Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Norton Internet Security 2010 (Cikk)

1 levél
Válasz 09.12.23. 08:54 #5
kovjoci
Immáron másfél éve használom a NIS 2009-et. Csak jót tudok mondani róla. Munkámból kifolyólag olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy részt tudtam venni Symantec-es bemutatón. Elég szkeptikusan mentem a bemutatójukra, az volt a véleményem, hogy nekik az a lényeg, hogy minél több példányt minél nagyobb marketinggel eladjanak. Nos kellemesen csalódtam. A marketing megvolt, de az igazság az, hogy van alapja, van amire építsenek, mert a termékük jónak mondható. A cikkben némi háttal ütőként az jött le számomra, hogy a tétlen állapotot használva, mikor az ember újra leül használni a gépet, majd megint otthagyja újra indul a teljes scan. Ez nem így van, a teljes vizsgálatot onnan folytatja ahol abbahagyta az előző tétlenség után. Lehet hogy a teljes rendszervizsgálat 6-8 óra, de ha napi 1 órát hagyjuk bíbelődni egy héten belül mindent átnéz. Ez ránk felhasználókra van bízva... Csak ajánlani tudom, jók a tapasztalataim, rendszerösszeomlást soha nem okozott.
51 levél
Válasz 09.12.09. 08:40 #4
bneder
hát nem tudom, tegyek fel egy olyan progit, ami egymaga felügyel mindent ha meg valami baja lesz, akkor az egész gépnek annyi, még hozzá férni sem fogok. Maradok inkább annál, hogy külön vírusírtó és tűzfalat használok! ha az egyik meghal, attól még működni fog rendesen.
Balázs
210 levél
Válasz 09.12.08. 12:34 #3
74656
Playbahnosh véleményével 100% ig egyetértek.
Volt egy kis idő amig nem tudtam egy norton terméket sem használni és ezalatt több ingyenes és több fizetős termék próbaverzióját is kipróbáltam.Sajnos mindnek voltak kisebb-nagyobb hibái így alig vártam hogy újra használhassam.
Legelőször a NAV használtam majd a NIS, ezután volt a fél év kihagyás ahol pl spyware terminator,Nod32,Avast,Panda,Kaspersky t is kipróbáltam de a fél év után a NIS maradt és azóta is jól megvan.
Revenge is a dish best served cold --old proverb/A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás
482 levél
Válasz 09.12.08. 11:28 #2
Playbahnosh
Szerintem az a gond, hogy sokfelé még mindig az a tévhit terjeng, hogy a Norton egy erőforrás-zabáló, eltávolíthatatlan terminátor, ami ha egyszer felkerül egy gépre kőkorszaki szintre lassít mindent, kékhalálokat meg hibákat okoz és önkényesen letöröl mindenfélét kérdezés nélkül.

Valóban volt egy korszaka a Nortonnak, jópár évvel ezelőtt, amikor ez félig-meddig igaz is volt. Valóban voltak erőforráskezelési gondok és a spártai módszereket sem nagyon szerette mindenki. Viszont mostanra egy tényleg felhasználó- és számítógépbarát védelmi rendszer vált belőle, amire egyeltalán nem lehet panasz. Én, amióta számítógépem van, mindig Norton cuccokat használtam, NAV, NSW, NPF és NIS. Nekem az ég világon semmi gondom nem volt még egyikkel sem. Persze ahoz, hogy rendesen működjenek, be is kellett állítani ezeket, és ezt felejtik el nagyon sokan. Valóban, a Norton néha tényleg spártai módszerekkel dolgozik, ő töröl és csak utánna kérdez, vagy még akkor sem. Persze ez a "Letöröltem, nem baj? [N]em, [D]ehogy" mentalitás sok embernek nem tetszett, főleg ha olyasmi került megsemmisítésre, ami fontos volt. Persze be lehet állítani a Nortonban az autonómia szintjét ill. hogy milyen keményen lépjen fel az esetlegesen gyanús fájlokkal szemben. Sőt, ha valaki direkt ilyen fájlokkal dolgozik, akkor akár egy egész meghajtót is kijelölhet, amihez a Norton nem nyúlhat hozzá, és probléma megoldva. A törölt fájlokat pedig a karanténból vissza lehet állítani általában.

Az a baj, hogy ezeket a védelmi szoftvereket nem lehet csak úgy ráhúzni minden gépre out-of-the-box. Minden számítógép más veszélyeknek lehet kitéve és más védelmi beállításokat igényel, ami függ attól, hogy a gépet mire használják ill. hol található. Egy telepítésnél rendesen beállított Nortonhoz soha többet nem kell hozzányúlni, csendben teszi a dolgát, updateli magát és fű alatt eltüntet minden veszélyforrást és meggátol minden behatolást, csak egy kis ablakocskát kapunk néha, hogy "gond volt, megoldottam". Persze aki akarja, sokkal interaktívabbá is teheti a rendszert, így mindig engedélyt kér, mielőtt bármit is csinálha, szóval ha attól fél valaki, hogy véletlenül kárt okoz a rendszer (amit egyébként nem szokott), akkor választhatja ezt is.

Az erőforrás-zabálásról annyit, hogy jelen pillanatban a Norton a gépemen 5 mega memóriát eszik (a 2 gigából). Van egy Silent Mode nevű fícsör is, ami magától bekapcsol, ha nagyobb, teljes képernyős alkalmazásokat futtatunk (pl játékok), és ebben a módban kikapcsol minden extra Norton szolgáltatást, jelentéseket (tehát nem szól, ha éppen gondja van) és elmegy aludni (persze a tűzfal és a állandó védelem aktív marad), így odaadja az erőforrásokat az éppen aktuális gamának vagy programnak és nem idegesít popupokkal és asztalra kilépéssel. Ezt persze kézzel is bekapcsolhatjuk, ha éppen nem akarjuk, hogy a Norton bármiben is megzavarjon minket egy ideig. Van rajta egy Idle mód is, hogy ha éppen nem vagyunk a gép előtt, akkor a Norton bekapcsol és teszi a tervezett dolgait, teljes víruskeresést végez, updateli magát, stb. Amikor visszülünk a gép elé, akkor illedelmesen abbahagyja amit csinál, és hagy minket dolgozni. Többé nincs olyan, hogy megdöglik a frame-rate játék vagy filmnézés közben vagy kifagy mert éppen kedve támadt vírust keresni vagy éppen nagyon közölni akar valamit.

Tudom, hogy eléggé reklámszagú ez a poszt, de tényleg hosszú évek tapasztalatai után mondom ezeket. Aki eddig kételkedett a Nortonban, vagy személyes rossz tapasztalatai vannak egy régebbi verzióval, adjon egy lehetőséget az új NIS-nek, nem fog csalódni.
766 levél
Válasz 09.12.08. 11:28 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Norton Internet Security 2010 (Cikk)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.