Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Politika - az egyetlen ilyen célú topic a Dome-on

32681 levél
Válasz 20.01.16. 10:37 #41011
szbszig
Hihetetlen, hogy mindig van lejjebb...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
747 levél
Válasz 19.12.15. 14:10 #41010
SMBX-fan
Most meg mi a jó kurva anyját akar ez a széljobbos maffiabanda az egészségüggyel?
Hát ezeknél még egy kommunista banda is jobb lenne már megbocsáss... (nyilván túlzok, de értitek)
Már csak az hiányzik hogy magánosítsák úgy mint az USA-ban...

Pont azoktól elvenni az egészségügyet akik leginkább rászorulnak azzal az üröggyel hogy "há' nem dolgoznak szóval mi alapon veszik igénybe" miközben rengeteg munkaviszonnyal rendelkező ember nem képes rendesen megfizetni azt amit kell.

És baloldal Magyarországon ami alternatívát nyújtana? Hát az nincs... Mert a drága kis Maszop csak mondogatja hogy "fizessenek a gazdagok" de 2002-2010 között a középosztályt szivatták nem pedig a milliomosokat... Nagyon kellene már egy párt amely vastag de realisztikus szociális hálót ígér! (és be is tartaná ha hatalomra kerülne)
890 levél
Válasz 19.12.04. 23:03 #41009
dzsud
Van az élőzenének is doppingja. Playbacknek hívják.
16727 levél
Válasz 19.12.04. 19:38 #41008
david139
Sajnos az énektudáson és zenei tehetségen nem javít a dopping
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
890 levél
Válasz 19.12.04. 17:21 #41007
dzsud
Az Olimpia legalább egy színvonalas szórakoztatási forma. Az Eurovízióról sajnos - szerintem - még ennyi sem mondható el. Tehetségtelen, olykor értékelhetetlen (ez persze szubjektív, ami szintén problémát okoz) produkciók tömkelege, ami még a tökfelesleges rangsor nélkül talán el is menne, mert minden ország bemutatná a saját kultúrájának egy szeletét, a többiek nagy örömére. Az internet korában persze tök feleslegesen, de elfér. Viszont ez valamiért nem elég, muszáj eljátszani, hogy "tétje" van a dolognak, hogy fontos a helyezés, én meg már tizenéve sem értettem, hogy minek erre ennyire ráfeszülni, mintha bármi múlna rajta...mégis mennyi szavazatra számíthatunk mi pl. a szomszédjainktól, a produkciótól teljesen függetlenül vagy alig függően. Egy Olimpiánál érzem annak dicsőségét, ha sportolóink érmeket szereznek, mert ott az valóban azt jelenti, hogy ők a világ legjobbjai (a doppingkérdésbe itt szándékosan nem megyek bele). Az Eurovízión meg megszavazzuk a sorból (lehetőleg durván) kilógó produkciót, vagy mondjuk a skandinávokat, mert azok cukik, és politikailag sincs velük semmi bajunk. Éljen! És nem, odáig sem kell eljutni, hogy Conchita Wurst, meg a szokásos "mit keres itt Izrael és Azerbajdzsán". Ez a fesztivál már bőven ezen jelenségek előtt is olyan dolog volt, amibe 0 energiát érdemes belefeccölnünk. Én a magam részéről egyáltalán nem bánnám, ha magunk mögött hagynánk ezt a korszakot, mert roppant kínosnak találom. Szép volt (nem), jó volt (nem), elég volt.
75 levél
Válasz 19.12.04. 12:08 #41006
Archanelion
Az olimpiában több a lóvé!
32681 levél
Válasz 19.12.04. 11:58 #41005
szbszig
Javaslom a kormánynak, ha már a buzilobbi miatt nem küldünk idén versenyzőt az Eurovízióra, akkor maradjunk távol jövőre az olimpiától is!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
747 levél
Válasz 19.11.08. 21:56 #41004
SMBX-fan
De a politikában azért azt sem árt megjegyezni, hogy nem csak Magyarország van elkúrva.
Nézzük csak meg Angliát, USA-t, Oroszországot, Kínát vagy Brazíliát.
Remélem idén Corbyn, jövőre pedig Sanders be tudják húzni a választásokat az országaukban.
A török szultánnak pedig sok boldogságot kívánok, miután meglátogatta tegnap a keresztény Európa szentséges nemzethy védelmezőjét.
De azért mi ez már, hogy a KDNP széles mosollyal üdvözli ezt a fasiszta diktátort hazánkban. Nem szeretem úgy használni ezt a jelzőt mint egy fanatikus DK-s de Erdoganra keményen ráillik. Tőkebarát, soviniszta és imperialista...
Mondjuk az is érdekes, hogy itthon a Fidesz egyik pillanatban nácizza a Jobbikot, a másikban libsizi a harmadikban meg komcsizza...
808 levél
Válasz 19.11.07. 17:47 #41003
Ricsi1976
Na így már máris más a leányzó fekvése. Ezzel a sávokkal így egyetértenék. A volt szocialista sávmeghatározás elég elcseszett volt, mert véleményük szerint az átlag, amit Te írtál maximális kulccsal adózott. A pénzek elherdálása jelenleg meg igen, köztudott. A sportokat én sem támogatnám, oldják meg a klubok, kicsi foci kis pénz, a bevételekből, jegyeladás, szponzorok. Pld angoloknál a klubok piaci hitelt vesznek fel a stadion építésékre és kitermelik. Igen, befektetés. Nem azt mondom, szeretem a magyar focit is, sőt meccsekre is járok szép stadionba de a játékosok teljesítménye és beöntött lóvé mennyisége közpénzből sajnos nincs egyenes arányban.
747 levél
Válasz 19.11.07. 16:24 #41002
SMBX-fan
Én többkulcsos SZJA alatt olyat értettem, hogy évi 2,4 millió alatt 15 helyett 10% adót kelljen fizetni, az ezen felül megkeresett pedig legyen 20%, és évi 18 milliótól legyen 60%-os. (azért lehet hogy az informatikusok megkeresik a havi félmilliót de másfélmilliót nem igazán)
Szóval ha valaki évi 4,8 milliót keres, azaz átlagosan havi 400k-t, annak ugyanannyi lenne az adója mint most.

Az adóbevételeknél persze a legfőbb gond az az, hogy mire költik. Én például egy fillért nem költenék sportra államkasszából, haenm az oktatásra, egészségügyre, tömegközlekedésre és a szociális hálóra (elsősorban a bérlakások részleges államosítására) költeném, és esetleg egy keveset a kultúrára, de azt nem az államnak kéne irányítania. Az állam feladata az élet megkönnyítése hosszú távon is fenntartható módon, nem pedig a turulkodás és a kétszínűsködés.

Én speciel azon a véleményen vagyok, hogy a gazdaságban erős legyen az állam, más téren viszont próbáljon hátrébb vonulni. Ezért nem szavazok pl. a Momentumra mert lehet hogy progresszív, de a gazdaságpolitikája túlzottan szabados és rendszeresen összedörgölőzik az öszödi böszmével, meg a zuglói vadbarom mögé is beálltak.

De nálam is perpill a kutyák vannak, mivel az MSZP vagy nem tartja be az ígéreteit vagy túlzottan pontosan tartja be őket. (lásd: közalkalmazotti béremelés)

Angliában viszont jövő hónapban parlamenti választások... Remélem a Munkáspárt Corbynnal az élen jól fog teljesíteni mert nekem elegem van a Torykból.
808 levél
Válasz 19.11.02. 21:53 #41001
Ricsi1976
Ja, semmi gondom nem lenne a többkulcsossal, havi 2 misivel
808 levél
Válasz 19.11.02. 21:52 #41000
Ricsi1976
Végre egy vélemény. Igen, mérnök vagyok, de a csuklóztatást én sem tűröm. Külföldre nem mennék, mert vén vagyok, illetve szeretek itt lenni, de ami túlzás az túlzás. Örülök, hogy nem vagyok a véleményemmel egyedül, ritka. Soha nem mentem a birka megvezetett többséggel, de eddig nem bántam meg. A mostani jobboldal hányás. Szintén okádék a bal is. Mi marad?
890 levél
Válasz 19.11.02. 21:25 #40999
dzsud
Választ egyelőre nem kaptam, de az én véleményem:

Ricsivel most egyetértünk. Magyarországon szerintem sem jó ötlet jelenleg a többkulcsos adó. A lényeg szerintem az, hogy mi nem egy jóléti ország vagyunk. Ha itt elkezdjük szívatni azt a réteget, amelyik az átlagnál jobban keres (mérnök, informatikus stb.), azzal csak azt érjük el, hogy a jelenleginél még könnyebben húznak nyugati országokba, hiszem nekik csak annyi lesz a különbség, hogy innentől kezdve a büfében is angolul kérik a kávét. Ha ezek az emberek lépnek, akkor ők itt nemhog többkulcsos adót nem fognak fizetni, hanem semmit. Nem egészen ugyanaz a helyzet, mint mondjuk Svédországban, ahonnan egy szoftverfejlesztőnek legfeljebb a Szilícium-völgybe éri meg magasabb fizetéséért pályáznia. Ha elmegy ez a réteg, azzal pont azok járnak a legrosszabul, akik miatt ezt kitalálták, azaz a legszegényebbek. Itthon a többkulcsos adó talán csak határzárral működhetne.

Én például a Pesti átlag dupláját (valamivel többet) viszem haza. Ennek ellenére nem folyik nálam kétszer melegebb víz, nem ér ki hozzám kétszer olyan gyorsan a mentő, pedig megfizetem a saját adómat, plusz egy másik (átlag)emberét is. És eléggé zokon venném, ha engem gazdagnak akarnának csúfolni, és 36% SZJA-t akarnának fizettetni velem, mint ahogy 2010 előtt volt módi. Csak mert továbbtanultam, úgyhogy nyilván az én kurva anyámat.

Ez például engem is nagyon irritál a hazai baloldalban. Az X5-ösből kikönyökölő, budai villában lakó, minimálbérre bejelentett építési vállalkozó sosem volt gond, multis dolgozóként viszont 140 bruttó felett már második kulccsal adózz, mert ugyan épphogy meghaladja a fizetésed az amúgy béka segge alatt lévő magyar átlagot, te már gazdag vagy, és különben is megkívánták a pénzed a soha nem tanuló, nulla teljesítményt nyújtó semmirekellők, úgyhogy elvesszük tőled és nekik adjuk ajándékba. Undorító.
808 levél
Válasz 19.10.30. 14:36 #40998
Ricsi1976
A nagy lószart kellene visszahozni a többkulcsos adót. Ronggyá voltam adóztatva, pedig nem tartoztam a jól keresők közé..... Ha ez a baloldali program, akkor részemről mehetnek a kukába. Akkor marad a kétfarkú kutya, mint alternatíva számomra.... A fizessenek a gazdagokkal is buktak, mert mindenki érezte, hogy mindenki vastagon fizeti ki, amit mások ellopnak...
890 levél
Válasz 19.10.30. 14:09 #40997
dzsud
Az utolsó bekezdésről ha gondolod, írhatnál bővebben. Például mi az, ami miatt kizárólag a progresszív adót látod jónak?
747 levél
Válasz 19.10.29. 09:00 #40996
SMBX-fan
Hát a jelenlegi politikai paletta úgy amblokk egy borzalom.
A Fideszt és az MSZP-t nem kell igazán magyaráznom gondolom...
A Jobbik lehet hogy mérsékeltebb lett, de már elhalóban van az LMP-vel együtt.
A DK... hát én Gyurcsányra nem fogok szavazni, úgy lejáratta a baloldaliság fogalmát hogy az valami hihetetlen.
A Momentum az még úgy esetleg korrekt de személy szerint számomra ők túlzottan jobboldaliak, legalábbis gazdasági értelemben.
Mi Hazánk meg egy majdhogynem náci párt, de minimum fasiszta.

Szóval ha jövő hónapban lenne az OGY választás, vagy a Momentumra szavaznék vagy a kutyákra.
Viszont ha jön egy ízig-vérig baloldali párt ami nem a Fidesz zsebében van és tényleg GAZDASÁGILAG is baloldali, akkor már egyértelműen rájuk szavazok. (olyasmi mint a görög Syriza, spanyol Podemos meg társaik.

A többkulcsos adót égető tempóval vissza kéne hozni, a szociális hálón vastagítani kéne és kevesebbet költeni sportra és látszatberuházásokra és többet egészségügyre, oktatásra és tömegközlekedésre.
800 levél
Válasz 19.10.28. 18:37 #40995
pb69
Nyilván az is szerepet játszott Puzsér eredményeiben, hogy "új fiú", de ez csak erősíti azt, hogy nem elég érett a társadalom. Még Budapesten sem, még egy erős program mentén sem. Ha ez fordítva lenne, akkor az elmúlt évtizedek mélyrepülése után egy új és hiteles arcnak már önmagában kellő erőt kéne tudnia felmutatni.
Ehhez képest Puzsér hozott egy kidolgozott és erős programot, ráadásul brutálisan és kendőzetlenül zászlajára tűzte, hogy az eddig regnáló politikai elitet el akarja söpörni, egyértelműen velük szemben definiálta magát.
Ha valakinek nem az kell, ami az elmúlt 30 évben volt, annak megvolt a lehetősége rá szavazni, mindegy mióta kampányol. Ha 3 éve kezdi el, akkor nem lett volna kint annyi agyhalott tróger artikulálatlanul ostobaságokat öklendezni a kampányán? Vagy azt gondoljuk, hogy 3 év múlva (ha még politizálni fog egyáltalán), akkor nem ugyanígy lesz?

Nincs benne országosan potenciál, mert Pesten se sok van/volt. Tök mindegy, hogy van-e alternatíva, mert az ottani embereknek (tisztelet a kivételnek) nem is kell alternatíva. Ha kéne, akkor a migránsozással, a lejáratókampányokkal nem tudott volna ennyire tarolni a narancssereg.
Amúgy meg Budapesten sem volt alternatíva, mégis hiába bukott meg Tarlós, mert az emberek (Puzsérhoz képest) hatalmas fölénnyel inkább mégis találtak alternatívát, pontosabban az elmúlt évtizedek többnyire bukott szereplőiből összeállt koalícióban látták az alternatívát.

Félreértettél az 50-60 év kapcsán. Én nem azt mondtam, hogy 50-60 év múlva garantáltan javul a helyzet, hanem azt, hogy addig biztosan nem. Nagyon nem uaz a kettő.

Na de maguk mellé akarják állítani az embereket, mert úgy tudnak eredményesek lenni és győzni. Egy választáson az nyer, akinek több szavazója van. Ahogyan focimeccset se lehet nyerni úgy, ha vki nem akar gólt rúgni, úgy választást sem lehet nyerni, ha nem akarsz az ügyed mellé állítani embereket.
Az emberek meg már csak olyanok, hogy inkább érzelemközpontúak, ill. az ügyekhez mindenképp személyeket akarnak társítani. Az a narratíva, amit Puzsi is használt, hogy mindegy hogyan beszél és mindegy mit csinál, hogyan viselkedik, mert az ügy a fontos, egyszerűen nem működik a valóságban.
2794 levél
Válasz 19.10.28. 18:06 #40994
dghost
Na, itt asszem különbség lesz közöttünk.

"Csak másik oldalról megközelítve még a környékén se volt annak, hogy olyan eredményt érjen el, amivel akár csak odaszagolhat a "trónhoz"."

Ennek elég egyszerű az oka, sztem. Mint mondtam kb 1 éve kezdett csak kampányolni, nem tudom mit várt egy olyan társadalomban ahol a legtöbb ember nem mint "kötszolgára" tekint a politikusokra hanem jóbarát/vezér/nemzetvezető/legjobbemberavilágon ()...
Országosan meg azért lenne benne potenciál mert nincs alternatíva, a gyűlölködés/hülyeség helyett!

"Ahhoz, hogy az átforduljon, ahhoz az értelmiségi polgári rétegnek legalább 40-50% közé kell esnie. Ez, lássuk be, itthon jelenleg az elkövetkezendő 50-60 évben kizárt. Főképp azért, mert a jelenlegi politikai elit tűzzel-vassal küzd ezen réteg szélesedése ellen. Nem véletlenül, hisz ők is tudják, hogy a hatalmuk leginkább ezen alapszik, hogy nincs polgárság, nincs értelmiség."

Nem ezt mondják egyesek a rendszerváltás óta? Pfújj, már a hátamon áll a szőr!
Eltelt 30 kib@szott év... Mi a garancia hogy az általad említett 50-60 év után nem ugyan ez (vagy rosszabb lesz) mint most? Ezt nem fogadom el érvnek.

"Hajós ellenében lehet írni 1000 véleménycikket meg kritikát, de ezzel megszólítasz és magad mellé állítasz X embert. Miközben biztos lehetsz benne, hogy magad ellen hangolsz és Hajós mondandója mellé fog állni min. 50X ember.
És itt visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez: miért is mondta ezt Hajós? Mert ő is annyira buta, ő sem értelmiségi stb.? Nem, hanem pontosan azért mondta, mert a fenti matek számára is világos."

Nem hiszem hogy ebben az esetben azt kellene nézni hogy mennyi embert tudsz magad mellé állítani. Gondolod, hogy aki "szíve mélyéről" egyetért Hajós mondandójával azt magad mellé tudod állítani? Amúgy is az elmúlt 30 évben annyi példát láttunk arra hogy egyes (sok) emberek mennyire elvakultak tudnak lenni... pl Borkai, vagy Gyurcsány teljes szektája kb..
800 levél
Válasz 19.10.27. 11:18 #40993
pb69
Persze, nem lehet oka panaszra, mert szép sikert ért el. Csak másik oldalról megközelítve még a környékén se volt annak, hogy olyan eredményt érjen el, amivel akár csak odaszagolhat a "trónhoz".
Azt gondolom, hogy a programja elég erős volt, kifejezetten fontos és népszerű alaptémákat feldolgozva. Ezzel a programmal Budapesten elért ~4,5%-ot. Na most ez a szám önmagában szörnyen kevés, de el lehet képzelni, hogy ha kimenne az országos politikába, akkor a vidékieket is bekapcsolva a szavazásba, ez mekkora lenne. Szerintem az 1%-kal sokat mondok.

És akkor elhanyagoltuk azt a hatást, hogy minél erősebb és népszerűbb valaki, annál erősebb az ellenkampány. Ha Puzsér, vagy akárki más, egy értelmiségi politikával akár csak 15% környékére vergődne vhol, brutális lejáratással és támadásokkal kellene szembenéznie, amiben garantáltan elvérzik.
Ugyanis amíg a primitívebbek, vagy fogalmazhatunk finomabban is, az "egyszerűbben gondolkodók", vannak többségben, addig az antikampány és lejáratás sokkal hatékonyabb, mint a pozitív kampány. Ez pedig ellehetetleníti a politikai térhódítást.

Ahhoz, hogy az átforduljon, ahhoz az értelmiségi polgári rétegnek legalább 40-50% közé kell esnie. Ez, lássuk be, itthon jelenleg az elkövetkezendő 50-60 évben kizárt. Főképp azért, mert a jelenlegi politikai elit tűzzel-vassal küzd ezen réteg szélesedése ellen. Nem véletlenül, hisz ők is tudják, hogy a hatalmuk leginkább ezen alapszik, hogy nincs polgárság, nincs értelmiség.

Hajós ellenében lehet írni 1000 véleménycikket meg kritikát, de ezzel megszólítasz és magad mellé állítasz X embert. Miközben biztos lehetsz benne, hogy magad ellen hangolsz és Hajós mondandója mellé fog állni min. 50X ember.
És itt visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez: miért is mondta ezt Hajós? Mert ő is annyira buta, ő sem értelmiségi stb.? Nem, hanem pontosan azért mondta, mert a fenti matek számára is világos.

Itt tenném hozzá, hogy Puzsér is ugyanezt a narratívát használta a kampány során. A Sétáló Bp. koncepciója fokozatosan szorult egyre inkább háttérbe, és vette át helyét a negatív kampány és a hangzatos túlzások.
Bár igazából még a pozitív kampánya időszakában is sokszor élt utóbbi eszközzel. Amikor kijelentette, hogy Budapest levegője alkalmatlan a belégzésre, hogy totálisan élhetetlen város, hogy a budapestiek csak 10%-ának van autója, a maradék 90% pedig egyértelműen csak veszít az autókkal stb..
De itt még legalább a tematika értelmiségi és pozitív volt. Az ellenzékváltás szlogenje, a másik fél módszeres lejáratása és becsmérlése, a különböző hol jobban, hol kevésbé alátámasztható politikai konteók viszont egyre keményebben átvették a teret a kommunikációban.
Pedig Puzsi esetében sem arról van szó, hogy 1 év alatt elhülyült, elvesztette értelmiségi jellegét, hozzárohadt a többiekhez stb.. A képlet ugyanaz, mint Hajósnál, felmérte, hogy sajnos ez kell a népnek. Ha nincs ez a narratívaváltás, akkor szerintem valahol 2-3% környékén lett volna.
2794 levél
Válasz 19.10.26. 23:23 #40992
dghost
Nem hiszem hogy a "kihalás" bármire is megoldás lenne, mert a fiatalok egész impozáns része is vevő a "butaságra". Meg ebben szocializálódunk, szóval nehéz magad kivonni... Ha csak nem akarsz kvázi antiszoc lenni, nagyon könnyen belefutsz érvelni képtelen emberekbe...
Épp ezért nem is akarok a mondandómban az átlag emberekkel foglalkozni. A tömegnek minta kell! És akár milyen állapotban is van most, lehet rajta változtatni (igen, rontani ).

Jó hogy felhoztad Puzsért! Sztem nem lehet oka a panaszra. Kb egy éve kezdett bele a kampányba és így is több mint 30 ezer ember szavazott rá! Szerintem ez teljesen jó kezdet...
Csak kezd olyan érzésem lenni (visszavonul a kúltúrális térbe), hogy ezzel nem fog/fognak mit kezdeni. Az hogy 4 év múlva újra előbújik a (Mika) pincéjéből () nem lesz nagyságrendekkel több támogatója. Főleg, - és ez a legnagyobb bánatom - ha csak a Fűvárosra koncentrálódik...

Visszatérve Hajósra, valaki írhatott volna egy véleménycikket, hogy mennyire nevetséges volt amit előadott, mondjuk.
800 levél
Válasz 19.10.26. 16:35 #40991
pb69
Sajnos itthon annyira szűk réteg az értelmiség, pláne a kisebb vidéki településeken, hogy erre építeni nem érdemes. El kell dönteni, hogy vki a mennyiségi vagy a minőségi hatásra koncentrál. Ez egyben annak eldöntése, hogy eredményes akarsz lenni, vagy elegáns és fair play díjas. A kettő együtt nem megy.

Ha valaki 80-as IQ fölé lő a mondanivalójával, azáltal egy olyan terepre politizál, ami egy nagyon szűk társadalmi réteg fitymacsattogásától hangos, miután csak az ők szellemi maszturbálásukat szolgálja. Eredményt viszont nem.
Ez szomorú, de ez van. Aki nem alkalmazkodik, annak lehet mártírkodni utólag, hogy elvérzett a kultúra és értelmes gondolkodás a színvonaltalan mocskolódás, az antikampányok és a populizmus oltárán.

Elég csak megnézni a mostani választások eredményeit, külön figyelmet fordítva Puzsér eredményeire. Ami még tanulságosabb, belenézni a targoncás kampánya videóiba, amikor a fővárost járta. Az a mély sötétség és emberi primitívség, ami a választók részéről megmutatkozott, garancia arra, hogy itt minőségi politizálást nem lehet folytatni.
Legalábbis egészen addig tuti nem, amíg egy bizonyos réteg ki nem hal a társadalomból, emellett pedig az alkoholizmus nem szorul vissza jelentősen. Mert ráadásul ezek a mostoha tapasztalatok Budapesten születtek, máshol pedig biztosan nem jobb a helyzet.
2794 levél
Válasz 19.10.25. 12:12 #40990
dghost
"idealizmusom" helyett, inkább naivitásom.
2794 levél
Válasz 19.10.25. 12:10 #40989
dghost
Én nem hiszem hogy a butaságot tolerálni kellene olyan emberektől akik befolyással lehetnek másokra... Csak ezért akadtam ezen fenn.
Ja, meg ha már "értelmiségi", akkor egy szint alá nem kellene menni, meg ilyenek, de ez csak az én idealizmusom... A nagyot mondást meghagyhatta volna országos cimbijének, Gerinek.
800 levél
Válasz 19.10.24. 19:47 #40988
pb69
Van egy víziója, egy elképzelése a világról és az országról, ebbe az irányba szeretné vinni a dolgokat. Ehhez hatást kell kiváltani, motiválni embereket, amihez ő is ezt a hangzatos narratívát vette elő.
Sajnos ráadásul a magyar kommunikációs és vitakultúra annyira szint alatt van, annyira eltolódott az ingerküszöb (még a korábban említetthez képest is), hogy ha vki hallatszani akar, akkor nagyot kell mondani. Hajós akart, így is tett. Ez ilyen egyszerű.
2794 levél
Válasz 19.10.24. 16:48 #40987
dghost
Vágom én is, csak költői kérdés volt...
Meg amúgy megélhetési politikusoknál ez elmegy megszoktuk, de Hajósnak miért kellett? Erre lennék konkrétan kíváncsi.
800 levél
Válasz 19.10.24. 15:41 #40986
pb69
Nagyon hasonló volt a "fülkeforradalom" narratívája is.
Ez leginkább arról szól, hogy nagyot kell mondani. Most (szerencsére) nincs háború, nincs forradalom, nincs fegyveres harc, viszont a történelmen, valamint a filmeken, könyveken, játékokon nevelkedett társadalomnak jóval magasabban van az ingerküszöbe.
Vágyják azt, hogy valami hasonló nagy dolgot vihessenek végbe, történelmet írhassanak, de erre nincs lehetőség nap, mint nap. Ezért hát alaposan fel kell nagyítani 1-1 ilyen kisebb sikert is, erősen eltúlozni a hatást, hogy jobban érezzék magukat a résztvevők.
2794 levél
Válasz 19.10.23. 20:48 #40985
dghost
Hajós András: 1956-ban lőni kellett, tíz napja elég volt szavazni a szabadságért

Az ilyen "nem végiggondolt" f@szságok csak engem zavarnak?
Most komolyan az van, hogy a diktatúrát megdöntöttük választásokon??? (Diktatúrában tartanak olyan választásokat, ahol meg lehet dönteni a fennálló rezsimet??)
'56-os helyzetet párhuzamba állítani a maival mennyire "észszerű"?? Vagy ilyen kérdésem - mint egy tudatlan, átlag csúszómászónak - már ne is legyen??
És mért nem mondja meg neki senki hogy Hajós te g*ci hülye vagy?
20798 levél
Válasz 19.10.16. 18:48 #40984
Pyrogate
Kerete ezekre nincs de lobbizni tudhat.
A metrókat tarlós is megígérte.
A főbb beruházásokat az építési engedély megtagadásával tudja szabotálni.
Az önkorm tulajdoni épületek eladása/bérbeadása is az ő jogköre.
A kvótát bevezetheti a fővárosi cégeknél, hivatalnál.
Fővárosi cégeknél kezdeményezhet átvilágítást, ellenőrzést.
Ezek mind nem kerülnek pénzbe.
Szenvedély nélkül a foci halott.
16863 levél
Válasz 19.10.16. 16:11 #40983
ufodani
Na ezt így egyben még nem láttam, már ha ezek tényleg hivatalos programok/ígéretek/tervek, de mondjuk miért ne lennének azok. Ez így horror mennyiség. sztem sem fog ez menni az 5 év alatt, bár ezek között bőven vannak egyszerű, pár hét alatt megoldhatóak is. Elégedett lennék ha a prioritásait megcsinálná, de igen azok közül több is nem az ő hatásköre, pl a stadionstop, ahol az erre szánt kormányzati pénzeket az egészségügybe fektetné, ráadásul már sok leendő világeseményre szerződések vannak életben, ezt nem lehet visszavonatni. Gondolom itt a még csak tervező asztalon látható és "nem lekötöttekről" lehet szó. Lényeg, igen, ez kissé sántít.
A ct/mr kombót meg fogja csinálni ettől függetlenül. A Tiborc adó sincs ellenemre, ez is hangsúlyos volt. Zöldprogram is meglesz.
Új fajsúlyos sokpénzes állami beruházást mindenestre - ha jól tudom - vétójoggal meg lehet akadályozni.
A parkolási maffiára stop, az egészet kizárólagosan fővárosi hatáskörbe és nem ezer felé kiszervezve, ezt is muszály.
Metrók meghosszabbítása..hát valszeg erre a nagy pénzesre önerőből nem fogja futni, de majd kiderül, h kap e rá forrást.
És különben majd 5 év múlva visszatérhetünk ezekre, de én is azt mondom, h lesz itt jó pár lyuk a 131ben.
De ami nálam a legfontosabb, amit "számon kérek majd rajta", az a szerződések feldolgozása, elemzése, nyilvánosságra hozása és ha van ( sztem igen ), akkor induljanak a feljelentések- ezek ugye pénzlenyúlós, visszaosztós korrupciós elemek - lehetnek. Nagyon kíváncsi vagyok, h a belső kerületekben ill az elsőben fent a Várban V.Naszály a lakásbérleti szerződések bizniszében mit tud tenni!
Ésatöbbi ésatöbbi.
És amit mondtam de ettől függetlenül tény, h még soha senkinek a világon ( nagy szavak..?..) nem jött össze a 100%. Igen a legkönnyebb ígérni, a legnehezebb ill lehetetlen azt be is tartani fullba. De még mindig inkább ez, mint a 0 program azaz: folytatjuk.


Egyik oldal nyilván drukkolni fog h minél kevesebbet tudjon megvalósítani, a másik pedig nem.
Majd visszatérünk rá

dghost

még igazad is lehet a konteóval, passz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2794 levél
Válasz 19.10.16. 14:06 #40982
dghost
Ok, visszakerestem a cikket a 19. alkalmi leszavazásról.
Voltak azért fideszesek is akik a tárgysorozatba-vétel mellett szavaztak, de nem elegen.

Nem tudom, azért nekem sántít ez az mszps-dks szavazat. Nem úgy van hogy nekik nincs veszteni valójuk már vele, ugyanis az ő híveik eléggé elfogadhatónak tartják a komcsi múltat. Itt most csak a fidesznek van veszíteni valója: nem tudna többé kommunistázni...

Ebből is látszik hogy geci ez mind. (legalább is a fidesz/mszp/dk biztos (meg azok a csatolmányaik akiket úgyszint nem érdekel kimicsoda))
1800 levél
Válasz 19.10.16. 12:01 #40981
jawsika
Kérdésedre válaszolva...

Példák:
Tiborcz adó
kerületenként saját MR meg CT
hajléktalanok számának csökkentése
női kvóta
stadion-stop
uniós források bővítése
képviseleti irodák szomszéd fővárosokban
M3 és M4 meghosszabbítása, M2 összekötése a HÉV-vel
budai trolimeg az összes


Nézd, ezek betarthatatlan, üres ígéretek, amikkel simán el lehet kapni. Nyilvánvaló, hogy ezek teljesíthetetlenek...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
16863 levél
Válasz 19.10.16. 10:59 #40980
ufodani
lehet elbeszélünk egymás mellett. A dk-s a szocis és a jobbikos a feltárhatóság mellett szavazott a bizottságban, értelemszerűen a többi pedig nem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2794 levél
Válasz 19.10.16. 10:43 #40979
dghost
"Pont az ellenkezője történt tavasszal, ahogy ezt mondtam."
Sorry, what?

Valamelyik szekértábor kiállt volna a nyilvánossá tételük mellett? Lemaradtam volna...
16863 levél
Válasz 19.10.16. 09:25 #40978
ufodani
Rengeteg magyarban folyik kipcsak vér...
Jóó bocsi, ne becsüljük le a kipcsakokat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
808 levél
Válasz 19.10.16. 08:28 #40977
Ricsi1976
Én pld. azóta is várom az egyéni MANYUP számlám egyelegét, ha már a felelőtlen ígérgetéseknél járunk. Hol van a felégetett 3000 milliárd? Ekkora összeg felégetése következmények nélkül csak nálunk lehet....
16863 levél
Válasz 19.10.16. 00:15 #40976
ufodani
szerk
más megvilágításban IS. Mert persze vannak gyári sötétek IS.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16863 levél
Válasz 19.10.16. 00:02 #40975
ufodani
De legalább az "ügynökakták" kérdésében is megvan a nagykoalíció.
Pont az ellenkezője történt tavasszal, ahogy ezt mondtam.

jawsika

Maradjunk annyiban akkor, h puha diktatúra. Ahol a fékek és ellensúlyok intézményei be vannak darálva ( a bíróság helyenként még tartja magát, bár a Szájerné / gyurcsányné után szabadon / erősen próbálkozik ), az nálam az ami. A parlament mint demokratikus intézmény, az abban zajló vita (( milyen vita...a központban megírt éppen aktuális mantrát felolvassák oszt jónapot. Oks, csak az esetek nagyobb részében )) üres mint Choky Ice forgatás után. Egyetlen egy ellenzéki törvényjavaslat sincs befogadva, már elbuknak a szakbizottságokban. Egy másik elvileg demokratikus "intézmény" pedig a választás intézménye, de itt nem is sorolom az érveimet, h mitől frankó az unfrankó, mert ezt is reggelig sorolhatnám.

Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek nagy többsége, ha úgy tetszik 2/3-a valóban sötét proletár.
Nagyjából egyetértek ( maradjunk annyiban, h tényleg elég sokan ), viszont más megvilágításban ( h ne legyen minden sötét ) : sötétségben vannak tartva a nagy részük ( M1/TV2 megyei lapokat szinte 100ban megvették v nem volt más választásuk..) ill megfélemlítve és megzsarolva, vagy egyszerűen csak kussolnak, mintha nem történt volna semmi. A Lokál pl se Borkait se Karácsonyt ( max majd dec 24 elött ) nem említette, azt inkább, h hatalmasat győzött ismét a fidesz.
Látszatdemokrácia és propaganda kormányzás folyik és maffiamódszerekkel szívják fel ( hopsza, freudi elszólás.. + Kispest tudom ) és le az uniós pénzeket látszat tenderek kiírásával ( mert hát ugye a demokrácia, a demokratikus törvények.. ), majd a kötelező visszaosztással, a közbeszerzés visszásságaival stb.

Igen, nem lesz egyszerű az ellenzéki polgmestereknek. Amennyiben az akadályokat a bosszú eredményeként alig tudnak majd vmit csin a várossal - jól kommunikálják le helyben, akkor ennek akár még a fidesz ihatja meg a borát '22ben. Kétélű fegyó.

Azok, akik vasárnap este "visszavettük" ordítással éltették Karácsonyt, aki megítélésem szerint egy gerinctelen, gyáva patkány, aki az elvhűség és kompromisszumkeresés maszkja mögött bujkálva szűköl minden valódi konfliktus elől, aki megígér MINDENT és BÁRMIT,
Nem értelek. Ha pontosítanád, megköszönném. Konfliktuskerülő lenne? Hmm..nem ő akart véletlenül vitát Tarlóssal? ( de egyetlen egy fideszes sem vitázik! ) - pl.
Ígéret? Húha ez messzire vezet. 2010es kampányban mit ígért a fidesz? 13.havi nyugdíjat amit megfejelt volna még egy 14.havival is...érdekes. Mindenki tudja, h egy politikusnak ígérnie kell, különben nem választják meg ( de szép lenne ha csak ezen múlna ). És sajnos nem sajnos, bármely oldalt nézem, ezeknek x%-a valósul csak meg. De ez nem, ez sem magyar speckó tudom.

na gyorsba ennyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2794 levél
Válasz 19.10.15. 21:59 #40974
dghost
Persze, mert most az ellenzékről volt szó. Még véletlenül sem mondtam volna olyat, hogy a fideszben nincsenek volt kommunisták.
De legalább az "ügynökakták" kérdésében is megvan a nagykoalíció. Gusztustalan ez az egész.
Na, mind1. Visszatérve a témához, nem lesz itt semmi megújulás, sztem évtizedekig...
Ha az emberek nem tesznek érte, a nagykoalíciós maffia nem fog önként eltakarodni.
1800 levél
Válasz 19.10.15. 18:27 #40973
jawsika
Nem tudom, számomra ez a diktatúrázás elég gyermeteg, lélekből beszélő álláspontnak tűnik.

Az ellenzék szereti kiabálni ezt a diktatúra szöveget... Aztán, az a megfejtésük, hogy el kell indulni és le kell győzni választáson a Fideszt. Nincs itt ellentmondás? Ha diktatúra van, akkor választáson nem győzhetnek. Ha nincs, minek kiabálják?

Nem, nincs diktatúra. És megyei jogú városban élek, és sokat járok vidékre is, Pestre is. Az a véleményem, hogy a középosztálybeli értelmiség nem veszi észre azt, hogy kisebbségben van. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek nagy többsége, ha úgy tetszik 2/3-a valóban sötét proletár. Ezt el lehet vitatni, de ez a - közhelyesen szólva - sötét valóság.

Ez a mostani "győzelem", megítélésem szerint igazából vereség. Aki ismeri az önkormányzati hatás- és jogköröket, illetve tudja, hogy mi az önkorik gazdasági helyzete ma, az látja, hogy kegyeten bosszút lehet állni az ellenzéki területeken ÚGY, hogy az gyakorlatilag láthatatlan éss a polgármester meg a képvis.test. nem tud kire mutogatni, mivel arctalan bürokrata kezek kiveszik alóluk azt a pénzt, ami nélkül menthetetlenl elbuknak. Nem nyernek pályázaton, nem kapnak forrást, támogatást, a városlakó meg annyit érzékel, hogy megy tönkre minden. Ezért pedig, akárki is legyen az, a polgármester felel.

Azok, akik vasárnap este "visszavettük" ordítással éltették Karácsonyt, aki megítélésem szerint egy gerinctelen, gyáva patkány, aki az elvhűség és kompromisszumkeresés maszkja mögött bújkálva szűköl minden valódi konfliktus elől, aki megígér MINDENT és BÁRMIT, na szóval azok, akik őt éltették, egy éven belül ellene fognak habzó szájjal tüntetni. És még... ironikusan, nem is tehet róla. Mert nincs se jogköre, se állami kapcsolata ahhoz, hogy bármit elérjen. Csúfos lesz ez...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
16863 levél
Válasz 19.10.15. 10:24 #40972
ufodani
na ezt is elkapkodtam
dghost-nak is szántam.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16863 levél
Válasz 19.10.15. 09:32 #40971
ufodani
( most látom egy kissé káoszos lett tegnap az i és [ ], széjjel szana döntöttem szinte mindent

Nem akarom itt tölteni az életemet, mondom ezt annak ellenére, h az uccsó érdemi hsz itt az EP-i választás óta nem volt.( vajon miért is...)
Nyugodtan védheted a fideszt ( a fiatal demokratákat...sicc! ), ha beleálltál, vállald föl, mint ahogy ezt már egyszer megtetted májusban
"nagy hajó lassan fordul, de a változások egyértelműek. Salvini győzelme, Le Pen megelőzte Macront, Németország legszegényebb régióiban 20% felett van az AfD, ilyen 2015 előtt elképzelhetetlen volt. ebből rögtön nem lesz többség az EP-ben, nyilván...
Egy utolsó tőled és amivel teljesen egyetértek
szerintem a Fidesz leváltható, de az úgy kezdődik, hogy MSZP-DK elhúznak, és soha többé nem jönnek vissza. ha ez megtörténik, menni fog utánuk hamarosan a Fidesz is, és válthatja őket egy új erő, ám Európa egészének jelenlegi irányát tekintve: szerintem nem balról. Ez utóbbira, ahogy mondtam korábban is, nem párthuszár lesz a következő capo, max "pártszimpatizáns" és vagy xy párt által támogatott, háát ez majdnem ugyanaz.

Nem, nem terelni akarok, semmit az életben nem szeretek hátulról mellbe, hosszútávon a f2f a kifizetődő. Pl Hiszek az UFO-kban
Igazad van, mszmp tagság szinte kikerülhetetlen volt azoknak akik ténylegesen akartak vmit tenni az életükkel. Ezzel nincs gond. Csak ha komcsizunk, akkor toljuk fullba.
Azzal már sokkal inkább, h a fidesz miért szavazta le már 18-szor az ügynökakták megismerését...a legutóbbi bizottsági ülésen tavasszal, ahol döntenek a tárgysorozatba vételről, pl Arató ( igen, a dk-s!!! ) - Varga ( igen, az mszp-s!! ) és a jobbikos Jakab szavazott igennel. Azaz a fidesz az egyedüli párt, amelyik ragaszkodik a múlt rejtegetéséhez.

Na, lényeg h kiragadtad a jelen tekintatében a lényegtelent ( ki volt ez, ki volt az és miért is ) az uccsó hsz-ból de az aktuálhoz egy hangot sem mondtál. beidézem, hátha túl messze van már
Mindenben van igazság. Abban nincs, h a fideszt meg sem említed, csak egy lepkefingnyi gondolat erejéig. A mérhetetlen mennyiségű lopást, az ország teljes megosztottságát, az acsarkodást, a nyílt megfélemlítést, a fenyegetést, az alamizsna dobálást, a korrupt és hazug, a kisembert és a nyugdíjast porba taszító urizáló magánnyugdíjt is lenyúló....

Migráns/gyurcsány/soros/gyurcsányné/bevándorláspárti.
Éljen a hős vezér, a kedves vezető.
Ámen.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
890 levél
Válasz 19.10.15. 05:22 #40970
dzsud
Nem tisztem a Fideszt védeni, de az a lista egy szép terelés. Aki élt abban az időben, és szeretett volna továbbtanulni vagy gyakorlatilag bármi értelmes pozíciót betölteni, az azért elég erősen rá volt kényszerítve, hogy belépjen. A párttagok döntő többsége nem volt kommunista. Gyakori, jellemzően baloldali érv, hogy a fideszesek komcsik (voltak). Ez szerintem sima összemosás, azt a látszatot kelti, mintha a középiskolai KISZ titkár egy súlyban lenne az MSZMP KB taggal, sőt, mivel utóbbiak a liberális irányba indultak el a rendszerváltáskor, joggal (ex-)kommunistázhatják volt MSZMP, majd leginkább MSZP tagként azokat, akik már csak életkorból adódóan is legfeljebb kisdobosok voltak abban a rendszerben. Akik padlást söpörtek, embereket terrorizáltak, kínoztak halálra vagy nyomorítottak meg egy életre, azok gyűjtőhelye nem a Fidesz. Kövér MSZMP tagsága volt vagy három hónap, de utólag elég jól hangzik, elismerem. Míg Orbánt feleségével együtt lehallgatták, Gyurcsány a pécsi Dialógus-csoportból jelentett, és ha valaki beszélt pécsi, idősebb oktatókkal, az tudja, hogy ez nem egyszerűen annyit jelentett, hogy néhány szösszenetért leszóltak Feri vizsgáira, hanem leültek a rektorral és "megbeszélték", hogy ki az, aki jelest kap, ki az, aki megbukik, és ki az, aki soha nem szerezhet diplomát magyar egyetemen.

Tl; dr: Nem szép dolog azonos szinten kezelni a Wehrmacht-katonát Himmlerrel.
16863 levél
Válasz 19.10.15. 00:28 #40969
ufodani
Ez jogos, a dk vezet itt benéztem vmit
Nem lesz itt ledarálva semmi. Okosodtak és rutinosabbak már az ellnzékiek, tudják, h szükségük van egymásra a végcél miatt, mert igen is, csak a dualitás hozhat eredményt. A leendő kormányfő pedig nem a pártokból fog érkezni, ezzel is enyhítve a meglévő érték(t)rendi különbségeket. Hogy mikor az nagyon passz.
Nem látok semmi különbséget a fideszes és (kvázi) emeszpés maffia között...]/i] Én most nem nézem, h mi volt ( tudom, h mi volt ), sokkal inkább a jelent de inkább a jövőt. Ha minden és mindenki szar volt az elmúlt 30ban, akkor mi legyen? Be vagy sztem nagyon ragadva a gyurcsányozásba, ebbe a ha nincs más ( vagy erősödik az ellenzék ) akkor húzzuk elő a gyurcsány mantrát.
[i]...(tudom lejárt lemez, de) a kommunista utódpárt, meg hogy felelős a ner-ért, meg kb mindenhez köze van ami az elmúlt 30 évben szar volt és amiért ilyen szánalmas ez a társadalom!

Utódpárt? Akkor olvassuk együtt az eredőből idepottyant leendő és volt párttagokat ala fidesz. Páran már elhunytak, páran már kiugrottak, a többi pedig még mindig szívja a véremet.

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Mindenben van igazság. Abban nincs, h a fideszt meg sem említed, csak egy lepkefingnyi gondolat erejéig. A mérhetetlen mennyiségű lopást, az ország teljes megosztottságát, az acsarkodást, a nyílt megfélemlítést, a fenyegetést, az alamizsna dobálást, a korrupt és hazug, a kisembert és a nyugdíjast porba taszító urizáló magánnyugdíjt is lenyúló....és reggelig sorolhatnám, na megyek hunyni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2794 levél
Válasz 19.10.14. 22:30 #40968
dghost
A dk a legerősebb ellenzéki párt! Gyurcsány eléggé megkerülhetetlen ebben a bohóc társaságban. Szükségük van a dk-ra, ha nem lenne és ha annyira nem bírnák elviselni, ki lehetett volna tenni az összefogásból...
A momentumtól eddig szimbólikus politizáláson kívül nem láttam semmit. A nolimpia mint teljesítmény, nem hiszem hogy játszik, mert kb olyan volt mint az internet adó elleni tüntetés. Arra is pont ráizgult a nép...

Nekem iszonyat ellenszenves ez az összefogósdi.. Tudom, hogy mindenki azt harsogja hogy csak így lehet megtörni a rezsimet és hogy ez csak kényszer, de valahogy nem tudom elképzeli, hogy majd pl a momentum "jó szövetségesnek" mutatva magát, ledarálja az mszp-t és a dk-t...
Először is, ezt a két párt erős emberei nem fogják hagyni. (mégiscsak a megélhetésük forog kockán, gyurcsány meg bolond)
Másodszor, én nem látom hogy a momentum tagjainak oly ellenszenves lenne az mszp és a dk. Az mszpt egy "legitim" szociáldemokrata pártnak tartják, annak ellenére, hogy (tudom lejárt lemez, de) a kommunista utódpárt, meg hogy felelős a ner-ért, meg kb mindenhez köze van ami az elmúlt 30 évben szar volt és amiért ilyen szánalmas ez a társadalom!
A dk is "legitim" "demokrata" párt, miközben annyira demokratikus mint amennyire bármelyik "népi" "köztársaság" most vagy a múltban volt. Ami semmi mást nem jelent mint antifasizmust, csak fasizmus nélkül. A párt kb úgy épül gyurcsányra mint a fidesz orbánra. Gyurcsány megbeszéli magával hogy mi legyen és az lesz...
Az lmpben, jobbikban egy karizmatikust embert nem látok...
A párbeszéd az párbeszéd(gyurcsánnyal), azért jött létre. Támogatottsága nincs.

Tehát én nem látom, hogy mitől történne bármi is úgy ahogy te leírtad (vagy elképzelted vagy én képzeltem bele a mondandódba)...
808 levél
Válasz 19.10.14. 18:56 #40967
Ricsi1976
Minden szó igaz, szép írás! Bár ezt nem sokan látják át. Még....
16863 levél
Válasz 19.10.14. 18:25 #40966
ufodani
Ja ez lemaradt
Egy megjegyzés/kérés:
Felszólítanám azokat, akik átvették a zsák krumplit/tésztát/cukorkát és lisztet és mindezek ellenére nem úúgy szavaztak, azok adják le a Lendvai utcái székházban.
Köszönöm.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
16863 levél
Válasz 19.10.14. 18:22 #40965
ufodani
Az mszp-nak vége van vsz lassú halálra vannak ítélve, elképzelhetőnek tartom, ha '22ben is az mszp/pm pártszövetség él még akkor nem jutnak be, 10%ot nem fognak elérni. Ezzel csak azt akarom mondani, h napjainkban sem az mszp diktál már ( a momentum feljövőben ) baloldalon vagy fogalmazzak úgy, h az ellenzéki oldalon. Sőt senki nem diktál, az összefogásban nagyjából mindenkinek hasonló ereje van, hiszen kompromisszumokkal és orr befogásokkal ( nagyrészt a DK miatt ) jöttek létre. Ha csak ezt veszem alapul, akkor több helyen a jövőjük is bizonytalan. Ne legyen így ( nyilván az én szempontomból )
Gyurcsány? 10 éve nincs a hatalomban, de igen, a fülkeforrcsis 2/3 2010ben neki köszönhető. le és kiírta magát az országos politikából. Oks DK elnök. Ez sztem pont semmit nem jelent, vannak fanjai de nem sokan ( háát egyenlőre?..), ill az mszp-ből fognak még átballagni páran, mielőtt még megszűnne létezni.
Korrupció.
Persze politika sehol a világon nem korrupció mentes, ennyire csak nem naiv senki. De ha már így van, akkor annak a mértéke, a zsarnoksága ( csak és kizárólagosan az én szűk köröm - bárhol az országban, de ott mindenhol! ) a nem mindegy. Talán két éve mondta egy fideszes potentált, h erre épül az egész kormányzás. Pont. Ő mondta, még csak nem is én.

Más.

A rendszer HAZUGSÁGA
HAZUGSÁG, hogy nem lehet látni azt, hogy ez egy diktatúra. Hazugság, hogy a díszleteket, a kiüresített demokratikus intézményeket, a látszatokat a demokrácia megmaradt és létező elemeinek kell tekinteni. Hazugság, hogy Magyarországnak törvényes rendszere, kormánya, alaptörvénye van. Hazugság, hogy Magyarországon 2010 után egyetlen demokratikus, törvényes és legitim választást is tartottak volna. A legnagyobb hazugság (ameddig eljutott a gyáva, hazug, korrupt kollaboráns és korlátolt politikai értelmiség), hogy Orbán rendszere hibrid rendszer lenne, amely vegyesen tartalmazza a diktatúra és a demokrácia elemeit. Semmiféle hibrid rendszer nincs. Az Orbán-rendszer minden eleme a diktatúra része, mert a látszólag demokratikus elemek is az ő kezében vannak.
A "demokratikusnak" látszó elemeket és intézményeket is Orbán tartja fenn, ő kontrollálja, az ő ellenőrzése alatt vannak. Beleértve a viszonylag szabad sajtót is. Akkor szüntetné meg, amikor akarja, ahogy meg is tette azokkal, amelyekkel akarta. Ezek mind a látszat fenntartásához kellenek. A még viszonylag szabad sajtó sem az igazat írja. És pontosan tudják, hogy miért nem. Azonnal megszűnik az állásuk.
Akik pedig elhitték, hogy "ez még mindig egy demokrácia", azoknak nem lett volna joguk hülyének lenni.
2011-ben már minden látható volt. Egy éven belül kiépültek a diktatúra jogi keretei, amelyek lényegileg azóta sem változtak. Csak elkezdték használni őket. A hurok pedig egyre szorosabb lesz a demokráciát emlegető értelmiségiek és a magyar nép nyakán. Kezdenek fulladozni. Ezért van némi köhécselés, de ez még mindig nem a fasiszták által felakasztott ember életösztöne, igazi veszélyérzete, rúgkapálása. A rendszer továbbra is erős és virágzik, most egy- két levél lehullott de ettől még igaz. A CEU példán átláthatjuk a modellt : Orbán úgy üldözte el az egyetemet, hogy semmiféle erőszakra nem szorult, adminisztratív módon lehetetlenné tette a maradását, majd cinikusan széttárta a karját, hogy ez az egyetem saját döntése volt, nem is érti, a szabályokat be kell tartani, de valójában a CEU el sem ment.
Ez a hókuszpókusz zajlik kilenc éve, és a közönség úgy tesz, mintha a bűvész trükkjeit elhinné. Mintha nem tudná, hogy csalás az egész. A demokrácia hamis látszata alatt egy ízig-vérig fasiszta diktatúra működik, amit már rég le kellett volna leplezni, el kellett volna söpörni, az alkotmányos rendet megdöntő bűnözőket már rég el kellett volna ítélni. Ehelyett már Európát akarják - akarták elfoglalni, működőképesnek látszik a "modell", ami csak azért működhet, mert a német kereszténydemokraták aljas és hazug módon támogatják és fenntartják Orbánt, az Unió többsége ellenére finanszírozzák a fasiszta rendszerét, s mert a magyar nép, a magyar demokraták nyolc éve eljátsszák a hülyét, mintha nem látnák, hogy itt egy ember parancsol, egy ember élet és halál ura, hogy csak azt lehet, amit ő megenged. Mindenkinek pofa be.
Ennyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
2794 levél
Válasz 19.10.14. 11:40 #40964
dghost
"visszavéve"?
Hát nem tudom, nekem nagyon úgy tűnik hogy nagyrészt az elmúlt 30 év bohócai tértek vissza. Nem látok semmi különbséget a fideszes és (kvázi) emeszpés maffia között...
Na, meg a gumigerincű Karácsony..

Mindegy legalább megint jöhet a - eddig sosem látott - Gyurcsány vs. Orbán...
Szánalmas a magyar.
890 levél
Válasz 19.10.14. 08:22 #40963
dzsud
Én most is ott lakom, és egyetértek. Baranyi felől nincs is kétségem, hogy odateszi magát a jövőben is, Karácsonyról ellenben már nem merek túl optimistán nyilatkozni. Kívánom, hogy jól süljön el!
1433 levél
Válasz 19.10.14. 00:03 #40962
quervo
Meglátjuk, most itt a világ szeme Budapesten. Baranyi Krisztának pedig külön örülök, laktam a 9-ben, ráfér a megtisztulás. Szó szerint és átvitt értelemben is.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.