Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

14652 levél
Válasz 08.03.30. 23:22 #15
Razor03
off:

Csak az elején kell bujkálni, aztán beindul a játék...
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
3802 levél
Válasz 08.03.30. 22:12 #14
Rohamoszti
A Yuma-t pedig ajánlom. Lényegében ott is 2 ember jellemére hegyeződik ki a történet egy realisztikusnak ható vadnyugaton, csak közben azért néha-néha elővillannak a klasszikus western filmek stílusjegyei, lövöldözések, zene és pár akció jelenetet is kapunk. Az utolsó 10 perc pedig írtózat jól sikerült.
3802 levél
Válasz 08.03.30. 22:05 #13
Rohamoszti
És a GUN-t próbáltad már? Nekem annó rohadtul tetszett csak sajnos akadt a gépemen ezért abbahagytam. Elég feeling-es game. Egyébként megnéztem ezt a Jesse Jamest és rohadtul bejött. Egyértelműen a film legkiemelkedőbb része Brad Pitt alakítása. Hihetetlen, a zenével és a gyönyörűen fényképezett képekkel együtt. Már sajnálom, hogy anno átpasszoltam a premier előttijét freddyD-nek, de megrémisztett a 170 perc. Itt van egyébként a cikke.

12971 levél
Válasz 08.03.30. 21:20 #12
McCl@ne
OFF:
próbáltam, de kurvára nem tetszik... agyonscriptelt csőjátékot láttam, ami frusztrálóan nem érdekes, bár a grafikája gyönyörű.
tudom, hogy ezzel a véleményemmel egyedül vagyok, de ez van, én a splinter celleket is csak addig élveztem (1-2-ről van szó), amíg ki nem próbáltam úgy, hogy nem ölök meg senkit. nem szeretem, ha ennyi a számba rágják a megoldást és még lehetőségeim sincsenek, legyen szó bármilyen játékról!
Respect is not given. It's taken.
14652 levél
Válasz 08.03.30. 21:03 #11
Razor03
Ha ennyire a témánál vagy, vidd végig a Call of Juarezt is (ha eddig nem tetted).
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
238 levél
Válasz 08.03.30. 20:18 #10
Dzsoo
Nem rég adták az M1-en, de lemaradtam róla.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
238 levél
Válasz 08.03.30. 20:07 #9
Dzsoo
Amiket most felsoroltál azok mind kitűnő filmek, kitűnő játékkal. Viszont a Snatch után erössen lejebb vette a mércét és olyan filmekbe válalt főszerepeket, mint pl az Ocean-ös bőrlehúzások meg a Mr és Mrs Smith(amit eddig nem láttam, de valahogy nem is akarom). A Babel-be meg csak egy csipetnyi szerepe volt, de ez legolább már minőségi film volt nem valami töltelék. Öröm volt látni ebben a műben, hogy azóta Pitt semmit se vesztett a színészi képességéből.

A Gone Baby Gone-nal meg tegyél egy próbát, Casey Affleck rideg és rezzenéstelen pofáján kívül nem tudok más negatívumot kiemelni.
If i promise not to kill you, can i have a hug?
14652 levél
Válasz 08.03.30. 20:04 #8
Razor03
Mindenképp nézd újra, aztán ha teheted az Utolsó Mohikánt is.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
12971 levél
Válasz 08.03.30. 20:00 #7
McCl@ne
Jaja, még régebben, már annyira nem él az emléke, de megvan DVD-n!
Nagy film az is, bejövős volt anno, majd egyszer sor kerül rá megint, de annyi a néznivaló, hogy elsüllyedek benne...
Bluberry: én nem láttam még, ott áll a polcon, haver megnézte, azt mondta, hogy pszichedelikus western, azaz tele van nyomva spirituális dolgokkal, szóval ezzel számolni kell, mielőtt nekifekszel.
Most lehúzom ezt a 3:10-es yumai járatot, elkapott a (neo)western feeling!
Respect is not given. It's taken.
14652 levél
Válasz 08.03.30. 19:57 #6
Razor03
És pont ezért kérdeztem, hogy láttad-e Legends of the Fall-t .
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
12971 levél
Válasz 08.03.30. 19:29 #5
McCl@ne
Gone Baby Gone-t nem láttam, de amit itt hozott, azzal meggyőzött. Lehet, hogy mindössze arról van szó, hogy tökéletesen passzol rá a szerep és telitalálat volt, hogy rá esett a választás, film szempontjából ez nem lényeges.
Brad Pitt miért lepett meg? 12 majom, Fight Club, Hetedik, Bábel, Blöff... ezekben mind világklasszis formában van. Engem az lepett volna meg, ha szarul játszik...
Respect is not given. It's taken.
238 levél
Válasz 08.03.30. 18:20 #4
Dzsoo
Örülök ennek a topic-nak, már vártam, hogy valaki megnyissa, de ami késik nem múlik. Engem Brad Pitt játéka nagyon meglepett, hihetetlenül jól játszotta Jesse James-t. A másik akiben pozitívan csalódtam az Casey Affleck. Talán kezd beérni a srác, mert ahogy játszott a Gone Baby Gone-ba az nagyon közömbös volt(vagy talán pont ilyennek kellett lennie?).
If i promise not to kill you, can i have a hug?
14652 levél
Válasz 08.03.30. 18:07 #3
Razor03
sry h azonnal offolok, de:

Szenvedélyek viharában c. filmet láttad már? (gondolom igen)

Blueberry jó? Csak azért kérdezem, mert itt van a gépemen tuti jó minőségben, belenéztem, és azokkal a cgi jelenetekkel elég bizarrnak tűnik.

3:10 to Yuma a másik nagy vágyam, hogy láthassam, az a "baj", hogy mindent full jó tékás verzióban szeretnék nézni, így fényévekkel lemaradok az új filmekről. Lehet rá kéne szokni erre a netes töltögetésre ...

Egyébként nem könnyő a témához hozzászólni, pláne blogot-cikket-véleményt írni. Megnézed a filmet, aztán csak lesel ki a fejedből, napokig rágódsz a látottakon.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
12971 levél
Válasz 08.03.30. 17:55 #2
McCl@ne
Itt van még egy klassz kritika róla. Plusz kapjátok le a zenéjét is, nekem most netezés és Diablozás alatt is ez szól, előbbinél kizárólag, utóbbinál azért a Rambo-éval felváltva
Respect is not given. It's taken.
12971 levél
Válasz 08.03.30. 17:34 #1
McCl@ne
Nincs még témája, meg gondolom majd jön bele 3 levél, de hátha...
Szóval neowesternek korát éljük, a '92-es Nincs bocsánat c. Eastwood mozi után (és előtt) beállt egy kis csend, de az ezredforduló után feltámadt a műfaj, volt itt Blueberry, Melquiades Estrada három temetése, 3:10 to Yuma, Fegyvertársak, satöbbi, ill. egy másik vonalon elindult a western újraértelmezése, ha úgy tetszik, modernizálása, ami nem másról szólt, mint a műfaj értékrendszerének a mába helyezéséről, modernizálásáról (No Country for Old Men), esetleg teljesen más műfajjal történő vegyítéséről (There Will Be Blood).

A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford az old-school westernek sorába áll be, tere és ideje hamisítatlanul vadnyugati, a szembeötlő változás ezúttal a koncepcióban érhető tetten, ugyanis amennyire korhű a film, annyira valóságos is. Nem lesz tehát poros, kietlen pályaudvaron játszódó -gyorsabb vagyok az árnyékomnál-jellegű- pisztolypárbaj, meg lebujban kurválkodás közben rajtaütős akciójelenet, helyükbe -egyesek szerint túl- pontos jellemrajzok és epikus történetmesélés lép, az ehhez passzoló tempóval.

Pici önreklám, a blogomban már írtam róla.

Ott lesz trailer is, érdemes megnézni, tökéletes képet fest a filmről, ill. számomra minden idők egyik legjobb előzetese, üvölt belőle a hangulat!

Külföldi DVDmegjelenés képekben!
(a film tökéletes példája annak, hogy miért lesz érdemes beszerezni előbb-utóbb egy Full HD TV-t és egy Blu-Ray lejátszót)
Respect is not given. It's taken.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.