Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Fórumozó versus Fórum - Kritika a Dome anyagaihoz

12967 levél
Válasz 08.12.13. 12:11 #76
McCl@ne
Gondolom valami koncepció része, végülis mindegy, de az utóbbi időben rengeteget javult a -Retee- által írt hírek színvonala. Nem nyalás, nem akarok én semmit, de komolyan, eddig nem olvastam, csak hébe-hóba, most viszont már azt is, ami nem érdekel!

Respect.
Respect is not given. It's taken.
52270 levél
Válasz 08.12.03. 00:15 #75
Barthezz
Hoppsz, akkor sorry Direkt megnéztem pedig a hsz-em elküldése előtt, de már leesett hogy a bejegyzés helyett véletlenül a teljes blogját nyitottam meg, úgy meg ugyebár nincsen mellette a Red Alert-es ablak...
1560 levél
Válasz 08.12.03. 00:10 #74
Retee
Napok óta hozzá van kapcsolva.
52270 levél
Válasz 08.12.02. 23:44 #73
Barthezz
Azt esetleg a mérleg egyensúlyba billentése érdekében meg lehetne oldani (hiszen ti is elismertétek, hogy kissé elfogult volt a cikkíró), hogy davkar RA3-ról szóló blogbejegyzését belinkeljétek a játék adatlapjára? davkar sztem jóval reálisabban írt a játékról, nem dicsőítette, de nem is hordta le a sárga földig, negatívumokat és pozitívumokat egyaránt megemlített, s a végén 7 pontra értékelte, amit én ugyan még mindig kissé soknak tartok, de ez már azért korrektebb pontszámnak nevezhető a 9-nél.
(Meg amúgy sem lett rossz írás, szóval sztem ő is megérdemelné a játékkritikájának kikerülését.)
5502 levél
Válasz 08.12.01. 08:11 #72
Dino
szbszig: Nem kellett itt is megemlítened, szerintem alapvetően megindokoltuk a cikkhez kapcsolódó topicban a dolgot, és utólag én úgy érzem, fura lenne módosítani. Még két dolog:
- miért hasonlítod egy RTS és egy FPS pontszámát egymáshoz? Más célközönség alapvetően szerintem.
- a C&C3 9,5 pontot kapott, sajnos úgy nézem, az lett első körben kicsit túlpontozva, ahhoz képest viszont a RA3 sokkal kevesebbet nem kaphatott, ha cikkírónknak az volt a véleménye, hogy jobb nála.
32251 levél
Válasz 08.12.01. 06:06 #71
szbszig
Ha már "kritika a Dome anyagaihoz", akkor itt is megemlíteném, hogy valami objektívebb pontozás jó lenne, mert a Red Alert 3-ra adott 9,0 pont és a Far Cry 2-re adott 8,5 pont valahogy nincs összhangban...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1560 levél
Válasz 08.12.01. 00:36 #70
Retee
A blogon szereplő cikk ide került át.


Minden azzal kezdődött, hogy a moderátorok elhitték magukról, hogy valamivel többek akárkinél is.

És nálad mikor? Születésnél?

Például Eric, aki vélhetően rángógörcösket kapott, amennyiben egy tótumfaktum kijelentésére bárki is vissza mert írni, mert ugye a FAQ-ban láthatatlan tollal bele van írva, hogy a moderátornak és főleg neki márpedig igaza van.

Ő röhögőgörcsöt, te csak megveretéssel fenyegetted azt, aki nem értett veled egyet.

Hát nincs igaza, a moderátor is lehet hülyegyerek – pl. nekemmindegyPyrogate, Gyerekgyilkosfelfújttorzó, VarázslatosPillanatkopaszbuzi – és egy moderátor is vethet el sulykot, mint pl. önön kisnagyságától megrészegült, műértelmiségi Gerry, vagy a már említett énvagyokazúrEric.

A nagy moderátorok úgy gondolták, hogy a PC Dome nevű oldalon bevezetnek valamiféle kasztrendszert. Moderátorok vs. egyéniséggel rendelkező fórumozók. Fő csapásirányuk a markáns véleménnyel és gondolatvilággal rendelkező userek ellen irányult, őket kellet marginalizálni, illetve addig-addig szorítgatni őket, amíg mód nem nyílik egy hejre kis bannra.

Nálad? Véletlenül sem azért, mert úgy viselkedtél, mint egy elmeroggyant, mi? Ha valakinek nem tetszett a kedvenc énekesed, akkor nem vitáztál, hanem lehordat minden szarnak.

Nem állítom, hogy összeesküvés-szaga volt a dolognak, ahhoz ugyanis hülyék. Ment ez magától szépen, egymás hátba veregetésével, összekacsintásokkal.

A közös szalonnasütéseken gyakran sikítva röhögtünk, hogy mennyire meg fognak lepődni, ha tiltunk valakit. Mindig oda is égett a szalonna, de megérte.

Jött az új szabályzat, amelyre hivatkozva rövid időn belül már rá lehetett szólni azokra, akik habár nem anyázva, nem káromkodva, de mégis, kissé élesen fogalmazva vitatkozni merészeltek bizonyos témákról.

Te?? Anyázva, káromkodva osztottál nem egyszer, nem kétszer. Aki nem értett veled egyet, az nulla volt.

Az ebből leszűrhető tanúság és intelem: Itt nem szabad vitatkozni. Sem a fórumozó társaddal, sem a moderátorokkal. Senkivel. Itt csak Helyzetet jelenthetsz, lehetőleg másfél sorban, tíz vigyorral, vagy videóblogozhatsz a blog-részlegben, de semmiképpen nem vitatkozhatsz és ugye egyértelmű, hogy nem mondhatsz ellen a moderátorok gárdájának.

De, ellentmondhatsz, normális hangnemben. De, vitázhatsz, normális hangnemben. Neked ez már nem ment.

Mert ők biza nem emberek, ők felsőbb lények, csak azért, mert az oldal tulajdonosa – szintén egy közönséges emberi lény – valamiféle jogokat ruházott rájuk. És innentől kezdve akaratuk törvény, soraik kinyilatkoztatások, figyelmeztetéseik isteni dörgedelmek.

Ha nem tartod be azokat: Viszlát.

Bocs hogy az emberölés nem volt engedélyezett.

És hogy mire megy ki mindez? Nos, azért kell az értelmesebb, saját gondolatvilággal rendelkező fórumozókat kipenderíteni, hogy ezzel biztosítsák be saját – szerencsétlen módon csak illúziószerű – felsőbbrendűségüket, hiszen a 14-16 éves rihegő-röhögő taknyokon remekül lehet uralkodni, eljátszani a rohadtértelmesfelnőttet, a tekintélyt is könnyebb kizsarolni. Ennyi az egész. A bann-gomb eltöröl mindenféle szellemi kihívást, intellektuálisan megerőltető faktort, és ha elég sokszor megnyomják, akkor szabaddá válik a pálya, végre nem kell a másodvonalban nyűglődniük moderátor létükre ezeknek a szerencsétlen hülyéknek.


Azt nem mondom, hogy a modik tökéletesek, mert nem azok. De nem az intellektust üldözték, hanem a parasztságot.

A Dome amúgy is kurvul és nem csak fórumszinten. Tessék megnézni, nincs hét úgy, hogy ne kerülne a hírek közé két erősen reklámszagú, egyértelműen promóciós anyag. A reklámozók pedig nem szeretik a balhékat, vagyis az olyan embereket, akik esetlegesen negatívan szólnának hozzá termékeikhez, szolgáltatásaikhoz.

Nem, de leszarjuk. Nem szoktunk semmit se törölni a hozzászólásoknál. Mégis minek képzelsz minket?

Dino, az egyre inkább elüzletiesedő PC Dome főmuftija – aki egyébként nagyjából egy éve képtelen alapvető bog-szolgáltatásokat eszközölni ígérete ellenére, de promóciós cikkekre mindig szakít heti x percet… - talán – mondom, csak talán – felismerte a békésen bégető taknyokban az alamusziság mindnet felülíró reklámértékét és ehhez igazítja a fórumozók között rendet vágó liberálfasiszta moderátorcsőcselék viselkedésének hogyanját és mikéntjét.

Aha. Kár hogy nem ismered Dinot, a saját temetésére se lenne ideje elmenni, de amúgy biztosan így volt.


Ki kell ikszelni bizonyos embereket. Ki kell provokálni a negatívan értékelhető viselkedésüket, beléjük kell kötni lépten-nyomon – miért nem adott topicban beszéltek adott témáról, de amúgy nem zavar, hogy a fórum 70%-a egy merő off - , vagy ha már ez sem jön be, akkor egy sima bazmegért is, mint utolsó, de elviselhetetlen cseppért is simán ki lehet lökni a fórumozót, méghozzá szó, megemlítés nélkül, igazi mocsokfasiszta módjára, alattomosan, nem felvállalva, kussolva, gombot nyomogatva.

Ki. Persze. Mit írjak erre megint? Ártatlanul lőtték le a tömeggyilkost.

Aztán így elszállnak az igazi arcok, egyéniségek, a fórum lesoványodik, már most intellektuális anorexiában szenved, de sebaj. Ahogy a kereskedelmi tévék is leszorították az emberke kultúra küszöbét, úgy a fórumozókkal is meg lehet tenni ezt. Lehet heti egyszer betenni egy Lolás promócikket a hírek közé, mintha az érdekelne bárkit is, lehet hatalmas reklámkapányok kedvéért átszabni az oldal felületét, és közben arról szavalni, hogy nonprofitok vagyunk és sajnáljatok a shop miatt amiről azt hazudom, hogy nem termel elég pénzt, lehet San Franciscóba utazni közben az E3 alkalmával, azért a napi 6 fahangú hírért, aztán vélhetően jól elszámolni, kivonni bevallás időszakában és jót röhögni azokon a barmokon, akik megpróbáltak igaz, indirekt módon még mindig ennek a bagázsnak kedvezni azzal, hogy nem engedték a kalózkodást kitárgyalni, hogy próbáltak némi értelmet vinni a topicokba, hogy látogatottságot generáltak a mérhetetlenül unalmas profillal rendelkező lapjuknak.

A kalózkodást köszönjük, értékeljük hogy a fórumozók is így állnak hozzá. A Lolás híreken néha mi is jót röhögünk, csak sajnos nem hogy nem érdekel senkit, hanem 5x annyian olvassák el, mint egy Far Cry 2 hírt, ami pedig nem kis dolog. Ne örülök neki, de ez van. Ki mondta, hogy a Dome nonprofit? Te ingyen dolgozol ott, ahol dolgozol? Ha nincs pénz, nincs cikk, nincs hír, nincs lap, nincs fórum.


Mindez nem kellett, mert mindemellett megmondták a véleményüket, kiálltak az igazuk mellett és nem tisztelték – mire fel???? – a szent moderátor bandát. Bazmegolások és hetek óta el nem hangzott kurvaanyázások miatt bannolnak embereket, miközben saját magukat kéne bannolni, mondjuk az örök topicmezőkre.

A Meklén ügyről nem szólok, de a te ügyedben nem kellett keresni indítékot. Ha azt akartuk volna amit leírsz, nem is figyelmeztettünk volna.


Viszlát, RTL Dome!

Viszlát, és sok sikert máshol, lenyugodva. Örültem hogy ismertelek, sajnálom hogy lementél erre a szintre.
21647 levél
Válasz 08.06.19. 23:28 #69
padavan
Retee, nagyon egyszerű a megoldás: Nem kell minden szar unalmas tucatjátékot kihírezni. De most komolyan. Kit érdekel, hogy a GK, HW meg a többi igénytelen szar ezt csinálja, mert ők olyan marha aktuálisak akarnak lenni, naprakészek, meg miazisten. Szerintem azonban sokkal jobb arculata lenne egy gamer oldalnak, ha a szerkesztősége felvállaltan olyan infókat, és csak olyan infókat adna közre, amelyeket ők maguk, igen, totál szubjektív szempontok alapján arra érdemesnek tartanak.

Egyrészt mindjárt nem kéne fásult hangon megírni, hogy itt van a nemtommilyen fosszar tizenötödik kiegészítője, másrészt rengeteg erőforrás szabadulna fel, és talán olyan írásokra is vetemednétek, amelyekre eddig nem. Pl. elemzések, játékipari háttérinfók, riportok, elméletek, ésatöbbi - és ezzel nem hogy hátralépnétek, inkább hiánypótló szerepet töltenétek be a magyar közegben. És például mindezt pont azért, mert a Dome közönsége ne a 12 évesekből áll.

Én a blogban totál azt csinálom most már - a kezdeti, majdnem mindent kihírezek hülyeséget elhagyva - , hogy csak aról írok a játékhírek rovatba, ami engem érdekel, vagy ami übernagy bejelentés. Távol álljon tőlem ezt mintaként említeni, de szerintem járható út és nem csak blogszinten. Sőt, talán ezzel máris kilógnátok abból az istenverte unalmas sorból, amit a magyar gamer oldalak alkotnak az istenverte egyforma laposságukkal.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
27974 levél
Válasz 08.06.19. 20:43 #68
LordMatteo
Jó, beismerő vallomás, az említett komment tőlem érkezett Full először hallottam akkor a játékról, képek megnéz, húúú úúúúrhajóóóó elsőre perszehogy stratégiát láttam benne, de azóta jelentős világ-szemlélet változáson estem át Hádesorry mégeccer.

Letöltésekkel nekem spec semmi gondom, mindig megvan ami kell, soha nem tapasztaltam hogy hiány lenne, bár tavaly május óta, néhány patchre-demora 404-et ír ki, de ezek általában kiegészítő patcheknél fordul elő.

Nah ezt megmondtam xD
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1560 levél
Válasz 08.06.19. 20:31 #67
Retee
Sorry, hogy nem válaszoltam anno, de akkor most:

Hírek stílusa (színvonala?): A Dome-nak alapvetően komolyabb a stílusa, ehhez igazodtam én is, nem hiszemm hogy feltétlenül baj ez, hiszen kihat az olvasóközönségre is, itt azért nem a 12 évesek tobzódnak, inkább az "idősebb" korosztály jár erre. Gond? Olyan híreket biztos nem fogok írni, hogy "bmmmrrr-bmmrrr, begurult az NFS demo!", mert még szembeköpném magam utána a tükörnél. Jó mondjuk asszem Padavan nem is erre gondolt. Csak baromi nehéz ám majd 7 év, és több ezer hír összerakása után kreatívan írni egy - elnézést - fos, unalmas, tucatjátékról. Márpedig személyes véleményem szerint ma a 100-ból kb 95 ilyen - én még a 90-es évek közepén kezdtem el számítógépen játszani, mikor tényleg JÁTÉKOKAT csináltak, nem "ú de szép, és ú de tíz éve mind ugyanolyan" szoftvereket. Van napi 5-10 hír, és ezeknél szerintem lehetetlenség mindig érdekesen írni, a mennyiség elnyomja a minőséget. Inkább próbálok olyan híreket összehozni, amik nincsenek fenn a többi gamersiteon (kalózkodás, fejlesztés, interjú stb.) - és örömmel látom, hogy ezeknél értelmes viták alakulnak ki. Mikor idekerültem többször próbáltam "egyedibb" híreket összehozni, aztán a hozzászólásoknál figyeltem, hogy jól láthatóan az olvasók egy része, ha hosszú a szöveg, akkor kb. el sem olvassa ezeket, csak megnézi a képeket, vagy a videót. (nemrégről egy kedvenc: írok egy űrszimulátorról, első hírhozzászólás: "örülök, hogy egy újabb kiváló űrstratégiát kaphatunk a Sins of Solar Empire után" ) Az ilyesmi után nem biztos, hogy sok kedvem van a következőnél is többet pepecselni. Úgyhogy ami megy: ha olyanom van, akkor próbálom cifrázni, ha nincs olyanom, akkor nem, arra viszont mindig figyelek, hogy minél több információt pakoljak bele a hírbe - van azért nem egy olyan, ami nem 500 karakter, mint máshol, hanem 1000-2000, és mivel figyelem időnként a többi siteot is, látom, hogy itt lehet a játékról a legtöbbet megtudni. Magánvélemény? Jó, többet próbálok majd belecsempészni. Még valami: én is humanoid vagyok, jobb és rosszabb napokkal, pihentebben, fáradtabban.

Letöltések: Na itt viszont nagyon nem értünk egyet. Volt olyan demónk, ami majdnem világpremier lett (fifa 08, csak egy cseh lap előzött meg), a nagyobb nevek demói közül a MoHA itt volt először, emlékeim szerint a CoD 4 itt volt először, aztán persze volt olyan is, ami csúszott (BioShock, GRID). Ennek azért technikai okai is vannak, a legtöbb demót nem kapjuk, hanem ugyanúgy át kell töltenünk, mint egy olvasónak, és ha csak 1-2 forrás lelhető fel, ami szét van lassulva... mivel régóta hírezek, megvannak a dugi cseh, német stb. lapjaim, ahova ha felkerül valami, akkor maxon jön át, de ha nem, akkor várunk. (A GRID-ot meg egyszerűen nem vettem észre a WP-n, sorry) Elég szép gyűjteményünk van patchekből, teljes játékokból - és nem csak a nagy nevekhez kapcsoltan.

Mennyiség: ok, próbálunk többet írni, mikor van miről, mikor nincs, akkor viszont nem nagyon megy. (a konzolos híreket meg nem szereti túlzottan a közönség) Láttam volt egy topik hírküldésre, nos, ha valaki olyat lát, ami nincs fenn, pedig kéne, akkor megköszönném, ha a retee kukac pcdome.hu-ra elküldené a linkjét.(vagy Madracnak)
27974 levél
Válasz 08.06.19. 19:42 #66
LordMatteo
Nah de folytassuk a gépelési hibák jelzésével, Turok ismertető, Hardware igény, 128 Gb-os videókártya


Jó, jó, ezt is csak én veszem észre...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
27974 levél
Válasz 08.06.19. 19:30 #65
LordMatteo
De nem ám, Winfosom van mindenhol

De azóta megnéztem mégegyszer, full ugyanaz a kettő.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1146 levél
Válasz 08.06.19. 19:28 #64
sysnrt
Nem szedted le véletlenül a Mac-es verziót is?
27974 levél
Válasz 08.06.19. 18:06 #63
LordMatteo
Mennyiségileg tényleg érezhető javulás, minőségileg nem tudom mennyire, mert ritkán látogatok más oldalakra hírekért.

Amúgy félig-meddig idevágó talán: A két Spore demó között észlelt valaki különbséget? Mindkettőt leszedtem, az újabbik bár 15 megával többet foglal, ugyanazt tartalmazza, mint az első.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
12967 levél
Válasz 08.06.19. 18:03 #62
McCl@ne
Én amúgy észrevettem némi javulást, minden téren, amit kritizáltunk, legalábbis a hírek mennyiségében biztos!
Respect is not given. It's taken.
27974 levél
Válasz 08.06.19. 18:03 #61
LordMatteo
Mondjuk nem én találtam ki, de azért megkérdem, mi másra?Mármint mi másra, elvégre nem vitázhatunk itt nap mint nap a hírek milyenségén és minőségén.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21647 levél
Válasz 08.06.19. 17:58 #60
padavan
Tényleg erre találtuk ki ezt a topicot?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5211 levél
Válasz 08.06.19. 16:38 #59
Sevores
"Készül az új Need for Speed
Az Undercover egyelőre még nem mutatozott be."
9099 levél
Válasz 08.06.12. 23:18 #58
davkar9
Aces of the Galaxy - demo hírben az Xbix Live gondolom csak félreütés (bár lehet, hogy csak én vagyok lemaradva), azt is lehetne javítani.
Simple. Eternal. Beige.
5502 levél
Válasz 08.06.12. 21:18 #57
Dino
LordMathaus: Köszi, javítottam, plusz akkor már három szóval bővítettem is a hírt
27974 levél
Válasz 08.06.12. 16:22 #56
LordMatteo
Böngészvén a hírek között, a Supreme Ruler 2020 demojának bejelentésében van egy kis logikai hiba: "Paradox kiadtak".

A kibaszás társas játék, sose feledd.
1567 levél
Válasz 08.06.05. 15:10 #55
Marv
Remélem te vagy az egyetlen hülye amúgy aki ennyire nem érti mit is akartam mondani.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
1567 levél
Válasz 08.06.05. 15:07 #54
Marv
Igen szelektíven olvasol, ha csak annyit láttál és ha azt is úgy értelmezted, ahogy valószínű a nem csekély rosszindulatodnak is köszönhetően értelmezed.

:nebasztassálésaludjálsokáigsmiley:
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
20761 levél
Válasz 08.06.05. 14:51 #53
Eric
jó, hát mivel ezen kívül még annyi volt, hogy "én is hisztizhetnék itt, hogy mi a pöcsért van annyi konzolos cikk"...

Hmmm...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
12967 levél
Válasz 08.06.05. 14:48 #52
McCl@ne
jó, hát mivel ezen kívül még annyi volt, hogy "én is hisztizhetnék itt, hogy mi a pöcsért van annyi konzolos cikk", így jobbnak láttam prevenciót alkalmazni, mielőtt berohanunk a sötétbe... de mostantól szabad a pálya, elmentem aludni.
Respect is not given. It's taken.
20761 levél
Válasz 08.06.05. 14:43 #51
Eric
A hírek a "Dome anyagainak" csak egy része...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
12967 levél
Válasz 08.06.05. 14:42 #50
McCl@ne
"Én speciel leszarom a a híreket szinte"
Hát akkor elérkezettnek látom az időt a témából való távozásra, lévén nem vagy érdekelt. :sohaviszontnemlátásrasmiley:
Respect is not given. It's taken.
1567 levél
Válasz 08.06.05. 14:38 #49
Marv
Nézd én szinte csak a fórum miatt járok föl, az normálisabb mint az oldalak 99%-án. Én speciel leszarom a a híreket szinte, és gondolom neked is van más tájékozódási pontot e tekintetből. Hírek szerintem (ígérem több nem lesz ) az oldalak 89%-án tölteléknek van. Mert "ha már annyi minden van, akkor miért pont hírek ne legyen" alapon. Cikkeket, ismertetőket kéne feldobni, és gyakoribbá tenni.

És amúgy is, ez olyan szubjektív dolog, én is hisztizhetnék itt, hogy mi a pöcsért van annyi konzolos cikk... leszarom, hogy milyenek a konzolos játékok, mégsem bírálok (erős szó belátom) ezért senkit. Ha olyanok lennének a hírek amilyet te szeretnél, akkor lehet, hogy valami gyökér szólna be, hogy mi a szarért kell jópofizni, miért nem lehet csak leírni egyszerűen, hogy "május 97-én érkezik a GTA 7".

Unalmat elítélem én is, de egy híren(??? fú de bután hangzik ) amin 9 mp alatt végigrágom magam, nem kezdek el unatkozni azért .
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
27974 levél
Válasz 08.06.05. 14:32 #48
LordMatteo
Nekemnyóc, csak feltünt, gondoltam, szólok
Nah de ON:
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1567 levél
Válasz 08.06.05. 14:30 #47
Marv
Ja-ja, tudom és bocsi... Szerintem () ez valami kisebbségi komplexusra vezethető vissza nálam, azért próbálom ennyire hangsúlyozni... Amivel viszont inkább ellenkezőjét érem el, és tűnök valami autistának. utólag párszor nekem is feltűnik, de miközben írok, gyakran nem figyelek rá sajnos . De igyekszem figyelni majd rá.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
21647 levél
Válasz 08.06.05. 14:22 #46
padavan
Hát oké, éljen akkor az unalom és szürkeség, erre mást nem tudok mondani. Végül is nehogy már érdekes legyen az oldal, nem?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
12967 levél
Válasz 08.06.05. 14:21 #45
McCl@ne
nem értem, hogy nem szúrta ki a szemem
Respect is not given. It's taken.
27974 levél
Válasz 08.06.05. 14:20 #44
LordMatteo
Tól sok lett a "szerintem". Szerintem Jó-jó, bocsi

Nekem szvsz semmi gondom nincs a hírezéssel, Madracnál néha én is észreveszek hibát, most lehetne turkálni a cikkek között is, van hogy csak egy eyg hiba van bennük, de ottvan, nem csak Madracra jellemző, de főleg rá, ennyi.

A kikerülő hírek, infók stb-nek a szövegezésében meg tényleg lehetne egy-egy saját vélemény, vagy kérdés, ami megmozgatja az olvasókat, így érdekes és értelmesek vitáknak lehetünk részesei/szemtanúi (vagy vég nélküli anyázásnak ).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1567 levél
Válasz 08.06.05. 14:14 #43
Marv
Egy hírnek nem szórakoztatnia kell, hanem tájékoztatni szerintem. Főleg az oldalon domináló igen rövid hírek esetében. Attól hogy valami tényszerűen közöl dolgokat, nem unalmas szerintem.

Vélemény alkotásához pedig szerintem ott a hírhez kapcsolódó topic (ezt főleg arra értem, hogy valaki véleményt tükröző cikkeket vár).

Egyébként nyilván nem ez a két véglet van és én értem mit akarsz, de azt nem, hogy miért ekkora "gond" ha a hírek csak hírek. Szerintem ide elsősorban senki nem tájékozódni jár föl... Tényleg minden bántó szándék nélkül és elnézést a lapon munkálkodóóktól amiért ezt mondom, de arra vannak jobb oldalak is.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
20761 levél
Válasz 08.06.05. 14:08 #42
Eric
Még, hogy nincs értelme:
Microfinance Agency for the Development and Rehabilitation of Afghan Communities
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 08.06.05. 14:05 #41
padavan
Igen, tudom. Minden esetre nem feltétlenül a személyes vélemény megjelenítése lenne szerintem a legfontosabb, inkább egy kissé oldottabb, lazább fogalmazási stílus. Persze lehet egy hírben kérdezni is, sőt, akár véleményezni, cinikuskodni, akármi.

De a mostaniak - bocs Dome staff - nagyjából egy dunatévés meterológiai jelentés izgalmával vehetnék fel csak a versenyt.

Ahogy észrevettem, netszerte alig különböznek a hírezési módok. Van a kőkomoly, önmagát és minden mást marhára komolyan vevő, van a szélsőségesen idióta nyusziskakaós baromság, és van a haverkodós, mondok egy jó hírt, mellette bennfenteskedő - most kaptuk a Codemasterstől a fülest... - hülyeség.

És nagyjából ennyi! De miért?
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
12967 levél
Válasz 08.06.05. 13:50 #40
McCl@ne
Én erre már válaszoltam: "amit esetleg el tudnék képzelni, az a személyes vélemény belecsempészése, így egyrészt képet kaphatnánk a hírezőink és az oldalon ügyködők ízléséről, másrészt könnyebb lenne reagálni egy-egy hírre, jobban megindul a kezem, ha egy véleményt látok, mint ha csak egy sima tényközlést. "
Respect is not given. It's taken.
21647 levél
Válasz 08.06.05. 13:49 #39
padavan
Tényleg csak az a két véglet van, hogy dómosan unalmas, vagy hávésen idióta hírezés? Ezt csak úgy kérdezem.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
5502 levél
Válasz 08.06.05. 09:06 #38
Dino
McCl@ne: magamból indultam ki, én ideges lennék, ha következetesen és szándékosan rosszul írnák a nevem, még ha azt poénnak is gondolja az elkövető. És tudom, hogy Te nem a hírek stílusát kifogásoltad, hanem a helyesírási hibákat - a hozzászólásom nem csak a Te leveleidre vonatkozott.
A hírek mennyiségén próbálunk folyamatosan javítani, szerintem a másfél évvel ezelőttihez képest elég sokat javult ez, de tény, hogy még mindig van hová fejlődni.
Sajnálom, ha félreérthető volt a levél amiatt, mert egyszerre reagáltam két dologra.
1567 levél
Válasz 08.06.05. 08:58 #37
Marv
Szerintem nem kell változtatni, nem azért olvasok híreket, hogy röhögjek közben (pláne, hogy tényleg nem 3 oldalas publikációról van szó).

Több oldal van, ahol komolytalanabbul (stílusra) veszik. Ami a ti szátok íze, azt csináljátok, mi itt csak vendégek vagyunk szerintem, akik javaslattal/kritikával élhetnek, de titeket és a stílusotokat szerintem semmi joga itt senkinek változtatásra sarkalni.

További jó munkát egyébként, és sok-sok évet még az oldalnak . (PR off )

szerk.: csak most vettem észre, hogy McClane is említette a HW-t, egyetértek e tekintetben. És még annyi, hogy szerintem tájékoztatni kell a hírekben, véleményt alkosson blogon az ember, meg a Népszabadság/Magyar Nemzet 2 oldalas cikkeiben.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
1567 levél
Válasz 08.06.05. 08:53 #36
Marv
Hát erről annyit, hogy szerintem inkább ilyen legyen a stílus mint sem gazdagabb legyen a magyar online társadalom egy újabb Hardwireddel (szigorúan stílusról beszélek, amúgy sajnos magam sem tudom kizárni a piciny életemből a HW-t ).

Bár én híreket szinte nem is szoktam olvasni, mivel többnyire már láttam valahol hírt a dologról általában.
http://www.youtube.com/watch?v=o2zCon5n7PI&NR=1 :P
12967 levél
Válasz 08.06.05. 08:38 #35
McCl@ne
Őőő... egy pillanat, én nem kritizáltam a hírek stílusát, Madracot meg azért hívom Matracnak, mert annak van értelme, a Madracnak meg nincs, egyébként ha ez lenne a merő rosszindulat, akkor újra kellene értelmeznem mindent, amit a világról tudok, arra meg nincs időm, úgyhogy marad az, aminek gondolom: poén.

Visszatérve a hírek stílusára: padavan kritizálta őket, nem én, nekem ezekkel semmi bajom, én a gyakoriságukat kritizáltam és azt, hogy néha akár egy teljes napot is késhetnek bizonyos demók (jó, ez nem gyakori, de volt már rá példa), én meg tulajdonképpen csak a hírek miatt látogatok jópár másik oldalt, ha itt több lenne belőlük, egy idő után automatikusan csak itt nézném. És sokan vannak így vele mások is szerintem, márpedig ezzel jópár emberkét elcsalhatnátok másik oldalakról, de ez csak egy laikus tipp.

Amúgy a hírek hangvételéhez még: szerintem jó így, hogy száraz és tényszerű, kb. a hányinger szokott kerülgetni, amikor a HW erőltetett baromságai közül próbálom kihámozni a lényeget, semmi szükség ilyesmire, amit esetleg el tudnék képzelni, az a személyes vélemény belecsempészése, így egyrészt képet kaphatnánk a hírezőink és az oldalon ügyködők ízléséről, másrészt könnyebb lenne reagálni egy-egy hírre, jobban megindul a kezem, ha egy véleményt látok, mint ha csak egy sima tényközlést.
De ez is csak tipp, nyilván oka van, hogy nem így ment eddig.
Respect is not given. It's taken.
5502 levél
Válasz 08.06.05. 08:21 #34
Dino
Kis átrendezést csináltam, áthoztam ide az Alpja Protocolhoz nem igazán tartozó leveleket.

Továbbá szeretnék kicsit rávilágítani pár dologra.
Egyrészt a PM privát üzenetet jelent, azaz magánüzenetnek szántam, nem pedig a nyilvánosságnak. Úgyhogy igazán örültem, amikor megláttam, hogy környezetéből kiragadva megjelent itt azzal kapcsolatosan egy részlet. A padavan által említett eset azért kicsit összetettebb volt, minthogy egy elgépelésre vagy helyesírási hibára hívta volna fel a figyelmet, ráadásul a kritizált cikk alapos átalakításra került, ezért kértem elsősorban, hogy azt a kérdést zárjuk le.
A kritikát természetesen elfogadjuk, de úgy gondolom, van egy határ, amitől már az nem tartozik a nyilvánosság elé, főleg, ha - mint jelen esetben véleményem szerint McCl@ne-é: merő rosszindulattal párosul. Mert mi másnak tudnám értelmezni azt, hogy következetesen nem hajlandó leírni Madrac nevét rendesen.
Persze, elismerem, az se volt jó reakció, hogy Madrac erre kicsit hevesen reagált. De elnézve, hogy kisebb-nagyobb hibák miatt rendszeressé kezdett válni részedről McCl@ne a támadás, talán van benne valami. (Ne érts félre, ezzel most nem akarom védeni, aki ismer, tudja, hogy utálom a helyesírási hibákat, és Madrac meg Retee is tanúsíthatják, hogy sokszor kapnak üzenetet tőlem egy-egy elütés vagy vesszőhiba elírásáért reklamálva.)
Ha pedig egy hibát észrevételező hozzászólás a kijavítás után feleslegessé válik, akkor szerintem nem kellene, hogy problémát jelentsen, ha azt kitöröljük, mielőtt az a topic is csak az elgépelésről, hibázásról fog szólni ahelyett, hogy magáról a hírről folyna ott konverzáció. (Ld. Huxley)
Összefoglalva: nem a kritikával van baj, az valóban hasznos lehet, de ha rosszindulattal kapcsolódik össze, azt nem érzem a fórumba valónak.

A híreink stílusára áttérve: én úgy gondolom, kezdetektől ez a stílus volt a PC Dome-on, inkább tárgyilagos, ami valóban előfordul, hogy néha túl száraz. A 10 év alatt ez ezidáig nem zavart senkit, most kaptunk 2 véleményt, mely szerint jobb lenne kicsit más irányba vinni, várjuk a többiek észrevételeit is: ki hogy gondolja, tényleg változtatnunk kéne ezen?
12967 levél
Válasz 08.06.04. 16:05 #33
McCl@ne
Értem, Matrac.
Mondjuk a végét nem, de a titokzatosságot meghagyom neked, valamid maradjon
Respect is not given. It's taken.
4211 levél
Válasz 08.06.04. 15:42 #32
Madrac
Egy utolso hozzaszolas akkor mert latom memoriazavarokkal kuszkodsz. Kb egy hete minden apro kis elirasnal vagy hibanal egy hirben egyertelmuen tamadsz engem, holott soha nem tettem semmit se ellened. Ez egy ido utan kicsit idegesito. Persze ha valaszolok, akkor te vagy a szegeny martir, akit artatlanul bantanak. Es nem mondtam sosem, hogy hibatlan vagyok, de van egy kis problema azzal, ahogy a hibakat masok todomasara hozod.

Ja es nem kuldtem sose PM-et Padanak, csak mert tuti arra gondoltal. Es nem mentem sirva panaszkodni Dinonak se.
Quoth the raven, `Nevermore.'
7503 levél
Válasz 08.06.04. 12:49 #31
Attila88
most hogy mondod...
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
21647 levél
Válasz 08.06.04. 12:32 #30
padavan
Szerintme nagyon is az, nagyon merev. Talán túl komolyan veszitek - bár igen, a maga nemében komoly is -, ám ez afféle fontoskodós hangnem egy kicsit, ha érted, mire gondolok. Persze nem úgy értem, hogy direkt, szóval nem aszondom, hogy ez eg yátgondolt fontoskodás, de általában olyan hivatlos szárazban nyomjátok le a híreket, hogy az ember kedve elmegy az élettől. - mondjuk ez ennyire nem vészes, de cska érzékeltetni akarom a bánatomat.

Nme mondom, hog yát kell menni idótába, de egy cseppnyi lazaság jót tenni. persze ha ez nincs meg a hírezők személyiségében, vagy ütközik valami koncepcióval, irányelvvel, akkor hiába írtam le ezt most

BOCS HA béna egy kicsit ez aposzt, jégermester gőzölög a beleimben.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
12967 levél
Válasz 08.06.04. 11:37 #29
McCl@ne
Azt kifelejtetted, hogy téged amúgy az egész nem érdekel!
Respect is not given. It's taken.
7503 levél
Válasz 08.06.04. 11:30 #28
Attila88
10-ből 9 fórumól úgy lennél bannolva az ilyen hozzászólásiaddal együtt, hogy csak pisloghatsz. nem értem, hogy innen miért nem basznak ki, mint macskát szarni kedves mekklén.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
1560 levél
Válasz 08.06.04. 11:21 #27
Retee
Hogy érted a komolyat? A stílusuk túl hivatalos, vagy mire mondod?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.