Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Politika - az egyetlen ilyen célú topic a Dome-on

833 levél
Válasz 20.04.05. 10:55 #41124
Ricsi1976
igen. Iróniából írtam, megerősítésként
16953 levél
Válasz 20.04.04. 20:33 #41123
ufodani
mondom nem erőssége
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
833 levél
Válasz 20.04.04. 20:05 #41122
Ricsi1976
Szociális érzékenység? Nálunk? Viccelsz gondolom
833 levél
Válasz 20.04.04. 20:04 #41121
Ricsi1976
Remek. A környező országokban támogatást kapnak a munkavállalók. Itt meg megszopatják a multikat, bankokat, kereskedőket, amit a végén ki fog kifizetni? MI! Baszom dilettáns rablóbanda! Már elnézést...
16953 levél
Válasz 20.04.04. 18:21 #41120
ufodani
Különadókat vet ki a kormány a járvány miatt
Pár napja még az volt harsogva, h az ellenzék megszorításokat akar...
Nagyon várom a hétfő - keddet, h pl mi lesz a kkv-at segítő munkahelymegtartó támogatásokkal, amiket ugye rajtunk kívül sok ország már meglépett 40-80% erejéig!
A Kamara ha jól emléxem 50% körülit ajánl/javasol, Parragh tanácsaira nagyjából a köpcös vevő szokott lenni.
Csak hát nem erőssége ennek a kormánynak a szociális érzékenység,
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
806 levél
Válasz 20.04.03. 19:05 #41119
pb69
Az egész szituáció kb. olyan, mintha teszem azt egy társasházba folyamatosan betörnének, rabolnának, rongálnának, erre a közös képviselő elkezdene pattogni, hogy ő különleges jogköröket akar, hogy elkezdhesse a nukleáris fegyverkezést. Mert hát veszélyhelyzet van, valamit tenni kell. Csak éppen nem mindegy meddig megyünk el a védekezésben és a vész elhárításának érdekében.
Amit jelenleg a kormány művelt, az messze túlmutat azon, ami ahhoz szükséges, hogy a járvány okozta krízishelyzetet megfelelő hatékonysággal kezelhessék. Indokolatlanul erős extra hatalmat ragadtak magukhoz, ami nem áll arányban a szükségességgel.

Már önmagában azt szánalmasnak tartom, hogy jelen helyzetben azon törik magukat hogyan tudnának politikai csapdahelyzetet teremteni. Azért csak lenne fontosabb most...
De ha már így alakult, itt garantált az alattomos nyerészkedés. Az 1. vagy 2. alkalommal rekordsebességgel fognak lemondani az extra jogkörökről és akkora szent hősöknek fogják beállítani magukat, hogy nem győzi majd a jóízlésű ember nyelni a bogyókat a gyomrára.
Nagy húzás egyébként felruházni magad extra javakkal, hogy aztán kegyesen lemondj róluk és döngesd a mellkasod. Kb., mint ellopni vki pénzét, majd Teréz anyai szentséggel visszaadni neki a felét.

De ami tényleg a leginkább vészjósló, hogy van egy bevált recept arra az esetre, ha majd egyszer netán megszorulnának. Amikor eljön az idő, hogy bevégezzék uralmukat, akkor kéznél lesz ez, hogy megteremtsék maguknak a rendkívüli helyzetet, amiben még húzhatják egy darabig.
2798 levél
Válasz 20.04.03. 17:33 #41118
dghost
Nem hiszek abban hogy ha ezt a kizárásosdit a járványhelyzet után játszák el, akkor az, (személyesen magának) OV-nek hálás magyar közönség másképp reagálná le mint most...
Itt az elvekről van szó és nem arról hogy most akkor besétálunk e a csapdába vagy sem. Itt maga a csapdaállítás ténye/látszata az ami erkölcsi aggályokat vet fel (sztem nagyon helyesen).
Nem tudom mennyire lehet hitelt adni egy olyan csapatnak (vagy annak a vezetőjének), hogy elkötelezett a demokrácia iránt, aki ilyen csapdákat állít, szerintem súlyos károkat okozva ezzel a társadalomnak...

A sok orbánista azt nem tudja feldolgozni, hogy a "demokratikus intézmények"-hez való ragaszkodás az nem azért van (legalább is sztem) hogy borsot törjünk Vezérünk orra alá, hanem (többek között) hogy a rájuk ruházott hatalommal ne élhessenek vissza. Magunkat védjük ezzel! Mert azt nem gondolhatja semelyik húgyagyú hogy Orbán Viktor örök...
Most pedig negatív precedensek sorát teremti, és ha jön a váltás, és vele együtt a revans (ahogy eddig mindig), akkor azt hiszem ők lesznek a legnagyobb demokraták...
Csakhogy ez nem így működik...
16953 levél
Válasz 20.04.03. 14:02 #41117
ufodani
Holoda Attila

"Remélhetőleg azzal mindenki tisztában van, hogy a legbölcsebb és leghumánusabb, „aki még soha nem hazudott” miniszterelnökünk ma reggeli igehirdetésében, virágnyelven közölte, hogy már pedig nem fognak segíteni senkinek, saját magunkon és a csókosaikon kívül? A fondorlatos előjátékkal megszerzett korlátlan hatályú és korlátlan határidejű felhatalmazást még véletlenül sem a járvány elhárításával, illetve a gazdaság valamilyen szintű megmentésével kapcsolatos, egyre sürgetőbb teendők kidolgozására és bevezetésére használják, hanem továbbra is a katonai akciókban hisznek, meg a fenyegetésben és a kocsmai színvonalú bölcselkedésekben ("munka nélkül nincs ajándékpénz"...).
De sajnos, nem más ez, mint pótcselekvés. Olyan felkapaszkodott, dilettáns senkiházik pótcselekvése, akik így 3 hét múltán sem képesek magukból kiizzadni egyetlen normális válságkezelő programot. Továbbra is ott tartanak, hogy a Aperitív Törzs kiáll és követhetetlenül zavaros és normális ember számára érthetetlen „rendőrnyelven” elregéli, hogy ma éppen mennyi emberről derült ki, hogy vírusos, annak ellenére, hogy ezt már régen kideríthették volna, ha lenne elég tesztvizsgálat. Akkor esetleg el lehetett volna ezeket időben különíteni másoktól, hogy nem fertőzzenek tovább senkit és elkezdhessenek gyógyulni...
Nem érdekel, a napi statisztikák bejelentése, nem érdekel hány ember ellen indítottak eljárást rémhírterjesztés miatt, nem érdekel, hogyan tették tönkre egyetlen meggondolatlan intézkedéssel a hazai áruszállítást, engem az érdekelne, hogy mit tesznek a megelőzés, a válság eddig káros hatásainak egészségügyi és gazdasági elhárítása érdekében. Már régen ott kellene legyen minden postaládában, mit kell tenni, hogyan kell védekezni, hova kell(ene) fordulni a betegség megelőzése, illetve felmerülése esetén. Tudom, ez nem annyira izgalmas, mint konzultációs kérdőívet hazudni, de a pénz megvan rá, kérjék el Rogántól. Ott kellene lenni minden postaládában az ingyenes maszkoknak, és látni kellene ahogy folyamatosan fertőtlenítik az utcákat, épületeket. Ha választási krumplira és hagymára volt pénz, erre hogy-hogy nincs? De nem, nálunk ehelyett piacokat nyitnak ki újra, mert fontos a helyi gazduramnak, ahelyett, hogy segítenének megszervezni a mostani helyzetnek megfelelő házhoz szállítást a termelőknek. Nem, nálunk azt merik fapofával bejelenteni, hogy sajnos nem tudnak mit tenni az elszabaduló maszkárakkal, mert a kereskedők egyre drágábban szerzik be. Tényleg? A türk és kínai barátainktól kapott olcsó maszkot? A karót nyelt kakadu „fürkészei és portyázói” mást se csinálnak a hírek szerint, csak maszkok és fertőtlenítők után repkednek a világban, s olyan sok érkezik, hogy még a szentéletű és szerény miniszterelnöknek is be kell ugrani pakolni, de az orvosoknak, ápolóknak, boltosoknak még sem jut. Ez mégis, hogy? Ja, hogy a rezsicsökkentés idején nem voltak ilyen fenntartásaik a piaci árakkal, sőt ők egyenesen megállították a határon az energiaárakat, ugye? És amikor azok csökkentek, akkor sem csökkent nálunk. Érdekes.
Nincs munka nélküli ajándékpénz? Aha, értem én, mindenre felhatalmazott Viktorunk: ez azt jelenti, hogy senkinek semmit, csak Tiborcznak 2 milliárd kikötőre, 2 épület ingyen Mariskának, 29 meg az egyházaknak, dafke újraindítjuk a Liget projektet, no meg gyorsan lezavarunk néhány közbeszerzést Lölönek okosba’. Ja, és megtiltjuk az átoperáltak nemváltását. Azt a mindenit! Egyből hogy megállt ezektől az intézkedésektől a járvány terjedése! Láttátok feleim szümtükkel??
Munka nélkül nincs ajándékpénz? Ne mondd! Miközben minden országban segítenek a munkájukat elvesztőknek, a vállalkozásoknak, nálunk kiáll a focimeccsek luxusgépen repkedő, szerény és puritán szotyisztárja és a képünkbe nyomja, hogy nincs segítség, mert az szerinte igazságtalan lenne. Aki elveszti a munkáját, keressen magának másikat. Nem mondod, Okoska? Hát, sokat segítettél rajtunk, de tényleg.
A hívek meg még mindig azzal érvelnek, hogy bezzeg máshol is van rendeleti kormányzás, mégsem diktatúra. Igen, van. Csakhogy, azokban az országokban rögzítik, hogy mire terjedhet ki (egészségügy, gazdasági mentőcsomagok) és rögzítik(!) annak végső határidejét is. De persze, aki ezt a két „apróságot” nem akarja meghallani és megérteni, annak hiába magyarázunk. A hittel szemben mit érnek az észérvek?
A lényeg, hogy a járvány ideje alatt a lopás és pökhendi kioktatás zavartalanul működik. Ezt ugyanis sokkal könnyebb, mint válságot kezelni, mert ahhoz más dolgokat kellene előtérbe helyezni. Mondjuk az embereket. De nekem néha már az is elég lenne, ha nem lopnának és nem hazudnának."

+nagyon sok
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
778 levél
Válasz 20.04.03. 12:29 #41116
SMBX-fan
2351 levél
Válasz 20.04.03. 09:15 #41115
Shadowguard
Azért a brüsszeli vízgereblyéző csapatnak csak gratulálni tudok, a koronavírus-törvény óta levágott hisztijükkel tökéletesen be fogják betonozni Orbánt. Komolyan, mintha direkt neki akarnának kedvezni.
Ha bármelyik megszólaló EU-s politikus elhiszi, hogy Viktor itt diktatúrát akar bevezetni akkor szimplán hülye. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy OV-nak pontosan ez volt a célja ezzel az egésszel (szia internetadó). Lehet megint mutogatni Brüsszelre, hogy "Megint minket bántanak, a járvány idején is az nekik a legfontosabb, hogy szegény magyarokat bántsák". Ezzel remekül lehet ellensúlyozni a különféle EU-s támogatásról szóló híreket.
De cserébe legalább annyit elértek ezek a "zsenik", hogy az egyébként is "betonstabil" forint 10%-ot esett egy hét alatt és az MNB 370ről tornászta vissza. Az egybites szavazóknak ezt (is) nagyon jól le lehet majd kommunikálni. Esetleg még bele lehet keverni egy kor Sorosozást.

Aztán lehet én tévedek, de szerintem most OV az első pack után nagyon óvatos és mértéktartó lesz még önmagához képest is. Aztán ha vége a válságnak gyorsan feloldja a vészhelyzetet és a mostani hisztit felhasználva összehoz még egy (remélem csak) kétharmadot...
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
16830 levél
Válasz 20.04.02. 08:00 #41114
david139
Még csak bemelegítenek Elégg kabbefaszom, hogy pont akkor lett pestis meg korlátlan fidesz hatalom amikor végre elhúztam volna Puruttyisztánból
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
19566 levél
Válasz 20.04.02. 01:22 #41113
sipec
Eltörölnék a nemváltoztatás jogát

geee, annyira pont a legfontosabb .............
1499 levél
Válasz 20.04.02. 00:22 #41112
quervo
Volt ez a bizonyos Kásler-levél, amit tök gagyin meghamisítottak, ebből akartam egy vicces képet csinálni, aztán inkább nem, mert az Abszurdisztáni Zsebdiktatórium napjaiban még a végén azért is rám küldik a yardot, mert comic sans-szal ráírom, hogy "Kedves kollégák, a negyedik Orbán-klón is két nap alatt cseppfolyósodott, és már csak tíz darab van a raktáron."
28316 levél
Válasz 20.04.01. 20:39 #41111
LordMatteo
Nem kell sokat keresgélni, az indexen összeszedték, hogy mit nyomnak át az első napokban a rendkívüliség alatt

Nem fognak diktatúrát bevezetni, ettől én sem tartok, de most minden olyan áttuszkolnak a bürokratikus réseken, amit eddig nem tudtak. Meg lehet nézni majd, milyen cégek építik a Ligetet majd rettenetes túlárazásokkal.

Persze azzal, hogy ezt most én leírtam, még lehet, hogy peralapot is adok valamelyik elvakult fidesz-hívőnek.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
778 levél
Válasz 20.04.01. 20:07 #41110
SMBX-fan
Na ez talán rendkívül jól megfogalmazza, hogy tudatt alatt mitől is féltem.
Amit itt leírtál, az egy az egyben az, ami Erdogannal történt Isztambulban. (ott ugyanis meggyengült a belé vetett bizalom)
Szóval amikor a migránsozás meg a sorolipsizés (mondjuk a liberalizmusnak én sem vagyok a híve, de én balról kritizálom, nem jobbról) már nem fog olyan hatékonyan beválni és elveszíthetnék a kétharmadot, vagy akár az 50%-ot, esetleg a komplett választást.

Apropó választás: szerintem meg kéne szüntetni az egyéni választókerületeket, a valamikori regnáló kormánytól függetlenül.
806 levél
Válasz 20.04.01. 19:55 #41109
pb69
A lényeg újfent az, hogy a mi zseniális kormányunk bátor és erős, mer szembemenni más európai országokkal. Ugyan fantasztikus munkát végeznek és példátlan módon zabolázzák meg a vírust, a közölt statisztikáink önmagukért beszélnek, élen járunk a vírus elleni harcban, de azért időkorlát nélkül bevezetik a rendkívüli jogköröket, hiszen arra szükség van.
És itt a hangsúly most nem az extra hatalmon van, hanem annak időbeliségén, természetesen elengedhetetlen a helyzet helyes kezeléséhez. Várható, hogy a sötét középkorban ragadt Európa elbukik, hetek vagy hónapok múlva már fekete lesz a térkép, mert a buta nemzetek kezeit megkötik saját elveik és törvényeik, így képtelen lesznek kezelni a szitut. Csak Mo. ragyog majd fényesen.

Örülök, hogy sokakat nem zavar ez a törvény, ill. ahogy bevezetésre került, engem rohadtul aggaszt. És nem feltétlenül azért, mert most a vírus után megtartaná a kormány az extra jogköröket, hisz annyira nem hülyék. Majd szépen lemondanak róla, aztán beállítják magukat a demokrácia védőszentjének, az ellenzék meg marad a mocskos rágalmazó sorosista lipsibanda.
Ami igazán aggályos, hogy pár nap leforgása alatt át lehetett vinni egy ilyen csomagot minden alkotmányos és egyéb jogi csatornán. Ugyanis ez egy jó teszt volt, ami tökéletesen mutatja hogyan lehet ezt megcsinálni. Jól jöhet ez még akkor, amikor az illetékeseknek szükségük is lesz majd ilyenre, mert megszorulnak.
Akkor elég lesz majd vmilyen címszóval szükségállapotot hirdetni, pánik- és gyűlöletkeltéssel meggyőzni az embereket, és máris repülhet az ölükbe a korlátlan hatalom. Mindezt én szörnyen nyomasztónak érzem egy olyan országban, ahol kismillió nyilvánvaló korrupciós botrány és választási manipuláció, simliskedés, csalás stb. ellenére is fölényesen választást lehet nyerni migráncsozással és sorosozással.
16953 levél
Válasz 20.04.01. 16:56 #41108
ufodani
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1499 levél
Válasz 20.04.01. 16:20 #41107
quervo
Biztos nem értette az osztrák Baló akcentusa miatt.
16953 levél
Válasz 20.04.01. 15:56 #41106
ufodani
6, azaz hatszor kérdezték meg Varga Judittól, hogy miért nincs határideje a kormány rendkívüli felhatalmazásának.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
52525 levél
Válasz 20.03.31. 08:23 #41105
Barthezz
Én sem látok ebben semmi olyan dolgot, ami kockázattal járna, a 2/3 miatt tényleg azt csináltak eddig is, amit akartak. A veszélyhelyzetet a járvány elmúltával pedig feloldják, tudják, ha nem tennék, azzal a saját híveiket eltántorítanák maguktól és pont azt akarják megmutatni, hogy minél előbb elhárították. Választások pedig Törökországban és Oroszországban is vannak, meg kell hagyni az emberek számára az illúziót. Ahogy többen is írták, ez csak az ellenzék lejáratása miatt volt részükre fontos, ha ebből az egészből kijövünk, elmondhatják, hogy ők megcsinálták, az ellenzék viszont nem szavazta meg és ha rajtuk múlt volna, elpusztítja Magyarországot a vírus. Tényleg ugyanaz, mint eddig a migránsozás volt, csak most migráns = koronavírus. És pont azért az ellenzék helyében én megszavaztam volna a 4/5-ös döntésnél, kivéve ezt a támadási felületet a kormány kezéből, pláne, hogy ők is tudták, hogy hétfőn átmegy 2/3-dal mindenképp.
16953 levél
Válasz 20.03.31. 00:27 #41104
ufodani
Eddig is és ezután is azt csináltak/fognak csinálni amit akarnak az alkbírósággal és Áderrel együtt. Belemehettek volna az időkorlátba, hiszen a lejártával is ott a 2/3ad, talán kis para lehett, h a legmagasabb átlagéletkorú fiatal demokrátok közül párat kiüt a vírus, de nem ez volt vsz a döntő.
Nincs migráncs (és ezáltal ellenségkép ), hiszen mindent überel a vírus. Mi legyen most? Hát találjuk meg az egész ellenzéket úgy ahogy vannak, nevezzük ki vírusbarátnak és a víruskezelés ellenségének, akik akadályozták a járvány elleni védekezést, hajlítsuk úgy az alaptörvény egyébként rendelkező szakaszát amiben a feles többség is elég lett volna, h dobjuk be a házszabálytól való eltérés "esetét", ami már 4/5ös. Tudták, h az ellenzék nem fog rábólintani ( mellesleg mindenre rábólintott ), csak időkorláttal. Kivárták azt a bizonyos időt jó egy hete hétvégén amikor erről már megbizonyosodtak. Elötte az előkészítő bizottság sorozatos ülésein konszenzus volt, majd egyik pillanatról a másikra jött a váltás. Ez az egész lószar már '22-re való gyúrás. Lehet majd mutogatni a saját tábornak, h mi ( én ), mekkora nemzetáruló/népvesztő/magyarellenesek vagyunk, h nem voltunk partnerek a víruskezelésben amennyiben balul sülne el orbán szempontjából ez a pár ( jó pár ) hónap. Miattunk tartunk itt ( akkor majd ott ).
Így is ő az aki ott van minden kilométerkőnél és beérkező porfogónál, csak éppen a budiba nem kíséri a kamera a hős nemzetvezetőt.
Ugye ez az állapot addig tart e törvény szt, amíg nem múlik el a járvány, nem tünik el a vírus. Akkor oldhatja fel az országgyűlés és szavazhatja meg a vészhelyzet feloldását. Szóval a fideszes 2/3ad a fidesz kormánynak fog javasolni ( jóó hát ez van )... már ez gáz. Egy dolog nem világos ( sok más mellett persze ), h MO-on vagy a világban. És pont ezért lehet ha optimista vagyok max fél év, vagy a másik esetben passz de mondjuk legyen 1-2 év. Nem gondolom, h feltűnően kihasználná, egyszerűen erre van most és erre lesz szüksége a 22-es választásokhoz. Ellenségkép. Hosszú évek óta e köré van fonva a "kormányzás", az újraválasztás, mert sajnos nagyon működik az érzelempolitizálás, + a média túlsúly a legjelentősebb m1 stb, és a sok egyszerű magyar és a csalások és a zsarolások.. ésígytovább.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
20870 levél
Válasz 20.03.30. 22:50 #41103
Pyrogate
Háromszor egymás után szereztek kétharmadot. Ugyan minek vezetnének be nyílt "diktatúrát"? Semmi szükségük rá. Pont a migránsozás miatt is.
Szenvedély nélkül a foci halott.
778 levél
Válasz 20.03.30. 21:47 #41102
SMBX-fan
Azért 4,5 év migránsozás után bennem él a gyanú...
20870 levél
Válasz 20.03.30. 21:43 #41101
Pyrogate
És ha lett volna amit 2 hónaponta ugyanígy meghosszabbítanának? Mitől lenne jobb? Bármennyire is faszok, szerintem nem fogják kihasználni a dolgot.
Szenvedély nélkül a foci halott.
778 levél
Válasz 20.03.30. 21:19 #41100
SMBX-fan
Én nem a vírus miatt modntam ezt most speciel.
Hanem hogy nincs időkorlát a törvényen.
20870 levél
Válasz 20.03.30. 21:18 #41099
Pyrogate
Ne fossatok már. Lehet én vagyok naiv, de biztos vagyok benne, hogy lesznek választások. Szerintem év végéig sem tart ki ez az állapot. Akár fogadhatunk is.
Szenvedély nélkül a foci halott.
778 levél
Válasz 20.03.30. 21:12 #41098
SMBX-fan
Hát egy jó ideig nem lesznek választások.
Nem mintha az ellenzék a szívem csücske lenne de egy 2022 tavaszán lejáró teljhatalmi akármicsoda nem lett volna elég? Vagy 2020 őszéig tart és legfeljebb félévente meghosszabbították volna az ellenzék beleegyezésével.

Üdv Közép-Ázsiában!
7819 levél
Válasz 20.03.29. 23:08 #41097
Lovi Tommy
Vityat is, nezz ra alig kap levegot, szerintem mar felig android igy is, azert van csak eletben
778 levél
Válasz 20.03.29. 17:44 #41096
SMBX-fan
Nem az volt a lényeg, hogy szívózik, hanem hogy a saját maga hülyesége okozta ezt.
Amúgy sem kell félteni, viszonylag egészséges és 60 alatti. A vezetők közül Trump az, akit inkább súlyosan veszélyeztet.
16953 levél
Válasz 20.03.29. 17:25 #41095
ufodani
nem Borist védtem ezzel mint politikust, hanem az örvendés mások kárára akaszt ki.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
19566 levél
Válasz 20.03.29. 17:18 #41094
sipec
borisnal az.

en visszasirom mayt, pedig en labour vagyok.
16830 levél
Válasz 20.03.29. 16:18 #41093
david139
Én mindenképp bontanék egy pezsgőt, ha a mi mindenható vezérünket vinnék el a korona, ha menő ha nem.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
16953 levél
Válasz 20.03.27. 19:18 #41092
ufodani
Ahha. Tényleg, akkor toljuk ki belőle a farfekvéses sünt, ijesszünk rá mondjuk a Green-Tao tétellel, esetleg Po Csü-ji egyik költeményét olvassuk az arcára eredő nyelven.
A kárörvendés nem menő - ember.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
778 levél
Válasz 20.03.27. 15:52 #41091
SMBX-fan
Azért azt tudod, hogy a brit kormánynak, részben Boris Johnsonnak köszönhetően 1 vagy 2 héttel is csúsztak az intézkedésekkel... (iskolazárat is csak 1 héttel utánunk rendeltek el)
16953 levél
Válasz 20.03.27. 15:45 #41090
ufodani
Hát te egy csodálatos ember vagy..
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
778 levél
Válasz 20.03.27. 15:41 #41089
SMBX-fan
Na ez feldobta a napomat
Amikor a fagyi visszanyal...
778 levél
Válasz 20.03.25. 17:52 #41088
SMBX-fan
Most speciel felsorolok egy pár szélsőséges ideológiát vagy ideológiacsoportot és hogy feltehetőleg miért kaphatnak új erőre.
1) Anarchizmus - az államok cserben hagyták állampolgáraikat, elkezdtek szövetkezni inkább a tőkésosztállyal. Ezen felül a rendőrség és katonaság sem biztonságot nyújt, hanem félelmet kelt a tisztességes vagy legalább nem erőszakos emberekben is. Sok esetben az állami bürokrácia hatékonytalan, sőt néha hátráltató tényező. (khm A38-as igazolvány... ha valaki láttak az Asterix filmeket) A gazdaság lokalizációj
2) Bolsevizmus - a nagytőkések befolyása egyre csak nő. A 2008-as válságot ők okozták, és ezt a világjárványt csak rosszabbítják. A Reagan-elnökség óta folyamatosan épülnek le a NATO-tagállamok állami szektorai és egyre vékonyabb a szociális háló. Mo-n pl. a Kádár-rendszerben kötélből volt, a '90-es és 2000-es években cérnából, most pedig pókhálóból a szociális háló. A dolgozó emberek kizsákmányolása ámbár nem olyan mértékű, mint a századfordulón, de az 1980-as évek óta csak rosszabbodik a helyzet világszinten. Most is láthatjuk, hogy a dolgozókat semmibe veszik, nem csak kedvelt kis hazánkban.
3) Transzhumanitás: a biológiai léttel járó problémák közé tartoznak a közvetett érintkezéssel terjedő világjárvány, a gyors öregedés és a törékeny test. A transzhumanisták ezért előszeretettel kevernék a robotikát a biológiát, vagy egyenesen helyettesítenék utóbbit az előbbivel.

Na az előző 3-tól még annyira nem félek hogy elkezdjem ásni a síromat, meg bizonyos mértékben helyes az analízis, de rendkívül katasztrofális megoldásokkal állnak elő ezek a csoportok. (láthatjuk mi történt 1946-1956 között) A következőktől viszont már mindenképpen muszáj félni, az előző 3 ezekhez képest kismiska:
4) Tradicionalizmus, neofeudalizmus, stb: a gazdasági hierarchia felsőbb rétegei elég könnyedén szorgalmazhatják a röghözkötés és egyéb feudális intézkedések visszahozatalát a "biztonság" nevében. Ezen felül a szekularizációt is felemlegedhetik egy negatívumként, és elképzelhető, hogy növelnék az egyház korrupt szegleteinek a befolyását is, hogy konszolidálják hatalmukat. Szeretett kormányunk is ebbe az irányba terelődik.
5) Piaci fundamentalizmus: úgy gondolják, hogy egy még jobban profitorientált világban (mert szerintük a jelenlegi nem eléggé pénzközpontú... hát gratulálok) Azt hiszik, hogy ha nem lenne szabályozva abszolúte a kereskedelem, akkor mindenki racionális döntéseket hozna és senki sem akarna hadseregeket és járványokat. (miközben a fegyverkezés rendkívül alkalmas arra, hogy megtömje a zsebeket és széfeket) Ezen kívül a magánegészésgügy, magánrendőrség, magánbíróság, magánbörtönök és magánoktatás elterjesztése egy borzalmas elgondolás. (láthatjuk mi folyik az USA-ban)
6) Fasizmus: messze a legsötétebb és legalávalóbb az összes közül. A terjesztőik ugyanis azzal etetik be követőiket, hogy kisebbségi népcsoportok és bevándorlók okozzák a járványokat. Néhányan közülük egyenesen örvendeznek a világjárványnak, ugyanis ők a "hulljon a férgese" elméletet vallják és úgy gondolják, hogy a Földre ráfér már egy kis népességcsökkentés, mivel "nincs elég hely". A fogyasztói társadalmat is gyengítő tényezőnek tartják, így valószínűleg ez fogja majd őket legitimizálni. De igazából ezt nem is tudom kifejteni, annyira magától értetődő szerintem az, hogy a fasizmusnál nincs undorítóbb dolog a világon. Az erősebb kutya elvének a fokozása egy minden áron elkerülendő dolog. A bolsevizmus veszélyességét keveri a tradicionalizmus kötöttségével és a piaci fundamentalizmus farkastörvényével...

De ez egy remélhetőleg pesszimista hangvétel azért! Nem hiányzik a padlásseprés, a bebetonzott urambátyám, az erősebb kutya elve pedig még annyira sem!

A genderizmust azért nem mondtam ide, mert annak nincsenek olyan aspektusai, hogy a járvány közvetlen vagy közvetett következményeiből szerezzen legitimitást. Plusz azért olyat nem láttam hogy valaki komolyan Apache-helikopternek gondolná magát...
806 levél
Válasz 20.03.25. 07:42 #41087
pb69
SMBX-fan, sajnos abszolút jogosak a félelmeid. Jól látod, hogy a történelemben mikor milyen állapotok adtak teret a szélsőségek felerősödésének. A jelen helyzeten pedig nagyon nem segít, hogy évek óta egyre inkább éleződnek a társadalmi ellentétek.
Nemcsak az olyan klasszikus töréspontok mentén, mint az anyagiak, a vallás, a bőrszín, a nemi identitás, de a pol.korrektség, feminizmus, szexuális zaklatások, genderizmus, korosztályok stb. is mind-mind egyre inkább a szélsőségek felé tolták az emberek többségének gondolkodásmódját.
És bizony sajnos benne van a pakliban, hogy ez a válsághelyzet, valamint ennek majdani következményei már nemcsak a végletes gondolkodást erősíti fel, de szélsőséges tettekben is mutatkozik majd meg.

Barthezz, a nemzetközi helyzet is egy dolog, hazánkban viszont tényleg dúlnak a politikai harcok. Megint minden oldal azzal van elfoglalva, hogyan tudná legjobban helyzetbe hozni magát.
A kormány (kommunikációs, politikai, jogi) csapdákat állít, próbálja még inkább bebetonozni a hatalmát. Visszacsatol a korábbi bevándorlós mantrára, ezzel a jelen krízishelyzetet is uabba a politikai posványba löki, ami a választások körül adta a kontextust. Közben persze torzítanak, maszatolnak, tolják a manipulatív kommunikációt és néphülyítést.
Az ellenzék meg lelkes keselyűként repked az ország felett, lecsapva minden egyes lehetőségre, ahol fogást lehet találni a kormányon. Kiélvezik azt, hogy most a másik fél nyakába borult egy világégés, ahogyan anno az övékébe a gazdasági világválság. Aligha érintené őket túl érzékenyen, ha emberéletek, társadalmi és/vagy gazdasági összeomlás árán lehetne megbuktatni a kormányt.
És természetesen ez minden fél narratívájában meg is jelenik, pontosan ezen vádak mentén támadják egymást. Ebből fakadóan, még ha lennének is értelmes gondolatok, ötletek, intézkedések, azok se tudnak felszínre jutni, mert mki elvből elutasítja és elutálja a másik kezdeményezését.
Most arról nem is beszélve, hogy az állampolgári fegyelem tekintetében is fontos szerepet játszik a politikai bizalmatlanság és a folyamatosan harcoló hívők. Az egyre szigorodó és egyre több kényelmetlenséget okozó intézkedések betartatása amúgy sem könnyű feladat, de rengeteget segíthetne benne, ha az emberek bíznak a vezetőikben.
Nálunk semmi hitelük nincs a politikusoknak, illetve sokaknak meg pont vakhitük van. Bizonyos emberek levegőt se lennének hajlandóak venni többet, ha azt az ellenoldal egy képviselője pozitívnak említené, míg a saját kedvenc politikusa kedvéért a kútba is beugrana.
52525 levél
Válasz 20.03.24. 22:03 #41086
Barthezz
Nyugi, a Helyzetbe én is nagyon pesszimistát írtam. Sokszor óránként változik a hangulatom, hol optimistább vagyok és abban bízom, hogy pár hónap múlva, de legkésőbb nyár végére végetér ez az egész, hol abban, hogy egy történelmi változás küszöbén állunk, ami alapvetően fogja megváltoztatni az egész emberiség életmódját. Általában napközben jól vagyok és estére csesződik el mindig a hangulatom, de egy-egy cikk elolvasása is nagyban befolyásolja a kedvemet és a jövőben vetett bizalmamat. Nyilván így van ezzel most mindenki, a politikusok is, kapkod mindenki fejvesztve, sokszor hülyeségeket csinálva. Nemcsak nálunk, lásd a briteket, vagy az amerikaiakat, hogy elszúrták és mennyire későn léptek, kb. az ellenkezőjét teszik most annak, amit még egy hete is mondtak. Ami viszont elszomorító, hogy nálunk pár nap összeborulás után még ebben a helyzetben is elindult ez a nagyon alsórendű politikai hatalmi harc, ahelyett, hogy minden erővel azon lenne a kormány és az ellenzék is, hogy a vírust igyekezzen megállítani. Sztem most nincs helye torzsalkodásnak, ilyenkor azoknak is össze kell fognia, akik utálják egymást.
778 levél
Válasz 20.03.24. 21:50 #41085
SMBX-fan
Hát ezzel a koronavírussal kapcsolatban nos... van egy kis félelmem.
Köztudott hogy politikai szélsőségek válságos helyzet következtében alakulnak ki vagy lendülnek fel.
A válságot ugyanis a jelenlegi elit (nem csak magyar viszonylatokban beszélek most) előfordulhat, hogy csak súlyosbítják inkompetencia vagy korrupció miatt.
És ilyenkor lesznek egyesek számára egyre vonzóbbak a szélsőséges világnézetek.
Egyrészt számíthatunk szélsőbaloldali irányvonalak fellendülésére, mind anarchistákkal, mind bolsevikokkal. Ezek esetében még én személy szerint túl tudnék élni.
Másrészt, ez a súlyosabb eshetőség: tradicinoalista vagy fasiszta (de nem az ilyen Orbán-féle céges urambátyám migránsozással, hanem minimum egy Mihazánkos mértékű extremitás)
Haj, de itt még nincs vége, ezek csak azok amik már voltak, de van egy pár újdonság is.
Ugyanis itt vannak a transzhumanitást támogatók... a robotkarok pl. tök jól hangzanak de amikor konkrétan helyettesíteni akarják a biológiát a technológiával... na azért az már bőven átlépi a határt.

Nem mondom hogy így lesz, de ha a legrosszabb forgatókönyv szerint alakulnak a dolgok, jön a vörös és/vagy fekete zászló, a horogkereszt vagy a robottá válás.
Meg most eléggé rossz napom volt szóval lehet csak kissé bepánikoltam, szóval ne kövezzetek meg ha ez a poszt kissé irracionálisan pesszimista.

Ja meg a vadkapitalizmus és a klímakatasztrófa sem segít a helyzeten.
833 levél
Válasz 20.03.22. 10:37 #41084
Ricsi1976
Az a Zsiga Marcell volt, de szerencsére már eltűnt a politikai süllyesztőbe, kapott valami zsíros állást és csendben bújkál
32750 levél
Válasz 20.03.22. 10:37 #41083
szbszig
Te is csak idétlenkedsz itt, miközben még linkelni sem tudsz, te kis sorosista!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
833 levél
Válasz 20.03.22. 10:35 #41082
Ricsi1976
Nem, az egy másik volt.
778 levél
Válasz 20.03.22. 09:19 #41081
SMBX-fan
Ez amúgy nem a 47k-s faszkalap?
16830 levél
Válasz 20.03.22. 09:12 #41080
david139
Mindig elbaszódik, ha iosről linkelek, nem értem ért
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
778 levél
Válasz 20.03.22. 08:55 #41079
SMBX-fan
Link nemm múkodni
Na jó, de tényleg nem működik a link, legalábbis számomra nem.
16830 levél
Válasz 20.03.22. 08:52 #41078
david139
Búcsút mondhatunk a látszólagos demokráciának is
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
910 levél
Válasz 20.03.20. 11:34 #41077
dzsud
Miről beszélsz?
778 levél
Válasz 20.03.20. 09:07 #41076
SMBX-fan
Na most nyugodtan lehet mondani a kormányra hogy gazdaságpolitikailag fasiszta.
Konkrétan a munkavállalók jogainak a 90%-át elvette vagy minimum megcsorbította.
20870 levél
Válasz 20.03.18. 22:01 #41075
Pyrogate
Feleségem és a húga (továbbá barátok egy része bankban dolgozok). Már szóltak is nekik, hogy a ma bejelentett intézkedések miatt kurva nagy leépítések lesznek, több ezren emiatt is elveszítik a munkájukat (nyilván ez a járulékos veszteség, csak azért lássuk be, ez sem fájdalom mentes).

Arról nem beszélve, ha bedől vmelyik bank, ahol százezreknek van számlája.
Szenvedély nélkül a foci halott.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.