válasz 17.02.23. 15:08 #40529
Christoph
Az jó, hogy meglovagolva a népszerűséget elkezdték pedzegetni az ügynök-kérdést (nem mintha most konkrét jelentősége lenne, de jelzésértékű hogy ott akarnak maradni a politikai életben). De az kb. megjósolható, hogy pontosan annyira fővárosi marad ez az egész mozgalom, mint az szdsz, milla, lmp és társai. Szerintem képtelenség, hogy országosan sikeresek legyenek. Most elvonatkoztatva minden ideológiai dologtól vagy szimpátiától, szép lassan feledésbe fognak merülnek.
2865 levél
Válasz 17.02.23. 11:35 #40528
RAI*DEN
"Egy eleve vesztes ügybe hajszoltuk volna bele magunkat". Tegnap még az volt a jelmondat, hogy "A NOB ránkszabta a pályázatot, esznk ágába se legye kiszállni", meg "Soha ekkora esélyünk nem volt Olimpia rendezés elnyerésére", meg "Egy álom megvalósulása küszöbén van az ország", meg "Egy álom veszhet el a népszavazási kezdeményezés miatt", és erre most meg van pofája ennek a gerinctelen féregnek úgy nyilatkoznia, hogy eleve bukásra volt ítélve az egész, magyarán teljes mértékben segget csináltak a pofájukból...A slusszpoén az egészben, hogy a magyarázkodás helyett, meg ahelyett, hogy magukra vállalnák az egészet, megint másra mutogatnak ujjal, holott az egész az teljes felelősségük. Kár, hogy ez a legtöbbeknek semmit sem fog jelenteni az országban, és sajnos 2018-ban ugyanezt a csőcseléket képes lesz megszavazni ez a szerencsétlen hülye országunk...
1483 levél
Válasz 17.02.23. 08:39 #40527
-T0ng-
És már tárgytalan is a dolog.....visszavonták, az a Budapest 2024 oldal gyászba borult, a kormány és a Fidesz (akik állításuk szerint nem is akarták igazán) már az ellenzéket hibáztatja és persze a Momentumot, akik mögött kötelezően csak is Soros György állhat, míg a BOM és Gundel Takács Gábor kvázi gyávának nevezte a kormányt, lépését pedig kínosnak.

A Momentumnak pedig itt lesz nehéz labdába rúgnia, mert innentől fogva egy az ellenzékkel:Anti-magyar, a haza jobbulását nem kívánó, külföldről támogatott csürhe, aki csak rombolni tud, de a gyarapodásért nem tesz. Hogy egy kommentből idézzek: "Sz*rf*szú p*csök"

A kormány innentől fogva talál más megoldást, hogy bevételt szerezzen, támogatóiban a tüzet felkorbácsolta és harcba hívta, míg egy még meg sem születő új politikai erőt már most a földbe igyekszik taposni. Drukkolok azért, hogy legalább a MOMO ne simuljon bele abba a rétegbe, amibe anno az LMP-nek is sikerült.
1483 levél
Válasz 17.02.22. 18:12 #40526
-T0ng-
Azt azért hozzá kell tenni, hogy az ország és a város mérete miatt pl. a Balatonnál is lettek volna versenyek ha jól tudom. Turisztikai hatást is el lehet ilyenkor sütni....

....a lényeg, hogy szerintem a vidéki jobboldali szavazók nem annyira érzékenyek a pénzköltés kérdésére, mint amennyire itt elképzeljük. Nagycsaládos kedvezmény, szakmunkás alapbérének emelése, tanár, egészségügyi dolgozó és közigazgatási dolgozók bérének növelése, nagycsaládos támogatás....mind olyan hangzatos és látszólag megvalósuló dolog, ami ellett az embereket nem érdekli maga a pénz, amit kivesznek a zsebéből, különösen, hogy az nem annyira kézzelfogható, mint a fizetésemelés.

Azokkal a körökkel viszont, akiket nem nyűgöztek le ezzel (pont a tanárok, akiknek nem nőtt a fizetése, a kórházi dolgozó, aki látja, hogy mennyire szar állapotban vannak a kórházak, stb.) lesznek azok, akik majd azt mondják vidéken is, hogy marhaság.

Viszont még egyszer mondom, hogy nem az a lényeg, hogy ki hogy szavaz, az eredmény magyarázható a kormány részéről. (ahogy mondtam siker és visszavonás esetén = van demokrácia így a civilek jajgatása alaptalan + bízzunk a NER-ben mert ő tudja, ha nem akkor meg jön, hogy bizony az emberek tudják mi jó nekik, de a gonosz ellenzék és Soros új bérencei éket akartak verni a nagy nemzeti egységbe)
32044 levél
Válasz 17.02.21. 14:18 #40525
szbszig
Érdekes kérdés, hogy megéri-e inkább országos népszavazásra játszani a Fidesznek. Elsőre alapvetően úgy tűnik, hogy igen, mivel úgy valószínűleg az érvényesség is jóval nehezebben jönne össze, másrészt vidéken sokkal több a jobboldali szavazó. Viszont ott van azért az is, hogy egy budapesti olimpiából éppen a vidékiek látják a legkevesebb hasznot. A budapestiekkel legalább el lehet hitetni, hogy egy csomó infrastrukturális beruházás is megvalósul közben, amelyekre egyébként csak évtizedek múlva, vagy soha nem kerülne sor. A vidékiek ellenben ugyanúgy fizetik a pénzt a közösbe, de semmilyen közvetlen hasznát nem látják majd egy budapesti rendezésnek, nekik ez inkább erkölcsi kérdés marad.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1483 levél
Válasz 17.02.21. 13:32 #40524
-T0ng-
A Népszavazás érdekes dolog: Itt van ugye a tény, hogy amennyiben egy kérdésben leadsz egy kérelmet és megvan hozzá az aláírás, úgy abban a kérdésben már nem lehet másik népszavazást tartani.

Az más kérdés, hogy a kormány hogyan tudja csűrni csavarni a dolgokat. Itt pedig jön a csavar:

Egy esetleges népszavazás esetén nekik nincs veszteni valójuk: Ha az emberek többségében elutasítják országosan, a Fidesz felteszi a kezét visszavonja a pályázatot és azt mondja, kérem itt demokrácia van mindenki láthatja. Hatalmas reklám 2018-ra mert a kiábrándulóknak azt mondja, lehet kommunikálni attól még velük, hogy a NER rendszerében az illiberalizmus dívik. Ha mégis vesztenének sincs baj, hiszen akkor mondhatják azt a MOB-nak és Tarlósnak, hogy na vonjátok vissza a hülye ötleteteket, mi ezt soha nem támogattuk. (ami persze nem igaz, de a Fidesz és a kormány mindig is tudta mikor kell egy figurát beáldozni és lássuk be, hogy mind Borkai, mind Tarlós igencsak ott van a listán.)

Persze a legjobban akkor jönnének ki, ha az emberek nem mennének el szavazni olyan számban, hogy érvényes legyen, mert akkor lekommunikálnák azzal, hogy az emberek egy ilyen kérdést válaszra sem méltatnak, mert mekkora hülyeség és ennyire megbíznak a NER-ben.

Reklámnak mindenképpen jó lesz és képesek lesznek belőle pozitív üzenetet kisajtolni (még az előző népszavazást is megmagyarázták pedig az pofáncsúszós bukta volt). Ami számomra szomorú következmény lenne, ha emiatt a Momentum is eltűnne a süllyesztőbe.
2759 levél
Válasz 17.02.21. 12:56 #40523
Aryx


szerk 6:55-től
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
221 levél
Válasz 17.02.18. 08:13 #40522
Ricsi1976
Jól látod. Az a baj, hogy már az olimpiai előkészületekre is csilliárdokat tapsoltak el feleslegesen :/
32044 levél
Válasz 17.02.18. 07:49 #40521
szbszig
És már alakulnak is át a vélemények. Elsősorban a Fidesz berkein belül persze: már nem annyira nemzeti ügy az olimpia, meg egyébként is ők nem tudják befolyásolni az egészet, hiszen hivatalosan Budapest város nyújtotta be a pályázatot. De a másik oldalon ugyanígy megvan az átértékelődés. A kezdésnél még ugye NOlimpia volt a kezdeményezés neve, meg azt magyarázták végig, miért kell bármi áron megakadályozni az olimpiát. Tegnap, az ajánlások leadásánál viszont már azt jelentette ki a vezetőjük, hogy a Fidesz meg ne próbálja maga visszavonni a pályázatot, most már népszavazást akarnak mindenképpen. Persze azért, mert a vártnál sokkal több aláírás gyűlt össze, és nyeregben érzik magukat. Egy esetleges nagy arányú győzelem a leendő népszavazáson pedig személy szerint az ő pártpolitikai ambícióiknak is nagy lökést jelenthetne.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16141 levél
Válasz 17.02.17. 13:40 #40520
david139
266.151 aláírás
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
27813 levél
Válasz 17.02.16. 16:50 #40519
LordMatteo
borsodi jobb bar ettol meg nem jo. regi sopronit szerettem, de ez az "uj" recept ami 2 3 eve van, borzalmas.

szerk: bocs az offert, most nezem h politikaban vagyunk
A kibaszás társas játék, sose feledd.
16141 levél
Válasz 17.02.16. 16:26 #40518
david139
A Borsodihoz és a Kőbányaihoz viszonyítva kiváló sör
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
27813 levél
Válasz 17.02.16. 16:08 #40517
LordMatteo
gondolom poenkodsz de sajnos tobb embert ismerek is, aki szerint a soproni meg mindig jo sor...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20613 levél
Válasz 17.02.16. 15:06 #40516
Pyrogate
Bármilyen cikk kommentjei 90%-ban faszságot tartalmaznak, mivel leginkább a szerencsétlen hülyék gondolják, hogy az ő véleményük annyira érdekes egy ilyen platformon. A másik fele simán trollkodik.
Értelmes ember cikkek alá nem kommentel

Egyébként szerintem a hazai tömegsöröknél jobb sör a csíki. A termék jogilag román, ahogy az alapító többségi tulajdonosa is román állampolgár, de nem véletlenül beszél magyarul és adja ki magyarul a termékét
A terméknek ügyes a marketingje, a politika meg nyilván ráugrik. Ennél többet nem kell belelátni.
1483 levél
Válasz 17.02.16. 13:23 #40515
-T0ng-
Te jó ég! Egészen idáig igyekeztem kimaradni és figyelmen kívül hagyni az Igazi Csíki Sör körüli mizériát, de a mai napon volt szerencsém elolvasni egy cikket, aminek a végén belenéztem pár kommentbe is, melyek után lesújtó véleményem van az országunkról....

1./ Alapból nem értem, hogy egy Erdélyben gyártott sör (ami ugye Romániába van bármennyire is él sok Trianont meg nem élt generációmhoz tartozóban a revizionizmus immáron idejétmúlt szelleme) miért kell a magyar választópolgárnak létkérdést csinálnia.

2./Nem értem, hogy az aki a jog alapján képes megérvelni azt, hogy miért nincs igaza az Igazi Csíki Sör gyártójának miért lesz anti-magyar (hasonlóan szép és nem létező szóösszetétel az illiberalizmushoz), egyáltalán miért az én magyarságom tanúbizonysága az, hogy drukkolok-e, vagy nem egy külföldi sör elnevezésének (mert Erdély még mindig Románia része).

3./Azt pedig aztán végképp nem értem, hogy azért mert valaki más véleményen van, mint amit a magyar csatornákon nagy átlagban sugároznak miért lesz kevésbé magyar?

Aztán egy kis eszmefuttatás után beleharaptam a szendvicsembe és rájöttem, hogy kár is ezzel foglalkozni. Ahelyett hogy innának egy kortyot a jó hazai Soproniból....
1483 levél
Válasz 17.02.14. 13:39 #40514
-T0ng-
Én pedig csak azt mondtam, hogy bár 25 éve lett volna, azt nem hiszem, hogy valaha is megtudjuk mi zajlott le benne igazán. Felvetettem egy vélelmet, hogy miért, de akár lehetett volna másképp is.

Horn esetében azt hiszem sokat játszott közre pártjának visszatérése is. A rendszerváltást követően volt egy politikai ingázás az emberekben. Kezdetben nem tudtak mit kezdeni a rendszerváltással igyekeztek elfogadni az új politikai elitet, majd egy csalódást követően visszatáncoltak, aztán megint csalódtak és megint a már polgáriasodó új párt felé néztek, majd vissza mert nem látták elég erősnek.

A legmegdöbbentőbb, hogy ez az ingázás addig folyt, amíg az emberek meg nem találták azt a pártot, ami képes élni nélkülük is, hasonlóan a rendszerváltás előtti időkhöz. Talán ezért is olyan fontos a közép-európai populista pártoknak lebontani a rendszerváltás utáni szabadságmítoszt és új, általuk meghatározott körülmények alapján legitimáltatni kormányukat.
1080 levél
Válasz 17.02.14. 11:39 #40513
iX
Nem értettelek félre. Csupán azt mondom, hogy bőven lett volna helye és 25 év alatt ideje annak, hogy elmondja mi történt. Sokszor felmerült a téma, hogy többször nekiállt a maga módján, aztán mégsem sikerült...
Szerintem elfogadta volna a nép, mint ahogy Nagy Imre "kommunista" múltja sem okozott törést a megítélésében. Igaz csak húsz évig, aztán jött az alternatív történelem

Horn életében is voltak sötét foltok, de sosem tagadta, hogy karhatalmista volt. Az meg a sors iróniája, hogy mekkora demokrata vált belőle, főleg a jelenkori utódok tükrében.
1483 levél
Válasz 17.02.07. 09:51 #40512
-T0ng-
Hááát én nem akarom Walesa-t felmenteni, félre ne érts. Én a gyónással is úgy vagyok, hogy hiába mondod ki a bűn akkor is megtétetett. Viszont a történelemben rengetegszer adódott olyan morális döntés, ahol két rossz közül tudott egy vezető választani. Akkor egyszerűbb lett volna beismerni, de akkor pont arra volt szükség, hogy egy erős figurája legyen a lengyel társadalomnak.

Időközben bevallhatta volna, de azzal mindent amit vele legitimáltak veszélybe sodort volna, és most pont ezt használja ki a PiS is. Hozzáteszem itthon Horn ügye is annak idején hasonló kaliberű volt, de hát tudjuk, hogy a magyar embert az ilyennel nem lehet megsérteni.

A probléma azt hiszem ott van, hogy az emberek mindenben csak a jót és a rosszat látják, az árnyalatot nem igazán.

Ami a rendszerváltás környékét illeti és a figuráit: Valahogy közép és kelet-Európában a várt átmenet nem sikerült úgy, ahogy mindenki szerette volna. Németországban egyszerű volt a dolog, hiszen a nyugat németek hozták azt a politikakultúrát, ami nem tűrte meg az előző rendszer kiszolgálóinak jelenlétét a politikában. Közép-Európa viszont megakadt azon a ponton, hogy a rendszerváltás nem a nép akarata mentén alakult, hanem egy elit döntötte el, hogy hogy lesz az átmenet. Erre a politikai érdektelenségre szoktam felhozni a Szomszédok rendszerváltás idején felvett részeit. Jól látható, hogy sokan nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, nem értik és érzik, hogy nekik ez hogy lesz jobb, mert a rendszer, amiben addig éltek (főleg a szüleink generációja) arra épült, hogy bármi áron de az emberek legyenek boldogok. Persze azért, hogy szüleimnek már 23 évesen saját lakása volt nagy árat fizetett az ország, de ilyen közegből átváltani a bizonytalanba nem egyszerű egy nép számára.

Lengyelországban egy ember kezébe adták az egész rendszerváltást. Idealizálták és felmagasztalták. Walesa a nép embere volt és így a nép hitt abban, hogy valami jobb jön. Mindegy, hogy az új rendszer hogyan és miként épült ki, de a figurája központi elem volt, így minden ami akkor épült, az ő nevével fémjelzett.

Az illiberalizáció folyamatának megkérdőjelezhetetlen lépése a pillanat, amikor a korábbi rendszerváltás a kormány megkérdőjelezi. Itthon az volt a kulcsmondat, hogy nem a nép akaratából történt, de a választópolgárok (60%-ának) kétharmadával felhatalmazást kaptak arra, hogy a nép nevében tényleg új alapokra helyezzék a rendszer. Lengyelországban már akkor kiépült a mondva csinált katolikus hagyományok mentén haladó rendszer. Az egyház támogatása pont a katolikus többség miatt kritikus volt és mivel a kormányzó párt is katolikus olyan alapot kellett találni, ami a saját bántalmuk nélkül támadható, Walesa pedig ilyen: munkás volt, most kiderül, hogy ügynök. Mekkora hitele van annak a keresztény lengyel államnak, ami egy ügynök ikon figurája mentén épült fel?

És itt jön be az, hogy a választópolgárok válasza vagy igen vagy nem lesz. Vagy elfogadják azt, amit az új kormány mond, vagy morognak, hogy szegény Walesa. De senki nem kérdezi meg, hogy Walesa miért volt ügynök, mit tett amíg, az volt, miért gondolta meg magát, és egyáltalán miért kell valaki a múltja miatt cseszegetni, annak ellenére hogy mit tett később az országért.

Elfelejtettünk kérdezni és csak elfogadjuk, amit mondanak és ez hatalmas hiba.
1080 levél
Válasz 17.02.06. 15:17 #40511
iX
Nem is neked tulajdonítottam, azt én mondtam... nem véletlen vesztett elnöksége végére a népszerűségéből akkorát.

Mindenesetre ha a rendszerváltáskor kiáll és elmondja mi történt vele, nem lett volna gond. Azért ez egy súlyos jellemhiba.

Egy hosszú írásban
adalékok
az elfelejtett korról (nem ügynök-ügyben).
__

#40495 fZolee
Több ilyen ember? A fővárosi szavazóképesek 10%-a sem írja alá a Nolimpia népszavazási felhívását, pedig azért még nem is vegzál az állam.

Nem leszünk sem Lengyelország, sem Románia... sem gyarmat (őőőő).
1483 levél
Válasz 17.02.05. 14:32 #40510
-T0ng-
Na azért én nem azt mondtam, hogy beleszeretett önmaga nagyságába és a szellemi képességeit sem ítéltem meg, az ugyanis nem tisztem. Én azt mondtam, hogy egy olyan rendszerben, ahol a megszoksz vagy megszöksz szabály volt érvényben, ő elsőre azt választotta, ami morálisan kevésbé igazolható, míg később egy teljesen más utat választott.

Az pedig egy emberi sajátosság, hogy igyekszünk eltakarni a múltbéli hibáinkat, arról nem is beszélve, hogy Walesa nevére épült a szabadság Lengyelországban, egyszerűen nem hagyhatta, hogy a fiatalkori hibái miatt ez semmivé váljon.

Most viszont kihasználják, hogy akkor inkább a titkolózás mellett döntött és egy új szabadságfogalmat fognak építeni Walesa lerombolt képe helyére. Teremtenek egy anomiás helyzetet, amiben majd mindenki elfogadja az új alapokra épült Lengyelországot.
1080 levél
Válasz 17.02.05. 14:05 #40509
iX
Ige, mindkét hozzászólásod korrekt. Dolmány is célozgat rá különben (csak nem mondja ki), hogy Walesa nem volt egy agytröszt, erősen az érzelmek vitték és aztán beleszeretett önmaga nagyságába, nem véletlen bukott akkorát a '90-es években. A hatalomba került melós dacos tagadása... visszaütött rá.

Nem is kéne összehasonlítani, Putyin bandája súlyosabb, a hazai részre most ki sem térek.
16118 levél
Válasz 17.02.03. 18:58 #40508
ufodani
Aláírtam ma a 'NOlimpiát'
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16118 levél
Válasz 17.02.02. 19:08 #40507
ufodani
Tescó-s Napóleon...
Besza behu
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1483 levél
Válasz 17.02.01. 16:23 #40506
-T0ng-
Azt igazságtalanabbnak tartom, hogy az emberek a helyzetet hajlamosak feketén-fehéren és nem szubjektíven látni. De ma általánosan minden kérdést így látunk. Anno a menekültválság idején sem azt figyeltük, hogy mi az ami veszélyt jelent, mi az ami előny lehet ebből....inkább arról szólt az egész, hogy ki van ellene és ki mellette, mert ez alapján lehet irányítani az emberek tudatát.
1483 levél
Válasz 17.02.01. 16:21 #40505
-T0ng-
Azért érdemes ezt a III/II. kérdést egy kicsit történelmi szemszögből is nézni: Milyen volt az akkori politikai helyzet, hogy lehetett valakit beszervezni milyen módszerekkel.

Ajánlom figyelmedbe Domány András HVG.hu-s cikkét, aminek találóan Bálványdöntés Lengyelországban a címe. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy a múltunkról sunnyogni szép dolog, sőt valószínűleg Walesa jobban jött volna ki, ha annak idején mikor először felröppentek a hírek maga áll fel és mondja azt: Bocs srácok fiatal voltam, tudatlan, de nem véletlenül léptem fel aztán a rendszer ellen.

Így sajnos van rajta fogás, az erősen szélsőjobbra tolódó lengyel kormány pedig kap is a lehetőségen. Miért is ne tenné, hisz magyar mintára a népnek új mitológiát, új rendszert kell adni, le kell dönteni a régi rendszerváltás képét és új időszámítást kell kezdeni. Mivel, ha nem ezzel lehetne megtenni? Magyarországon erre nincs szükség, hisz a rendszerváltásnál nyilvánvaló volt, hogy az előző rendszer kiszolgálói bőven maradnak a játékban. Lengyel testvéreinknél erősebb volt az indulat és az akarta. Jól látható, hogy egy lázadó hőst tettek meg kapásból második köztársasági elnöknek. És itt jön a csavar: A hős, a köztársaság elnöke, az aki a szabad és új liberálisabb alapokon nyugvó Lengyelországot megteremtette áruló.

Ma pl. Magyarországon úgy éltetik Nagy Imrét, mint a szabad Magyarország jelképét, holott ő is kommunista volt és nem akart más rendszert, csak szabadabbat, kevésbé terror által meghatározottat és a Szovjetuniótól függetlenebbet. Mivel azonban minden párt a rendszerváltás idején kicsit magáénak tartotta Nagy Imrét és erre alapozta legitimitását egyenlőre senkinek nincs érdeke belőle posztumusz bűnbakot gyártani, arra ott van a Ferizés.
16118 levél
Válasz 17.02.01. 13:28 #40504
ufodani
Tudod engem az húz fel, ha vki a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére is hülyének nézi a másikat, az ő esetében pedig a létra csúcsán, még meg is semmisíti ( erre utaló jelek is vannak ) ezeket, max nem tud mindent. Napjainkban pedig újabb és újabb írásszakértőt kérnek...

Persze. 'Ezt leszámítva', ő egy nagy formátumú nemzetközi személyiség, egy nagy harcos, a harmadik Lengyel Köztársaság megalapítója, volt köztársasági elnök, Nobel békedíjas lengyel hős.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1483 levél
Válasz 17.02.01. 08:30 #40503
-T0ng-
Hát nem tudom. Lehet csak én gondolom úgy, de ez semmivel sem durvább, mint a rendszerváltás után történt bármely pálfordulás. Putyin KGB-s volt, Heydar Aliyev (a korábbi azeri elnök) pedig első titkára volt az azeri kommunista pártnak, mielőtt az újraalakulás után elnök lett. Arról nem is beszélve, hogy sokszor pont az ilyen felülről irányított és megcsömörlött emberek fordultak szembe a rendszerrel.

Nyilván ez morálisan egy elég kétélű dolog: Az hogy ügynök volt, azt nem fogja elmosni, hogy mit tett a lengyel függetlenség érdekében, ugyanakkor az amit a lengyel függetlenség érdekében tett nem szabad, hogy kevesebbnek tűnjön, azért amit előtte tett.

A probléma szerintem ott van, hogy ő egy olyan korszak alakja, ami többet ígért annál, mint ahol most tart Lengyelország. A demokrácia gyors leamortizálása útjában, csak az olyan figurák és eszmék állhatnak, mint amilyen ő volt. Ha az emberekben negatív képet keltenek arról a rendszerről, amit szabadnak és sérthetetlennek véltek anómiába kerülnek, és készek lesznek elfogadni egy olyan rendszer, amit eléjük tárnak.

Magyarországon eddig párt nem igazán nyert választást más helyzetben. Soha nem az ígéret, hanem az előző rendszerbe vetett hit megroppanása győzi meg az embereket a váltásról.
16118 levél
Válasz 17.01.31. 19:03 #40502
ufodani
Úgy tünik, h Wałęsa III/III-as volt. Ez így durva lenne.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1483 levél
Válasz 17.01.31. 09:32 #40501
-T0ng-
Trump esetében ugyanazt lehet látni, mint minden populista, jobboldali kormány esetében, ennél se többet, se kevesebbet: Beígér egy halom dolgot, amivel szavazókat lehet nyerni, majd szavazók megtartása véget inkább átnyomja, minthogy finomítana, mert már most a következő ciklusra gondol és nem arra, hogy működjön is a rendszer. Trump ezen felül egoista, neki szüksége van arra, hogy az emberek úgy gondolják jó elnök és ez látszik abból is, ahogy a rendelet utáni helyzetet kezeli. Nem tart ki a döntés mellett, hanem megmagyarázza, ha pedig valaki mégis be mer szólni inkább kirúgatja.

Kérdés azért, hogy sakkban tartják-e valahogy Trump-ot. Bannon hirtelen beültetése a nemzetbiztonsági tanácsba felvet kapásból egy-két kérdést. Alapból érdekes volt, hogy a kampány alatt Trump végig kemény volt, a megválasztását követően finomodott, majd a beiktatás első napján máris ismételten keménykedett. Az sem szép, ahogy a hackerbotrányt kezeli: Igazán finoman nyomogatja csak meg, akár itthon a régi ügynökaktákat, mintha tudná, hogy ha megbolygatja az neki sem lesz finom.

Kíváncsi vagyok egyébként, hogy ezzel a lendülettel mi fog vele történni. Az már alapból nem túl bizalomkeltő számára, hogy több államügyész (őket az USA-ban a nép választja ellensúlynak) és bíró is fellépett Trump ellen és az úgynevezett impeachment eljárást is egyre többen felvetik. Ez nem lenne egyedülálló, hisz még Bill Clinton ellen is elindították anno, Nixon pedig még a lezárása előtt lemondott inkább (úgy, hogy elsöprő többséggel választották meg 1 évvel korábban)

Ha igazak a pletykák, miszerint egyre több republikánus képviselő elégedetlen könnyen lehet és még a kongresszusi választások előtt meglenne a minősített többség a lemondatáshoz. Kérdés lehetne, hogy a büszkeség a párton belül mekkora, de arról már akkor lemondtak, amikor több képviselő és szenátor is kijelentette, hogy nem támogatják Trumpot a választások alatt. Ha pedig végül borul minden ott van a tény, hogy jön a választás, amin bizony könnyen meglehet, hogy pont az elnök intézkedései miatt Demokrata többség alakul ki.
221 levél
Válasz 17.01.29. 14:01 #40500
Ricsi1976
Új autó csak szép álom idehaza. És az is lesz :/ Én inkább ettől a kispolgári, félművelt emberekhez szóló intézkedéscsomagtól félek, mert ezt rájuk szabták és nem egyedül Tramp-li műve. Ő, azaz a csapata csak azt adja, amire kereslet/igény van. Én félek ettől a "szép" és "új" világtól.
8909 levél
Válasz 17.01.29. 12:10 #40499
goodboy007
A mexikói gyárakban készülő európai kocsikra kivetendő különvám viszont sejtésem szerint nem csak az amerikai piacon értékesített járművek árában fog megjelenni.
Mondjuk egy jó darabig nem fenyeget az a veszély, hogy új autóm legyen, de attól még mi is meg fogjuk érezni.
52038 levél
Válasz 17.01.29. 07:54 #40498
Barthezz
És ez még csak a kezdet, bár köpni nyelni nem tudtam, mikor tegnap először a hírt elolvastam. Nagyon úgy tűnik, hogy nem a levegőbe beszélt a kampány során. A fő kérdés persze az, hogy a NATO-hoz hozzányúl-e, illetve hogy mennyire fog szabad kezet hagyni Putyinnak. A mexikói fal szinte biztos, de az minket nem érint szerencsére.
32044 levél
Válasz 17.01.29. 01:07 #40497
szbszig
Az igen, Trump belecsapott rendesen a szarba ezzel a mai beutazási tilalommal.

Összehasonlításképpen amikor Nanking 2014-ben ifjúsági olimpiát rendezett, és ugyanebben az évben kitört az ebolajárvány Afrikában, akkor a kínai hatóságok finoman közölték az érintett országok küldöttségeivel, hogy senkit sem látnak szívesen, lépjenek lehetőleg vissza a versenytől. De még ott sem kiáltottak ki teljes beutazási tilalmat, csak olyan adminisztrációs feltételeket meg karantént követeltek volna meg az érintett országok sportolóitól, ami alapján az utazás nekik sem gazdaságilag, sem sportszakmailag nem érte volna meg egyáltalán. Na, ehhez képest Trump nem szarozott, ezzel a mai rendelettel simán lepipálta az emberi jogokra meg a nemzetközi jogra amúgy nem sokat adó Kínát is.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2993 levél
Válasz 17.01.26. 10:13 #40496
Herr Hauptmann
Csodás lokál megint nagyot akart villantani. Azon sírni hogy más párt mire költ közpénzt. Ehhez azért kell pofa...
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
858 levél
Válasz 17.01.24. 13:49 #40495
fZolee
1080 levél
Válasz 17.01.12. 15:01 #40494
iX
Azt hiszem ez írja le a legjobban a helyzetet.

Véget ért a "migránskampány", elcsöndesedett a feltüzelt nép és most nem tudja mit gondoljon.

Amúgy sincs itt semmi látnivaló, nincs Népszabadság-ügy, nincs teljességre törekvő média-kontroll, nincs Rogán és Mészáros Lőrinc, nincsenek sorban álló éhezők, akikre úgysem kell költeni mert inkább elszórja az ország a párt haverjaira, kedvenc játékaira, focira, olimpiára, fakivágásra ésatöbbi. Az Erzsébet-utalvány sikertörténetének nincs alternatívája.

Nem volt Pisa jelentés sem, de ha volt, akkor most a pedagógus-dinasztiák és feleségek otthon korbácsolják magukat, mert ugye ők nem tanítanak rendesen, nem a rendszer hibája, ha meg mégis, elmúltnyócév, meg hát a Vona buzi és amúgy Gyurcsány szeretője.

A kifejezés, ami igazán ide illik: kognitív disszonancia.
221 levél
Válasz 16.12.21. 08:53 #40493
Ricsi1976
Nem véletlenül nem írt ide senki. Pont a nagy felhajtás, általános félelem a célja ezeknek a terroristáknak. Ugyanakkor mit kellene ezen elemezni? Egy önjelölt barom IS zászló alatt belerongyolt szerencsétlen emberekbe, akik között még "betelepült" is lehet, mivel Berlin elég színes város. 2 eset lehetséges a 2 oldalon lévő megosztott társadalom véresszájú fanjaitól:
Ad1.: Bevándorlók voltak, mert mindenért ők a hibásak és akkor felülünk a kormánypropaganda örömmámorba úszó csodahajójára
Ad2. Nem bevándorló volt, és meghibbant és/vagy ISIS elborította agyát.
Azt azért ne feledjük el, hogy a ténylegesen "menekültek" ezek ellen a fél idióták miatt hagyták ott a hazájukat.
A tényleges menekültekről kellene leválasztani (nem ellenőrizetlenül beengedni) ezeket a kreténeket. Itt elsősorban a olasz / görög / török határokon kellene megerősíteni az ellenőrzést. De a probléma gyökere elsősorban azokban az országokban keresendő, ahonnan elmenekülnek az emberek. Olyan országok, ahol nagyhatalmak katonai játszótérré tették az amúgy is instabil talajt.
Végezetül nem csodálom, hogy nem írt ide senki. Szerintem mindenki megcsömörlött már a hírekből folyó agymosástól. Én már ott tartok lassan, hogy nem nézek híreket, de nem tudom elkerülni. A terrorizmus lényege a rettegésben tartás, persze kell egy egészséges félelem, de azért ne essünk át a ló túlsó oldalára. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
1372 levél
Válasz 16.12.21. 08:14 #40492
jawsika
Csodálom, hogy az elmúlt napok tükrében nem írt ide senki...

Mindenesetre a német kommunikációban nem történt drasztikus változás - ahogy arra számítani lehetett -, így tartok tőle minden marad a régiben...
Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven?
1080 levél
Válasz 16.11.22. 10:49 #40491
iX
"A fidesz meg most bármit megtehet '56-tal. De hát nincs is nehéz dolguk, többek közt itt is ki van kövezve az útjuk köszönhetően az MSZP-nek. "

Nem ezért, hanem az ilyen hozzáállásnak köszönhetően.


4711 levél
Válasz 16.11.16. 11:22 #40490
Christoph
"Úgy tesz a jobboldal, mintha az egész egy jobboldali színezetű, a kommunizmus előtti időre visszanyúló, abból erőt merítő forradalom lett volna, holott ott pusztán a magyar szabadságvágy nyilvánult meg."

Teheti ezt többek közt azért, mert Gyurcsány volt tán az első aki nyíltan beszélt arról, hogy Nagy Imre nem pedig Kádár örököse az MSZP. És akkor is sokan felszisszenhettek a pártban. '56 sok szocialista, idős szavazónak tabu maradt a rendszerváltás után is. Mivel ha nyíltan, bátran vállalták volna a forradalom értékeit, akkor szembe kellett volna nézni azzal, hogy mi a fenéről is volt itt szó 30 évig. Mind egyéni mint pártszinten. Azért bárhogy nézzük '56 után rengeteg embernek meg kellett hasonlania a túléléshez, vagy minimum hallgatni kellett róla akár otthon is. Nem ítélkezni akarok, nem tudom én mit tettem volna, de ettől még ők nem lesznek hősök, az 56-osokkal ellentétben. Ilyen volt akkor a Kádár-korszakban élni, ettől még embereket végeztek ki a 60-as évek közepéig, meg egy csomóan kimenekültek. És ezt többnyire tudta is a társadalom.

A megtisztulás ott kezdődött volna, hogy pl. az MSZP a Pozsgay-féle hitelesnek mondható elemeket erőlteti. Miért nem mentek oda azokhoz az egykori párttagokhoz akik akár '56 miatt ért retorzió, kárvallotjai voltak baldaollaiságuk ellenére a rendszernek. Nem csak Wittner meg Pongrácz volt akiből élni lehetett. Őket is megtalálták a pártok és "felépítették".

Vagy megpróbálja a fiatalokat megszólítani, ami igazából sosem sikerült neki (milyen igazán tehetséges fiatal politikust tudott az MSZP a rendszerváltás után felépíteni?? - vicc, de Gyurcsány a legkiemelkedőbb). De azt ők is tudták, hogy a (poszt)kádárista társadalomra nem lehet csak úgy rányomni, hogy '56-nál ezt meg ezt a tettük (a túlélésünkért), mi a pártunk meg akár Ti is választók.

A fidesz meg most bármit megtehet '56-tal. De hát nincs is nehéz dolguk, többek közt itt is ki van kövezve az útjuk köszönhetően az MSZP-nek.
1483 levél
Válasz 16.11.16. 08:48 #40489
-T0ng-
Barthezz az az igazság, hogy amíg a Fidesz tisztában van azzal, hogy a rendszerváltás idején mekkora jelentősége volt Soros támogatásának, addig félni fognak. Soros neve egyet jelentett mindig is azzal az intézménnyel, amit normális keretek között demokráciának hívunk. A neve mindig olyan emberek és szervezetek mellett jelenik meg, akik fellépnek a populista, soviniszta, kommunista, nacionalista és egyáltalán elnyomó rendszerek ellen.

Nyilván ennek van egy olyan vonzata, hogy többségében a neoliberális alapokon politizáló, vagy ilyen alapon a politikában részt vevő emberekről és szervezetekről van szó, de emlékezzünk csak arra, hogy a Fidesz mellett is ott volt Soros a rendszerváltás idején, és akkor még messze voltak a mai pártállástól.

A pénz ma is hatalom, ha pedig olyanokhoz jut, akik pont egy rendszer ellen vannak az bizony ténylegesen is fegyverré válik.

Itt ki kell emelnem egyébként, hogy a világ sehogy nem halad jó irányba. Sem a régi konzervatív és nacionalista eszméken alapul európai populista irány nem jó, se a neoliberális baloldali vonulat, ami ellen fellépnek. Azt azonban mondanom sem kell, hogy az emberek nem akarnak arany középutat találni.
1483 levél
Válasz 16.11.16. 08:41 #40488
-T0ng-
Azért az emlékezetpolitika egy kicsit cizelláltabb dolog itt Magyarországon. Annak idején pont a HVG-n volt egy nagyon jó cikk 56 kapcsán, hogy annak idején kvázi hogyan sajátították ki az eseményeket az akkori rendszerváltó és ellenzéki pártok csak azért, hogy legitimálják magukat, mind az akkor szabadságért harcolók utódai.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy számos rendszerváltó párt emelt be a tagjai közé olyan embereket, akik akkor harcoltak ezzel is erősítve soraikat és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik valahogy átcsapódtak a szélsőjobb oldalra. (Pl. Pongrátz Gergely a Jobbik egyik alapítója)

Úgy tesz a jobboldal, mintha az egész egy jobboldali színezetű, a kommunizmus előtti időre visszanyúló, abból erőt merítő forradalom lett volna, holott ott pusztán a magyar szabadságvágy nyilvánult meg. Természetesen, ahogy jeleztem fentebb, voltak olyan résztvevő, akik szívesen nyúltak vissza a nacionalista (soviniszta) gyökerekhez is, de jól látható a nép törekvése is, ha csak arra gondolunk, hogy a kommunista párt egyik enyhülni vágyó, az országnak a keleti blokkon belül nagyobb önállóságot kivívni kívánó tagját akarták ismételten miniszterelnökként látni. Nem rendszert akarta váltani, csak egyszerűbb, szabadabb életet.

Ma sajnos iszonyatosan szomorú az a tény, hogy magyarnak lenni, 56 igazi értékét tisztelni és szeretni pártállás kérdése. Természetesen ez pont a rendszerváltás miatt alakult így (az MSZP mint utódpárt ilyen téren pária jóllehet az ő szemszögéből is meg lehetne ragadni az eseményeket egészségesen, Nagy Imrére kihegyezve), de mára a Fidesz és a KDMP annyira erősen eltorzította és kisajátította a forradalmat (és úgy minden más nemzeti színezetű emléket és eseményt), hogy azzal értelme sincs szembeszállni.

56 kapcsán ami nekem különösen szomorú volt, hogy olyan időkben emlékezünk meg az eseményekről, ahol az embernek, ha nem is direkt állami kényszerrel, de lassan elveszik a szabadságát, a napjait teletömik eltorzított hírekkel beleszólása, rálátása a politikára és annak működésére pedig már igazán nincs. Ennek ellenére viszont hiányzik belőlünk a vágy és a tettre készség, hogy fellépjünk és megmondjuk azt, hogy nekünk ez nem jó. Nem egy forradalmat várok (isten ments tőle), de pl. amikor kiforgatták a népszavazás jelentőségét, miért nem állt fel senki és mondta azt, hogy egy érvénytelen népszavazást ne tekintsenek érvényesnek? Miért nem volt nagyobb vízhangja annak, hogy lassan a kormányoldalról minden ellenzéki médiumot elhallgattatnak egyszerű felvásárlással?

És akkor a jobboldal magát pl. 56 örökösének mondja....

Nem rendszerváltás kell ide, nem kell az sem, hogy más párt legyen kormányon (ha az emberek őket szeretik?!) de hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere, hogy ne tehessenek meg mindent, amit csak akarnak. És 56 erről szólt igazán, hogy az emberek kicsit jobban részesei lehessenek azoknak a folyamatoknak, amik az életüket befolyásolják.

Nem emlékezetpolitikáról kell beszélnünk, mert az már rég a szavazók irányításáról szól. Ide mindenkinek a saját józan belátása kell.
1080 levél
Válasz 16.11.14. 19:14 #40487
iX
1. "Jelenleg... kezdett el szolgálni" Te hol éltél az elmúlt pár évben?
2. És a bajod nem a kormány _látványosan_ hazug "emlékezetpolitikája", hanem az, hogy ballibek nem alakítottak ki sajátot.

Ez ugyanolyan, mint a szokásos "de a ballibek" kibújás a
40458-ben
felvetettek elől.
___

Ezt is érdemes.
52038 levél
Válasz 16.11.14. 09:57 #40486
Barthezz
Maximális +1. Az egyperces hírblokk többi részén is fogtam a fejem (főleg a "megint jönnek a migráncsok a határra" résznél), de a végén ez verte ki végképp a biztosítékot. Ha az ufók lerohannák a Földet, arról is Soros tehetne... Egyébként kezd egyre inkább úgy tűnni számomra, hogy a tévénél dolgozók ezt már nem is tudatosan csinálják, hanem szilárd meggyőződésük az összes elhangzó orbitális baromság és hazugság, teljesen agymosott az egész gárda. Legalábbis nehezen tudom elhinni, hogy ennyien legyenek azok a tudósító / újságírói / riporteri / hírközlési szakmában, akik tudatosan, még ha jó pénzért is, de ilyen szinten lenullázzák a teljes szakmai hitelességüket és eltüntessék a gerincüket. Normális ember ennek töredéke után se tudna tükörbe nézni, amihez ezek a nevüket adják.
32044 levél
Válasz 16.11.14. 01:30 #40485
szbszig
Nem gondoltam, hogy sok minden fog változni a népszavazás után, de a helyzet még annál is kiábrándítóbb, mint amire számítottam. A mai blokkba három hír fért be: a legfontosabb része persze az volt, amikor fél percig ekézték folyamatosan a Jobbikot, hogy mekkora hazaárulók, az alkotmánymódosítási tervezetük pedig csak színjáték, amivel szembe akarják köpni a magyar embereket és a jogállamot; utána volt egy kis migránsozás, ráadásul azok a besték nem is maguktól menetelnek a határ felé megint, hanem tudvalévő az is, hogy baloldalközeli álcivilek uszítják ránk őket; a végén pedig Soros...

Mindeközben a Rogánnal kapcsolatos ügyekről ez a véleményük. Az a szép hosszú, indexes cikk, amit LM linkelt, szerintük csak vélemény, nem tény. Így amíg bírósági ítélet nem támasztja alá, ők természetesen nem foglalkozhatnak vele a tévében. Csak Sorossal...

Egyébként rohadtul nem vicces ez az egész, nem is kéne poénkodni vele egyáltalán. Egyszer felkúrom magam akkor, amikor látom a tévében a közvetítések szünetében, aztán még egyszer, amikor visszahallom otthon vagy máshol ezeket az állításokat. Mert simán vannak milliós nagyságrendben, akik nézik, és elhiszik. A Facebookon terjedő hoaxokat, konteókat és idióta baromságokat benyelik legalább ennyien. Erről is megy már folyamatosan a vita, hogy a Facebooknak szűrni kéne a tartalmat valahogyan, és nem hagyni saját érdekből, hogy az álhírek és klikkvadász ökörségek burjánzzanak. Akkor azt hogy ne hinnék el sokan, ami a tévében megy?

A migránstéma is bosszantó és egyben szomorú volt nagyon, hogy 98%-ban csak negatív kontextusban mutatták a köztévében ezeket a szerencsétleneket. Volt erről egy kimutatás, ahol több csatornát összehasonlítottak, szóval nem magamtól szedem az adatot, bár most nem tudom belinkelni, nem emlékszem már, hol olvastam. A sorosozás más szempontból bosszantó. Soros persze leszarja, hogy miket mondanak róla, meg a menekültekkel ellentétben őt én sem sajnálom egyáltalán, de az ő neve mostanra egy tökéletes aduvá vált, amit a továbbiakban is bármikor be lehet majd vetni, bármilyen rossz hírt rá lehet majd kenni, hogy kizárólag ő tehet róla.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52038 levél
Válasz 16.11.13. 18:55 #40484
Barthezz
Jááááj, csak nem bírta ki a királyi tv, hogy a válogatott meccs szünetében leadott 1 perces "híradóban" ne Sorosozzon egyet. Ezúttal a Trump-ellenes tüntetések irányítójaként nevezték meg őt. Tényleg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Ki a f*szom képes nézni ezt az adófizetői pénzből finanszírozott demagóg agymosást önszántából?
4711 levél
Válasz 16.11.12. 12:57 #40483
Christoph
Az, hogy egy párt (mert itt konkrétan egy pártról beszélünk - ami többek közt értékközösséget is takar elvileg) egyes történelmi eseményekhez, szereplőkhöz hogyan viszonyul az mindig is szubjektív lesz és mindig is irányított folyamat. Szerintem azt nem kell magyarázni, hogy egy kommunista utódpártban mennyire problematikus, amikor az '56-os ügy nem kerül tisztázásra, valószínű a sok érintett miatt is tabusították annyira. Na ez az emlékezetpolitika hiánya. Az emlékezetpolitika nem csak abból kell, hogy álljon, hogy koszorúzgatunk meg most akkor mától nem ellenforradalomról beszélünk, vagy hogy politikai üzenetet csinálunk belőle. Hanem egyszerűen a szembenézést a múlttal. Ez az amit a németek pl. sokszorosan megtettek és túl is toltak holokauszt-ügyben.

És ugye a hősök: azt hogy Mansfeldet, Tóth Ilonát, Nagy Imrét, Maléter Pált emelik ki az megint csak egy döntés. És szerintem ezzel sincs baj, addig amíg nem direkt (demagóg) célokat szolgál, hanem megadja egy párt irányvonalát. Egy történész is óhatatlanul kiemel valamit mást meg kevésbé, ez megint csak nem tudománytalanság, hanem a történelem egyszerűen nem egyenletekkel leírható tényhalmaz.

Jelenleg egyébként a fidesz 56-os emlékezetpolitikája erősen politikai célokat kezdett el szolgálni, ami szerintem sem jó irány.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.