Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Ékszerek

2794 levél
Válasz 10.10.07. 03:21 #8
Aryx
Ugyan már, ez butaság. Sőt, ez rosszabb annál a tévhitnél is, mint hogy a nőkre egyáltalán nem jellemző az autó. XXI. század, vagy mi, és nagyon sok hímnemű ismerősöm hord vmit. Szóval ezt most nem nagyon értem, hogy honnan jött.

Pyro: Téged sem értelek. Egy zokni sokkal zavaróbb, mint egy nyaklánc. Néha-néha gondozni, ápolni kell, oszt jónapot. De még egy karlánc sem lehet durvább, abból kiindulva, hogy sok (férfi!!! <--- szbszig kedvéért ) kollégám nem veszi le munka alatt sem. Persze embere válogatja, ott van pl. az a népcsoport, amelynek tagjai előszeretettel viselnek egy fél ékszerüzletet a nyakukban, mint minden rendes álrapper; ha már itt tartunk, az, hogy ez esetben a láncok rendszerint aranyból készültek, OK, az, hogy a láncok kiba vastagok, OK, de hogy ezenfelül még pólón kívül is hordják, minél feltűnőbben, nem kicsit gáááááááz...

Ha már szóba kerültek a gyűrűk is: volt barátnőm nagy gyűrű-fan volt, mind az 5 ujján akadt valami. (Pók, meg hasonlók.) Azokból is sok olyan van, ami tényleg metálul néz ki, de semmi nem lehet jobb egy jegygyűrűnél. És tényleg nem. Érdekes amúgy, hogy - kicsit visszakanyarodva - a jegygyűrűt sem úgy hordják normál esetben, hogy minél feltűnőbb legyen, szerintem ugyanez kéne vonatkozzon minden más ékszerre is. Egy tetkónak is csak akkor van varázsa, ha napközben a ruha elrejti. Így lesz az egész olyan... misztikus.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
32251 levél
Válasz 10.10.05. 02:29 #7
szbszig
Tudod, ezen a fórumon meglehetősen kevés a lány. A fiúkra pedig annyira nem jellemző, hogy ékszereket hordjanak.

Én sem hordok például. Na jó, a diplomaosztón legutóbb rám könyörögtek egy gyűrűt, szóval azt még elviselem alkalmakkor. De nyakláncról, karkötőről, hasonlókról szó sem lehet.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20674 levél
Válasz 10.10.05. 02:04 #6
Pyrogate
sry, de én pl. nem hordok ékszereket
zavarnának csak
Szenvedély nélkül a foci halott.
2794 levél
Válasz 10.10.04. 23:27 #5
Aryx
Yeuf, az a topic népszerűségének szólt.
És... és annnnnyira mondjuk nem zavar, jól elvagyok én itt magamban.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
29280 levél
Válasz 10.10.04. 23:23 #4
Germinator
Milyen 37-es hsz-emre gondolsz?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2794 levél
Válasz 10.10.04. 23:16 #3
Aryx
Most már komolyan leállok a témával, de egy utolsó(?) posztot, ha megengedtek az én kis, jó kis ékszer-blogomhoz:
Orban Victory! Ugyan, nem a tervek szerint alakult a dolog, de végül képbe jött egy harmadik megoldás, és az lett a nyerő, vagyis problem solved. Mivel tényleg sokakat érdekel, hogy hogy s mint sikerült, maradjon az egész az én titkom.
Amiről igazából írni akartam 1-2 sort, az az, hogy a küldetés kivitelezéséhez be kellett járnom a fél belvárost, csakúgy keringtem az ékszerészek és bizsusok között. Ált. bírom az eladókat, az ékszerész azonban (hasonlóan a szervizeshez) mégis egy külön fajt képvisel. Az, hogy legalább 20 üzletet kellett végigjárnom a szent cél érdekében, OK. Az, hogy ebből a 20-ból 17 tesztalany küldött el metanyelven az anyámba, szintén OK. Ahogy azt is lenyelném, hogy az esetek 95%-ában csak arany- és ezüstékszerekkel foglalkoztak, a szimpla mezei fém a kutyát nem érdekli. (Pedig sztem egy medállal/amulettel ellátott nyakláncot nem arra találtak ki, hogy a láncrésze 100km-ről verje vissza a napfényt, de úgy látszik, ez marad egyéni szocprobléma.)
Hanem mintha mindegyik ékszerészt tök ugyanabból a marketingsuliból szalajtották volna...! "Én ezt venném meg a helyedben," "ez aztán valóban férfias," és stb., amiket a mai nap kb. 600-szor kellett meghallgatnom repeat-ben, különböző üzletekben. Ez a stílus nagyon-nagyon gáz. Arról nem is szólva, hogy volt, aki egy félezüst (tudjátok, amolyan majdnem-ezüst, de nem teljesen az, biztos van vmi neve is, amit most hirtelenjében nem tudok) láncot akart rám sózni... 17k-ért. A poén ebben össz-vissz annyi, hogy az a lánc kísértetiesen hasonlított az én fémláncomra (értsd: semmi komoly), amit 6 évvel ezelőtt vettem 600 HUF-ért, medállal együtt. Akkor már legalább vmi extra csillogás, vagy franctudja.
Azt kell mondjam, érdemesebb a bizsu- és kreatív boltokban turkálnunk, mert azon túl, hogy ezekben vannak jó holmik, nagyjából 10x olcsóbban jutunk hozzá kedvencünkhöz. Az említett megoldást is egy sarki bizsuboltban találtam meg: se csengő, se 30 méteres kirakat, se kamera, se csomagmegőrző, se 18 éves eladólány. És bármilyen hihetetlen, mégis megérte.

(ps.: ha egy üzletláncot kell említenem, amit mindenképpen kerüljön el mindenki, talán az Orex-et mondanám. Nekem bőven elég volt az az 1 boltjuk is, ezek is csak az átkúrásra mennek rá.)
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2794 levél
Válasz 10.10.03. 18:48 #2
Aryx
Ahogy azt megjósoltam. Amúgy leginkább Germi #37-es hsz-ével értek egyet, mintha én írtam volna.

Mellesleg elméletben kitaláltam már egy megoldást a problémára, de attól még tessék csak írogatni, hátha vki jobbat tud. És igen, elbasztam, a sárkány esetében nem medálról, hanem amulettről van szó.

És tényleg nincs itt senkinek vmi jó kis cucca?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2794 levél
Válasz 10.10.02. 23:51 #1
Aryx
Vű, hát ez tényleg rohadt hihetetlen, ilyen egyszerűen a világon nincs. Nincs, nincs, NINCS! Majd’ Tűzróka-fagyásig böngészgettem a topicokat; és bár létezik topic divatnak, öltözködésnek, pirszingeknek, tetkóknak, fültágítóknak, de egyszerű, hagyományos ékszerekről (nyaklánc, karlánc, gyűrű etc.) senki istenbarma nem nyitott topicot az elmúlt 11 évben.
Ezért muszáj voltam létrehozni ezt a *****-t, ami persze megint ugyanolyan népszerű lesz, mint kb. az összes eddigi topicom, de sebaj, ekkora áldozatot meg kellett hoznom az ügy érdekében, mert sehol sem tudtam feltenni a kérdésemet.
A kérdésemet, az én, kicsi, ártatlan, jelentéktelen, ám számomra mégis fontos kérdésemet, amivel tényleg nem célom mások lelkébe gázolni, de amilyen jó emberismerő vagyok, ez úgyis sikerülni fog.
Szóval: kaptam ma nővéremtől egy medált. Kelta víz-sárkány, nagyon-nagyon faszán néz ki, a szeretet, fellendülés és jólét szimbóluma. (Ez a lány tudja, hogy szeretem a kelta kultúrát, és már vagy 10 éve minden vágyam egy sárkánnyal összebújni, ezért kaptam ilyet, juhujj.)
A gond: már 6 éve lóg egy kelta kereszt a nyakamban, ami persze jól hozzánőtt zord szívemhez, ha nem muszáj, nem válnék meg tőle. Ha sárkánykomát hozzácsatolom ehhez a lánchoz a kereszt mellé, hülyén fog kinézni a végeredmény. Vagyis mindenképp be kell szereznem egy másik lánc-féleséget, csak nem t'om, milyet, hogy a 2 ne gabalyodjon össze meg vissza. (Egy időben hordtam 2 nyakláncot párhuzamosan, és akkor ez mindennapos eset volt.) Ha itt akad valamelyik láma között egy rendes és okos figura, aki hajlandó enyhíteni a szenvedésemen, és tud segíteni ezen a problémán, annak nagyon hálás lennék, és hálám a sírig üldözni fogja (Pyro moderátor-jogának átruházása, Dino bankkártyájának PIN-kódja, ilyesmi). Plíííííííííííííííízzzz, mert már itt hülyét kapok, Germi kedvenc játéka óta (vagyis kb. 24 órája) nem készített ki ennyire semmi. Na igen, az élet nagy problémái.

Amúgy bárki más is írhat ebbe a topicba, ha nem is a bajomra reszponzál, bátran megoszthatja a Dome-közösséggel, milyen ékszereket hord/hordott/fog hordani/szeretne hordani/világért sem hordana, hogy néz ki és mit jelent, és ha úgy tartja a kedve, akár képeket is linkelhet. Igen, jól látod, T. Olvasó, ez egy újabb buzi-topic, de én azt mondom erre, ki a frászt érdekel.
Illett volna valami hatásosabb első poszttal felkonferálni a topicot, ahogy azt ilyenkor szokás, de semmi frappánsat nem tudok ehhez írni. Ha meg valaki belém köt, az meghal, ennyi.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.