Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Na? Ki mit ad karácsonyra?

2795 levél
Válasz 10.12.26. 03:30 #10
Aryx
Bevallom, egy fokkal szimpatikusabb ez a topic, mint a ki mit kap(ott). Akkor...

Húg:
- Könyv: Lily Tiffin: A minótaurusz kutyája
- Egy, a könyvben elrejtett “érdekes” képeslap (szülinapja is volt a csajnak decemberben)
- Beurer mini masszírozó (ilyen pókdroid-szerű nagyon mini kis izé)

Nővér:
- Könyv: Anne Rice: Boszorkányok órája
- Sajtnak álcázott fogkoptató (az aktuális degujának)
- DVD-lemez, mindenféle őt érdeklő valamivel telepakolva

Anyu:
- Könyv: Tess Gerritsen: A tanítvány
- Baglyos kerámia füstölőtartó (lesznek hozzá rudak is)

+ mind3 csomagba bekerült 1-1 sztracsatellás-táblás bocicsoki, összedrótozva instant csokis kávétasakokkal.

Meglepetés-/örömfaktor: húgomnak leginkább a masszírozó pókdroid tetszett, de az nagyon (és részemről ez egy hatalmas megkönnyebbülés; húgom van olyan finnyás, hogy gyak. semmi sem tetszik neki.). Csak annyi kellett ehhez, hogy beugorjon a flash, hogy anno mikor együtt laktunk, láttam, mennyit szenvedett naponta ez a lány mindenféle végtagfájdalmakkal. Egy ilyen kis szar meg már csak azért is hasznos, mert akár a boltba is magával viheti, két vevőzés között.
Csak a könyv miatt aggódom , a tavalyi Terry Pratchett-regény mellément.

Nővéremnek meg talán pont a könyv tetszhetett leginkább (boszorkányos, darkos és romantikus, na vazze, pont ez kell neki; Anne Rice még így látatlanban is a női dark-irodalom csúcsa a mai napig, sehol nincsenek hozzá képest holmi szteföni májerek). Főleg, hogy előző életében boszorkány volt, de ez most egy másik történet.

Anyám meg passz, nem tudott jönni velünk. Sebaj, januárban majd úgyis lesz pótkarácsony.
(A könyvről annyit, hogy mindenképpen egy olyan gyilkosságos, helyszínelős-igazságügyis-nyomozgatós thrillerregényt képzeltem el, ami jó is, mert anyám nagy Dexter, CSI + 12 másik helyszínelős sorozat, Dr. G és orvosi krimi-fanatikus. A füstölőket szintén nagyon szereti.)

Hál’ Istennek nem visszük túlzásba a karácsonyokat. Bár igaz, szerintem én is kicsit túl komolyan veszem ezt az “aztán majd használják” meg “örüljenek neki, mert ha nem...” dolgokat. Ettől még ajándékboltok (kacatboltok), és ehhez hasonlók szóba sem jöhetnek. Tudom jól, hogy karácsonykor legyen együtt a család meg a többi, de valahogy mégsem mindegy az, hogy csomagbontáskor azt hallod, “azta”, vagy pedig azt, hogy “aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!” Just for fun.

Ha nem írtam volna még a Dome-osoknak, boldogot így utólag is.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
12186 levél
Válasz 10.12.25. 17:36 #9
Gobiakos
Anyáék kaptak tőlem egy Philips dvd lejátszót + egy-két filmet hozzá. Nagyon örültek neki!
Tesóm pedig az új Frei könyvet kapta meg + egy Johnny English dvd-t.
18914 levél
Válasz 10.12.25. 16:16 #8
LiT
Szüleimnek a bécsi (2011 nyár) Bon Jovi stadionkoncertre két jegy
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
52271 levél
Válasz 10.12.25. 14:38 #7
Barthezz
Anyámnak 2 személyes színházbelépő a Nemzetibe (Jó estét nyár, jó estét szerelem), már régóta vágyott oda. Apámnak uszoda + szaunabelépő. Illetve ezen kívül meghívtam a családot egy vacsorára karácsony előtt.

Sikerült mindegyikkel örömet szereznem, eltaláltam a kívánságokat.
29282 levél
Válasz 10.12.25. 14:33 #6
Germinator
Húgomnak vettem egy eredeti nyelvű Macbethet, elég pöpec, mert minden oldalon megmagyarázzák a nehezen érthető szavakat és kifejezéseket. Valószínű első adandó alkalommal elveszem tőle és elolvasom
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
3084 levél
Válasz 10.12.25. 11:19 #5
gregmerch
Gyerek: játék konyhabútor és konyhafelszerelés, mesekönyvek, játék fonendoszkóp
Asszony: 1,5TB külső tároló
Család: fotóalbum a gyerekről, és sokminden egyéb érdeklődési körtől függően (színházjegy, digitális konyhamérleg, fotós könyv, stb.)
Haverok: 1-1 üveg jó vörösbor
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
8935 levél
Válasz 10.12.25. 11:05 #4
goodboy007
A nőknek origami virágot és csokit, a férfiaknak pedig origami füvet (igen, AZT a füvet) és csokit.
Nővéremnek pedig 27-én lesz a szülinapja, úgyhogy csinálok egy tortát, aminek ebéd után állok neki. Ez lesz egyben a karácsonyi ajándéka is. A recept előkészülettel, sütéssel együtt 5 órás elkészítési időt ír, úgyhogy este 10-re remélem végzek.
In god we trust, all others we track!
20676 levél
Válasz 10.12.25. 00:15 #3
Pyrogate
Jó topic, én anyumnak sütis receptes könyvet, apumnak cd tok + 1664, nővéremnek otthonra cserepes növényt (1,5 éve költözött de virága még nem nagyon volt), húgomnak meg ilyen olasz szleng (káromkodás, tabu témák) 'amit az iskolában nem tanítanak' könyvet vettem. Naa az tetszik neki
dióhéjben ennyi, szerintem mindenki hasznát veszi.
Szenvedély nélkül a foci halott.
5255 levél
Válasz 10.12.24. 22:43 #2
Pras
Illendő el is kezdenem:
Anyámnak Frei új regényét, valamint Al Ghaoui Hesna A Háborúk Földjén c. beszámolóját ajándékoztam (illetőleg apám megbízásából Pestről újítottam be egy robotporszívót); apámat a szolidtest-modellező programokkal próbálom megismertetni valamelyest munkájához segítségül, így ő az Autodesk Inventor 2008-2009 magyar oktatóanyagát kapta. (Magyar nyelvű könyvért vért kellett izzadni, de sikerrel jártam, yeah! )
Nagyanyámnak pedig családunk ajándékát és némi kaját vittem el délután, a magam részéről pedig egy estébe nyúló beszélgetésre maradtam, ne legyen egyedül állandóan, pláne ne ma. Irigylem, hogy még ennyi idősen is ilyen öniróniával és humorral bír beszélni mindarról, amit átélt. A seregben még ejtőernyőzni is jelentkezett.
5255 levél
Válasz 10.12.24. 22:32 #1
Pras
Tiszteletem!

Nagyon szép és jó, hogy elhalmoznak minket - nem ritkán erőn felül, gondoljunk csak a nagyszülőkre pl. - karácsony alkalmából különféle szellemi és materiális javakkal. Szép. DE!
Arról eddig túl sok szó nem esett, hogy TI mit nyújtotok ilyenkor? Hölgyeim, uraim, tehát csak tessék, csak tessék, most lehet villantani! Mennyire voltatok ötletesek, kreatívak, nagyvonalúak vagy éppen milyen egyéb dologgal, segítséggel járultatok hozzá az ünnep teljességéhez?

Nemutolsósorban a topic arra is jó lehet, ha valaki jövő karácsonykor elakad, hogy egy-egy családtagját, barátnőjét stb. milyen eredeti ötlettel lepje meg - hátha itt majd talál valamit!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.