Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Játszani konzol és erőmű nélkül - év végén indul az OnLive (Hírek)

14264 levél
Válasz 11.09.15. 11:32 #25
balays82
Ezzel én is így vagyok, ezért van az, hogy az egyetlen Steamen keresztül vett játékom a mai napig a Darksiders (olyan pofátlanul olcsó volt, hogy nem lehetett kihagyni), a PSN-en keresztül pedig nem is vettem még teljes játékot (kivétel az InFamous, és a Dead Nation, de ezek meg ingyen voltak), pedig a lehetőség adott .
Az OnLive viszont annak a lehetőségét teremti meg, hogy egy bármilyen gyenge PC, vagy csak egy tévé birtokában is lehessen játszani a legújabb címekkel, ami azért óriási pozitívuma a rendszernek, olyan apróságokról nem is beszélve, hogy egy PC esetében semmi helyet nem foglalnak a játékok a gép merevlemezén sem.
Én nem mondom, hogy OnLive felhasználó leszek, mivel még mindig homályos, hogy mennyibe fog ez kerülni, illetve amíg dobozos formában meg lehet venni a játékokat, addig kitartok mellettük. Azt azonban el kell ismerni, hogy már a mostani formájában is lenyűgöző a rendszer, a gyerekbetegségek levetkőzése után pedig még inkább az lehet, sokaknak pedig valódi alternatíva a jelenlegi megoldások mellett vagy helyett.

razak: Nálam nem volt semmi probléma, gond nélkül tudtam regisztrálni azzal a névvel, amit itt is használok.
5028 levél
Válasz 11.09.15. 11:28 #24
Gump
2177 levél
Válasz 11.09.15. 11:15 #23
razak
Kipróbálnám, de a player tag létrehozásánál állandóan hibát jelez, pedig elméletileg megfeleltek a variációim a leírt feltételeknek.
3080 levél
Válasz 11.09.15. 10:45 #22
gregmerch
Egyfelől nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből az elgondolásból, és szívesen be is nevezek rá, ha beválik. Sokkal több ember juthat így megfizethető áron minőségi játékélményhez, ami azt hiszem nem egy utolsó szempont!

Másfelől azonban ugyanaz a bajom evvel, mint az ebook-kal: nekem a könyv papírból van. Kell az érzés, ahogy bóklászok a polcok között, ahogy beleszagolok a lapok közé, beleolvasok az oldalakba. Kell, hogy hazavigyem, és feltegyem a polcra. Tudom, hogy régimódi vagyok, de ez van. Persze régen a nagy papírdoboz és vastag kézikönyv megszűntetésekor is ráncoltam a szemöldököm, de az a lépés kellett, belátom. (Mondjuk a rendes kézikönyv nagyon hiányzik még ma is.)

Szerintem meg fognak maradni a konzlok a szolgáltatás mellett, maximum elindítjáka a saját verziójukat. Van azért buktatója is a dolognak (folyamatos net kell hozzá, nem is kicsi sávszélességgel, stb.) A legszebb, legjobb élményt nyilván a saját, otthoni masina fogja nyújtani mindenkoron.

Mindentől függetlenül izgalmas elgondolás, amit ha jól megvalósítanak, az forradalmasíthatja a játékipart. Rá is férne.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
14264 levél
Válasz 11.09.15. 09:34 #21
balays82
Kipróbálta már valaki? Én tegnap igen, és azt kell, hogy mondjam, a rendszer működik. Még nem tökéletesen, de működik. Ingyenesen lehet regisztrálni, le kell tölteni egy kis alkalmazást, ennyi az egész. A jelenlegi játékkínálat még nem túl széles, de nyilván folyamatosan bővülni fog, és már most is olyan játékok találhatóak meg rajta, mint a Deus Ex: HR, Dirt 3, F.E.A.R. 3, AC:Brotherhood, Splinter Cell: Conviction, Homefront, vagy éppen a Batman: Arkham Asylum. A Batman: Arkham City pedig például előrendelhető.
A legtöbb játék ingyen is kipróbálható, én a Homefrontba néztem tegnap bele. Ami feltűnt, hogy ha volt is valamennyi lag, az szinte észrevehetetlen, nem megy a játszhatóság rovására. Ugyanakkor néha szaggatott egy kicsit a játék, illetve nem is mondanám, hogy túlságosan szép volt, olyan az egész, mintha egy tömörített youtube videót néztem volna a játékról, csak éppen én irányítottam (egyébként azt is lehet nézni, ahogyan mások játszanak).
Ha jelenlegi formájában még nem is tökéletes az OnLive, de megvan rá a lehetőség, hogy azzá váljon, ez pedig teljesen átalakíthatja a számítógépes játékok jelenleg ismert világát.
10106 levél
Válasz 09.03.25. 22:32 #20
mucius
biztos hogy nem kell teljes bolti arat fizetni jatekert. kint mar eleg reg ota megy a berlesi szisztema. pl gamefly: 15$ egy hónap, egyszerre 1 jatek lehet kint nalad, + magazint kapsz (22$ert ugyanez 2 jatekkal). ilyen arakat meg itthon is hajlandoak lennenek fizetni az emberek. a jatekok 90%at ugysem veszed elo soha tobbe, max pc-n konfigvaltasnal, hogy hogy fut az uj vason.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
283 levél
Válasz 09.03.25. 20:48 #19
afro
Na igen, de pont az a lényeg, hogy hiába lesz OTT a játék, így is úgy is ki kell fizetni a 10k körüli pénzt, és nem lehet majd warezolni. És ha így már összerakjuk akkor havidíj + játékdíj + NET (amit ugye, akinek mondjuk 2 - 4 megabites nete volt kénytelen lesz 8-ra húzni, hogy biztosra menjen, elvégre ha lúd legyen kövér).

Amúgy:
a net nem csak nálunk szar. Az IP egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy nincs rendes QoS, azaz Quality of Services, azaz semmit nem garantálnak a minőségre, válaszidőkre ... stb., és kb. az aktuális terheléstől függ minden. De ez így van mindenhol. Tehát attól, hogy kóreában 100Mb a net, de egy olyan szerveren keresztül megy, ami terhelt, akkor a szűk keresztmetszet lelassítja. Persze ha nagyságrendekkel gyorsabb a net egy régióban, akkor valószínűleg nem a Gigabites központok fogják lekorlátozni
Másik, hogy a szolgáltató azért mond kis minimumot, hogy ha véletlenül nagy a terhelés, és beszarik a net, akkor tudjanak mivel takarózni.

Szóval a lényeg: én nem bíznám az életemet az IP -re, habár a távközlés és minden erre fele halad (bár nem hiába nincsenek mindenhol IP telefonok...), és nem fizetnék olyanért, ami ettől függ.
afro
5497 levél
Válasz 09.03.25. 18:30 #18
Dino
Az olvasottak/hallottak alapján úgy gondolom, hogy egyik kritikus pontja ennek a rendszernek a megfelelően stabil és gyors internethálózat. Ez szerintem itthon egyelőre hiányzik, nem hiszem, hogy pár éven belül hazánkban működni tudna egy ilyen szolgáltatás. (Amíg a cégek egy adott sebességűnek nevezett internetcsomagnál olyan adatokat közölnek, hogy az minimum valójában mekkora sebességet is jelent, és nem azt akarják elérni, hogy a 8 Mbitnek nevezett szolgáltatás az tényleg konstans 8 Mbit legyen, sok esélyt nem látok erre...)

Aki attól tart, hogy ez így lassú megoldás lenne egyébként: a cég képviselője a videóban kifejti, hogy olyan technológiát fejlesztettek ki, hogy nincs észrevehető lag a rendszerben, tehát a számítógép elküldi a szervernek a kontroller jelét, és azonnal jön a válasz. Tehát valahogy úgy képzelném el ezt, mintha egyik irányban a gamepad kábelét a "számítógéphez" az internetkapcsolat jelenti, a másik irányban pedig a monitorkábelt szerepét tölti be a net.
A warez kérdést pedig ez a modell gyakorlatilag megszüntetné, hiszen a játékosnál nincs semmilyen adathordozó, csak akkor tud játszani egy játékkal, ha azért fizetett valamilyen konstrukcióban.
27964 levél
Válasz 09.03.25. 18:21 #17
LordMatteo
Warez játékot így nyomni? Nem tudom, játék-árak pedig nem fognak csökkeni az ilyen gépekre (én csak külön programozásban látom a lehetőségét az itt működő játékoknak), szóval...

Persze nem írtad hogy warez, igazából ez egy kérdés a köz felé, nem csak feléd.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
27964 levél
Válasz 09.03.25. 16:59 #16
LordMatteo
Pénzéhes, számomra nagyon unszimpatikus lépés...Koreában talán működik majd, ahol 100 mb/s sebességű az internet, vagy gyorsabb...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1653 levél
Válasz 09.03.25. 16:50 #15
AstorAnt
Ez egy olyan szolgáltatás, amelynek biztos meg lesz a maga közönsége, mindenesetre kizártnak tartom hogy a jelenlegi vagy a jövőbeni konzolokra, valamint játék szempontjából fejlesztett személyi számítógépekre akkora nyomást gyakoroljon hogy ezek letűnjenek, egyáltalán megingjanak.Egyrészt sokan nem akarnak majd havidíjat fizetni, másrészt azért közel sem fogja tárolni az összes játékot.Arról nem is beszélve hogy a konzolgyártó cégek rengeteg fejlesztőgárda felett rendelkeznek, és bizony ez azt jelenti hogy azért akad bőven majd új játék is amely nem lesz elérhető ezen a "platformon".Meglesz a célközönsége, de ő is csak egy lesz aki kap egy szeletet a tortából.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
4981 levél
Válasz 09.03.25. 16:03 #14
tibi6893
Az biztos hogy nem nekünk, de mivel nem tudunk még árat, lehet az amerikai átlag polgár se engedheti meg, csak B. Gates bácsi és tsai
Ráadásul ha még havidíjas is esz
http://shudzsi.blogspot.com
5226 levél
Válasz 09.03.25. 16:02 #13
Skorpio90
Elsőre jól hangzik, de felmerül több dolog is: a hardware gyártók nem biztos, hogy támogatnák az ötletet, kivéve, ha ők szolgáltatják a vasat a központi szerverhez, de ez csak akkor kifizetődő, ha a központi szervert mondjuk 100 videokártya működteti egyszerre. Másrészt ez a megoldás havidíjat jelent, ami nem feltétlenül gazdaságosabb, mintha megvennénk a játékot 10000-ért.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
10106 levél
Válasz 09.03.25. 15:58 #12
mucius
ez jól hangzik. mondjuk amíg a 8megás tékom neten csúcsidőben egy weblap alig töltődik le, vagy max 1mbitet ad, addig kár erőlködni. mondjuk nem is a magyar hálózatokra van ez tervezve.
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
4981 levél
Válasz 09.03.25. 15:43 #11
tibi6893
Vagy havidíj lesz, vagy maga az alap eszköz lesz kicsit drágább.
Ezenkívül ott vannak az esetleges perifériák,lehet megoldják hogy a játékok árából ők is kapjanak.(fizetnek xy összeget a fejlesztő/kiadónak,vagy valami szerződést kötnek és akkor a playerek mondjuk tölthetnek le játékokat pénzért és a 2 fél osztozik-sajnos erről a megoldásról lövésem sincs, nem vagyok ügyvéd .....)
http://shudzsi.blogspot.com
224 levél
Válasz 09.03.25. 15:37 #10
Lacee86
Igen, ez felmerülő kérdés, de mindenkinek más a szokása a játékokkal kapcsolatban. Mindenesetre ez egy igen érdekes kezdeményezés, kíváncsi leszek rá.
4178 levél
Válasz 09.03.25. 14:17 #9
U.R.H.
És ennek a hardware gyártók mennyire örülnek? Mert ha ez befut, rengeteg ember nem fog venni magának felsőkategóráis vga-t, meg izmosabb gépet, ha egy gyengébben is futhat a dolog.

Egyébként érdekesen hangzik, árakra én is kíváncsi lennék. Én spec 100-150ezer forintot költök gépújításra 2évente. Ebbe nem számoltam bele a perifériákat (egér, monitor, bill, hangfal)

Szal ha ezt eloszotjuk hónapokra az 6250ft/hó a legdurvább esetben. Félek ők ennél drágábban fogják kínálni az onlive szolgáltatást. Persze annyi pozitívuma van a dolgoknak, hogy mindig futnak a legújabb játékok tökéletesen, ha rendelkezek megfelelő nettel. De igazából ez nem hoz annyira lázba, tudok várni, akár még legrosszabb esetben + 2 évet, hogy teljes grafon toljak ki valamit.

Spec, ezért is nem kezdtem bele a Far Cry 2-be, meg még sok játékba, mert jelenlegi vga-m 8600gts kevés neki. De addig játszok mással, mert szinte a kínálat játékokterén végtelen. Nem fogok rohanni új gépet venni, hogy nyomhassam mindig a legújabbat max beállítások mellett.
1126 levél
Válasz 09.03.25. 14:14 #8
Bali1337
arra akartam célozni, hogy valószínüleg nem egy serverről fogják lőni az egészet...
"We will sail on forever on, to the land of the evening star..."
4981 levél
Válasz 09.03.25. 14:09 #7
tibi6893
Ha jól tudom több szerverpark van, attól függően melyik régiós szerverre mész/játszol.(több régió van, és azon belül a szerverek(realmok))
Amcsi,Francia amire emlékszek meg szerintem Kínának van.


Amúgy a wow hogy jön ide?
A wowot is fel kell tenni,mint minden játékot.
http://shudzsi.blogspot.com
1126 levél
Válasz 09.03.25. 13:37 #6
Bali1337
régiók lesznek

WoW is csak USAban van?
"We will sail on forever on, to the land of the evening star..."
4981 levél
Válasz 09.03.25. 13:21 #5
tibi6893
Amerikában(vagy ahol elkezdik,de tuti amcsi lesz...)*
nem engedte szerkeszteni
http://shudzsi.blogspot.com
4981 levél
Válasz 09.03.25. 13:19 #4
tibi6893
Igen,ez lesz a megoldás.
Ha elterjed ez a technológia, és beválik Amerikába, akkor szerintem lemérik/tesztelik hogy milyen hatótáv a jó és szinte minden országnak csinálnak egy "szervert".Nem minden országba egyet, csak hogy le legyen fedve az a rész ahol játszanának, és használnák.


Amúgy kíváncsi vagyok, hogy fog ez a dolog valóságban működni
http://shudzsi.blogspot.com
7503 levél
Válasz 09.03.25. 13:16 #3
Attila88
Ez annyiban jogos, hogy felthetoleg valahol nyugaton lesz ez a szerver kozpont, neadj'isten Amcsiban. Igy azoknak, akik a Fold masik oldalan laknak eselyuk sem lesz multiban jatszani FPS jatekokat a nagy ping miatt.
Viszont azok, akik kozel laknak a szerverhez, azoknak semmi gondjuk sem lesz. Ha mondjuk lenne Nemetorszagban is egy ilyen OnLive szerver, akkor mar innen Magyarorszagrol is elvezhetoen lehetnek akcio jatekokat jatszani. Szerintem.
"This movie isn't about cars, it's about a guy who owns a car"
2175 levél
Válasz 09.03.25. 12:35 #2
Shadowguard
Ez szép meg jó, de engem azért elsődlegesen az árak érdekelnek. Szerencsére(sajnos?) nem szoktam annyi játékkal játszani, viszont mindig 4-5 különböző van fent a gépemen(van, amikor RTS, van amikor FPS hangulatom van). De van, amit előveszek évek múlva is. És lehet jobban megéri gépet bővíteni annak a pár játéknak, mint ki tudja milyen havidíjat fizetni.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2011 levél
Válasz 09.03.25. 11:48 #1
Corvus5
Ez mind szép és jó, de nem lassú ez egy kicsit?
Pl. UT vagy CS jellegű játékoknál amíg te elküldöd a jelet(lősz), és amíg az visszajön, addi "3x" kinyírnak. Vagy tévednék?
766 levél
Válasz 09.03.25. 11:48
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Játszani konzol és erőmű nélkül - év végén indul az OnLive (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.