Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Ez volt 2010.

2791 levél
Válasz 11.02.07. 22:38 #57
Aryx
Kár.
De azér' továbbra is dinokukacpécédómponthu, ő aztán ráér és szinte mindenre válaszol... khm, szinte.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3080 levél
Válasz 11.02.07. 21:24 #56
gregmerch
Nyugi, meglesz a mostani is.
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
1541 levél
Válasz 11.02.07. 21:13 #55
Hofi
Úgy jönnek ide, hogy nem volt olyan topic ami a 2010-es Év játékáról szólt volna. Bátorkodtam ide írni. Mivel az is "Ez volt 2010".
Tömören: Nekem SHIT
2791 levél
Válasz 11.02.06. 20:29 #54
Aryx
Akkor újabb - 2010-hez: Dinoék határozatlan, akár több évtizedes sztrájkba kezdtek a Gladiatus bannerek sikertelensége miatt. Evvan, legközelebb kattintsatok azokra a ###### reklámokra.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
12177 levél
Válasz 11.02.06. 20:23 #53
Gobiakos
A Blog 2010. verseny is elmaradni látszik...
2791 levél
Válasz 11.02.06. 20:18 #52
Aryx
Ööö, hogy jönnek ide a játékok? De ha már mondani kell valamit: a Frets on Fire legutsó 2010-es verziójára szavazok. Minden más érdektelen kacat II. vh-val és tuningolt lamborghini rendőrautókkal. Volt vmi SC 2 is, ami jó volt, mert tökugyanaz maradt, mint az első rész, és szar, mert semmit nem változott az első rész óta.

Amúgy megnéztem, és nem beszélsz hülyeséget, most kivételesen tényleg elmaradt a 2010-es Év Játéka szavazás (a keresőmotor szerint legalábbis). Zaklasd meg Dino-ékat az ügyben, sakkor lehet majd megint vote-olni NFS-ekre, COD-okra és f### tudja még mire.

Amúgy Hofi: milyen volt 2010?
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
1541 levél
Válasz 11.02.06. 16:33 #51
Hofi
2010-es Év játéka! szavazás nem lesz? Eddig minden évben volt.
6744 levél
Válasz 11.01.03. 16:50 #50
anxius
No, akkor én is bemásolnám, igazából decemberben megirtam már, csak még nem voltam biztos benne, hogy minden benne van-e.
2010 nagyon erős év volt számomra, körülbelül novembertől lett pár negatív dolog, addig csupa pozitív volt.


+

-Egyre inkább közösségi emberré váltam, megtaláltam azt a társaságot, ahol a legjobban érzem magam és úgy érzem, hogy egy nagyon vagány kis baráti kör alakult ki.
-Isteni szülinap februárban, szinte filmbe illő meglepetés jelenetekkel.
-Osztályközösségünk kezdett jóirányba haladni, végre van egy stabil pont az életünkben, péntekenként suli után sörözünk egy jót és mindig van körülbelül 10-15 ember.
-Megismertem jónéhány embert, akik közül egy továbbra is nagyon fontos szerepet játszik az életemben, akár egy tanítómesternek is nevezhetném.
-Véglegesen eldöntöttem, hogy merre megyek tovább egyetemre.
-Családban mindenki jó egézségi állapotban van, tavalyi évet megúsztuk haláleset nélkül is.
-Irgalmatlanul nagyot változtam mind viselkedés, mind gondolkodásmód terén / kicsit antiszociálissá váltam, az általam legtöbbre tartott embereken kívűl egész egyszerűen nem is akarok másokkal kommunikálni.
-Változásom befolyásolta továbbá a zenestílus/politikai hovahúzás részt is.
-Eldöntöttem, hogy végre levágatom a hajam. Négy év alatt mostmár icipicit meguntam, jó lesz újra a rövid.-

Véget ért egy nagyon szép másfél éves kapcsolat. Jó dolog ebben, hogy már nagyon kellett és jó, hogy barátságban, közös megegyezés után váltunk el egymástól.
Egyre inkább leszartam minden olyan dolgot, amit nem tartok fontosnak az életemben.(suliban leginkább. – tantárgyak szempontjából pl: törin kívűl mindent)
Ebből kifolyólag nem is igazán törtem magam a tanulás szempontjából.
Eszméletlenül sokat jártam kocsmába idén, jövőre jó lenne visszaszorítani az ivást, (cigizést) egy picikét.


Ennyi lenne nagyjából, várom az idei évet
2175 levél
Válasz 11.01.03. 06:35 #49
Shadowguard
Egye-fene, ne maradjak ki én sem a szórásból. Azt hiszem a tavalyiba is írtam, de ellenőrizni nem fogom:
Kevés pozitívum egyike, hogy megint lett új gépem. Kicsit túlszaladtam a költségvetéssel, de összességében egész hamar helyrerázódtam. Plusz megismertem egy olyan embert (rókát, ha esetleg olvassa meg ne sértődjön ), aki végre hozzám hasonlóan látja a világot, így már együtt tudunk különcködni és ha jön az olvadás meg egy kicsit melegebb lesz megint kezdődhet a természetjárás.
Ennek ellenpontjaként leépítettem a teljes társaságot (illetve annak is inkább csak a maradékát), akikkel még szóba álltam itt felénk. Érett már a dolog egy ideje és a mai napig úgy érzem, hogy teljesen igazam volt a dologban.
Szóval elmondhatom, hogy egyre inkább antiszociálissá válok, kevés kivételtől eltekintve a munka-rokonság pároson kívül nem igazán beszélek már emberekkel IRL. Munkahelyen is inkább csak annyit amennyit kell, a rokonokat meg muszáj meglátogatni, mert abból sértődés van ha nem megyek.
Nyáron elveszítettem nagypapámat, ami nem kicsit vágott taccsra idegileg. Pedig sosem volt jó a kapcsolatunk, de ennek ellenére teljesen kibuktam. Azóta egyszer voltam kint a temetőben, az is teljesen kikészített egy pár napra.
Ja, és átálltam a sötét oldalra (értsd: elkezdtem a WoW-ot). Végső soron egész jó, és tökéletes az idő eltöltésére.
Szóval mindent összevetve lehetett volna rosszabb is ez az év, de hát majd a következő pótolja a lemaradást.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
20668 levél
Válasz 11.01.02. 23:57 #48
Pyrogate
várjuk a saját listát, ezeket mindenki el tudja olvasni
Szenvedély nélkül a foci halott.
18873 levél
Válasz 11.01.02. 23:40 #47
LiT
Muse a hazánkban (Szigeten)

Az év legnagyobb eseménye Magyarországnak
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
13848 levél
Válasz 11.01.02. 23:08 #46
powerhouse
Maradjon valami, amit vissza lehet nézni:

a jó dolgok:
-levizsgáztam fekete övre.
-felvettek BME-re.
-összességében életem legszebb időszaka volt a téltől nyár végéig tartó időszak.
-rengeteg új ismerőst szereztem ebben az évben.

a vegyes dolgok:
-érettségi. egyrészt jól sikerült, viszont sajnos végérvényesen lezárt egy nagyszerű időszakot.
-egy lány. előbb alapvetően átrendezte a szerelemről alkotott nézeteimet, aztán megmutatta, hogy a szerelmi bánat még mindig szar dolog. már vége, tanultam nem keveset tőle (hülye vicceket mellőzni, kösz).

a rossz dolgok:
-egyetem óta kb. nulla sport, ami hiányzik fizikailag is és lelkileg is.
-kettő, csipkebokor vessző. mást nem is nagyon tudnék.

soha rosszabb évet 2010-nél.
If I look back I am lost
32233 levél
Válasz 11.01.02. 19:01 #45
szbszig
Na, még egy kis indexes válogatás:

2010 legjei a világ focipályáin.

2010 legemlékezetesebb sporteseményei.

Igaz, főleg előbbiből nem minden választással értek egyet. Bede valószínűleg nem látta sem a Szlovénia-Algéria, sem a Japán-Kamerun, sem a Paraguay-Japán meccseket, mert szerintem mindegyik sokkal rosszabb volt az Anglia-Algériánál. Legjobb játékosnak pedig biztosan nem Eto'o-t választanám, főleg azután, hogy a kameruni válogatott vele együtt nagyon csúnyán leszerepelt a vébén.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32233 levél
Válasz 10.12.31. 22:24 #44
szbszig
Fél órás összeállítás 2010 legbizarrabb focis jeleneteiből.

Szerintem hatalmas. Az unalmas és szar szilveszteri tévéműsorok helyett inkább nézzétek ezt!
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
11786 levél
Válasz 10.12.31. 21:37 #43
Star Wars
2010...hú.

2009 decemberében jöttem vissza Izraelbe, február tájékán elkezdtem dolgozni Givatayimban, a bevásárlóközpont biztonsági szolgálatán, ahol sokszor az egyik felettesem miatt nem éreztem jól magam, viszont utólag szép idők voltak, és néhány, számomra kedves embert is megismertem ott. Az év talán legnagyobb változása a bevonulásom volt az izraeli hadseregbe júliusban, ahol egy általános képzés után felvettek a Givati dandárhoz, ahova nagyon szerettem volna eljutni és nagyon örülök, hogy végül ez sikerült. Novemberben kezdtem el a kiképzésem a dandárnál, és főleg mások megjegyzéseiből tudom, hogy mennyit változok hétről hétre. Hétfől hétre keményebb a kiképzés, de az idő elteltével én is keményebb leszek, és így nem is veszem észre a változást. Az első héten a 2 kilométert sem tudtam lefutni, ma már hármat futok 15 perc alatt. Két hete odadobták nekünk, hogy ma egy 3 kilométeres futás van..."Én, három kilométert?!! " Nem én voltam az egyedüli ezzel a reakcióval, de lefutottuk, pedig azelőtt egyikünk sem gondolta volna, hogy tud ennyit futni. Ahogy így visszanézve azt sem gondoltam volna, hogy a hétvégéket meg egy-két napot kivéve 3 hétig fogok tudni sátorozni a terepen zuhanyzás, wc, fűtés, kényelem nélkül, konzervekkel és kenyérrel táplálkozva, sok lőgyakorlattal, futással megtűzdelve...ahogy a kiképzés további hetirendjét nézem, most is van 1-2 olyan dolog, amiről egyelőre fogalmam sincs, hogy fogom végigcsinálni, de mielőtt idejöttem, az eddigi dolgokról sem volt...egy szó mint száz, sokszor kibaszott kemény, de lesz ennél százszor keményebb is, úgyhogy nekem is olyan keménynek kell lennem, hogy semmi ne törjön meg. Nem is fog, a Givati dandár a szívemben van, amit elkezdtem, azt be is fejezem, és semmi pénzért nem cserélném el a helyemet mással, felőlem akár futtathatnak napokon keresztül, akkor sem szedem a sátorfámat soha.

Lelki szempontból is elég sok mindenen mentem keresztül, a bevonulásom előtt tört össze először úgy igazából a szívem, majd a Givatihoz való kerülésem előtt megint, most pedig egyedül vagyok, és nem tudom elfelejteni azt a három lányt, akiket az előző évek során úgy igazából szerettem, hol egyik, hogy másik kísért engem, olyan nyomot hagytak bennem, amit nem tud kitörölni semmi. Egyikük sincs velem, csak a látomásaik, kísértéseik.


Ma buli ezerrel.
102 levél
Válasz 10.12.31. 21:33 #42
Sztyui
Egyik évben többen halnak meg, másik évben kevesebben természeti katasztrófákban. Az hogy két évet kiragadtak, még nem jelenti, hogy folyamatosan növekedett volna. Pl. a 2004-es szökőárban többen haltak meg, mint 2010-ben összesen.

Az 1,17 F különbség viszont több, mint 2 C, ami átlaghőmérsékletben elég sok.
32233 levél
Válasz 10.12.31. 21:01 #41
szbszig
A 2000-es és a 2010-es év összehasonlítása néhány kiragadott statisztikai mutatóval.

Mondjuk a zöld színű részt igazán elmagyarázhatná valaki. Például mitől halt meg 15-ször annyi ember természeti katasztrófákban idén, mint 2000-ben? Mindenesetre ha így van, akkor nem a globális felmelegedéstől kéne tartani, hiszen az átlaghőmérséklet harminc év alatt nőtt állítólagosan egy fokot, hanem az apokalipszis eljövetelétől...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
5028 levél
Válasz 10.12.31. 19:56 #40
Gump
Azóta még két családtag meghalt, így a közeli és távoli családi körben az idei év "termése" öt fő. Egyébként meg volt jó is, rossz is, de a rossz és megterhelő rész eléggé túlsúlyban volt. Viszont optimistán nézek a 2011. év felé. Meglátjuk mi lesz.
32233 levél
Válasz 10.12.31. 19:48 #39
szbszig
Egy kis indexes összeállítás és statisztika:

2010 legnépszerűbb témái és cikkei.

2010 legnépszerűbb techrovatos témái.

2010 legnépszerűbb videói.

2010 belpolitikai eseményei videón.

Hát ja, még mindig innen tájékozódom sokszor, pedig néha már én is úgy érzem, illene egy komolyabb hírportál után nézni...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32233 levél
Válasz 10.12.29. 21:27 #38
szbszig
Megláttam ezt a címet az Indexen: Janicsák Veca következő terve az anyaság, meg emlékeztem, hogy a csajnak még barátja sincs, a műsorban többször elhangzott, és az itteni beszélgetésünk jutott eszembe. Én abszolút úgy vagyok, ahogy Kanduhrka írja: nem jár ezen az eszem, és nem akarom siettetni, erőltetni még a partnerválasztást sem, majd jön magától vagy sem, csak azt akarom mutatni a fenti linkkel, hogy mások (főleg nők) ettől mennyire eltérően gondolkodhatnak.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32233 levél
Válasz 10.12.28. 21:06 #37
szbszig
Majd szokás szerint idén is szeretnék összeállítani egy saját listát a szerintem legfontosabb világon történt eseményekről, de addig is:

2010 tudományos és technikai eredményei, illetve eseményei.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
2791 levél
Válasz 10.12.27. 07:07 #36
Aryx
Ami annyira nem tetszett:
- továbbra is csóróság, olykor muszáj voltam 1-2 napra mellőzni az ételt;
- drasztikusan megnyirbált szabadidő, 3-5 órás alvások mellett sem jutott időm/energiám kb. semmire;
- sok olyan izgalom, amiket senkinek nem kívánnék;
- egy nagyon aranyos csaj esetében rákot diagnosztizáltak;
- hasonlóan aggódhatok anyám és a legjobb barát-nőm iránt is – de kib____ttul;
- karácsonyi ajándékként az új igazgatónk meglepett minket egy év végi leépítéssel – kerek 100 embert tettek lapátra a cégen belül, köztük engem is, 1 db. novemberi hülyeségem miatt.

Viszont...
...februárban találkoztam valakivel. Nehéz kezdés, de augusztus vége óta elválaszthatatlanok vagyunk.
Nagyon-nagyon sokat köszönhetek neki. Felnyílt a szemem, mindent teljesen máshogy látok és értékelek. Afféle jellemfejlődésen mentem keresztül, pozitív irányba, és másoktól is kapom a visszajelzéseket; nem fosnak már tőlem az emberek, könnyebben feloldódnak a társaságomban.
Szóval úgy érzem, jobb emberré váltam a való életben, na. Meg is növekedett az irigyeim száma, csak, mert újra tudok örülni a legapróbb dolgoknak is. Most mindenki egoistának hisz, aki ezt el is olvassa, pedig nem úgy van az ám. Főleg az önkontroll az, amire tényleg sokat kéne gyúrnom.
Már csak az x. esti suli miatt is, ahova idén beiratkoztam. De szeretek bejárni, rohadt jó osztálytársaim és tanáraim vannak.
Munka lesz, nem vagyok elkeseredve. Január végéig ugyan mindenképpen muszáj találni valamit az albi miatt, de ezúttal van pár rejtett pakli, benne néhány ász meg 1-2 jolly joker... már csak abban kell bíznom, hogy Isten is újra visszaáll az oldalamra.
Szóval, mindent egybevetve szép volt ez az év is. Pár dolog nincs rendben, de a fejemben belül béke van, boldog vagyok, a betegségemből is évről-évre épülgetek. Kár, hogy továbbra is hangosan alszom, a legutóbb a párom lakásán kopogott át a szomszéd, hogy mi van itt, embert ölnek?? - hja, aznap is üvöltöztem pár sort álmomban. Panel...

2008? Pffff, kínszenvedés volt. 2005-öt meg nem élném túl még1x. Így volt ez jó, ahogy.
Barthezz, Te meg próbáld élvezni a telet, flash az egész. Jó levegő, egy kis hideg, sötétség és hosszú éjszakák, nagyon metál. Az utcák is kihaltak, nincs az a sok hányásember. Ha mégse tetszik, nézz szembe ezekkel, és kezdj el ilyenkor (is) sétálni, meghozza a gyümölcsét.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
52252 levél
Válasz 10.12.26. 16:34 #35
Barthezz
Abszolút nem kéretlen a hozzászólásod, sőt, sokkal jobban meg tudtad fogalmazni azt, amit érzek, csak nekem nem sikerült normálisan leírnom. Majdnem. szóról szóra így van velem minden mondatod, ahogy leírtad. És igazad van abban is, hogy nem kell görcsölni ezen a pártalálásos kérdésen sem, mert úgyis a legváratlanabb pillanatban jön a nagy ő, amikor az ember nem számít rá. Az ilyen eljárok bulizni, hogy ott talán megtalálom a szerelmet, nagyon erőltetett és max. alkalmi kapcsolatok lesznek belőle (van, hogy pont én nem akarok belőle komolyabbat, sőt, ez a jellemzőbb). Csak ugye pár évvel ezelőtt, egyetemi évek alatt tökéletesen éreztem magam az alkalmi kapcsolatokban, nem vágytam semmiféle kötöttségre, de most már ezek nem dobnak fel, hülyén hangzik, de unalmasak. Ahogy jól leírtad, minden mást is unalmasnak, szürkének érzek és a régi jó baráti kapcsolatok is nagyon elkoptak, Újak persze jöttek helyettük, amik ugyan jók, de nem ugyanazok, mint a gyerekkori barátságok.

Vki pedig előtted nagyon jól leírta, hogy a karrierépítés, egzisztencia-teremtés már megkezdődött számomra, de az időmet beosztani még meg kell tanulnom, mert ez nagyon nem megy. Eltelnek sokszor úgy órák, hogy semmi érdemlegeset nem csinálok, vagy hezitálok, hogy hova, kivel menjek, aztán meg arra panaszkodom, hogy semmire nem jut időm. Ez suli mellett bőven belefért, de munka mellett már nincs helye a holtidőnek.

Ezt az egészet pedig - ahogy leírtad -, csak tetézi a téli depresszió, amikor kint is minden olyan szürke, élettelen, barátságtalan, s az embernek nincsen kedve menni sehova. Sokkal ingerlékenyebb is vagyok a szokásosnál, érzelmileg is nagyon hullámzó vagyok, cigit is jóval többet szívok, mint régebben.

Hát nem egyszerű, ez az a korszak, amikor újra meg kell találnom önmagam.
3080 levél
Válasz 10.12.26. 10:07 #34
gregmerch
Bocs, hogy így, ismeretlenül dumálok bele, de hát valahol ez a fórum lényege.

Sok barátom érezte hozzád hasonlóan magát a diploma és a suli elvégzése után, no meg a "nagybetűs élet" rögös útjára lépve. Kicsit olyan ilyenkor, mintha az ember hirtelen nem találná a helyét a világban. Az addigi jól ismert, megszokott környezet és a vele járó kötelezettség totál eltűnik, az új meg nagyon idegen. Ráadásul mivel a papírod is megvan róla, mindenki elvárja, hogy most aztán nagyon te legyél a szakma császára, és az önellátás bajnoka. A szülők persze lehetőségükhöz képest ott állnak mögötted, de már az sem ugyan az. És mivel a haverok is hasonló cipőben járnak, és ez az egész mindenkinek igen sok idejét veszi el, lassan elkopnak az ember mellől. Nekünk marha nagy baráti társaságunk volt az egyetemen, meg amellett is, és ma alig-alig látjuk néha egymást.

A családalapítás meg egy olyan dolog, hogy akkor jön a megfelelő célszemély, amikor észre sem veszed. Én azért voltam szerencsés e téren, mert ez még a suli alatt megtörtént, még ott találkoztunk - persze akkor, amikor egyikünk sem akart semmit, főleg a másiktól nem. A család meg jött ezután jó három és fél, négy évvel. Ez azért is volt jobb eset, mert a fent említetteknek így együtt vágunk neki, ami kicsit azért oldotta annak a számomra (számunkra) is nyomasztó időszaknak a "szigorát".

A barátom már szó szerint ki akart menni Kanadába Rangernek (az a lovas rendőrféle, mint a "Derék Dudley" volt). Lassan a jegyet is megvette volna, amikor találkozott a mostani feleségével (ráadásul az első eksönből gyerek lett, majd azonnal házasság). Azóta a harmadik gyereküket várják, és nagyon jól megvannak. Mindezzel csak annyit akarok mondani, hogy nyugi, meg lesz a nő, meg a család is, amikor észre sem veszed. Max annyit, hogy motivál, mint állat.

A téli depi az más tészta. Totál megértem, hogy a fárasztó nap után már nincs cérnád semmihez, de hidd el, csak az első lépést nehéz megtenni, a többi már jön magától. Én heti 3-4x lejárok egy terembe egy edzőhöz, ami amellett, hogy nagyon felfrissít, szocializál is. Ott is vannak jó arcok, és amióta tudják, hogy komolyabban foglalkozok a játékokkal, azóta egyfolytában arról dumálunk. De persze lehet bármi más is, ez csak a saját példám volt, amit persze nem kötelező követni. A fent is említett legrégebbi barátom heti 2x focizni jár, meg orrvérzésig borkóstol. De ez is csak egy példa volt, minden célzat nélkül. A lényeg, hogy ne legyen minden napod tök ugyan olyan, mert attól csak becsavarodni és befordulni lehet.

Tudom, hogy teljesen kéretlen a litániám, és hogy nagyon offtopik lett, bocs még egyszer. Azért bátorkodtam hozzá szólni, mert nagyon-nagyon ismerős, amit leírsz.

Jó szabit, és szép ünnepeket!
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
9368 levél
Válasz 10.12.26. 06:18 #33
Kanduhrka
Szerintem csak szimplán bizonytalan vagy. Az okés hogy családalapításon jár az eszed, de amíg nincs meg a partner, addig nem érdemes túl sokat agyalni ezen. A stabil állás jó kezdés, már csak meg kell tanulnod beosztani az idődet. A felnőtté válás pedig szerintem nem azt jelenti, hogy nem lehet elmenni csocsózni a haverokkal vagy hasonlók. Amúgy ha meg eljön az a nő, aki majd komolyabban meg fog, akkor belül érezni fogod mikor jön el az idő egy gyerekre is.
horrorgeeks.blogspot.com
9368 levél
Válasz 10.12.26. 06:03 #32
Kanduhrka
Lehet venni 200 alatt is. (monitor nélkül persze) Az enyém 130 ezerbe került és mindössze plusz 1 giga ramot vettem hozzá 2 év alatt. Az új játékoknál mindössze az élsimításoknál van néha gond és ennyi.
horrorgeeks.blogspot.com
2791 levél
Válasz 10.12.26. 04:10 #31
Aryx
Ismertem egy lányt, jóban voltunk, bár főleg csak hülyültünk. Semmit nem tudok róla, csak azt, hogy most 21. És hogy a 3. gyereke már járóképes. Mondhatnám azt, hogy ez emberfüggő, csak így pont a fiatalságodtól fosztod meg magad. +1 tőlem is, persze igaz, sosem lesz családom, nem is akarok, már lassan 10 éve eldöntöttem ezt a kérdést, azóta is tartom magam hozzá, változni meg nem fog.
______________________________________
Most írtam egy kurvahosszú esszét erről a korai családalapítás-témáról, de töröltem, ez nem az a topic, esetleg a Helyzet extrában visszatérhetünk rá. Enélkül is születtek érdekes hsz-ek. Valamit majd összeírok én is, csak ne süllyedjen sokat addig a topic.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
19406 levél
Válasz 10.12.25. 00:42 #30
sipec
iratkozz be egyetemre levelezore
20668 levél
Válasz 10.12.25. 00:30 #29
Pyrogate
Hát annyiban nem független, hogy ha ezek megvannak időd nem lesz gondolkodni semmin, ill. egészen máson fog járni az agyad De egyébként én nem érzem magam egyáltalán felnőttnek, annyiban jó nekem, hogy egyelőre nem is várják még el.
Szenvedély nélkül a foci halott.
20668 levél
Válasz 10.12.25. 00:27 #28
Pyrogate
Értem én amit mondasz, de én ugyanígy vagyok vele. Én van hogy hatig suliban vagyok folyamatosan, teljesen kivagyok és utána megyek focizni / táncra/kondiba. Baromi jó érzés felfrissülni. Kedvem az elején alig van, úgy érzem erőm sincs (de ez csak érzet, le kell győzni) aztán belejövök. Igazából mindenre akkor van időd, ha akarod. Ezért is mondom, hogy találj valami hobbit. Punnyadni ráérsz majd 60 évesen. Most vagy fiatal, olyan nincs, hogy nincs energiád. Kiszívják az agyadat a munkában, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudod felfrissíteni. Harcolj
Hidd el, hogy menne. Csak hozzáállás kérdése.
Szenvedély nélkül a foci halott.
52252 levél
Válasz 10.12.25. 00:26 #27
Barthezz
"Ez az érzés független nőtől, hobbitól."

Nah ez meg a másik dolog és tényleg így vagyok én is. Semmi, se egy csaj, se egy jó elfoglaltság nem tud tartósan motiválni, mint régen. Az embernek az az érzése, hogy ezek már mind megvoltak neki, valami újra, nagyobb, tartalmasabb dologra vágyna, ugyanakkor nincs ideje/kedve/energiája, hogy az eddig megszokottól eltérőbe vágjon bele. Az a baj, hogy nehéz ezeket az ember fejében keringő gondolatokat úgy megfogalmazni, hogy átjöjjön a lényeg.

Mindenesetre mint korábban írtam, én azért optimistán tekintek a jövőbe és az apró lépéseket el is kezdtem megtenni annak irányába, hogy a jelenlegi helyzet változzon. Remélem 2011 végén újra egy pozitív, erőtől duzzadó évértékelést írhatok majd le, mint amilyeneket jópár évvel ezelőtt.
52252 levél
Válasz 10.12.25. 00:19 #26
Barthezz
De épp ez a gond, hogy amikor az ember a nap végén fáradtan elindul a munkából, már vagy csak otthon punnyadni, vagy sörözni van ereje. Legalábbis ebben a téli időszakban. Nyáron azért más a helyzet. Ha még messze nincs sötét akkor, amikor végzel munkával, nincs kint hideg, meg ez az undorító sáros-latyakos idő, nagyobb kedvvel csinálsz még bármit, nem érzed azt, hogy vége a napnak.

Nah igen, az alábbi hsz-eimben a szokásos téli depi is közrejátszott, novembertől márciusig tök lehangolt szoktam lenni, ha nyáron kéne évet értékelnem, azért nem így látnám a dolgokat.
5028 levél
Válasz 10.12.25. 00:16 #25
Gump
"Amúgy minden bizonnyal most vagyok abban az átmeneti időszakomban, amikor már nem vagyok gyerek, de még felnőtt sem vagyok igazán."
Ez az érzés független nőtől, hobbitól. Én erre írtam.
Amúgy amit írsz az igaz a monotonitással kapcsolatban.
20668 levél
Válasz 10.12.25. 00:11 #24
Pyrogate
Találni kell egy nőt vagy egy jó hobbit.
Nekem pl. a monoton időszaknál (amikor nem dolgoztam, csak otthon szenvedtem, pénzem sok nem volt állandóan szórakozni, ergo még rosszabb is volt mint a mókuskerék) a sport jelentette a változatosságot. Amikor napi szinten dolgoztam, akkor is.
De a barátnő is sokat számít.
Persze utóbbit nehezebb találni, de rá kell feküdni a témára Vagy marad a hobbi.
Szenvedély nélkül a foci halott.
5028 levél
Válasz 10.12.25. 00:05 #23
Gump
Ez az időszak egészen hosszú is lehet... nem megijeszteni akarlak.
52252 levél
Válasz 10.12.24. 23:59 #22
Barthezz
Ráérni sajnos csak ezen a héten, szabi alatt érek rá így. Épp ez a gond amúgy, szinte minden hét tök egyforma. Hétfőtől péntekig munka, esténként vagy sörözés, vagy punnyadás otthon fáradtan, esetleg mozi/egyéb program, hétvégén meg buli, utána egy nap kiesés másnaposság miatt... Csajok terén a korosztály nálam is hasonló, de csak alkalmi kapcsolatok, semmi több, nem is vágyom velük igazából többre. Más értelmesre, a szokásostól eltérő dolgokra nem jut ideje az embernek. És ez ismétlődik hétről hétre, hónapról hónapra, egy idő után már teljesen unalmas ez a mókuskerék és kevés dolog tudja motiválni az embert... A nyakkendős rabszolgaság, a Harcosok Klubja tipikus esete (ezért is imádom ezt a filmet, mert minden mondatában teljesen IGAZ, tökéletes leképezése a valóságnak és az az elleni lázadásnak). Az egyetemi éveimet szeretném újra, amikor még önfeledten, gond nélkül bármire jutott ideje az embernek és változatosan teltek a mindennapok...

Nah persze a fenti gondolatmenet ellenére nem kell depisnek meg abszolút boldogtalannak elkönyvelni, csak néha kijönnek ezek a gondolatok belőlem. Amúgy minden bizonnyal most vagyok abban az átmeneti időszakomban, amikor már nem vagyok gyerek, de még felnőtt sem vagyok igazán. Ez talán a legnehezebb.
12946 levél
Válasz 10.12.24. 23:25 #21
McCl@ne
27 évesen +1 mindehhez. Jóval fiatalabb barátnőim vannak, mert velük érzem jól magam, a korombeli lányok már szülni akarnak, meg kapuzárási pánikot szimulálnak. És abszolút jó így nekem. Érdekes, de legalább nem vagyok egyedül
Olvassátok el a blogomat, ha ennyire ráértek
Respect is not given. It's taken.
32233 levél
Válasz 10.12.24. 23:23 #20
szbszig
Ez a családalapítás érdekes kérdés, mert én is egyre többször hallom a "más 25 évesen már gyereke(ke)t nevel" érvet, de én is abszolút fiatalnak és éretlennek érzem magam hozzá...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
6665 levél
Válasz 10.12.24. 23:14 #19
GustyX
Megszereztem a diplomát, vagyis az ~év első harmada még eltelt úgy-ahogy, utána viszont sajna ugyanaz a mindennapi rutin. Semmittevés, tespedés, kilátástalannak tűnő helyzet, mindezt otthon a szülőkkel.
Ráadásul bnőmmel sem tudok sűrűn találkozni és gépet sem sikerült megvennem. Meggyőztek, hogy 200 alatt nem lehet venni. Akkor legyen igaza az illetőnek. Remélem -mint mindig- a következő év jobb lesz. Ha meg nem, hát így jártam, az élet megy tovább és optimizmusom majd egyszer meghozza gyümölcsét .
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
52252 levél
Válasz 10.12.24. 13:48 #18
Barthezz
Olvasom a sok pozitív hsz-t, velem viszont a helyzet az, hogy a tavaly év végéhez hasonlóan idén se tudnék semmi érdemleges pozitívumot kiemelni, mármint olyat, ami úgy tartósan feldobott volna. Valahogy évről évre azt érzem, hogy ez még az előzőnél is szürkébb, semmitmondóbb év volt, 0 érdemleges eseménnyel...

Persze lehetne sorolni, hogy tavaly saját lakás + diploma, idén munkahelyi pozícióm stabillá válása, néhány jó és emlékezetes buli, új baráti kapcsolatok kialakulása, de valahogy nem dob fel semmi... Ez pár éve van így, olyan 2007-2008-ig mindig pozitívnak éreztem az elmúlt évet.

El lehetne gondolkodni ennek okain, de valószínű a válasz elég banális: Felnőttem, s a boldogságomhoz már nem azok a dolgok kellenek, mint korábban. Egy stabil, normális kapcsolat kellene + családalapítás, de ehhez meg még olyan éretlennek és fiatalnak érzem magam...

Nah mindegy, bízom benne, hogy ezek most csak átmeneti évek és jövőre már jól fogom érezni magam. Több, mint megérzés.
14264 levél
Válasz 10.12.24. 13:21 #17
balays82
Munka szempontjából az év nagyon jó indult, megkaptam végre a határozatlan idejű kinevezésemet, amire azért már bátrabban lehetett építkezni (figyelembe véve persze az országban uralkodó elég mostoha körülményeket). Tavasszal a szakvizsgám is meglett. Az év vége sajnos rajtam kívül álló, objektív okokból már nem sikerült annyira jóra, rengeteg bizonytalansággal, teljesen új helyzetbe kerülve fordulunk rá 2011-re.

Magánéleti szempontból továbbra is abszolút stabil és kiegyensúlyozott a helyzet, mostanában vágunk bele az 5. közös évünkbe. A barátnőm megkezdte az államvizsgára való felkészülést, ezért is lehet izgulni a jövő év elején (ő már most elkezdte).

Ha már más is említette a sportot, a kispályás csapatunk magasan a legrosszabb szezonját zárta a bajnokságban, még egy ilyet nem engedhetünk meg magunknak. Igaz, a javulásért mindenkinek többet kellene tennie, engem is beleértve.

Gamer fronton a legfontosabb esemény, hogy hosszú szemezgetés után beszereztem egy PS3-at (szerelem volt első látásra), amivel 9 év után visszatértem a konzolok világába, nem elhanyagolva persze a hőn szeretett PC-t sem. Nem is értem ezt a konzol vs. PC harcot, igazából nagyon jól megférnek ezek a gépek egymás mellett.

Alapvetően tehát egy jó évet zártam, és csak reménykedem benne, hogy a messzi távolban gyülekező néhány sötét felhőt is elfújja majd egy könnyű tavasz fuvallat.
20668 levél
Válasz 10.12.24. 12:49 #16
Pyrogate
Jaja, köszi!
Szenvedély nélkül a foci halott.
5028 levél
Válasz 10.12.24. 09:33 #15
Gump
Nem volt jó év.
18873 levél
Válasz 10.12.24. 09:25 #14
LiT
Elvégzem/elvégeztem az első félévet BME-n.
Jó nehéz volt, és még nehéz lesz, de nekem ez nagy pozitívum ebben az évben!
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
38375 levél
Válasz 10.12.24. 08:43 #13
kopé
Megvolt életem remélem legrosszabbul sikerült egyetemi éve, mindeközben végigdolgoztam az évet.
A munkatanulás párosnak köszönhetően semmire nem volt időm lényegében egész évben.

Mindezek ellenére élveztem, barátosnémmal kapcsolatunk a csúcsponton jár, s ha valami van mindig ott vagyunk egymásnak, ez azért elég nagy lelki erőt ad.
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
16281 levél
Válasz 10.12.24. 03:59 #12
david139
Nem sok minden volt 2010, csak néhány dolog volt, 2. évforduló barátnőmmel, érettségi, egyetem, kaptam laptopot végre, albérlet, gitározás ilyesmik. Békés és boldog év volt, nagyjából sikeres is, de csak mert a vizsgáimat januárra tettem
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
12177 levél
Válasz 10.12.24. 01:46 #11
Gobiakos
Jajjjj, kifelejtettem: Hosszú kihagyás után a néptáncot is folytatom 2010. szeptemberétől!
1961 levél
Válasz 10.12.24. 01:42 #10
ZZoli3
Középiskola utolsó osztállyal indul az év, szalagavatók tömkelegén igényesen szórakozás, egyiken barátnővelmegismerkedés, érettségizés -felvettek SZTE-BTKra = óriási öröm

Nyáron gitártábor, zenélés, utána gólyatábor, orjásinagybulizásokkal, utána barátnővel vége nemsokkal szeptember előtt.

Egyetem szorgalmiidőszakban folyamatos Jate látogatás, új emberekkel találkozás, szerencsére új barátságok is születtek.
Új barátnő, nemsokkal a vizsgaidőszak beköszöntötte előtt, most pedig tanulgatás, szerencsére 3-4es vizsgáim vannak és már nincs sok hátra

Sportokban megint nem jött az áttörés, ugyan ott tartok mint 1 éve, ez kicsit lelombozó, de ez van.

Összességében öröm bódottá a 2010 is, viszonylag kevés rossz pillanattal és sok nagyon jóval.
Ooooh you set my soul alight
4156 levél
Válasz 10.12.24. 01:05 #9
pres
Lediplomáztál Píróguetta? Hiába nőnek ezek az ifjoncok

GRT!
Fuck it Dude let`s go bowlin`
20668 levél
Válasz 10.12.24. 00:49 #8
Pyrogate
Úgyse olvassátok el, valszeg én is csak jövőre (ezért is írtam, már úgy kikívánkozott ).
Szóval röviden:
új suli, új csaj, diploma, siker, bódogság.
Szenvedély nélkül a foci halott.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.