Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Regényírás

3164 levél
Válasz 02.10.13. 22:10 #50
NeoExDeath
Én 7 éves koromban írtam regényt, elég sokat is irtam, kb 20 A4-es lapot teleírtam, a nagymamám régi írógépével Még megvannak, most már igencsak röhejes ahogy olvasom, ha van rá igény beszkennelhetek pár oldalt
bye
"I belong to the warrior in whom the old ways have joined the new"
488 levél
Válasz 02.10.13. 21:57 #49
Sam2 = Sam
Én jelenleg is írok egy regénysorozatot, bár most ideiglenesen felfüggesztettem. A Garrett Kalandjairól van szó. Most írom az ötödik részt. Az eddigieket le lehetett szedni a GameStar CD-iről...

De most már van egy mini FTP serverem is, ahonnan ugyancsak le lehet szedni.

ftp.ultraweb.hu

Nem könnyű a regényírás...Pláne, ha úgy kezdel bele egy történetbe, hogy csak az első két fejezetre van elképzelésed...
"Az élet értelme a küzdés maga."
292 levél
Válasz 02.10.13. 20:46 #48
Sügér
Én régebben írogattam, de az még általánosban volt. De most tervezem, hogy írok egy könyvet. Vagy a filozófiai elmélkedéseimről, vagy vmi jó kis brutális vámpírregényt. Nomeg zenélek is, és a következő albumom koncept lemez lesz, és annak is meg kell majd írni a történetét. Jó kis horrorsztory lesz.
The Return of Darkness and Evil
1440 levél
Válasz 02.10.11. 19:28 #47
Tomsess
Tessék?Olvastad Fej regényét?
177 levél
Válasz 02.10.10. 20:23 #46
NorboS
EZ nekem is tetszik, csak van még 1-2 gondom a grafikával, de a szöveg,- Tma már a fejemben van.
"Igen lattam, volt egy aranyos lany akivel.."
1440 levél
Válasz 02.10.10. 20:07 #45
Tomsess
Képregényeket szeretek csinálni.Abból már van egy pár.Én nagyon sok regénybe belekezdtem.Voltak rövidek,azok elkészültek. A többi félbe lett hagyva.Most kezdtem el írni egy regényt,amit komolyan be is akarok felyezni.Ha egy jó fantasy regényt akartok olvasni,olvassátok el Nagy Fej:Hart Sorsa című regényt.Akit érdekel az küldjön neki mail-t a fej_misi_msis@post.sk címre.
5959 levél
Válasz 01.12.02. 20:08 #44
Mephisto
WOW! Kopyzd mba a többit is! (de ne csodálkozz, ha hamarosan a polcokon találod Mephisto: A Paradicsomlé c. regényt)

Levédetted?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2342 levél
Válasz 01.11.30. 20:14 #43
Bismarck
na ja én se az enyémmel de meg is gyilkoltam véletlenül
most enciklopédiát csinálok a II.vh harcjárműveiről
www.wargamer.hu
184 levél
Válasz 01.11.30. 20:11 #42
Dzsoni
Köszi, de még eléggé az elején tartok . A suli miatt nem tudok vele sokat foglalkozni...
"Mert köztudott, hogy rákhalászni nagyon nehéz..."
2342 levél
Válasz 01.11.30. 20:09 #41
Bismarck
marha yo!
nekem elküldheted ha kész szívesen átolvasom
www.wargamer.hu
184 levél
Válasz 01.11.30. 19:40 #40
Dzsoni
Oh, wow! Felhoztátok egy régi topicomat! Nahát, köszönöm . Szóval az én regényem címe Paradicsomlé. Bemásolom az első fejezetet, de aztán copyright meg minden!
De ne hurrogjatok le, hogy milyen béna!


1.


-Nem. Ez így nem lesz jó – morfondírozott magában George, miközben egy párizsi kávézóban regényén dolgozott. – Ha a főhős egyszer ellenzi az alkohol fogyasztását,
nem hívhatja meg barátnőjét egy brandy-re! Ezt a sort inkább kihúzom.
George hobbiból írt. Most, huszonnégy éves fejjel kezdte el második regényét. Párizsban lakik már lassan egy hónapja, és amikor csak teheti, délutánonként kiül a Gyertyafény kávézó szabadtéri részére, hogy dolgozhasson a művén. Ez a kedvenc kávézója. Mióta megérkezett Párizsba Amerikából nagyon megkedvelte ezt a helyet.
Kellemes környék. Elvétve járnak erre turisták, mégis tiszta, jól ápolt hely. Macskakővel van borítva ez a rövidke utca, a padokon minden este fiatalok ülnek össze, és hosszasan beszélgetnek. A kávézó teraszát egy hatalmasra nőtt szomorúfűz árnyékolja. A fűzfa ritka Párizsban, és ez a fa, mintha büszke lenne erre. Hűs árnyékában minden nap, reggeltől estig egy macska hever. George minden nap hoz neki egy kis húst és egy edényke tejet. Teljesen odaszoktatta. A cicus hálásan dorombol minden alkalommal.
Az kávézó egész személyzete kedveli George-ot, a tulajdonos is jóbarátja. George jólelkű ember, a légynek se tudna ártani. Csendesen írogatja művét egy pohár paradicsomlé társaságában. Az évfolyamtársa az amerikai egyetemről kedveltette meg vele ezt az italt, idén tavasszal:
-George, ittál már valaha paradicsomlét? Szerintem a világ legfinomabb itala, rögtön a
bor után. – Mondta Frank, a barátja – Ne hagyd ki, egyszer meg kell kóstolnod!
-Szerintem olyasmi lehet, mint a higított ketchup. Emlékszel még? A te házibulidon a többiekkel egy tubus ketchupot összekevertünk egy pohár vízzel és abban fogadtunk, hogy ki tudja meginni. Susan nyert… – Mikor Susan nevét kimondta, mélyet sóhajtott – Tudod mit, igyunk egyet! – Mondta Franknek. És George azóta amikor csak teheti, iszik egy kis pohár hideg paradicsomlét. Aligha tudna leszokni róla; szerinte attól jön meg az ihlete.
Miközben erre a számára kedves napra emlékezett vissza, arra lett figyelmes, hogy a macskakövek törésében habos víz folydogál, mint egy patak. A cica egy pillanatra felkelt és beleszagolt kis orrával a „folyóba”, de csak tüsszentett egyet és bajszát mozgatva visszaballagott a fa tövéhez aludni. Marie, egy hatvan év körüli, ősz hajú asszony volt az, akivel George az utóbbi héten összebarátkozott. Éppen akkor öntötte ki a mosószeres vizet háza ablakából.
-Meglátja, még egyszer valakinek a nyakába fog önteni egy dézsa vizet. – mondta George.
-Nocsak fiatalúr! Ritkán látni téged mostanság. – Szólt Marie asszony az ő jellegzetes, kellemes stílusában.
-Bizony, van amikor az apartmanban írogatom a regényemet, pedig igazán ebben a kellemes környezetben tudom előcsalni a használható gondolataimat. No, persze a paradicsomlé is segít… – És azzal George elmélyedt itala piros színében…
George elfáradt. Biztos volt benne, hogy ma már nem fogja tudni tovább írni regényét. Felállt a kávézó kis, kerek műmárvány asztalától, és a paradicsomlé árát az asztalon hagyva, elindult az esteledő Párizs utcáin.
Ilyenkor tudja igazán élvezni a város szépségét. Mikor a Sacré-Coeur kivilágított kupolás templomához ért, megállt egy kicsit. Felsétált a parkon keresztül a magaslatra, ahonnan jól lehet látni a Montmartre negyedet. Régen híres festők éltek ezen a környéken.
A templom előtt egy vidám társaság mulatozott. Gitároztak, és egymást szórakoztatták történeteikkel. George remekül tudott franciául, így ő is elmosolyodott az egyik ember meséjén, amiről nem lehetett eldönteni, hogy tényleg megtörtént-e, vagy csak kitaláció.
Mindenesetre George úgy döntött továbbsétál. Nem tudta hova, csak egyszerűen tovább, Párizs utcáin. A Condorcet utca végére érve lépcsők vezettek fel a Montmartre-ra. Itt minden este zajlik az élet. Az kocsmák mind teli vannak jókedélyű emberekkel, a romantikus éttermeknek is van forgalmuk, ahonnan kellemes zongoraszó hallatszik ki; a macskaköves téren festők, karikaturisták alkotnak. Nagy tömeg van mindenütt: van aki a forró csokis palacsintájára vár, van aki nézelődik az árusoknál, vagy éppen somolyogva figyeli, hogy milyen lesz a kis kempingszéken ülő alany karikatúrája. George a hangzavar után nyugalomra vágyott, így inkább visszatért Condorcet utcai apartmanjába.
A kaput kóddal lehetett nyitni: 96B52. George beütötte ezt a kódot a kapu melletti kis panelen, és már kattant is a zár. Az apartman nincs a legjobb állapotban, de nem is lehetett többre számítani George iskolájától. Végülis úgy is kevés időt tölt itt, leginkább a kávézóban, és sétával tölti idejét. Naszóval megérkezett, megfürdött, és – mivel Frank és Natalie nem voltak az apartmanban – késő estig tévézett, majd mivel nem sok érdekes műsor volt a tévében, inkább nyugovóra tért.
"Mert köztudott, hogy rákhalászni nagyon nehéz..."
1592 levél
Válasz 01.11.30. 18:37 #39
imq
Nem tudnád felrakni a netre,megnézném...
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftausstellung még szebb.
3313 levél
Válasz 01.11.29. 22:31 #38
Reapest
Persze! Én is pont erre gondoltam! >:Đ
952 levél
Válasz 01.11.29. 20:21 #37
Gebasz
Én már csináltam filmet. Sci-fit.

Maga a film bár sosem fejeződött be csináltam neki, egy trailert, ami qrva jó lett (és ezt nem én mondom, hanem mindenki aki látta)
5959 levél
Válasz 01.11.29. 20:17 #36
Mephisto
Na! megcsináljuk a filmet? Te fizeted, én forgatom az én ötletem alapján...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.28. 22:00 #35
Reapest
Mefi: Nekem is van sok jó, két kurva jó és egy blőd 5letem. A blőd ötletet kis költségvetésből is meg lehetne csinálni, mivel ez egy Blair Witch-szerű film lenne, csak én tényleg kézikamerával próbálnám kivitelezni.
A kurva jót meg úgy értettem, hogy már kidolgoztam az egészet.

Imq: Nekem Linkin Parktól a High Voltage Remix-éhez van egy jó ötletem, a többi vagy nem indít be, vagy már készült hozzá klip és én is hasonlóra gondoltam vonla (pl. az In the End klipjének én is kb. valami olyasmit találtam ki, mint az eredeti).
Szerintem a legpoénabb ötleteteimet én a Pennywise American Dream-jéhez, a Usual Suspects Doorway-éhez és a Prodigy Smack My Bitch Up-jához találtam ki. De van egy yó ötletem egy Max Payne bemutatóhoz is a Beckoning című Dieselboy számhoz, amit akár el is tudnék készíteni, csak lusta disznaja vagyok! Mellesleg a Beckoningot és a Doorwayt mindenkienk ajánlom, aki szereti az igényes d&b-t!
5959 levél
Válasz 01.11.28. 20:00 #34
Mephisto
Nekem is sok az ötletem, de sajnos megvalósítani nagyon nehéz.

Megvalósításhoz kell a tehetség, a tehetség időigényes, az idő mellett fontos a felszerelés, ahhoz meg sok pénz kell... :"-(

Sajnos a kis költségvetésű amatőr, rövid munkák is belekerülnek vagy 1millió forintba, s ha még mozitekercsre is akarod rakatni, + 50000
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2342 levél
Válasz 01.11.27. 20:26 #33
Bismarck
nekem rengeteg film és regény ötletem van
mind pergőakciós háborús dráma
www.wargamer.hu
1592 levél
Válasz 01.11.27. 20:18 #32
imq
Én nem regényt vagy ehhez hasonlókat írok, hanem forgatókönyv szerűségekbe(tervekbe)szoktam belekezdeni de valahogy soha nem jutok a végére.Ja és egy két számhoz is van klip ötletem(pl.:Linkin Park : My December)

Szóval rengeteg ötletem van, van úgy hogy kitalálok vmi témát és csak úgy kitalálok hozzá egy témát.
Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftausstellung még szebb.
2342 levél
Válasz 01.11.27. 20:11 #31
Bismarck
úristen télleg kis betű!!!!!!!!!!!!!
jaj bocsásson meg nekem a magasságos
HENRYK SEINKIEWICZ
TŰZZEL-VASSAL
ÖZÖNVÍZ
KIS LOVAG
KERESZTES LOVAG
mért olvastad 1ébként?
www.wargamer.hu
3313 levél
Válasz 01.11.27. 20:07 #30
Reapest
író: talán Szerb Antal, Salinger és Dino Buzzati
költő: Ady
5959 levél
Válasz 01.11.27. 20:07 #29
Mephisto
Egy ilyen író ilyen műveit hogy lehet kis kezdőbetűvel leírni, te ******??????!!!!!!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2342 levél
Válasz 01.11.27. 20:01 #28
Bismarck
kedvenc írom
Henryk Seinkiewicz
a nagy lengyel író
a verseket utálom
Seinkiewicz regényei:
tűzzel-vassal (mindjá fejezembefele)
özönvíz ( a legismertebb az írótól)
kis lovag (az utolsó az eposzból)
keresztes lovag stb......
nekem mint "interaktív hadvezér"nek ezek alapművek
de a regényem viszont megtörlődöttt

írhatom újra
www.wargamer.hu
5959 levél
Válasz 01.11.24. 18:27 #27
Mephisto
Fontos olvasni a szépirodalmat, nyelvezetében kiforrottabb, szebb és az érzelmeket is jobban ábrázolja, mint a nem szépirodalmi művek. Nem is hinnéd, mennyire jók tudnak lenni!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
509 levél
Válasz 01.11.22. 21:32 #26
Muad-Dib
Kedvenc író: Frank Herbert és Isaak Asimov
Kedvenc költő: nincs

Mephistónak totál igaza van.
Irodalmi képzettség nélkül nem túl valószínű a megfelelően átgondolt, logikailag összeilleszthető, jól megszerkeztett, magas esztétikai színvonalú, stílusos könyvet írni.

Saját példából indulok ki:
Én már rengeteg, kb 50-60 fantasy, sci-fi könyvet olvastam, szépirodalmit pedig semmit.
Azt hittem, hogy mivel van képzettségem a fantasy könyvekben, én is tudnék írni hasonló minőségű könyveket.
Óriásit tévedtem.
És erre tesóm ébresztett rá.
Mert ő az egyetlen közeli ismerősöm, aki már biztos elolvasott kb 60 szépirodalmi könyvet + rengeteg verset olvas.ű
Egyszer véletlenül megnyitottam az egyik fájlt a dokumentumokban és egy idézetet találtam valamelyik szépirodalmi könyvből ( hála a mondatszerkezeteknek, az idegen kifejezéseknek és az elvon tartalomnak semmit se értettem belőle ).
Pár nap múlva derült ki, hogy tesóm könyvet ír...

Ha nem a saját szememmel olvastam volna, és nem a saját bátyám mondta volna, hogy ő írta, biztos nem hiszem el.

Szal ennyit a könyvírásról.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja

5959 levél
Válasz 01.11.22. 19:56 #25
Mephisto
Ki a kedvenc irótok/költőtök?


Szerintem nehéz írni regényt bizonyos irodalmi tudás nélkül (főiskolai). A tehetség az egyetlen kivétel, különben akár évekig is eltarthat egy regény megírása, hiszen anélkül a tudás nélkül, hogy milyenn szavakat, nyelvant használja, milye struktúrában milyen rendszerben és milyen lépésekben, mennyire lényegretörően, izgaléamasan és tömören fogalmazzaz, ahhoz irodalmi tudás kell.

Remélem, aki itt regényt készül írni, nagy tehetség, én csak bíztatom azt, aki írni szokott.

Kinek jelent már meg cikke publikusan (Pc.Games-t leszámítva )
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
2580 levél
Válasz 01.11.22. 16:29 #24
AriAmi
Én ahogy már sok topicban előadtam, gyakran szoktam fantasy regényeket olvasni, főleg DragonLance, Vampire és Aliens vs. Predator könyveket. Kötelező olvasmányokat meg általában kihagyom, vagy 2 nap alatt kiolvasom hogy mielőbb túl legyek rajtuk. >
2342 levél
Válasz 01.11.21. 20:44 #23
Bismarck
olvasni szoktatok regényt?
nem ilyen harry pottert me az nem regény hanem mese!
(ha ezé megköveztek vállalom!)
pl:
én most a Henryk Seinkiewicz Tűzzel-Vassal, Özönvíz, Kis lovag
ez 1 trilógia!
kiinek mi a kedvenc regénye?
ha van!
www.wargamer.hu
6295 levél
Válasz 01.11.21. 06:21 #22
J. Dávid
Mephisto: Hát én nem nagyon értek az irodalomhoz, de az tény hogy a kettő keveréke a legjobb. Most mondok erre egy példát:
Azért mert hiába jó programozó lenne Gipsz Jakab, ha még 16éves korában egy gépet se látot. Vagy Hát Izsák aki megtanulja mondjuk a C++-t de, nincs hozzá tehetsége. Mondjuk ez kicsitt hülye példa volt, de legalább az volt..
Az a vers jó lehetet akkor Letudnád írni?? Majd elmondjuk a véleményünket! Nyugi, ha gagyi lesz, akkor megmondjuk :-> Ettől nem kell tartanod.

Én még valami kis szar 2-3 oldalas novellát akartam összedobni 9éves koromban...Azt is kidobtam 2-3 perc után..De az volt a legkomolyabb amikor képregényt csináltam 10éves koromban.. Kár, hogy már nincs meg... Annyit mnodok hogy a metal(!) és a sárgakazettás sonic keveréke volt.. Amikor nagyon ritkán rágondolok eléggé elmosolyodok.. Egyébként aki nem tudja hogy melyik game a METAL az nem is igazi játékos! (most nem a metal gear solid-ra gondolok hanem ez egy robotos game volt, XT-re..
5959 levél
Válasz 01.11.20. 19:59 #21
Mephisto
Ha már 'mindenkinél' tartunk, akkor érdemes bele nézni kissé furcsa oldalról a szépirodalomba. Szerintem jónéhány, sőt a többség olyan magyar író/költő van, aki tanulta mesterségét, semmi érzéke nem volt íráshoz, megtanították. Csokonait megtanították, Janus Pannonius is tanítás után írt. Petőfi nem tanult egységesen, ez látszik is szétszórt versein, a János Vitézben is találunk rendszerezetlen versszakokat, és én nem is tisztelem akkora költőnek, monjuk Berzsenyivel szemben.

Kinek mi a véleménye a tanult (Csokonai) és beleszületett (Petőfi) tehetség között?
A kettő keveréke szerintem az ideális (Berzsenyi, Radnóti, Tóth)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1 levél
Válasz 01.11.20. 17:28 #20
-Emberke
Helló!

Tesóm nagyon sok novellát írt. Van egy oldala ott vannak, ha el akarjátok olvasni.
A címe:

http://emil.alarmix.org/bondi

Jó olvasgatást!

-Emberke-
2580 levél
Válasz 01.11.20. 14:04 #19
AriAmi
9 éves koromban kezdtem 2-3 oldalas kis szarokat firkálgatni, amit akkor még regénynek mertem nevezni, ma már kínomban elröhögöm magam a második mondatnál. Mostanában sok fantasy novellát szoktam írni a gépemen, eddig még csak olyan véleményeket hallottam róluk, hogy "ez qrva jó!". Sajnos ezekre nincs sok időm, olyan hajnali időkben szoktam írkálgatni 1-2 hetente. Ezen kívűl még szoktam írni 5-6 versszakos verseket is, valamint cikket a GK-nak, és különféle fórumokban is rontom a levegőt. Kb. ennyi. Regényt majd talán olyan 2-3 év múlva fogok írni, most még túl nagy kihívás.
509 levél
Válasz 01.11.19. 19:58 #18
Muad-Dib
Szerintem rengetegen próbálkozunk regényírással és hasonló művészetekkel (köztük én is ), de mivel az ember természete olyan, hogy nagy az önkritikája, így vagy csa az igazán szakképzett ember, vagy pedig nagy önbizalommal rendelkező ember képes elérni a regénye végkifejletét jelentő befelyezést.
Mivel én nem ilyen vagyok, ezért már nem fogok bele hasonló témájú dolgokba.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
5959 levél
Válasz 01.11.19. 19:56 #17
Mephisto
Amúgy verset is írtam kis koromban, és a tanárnő bírálta. Aztán egy másik tanár felvilágosított, hogy puszta jóindulatból dícsért a kolléga...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 01.11.19. 19:54 #16
Mephisto
Én szoktam irogatni a sulilapba (balhéztam a tanárral, nekem kell a címlapsztorit elvinnem mindig), irogatok a Dome-on télleg gagyi filmkritikát, inkább bemutatót. Ezekről csak annyit, hogy nem olvasom át, szűkszavúan fogalmazok, nem figyelek a nyelvtanra, a szereplőkre stb., inkább csak úgy élménymegosztás, ha az újságban felkérnének írni, azért nem ilyen lenne... S lehet, hogy az egyik újságban lesz cikkem, de nem reklámozom magam, mert még nem biztos Majd meglátjuk...

Azonban a TVben már nyilatkoztam, 3 éve volt egy kung-fus összeállítás, és volt egy mondatom Nagy karrier áll előttem! "idén keztem el, mert minig más stílusba kezdek."


A költők és írok sem rohantak a könyvesboltba könyvükkel, a János vitézt, a Toldit és a legtöbb magyar író-költő műveit havonta/hetente megjelenő divatlapok publikálták, ma pedig vicces cikket vezetni nem nehéz, Peterdi Pál megboldogult humorista is azért igencsak másodrendű cikkeket írt a Computer Technikába...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.11.19. 19:29 #15
Reapest
Viszont azt nem annyira nehéz elérni, hogy egy "referenciamű" (pl. kisebb novella vagy valami) megjelenjen újságokban és utána már a mezei kiadók talán beszopnak.

Mellesleg tényleg pokoli nehéz regényt írni, mert nem csak abból áll, hogy nekiülök, mert van egy ötletem, oszt jól van. Fontosak benne egészen apró motívumok, amikkel persze azt kezdesz, amit akarsz, nyelvi fordulatok, amik érdekessé teszik (pl. egyes helyeken az elbeszélő és egy szereplő szövege azonos lesz), stb... De tény, hogy jó buli.
2342 levél
Válasz 01.11.19. 19:15 #14
Bismarck
Én is írok egy regényt!
ha kiváncsiak vagytok egy haborus műre akkó ide is írhatom!
()
na mind 1
cóval én is írok
Dzsoni ha erre vetődsz akkó mondd el milyet írsz!
www.wargamer.hu
2175 levél
Válasz 01.06.18. 19:47 #13
Raptor
Nyelvtanházifeladat rulez!
"Find out who you really are"
184 levél
Válasz 01.06.18. 16:10 #12
Dzsoni
Kösz Raptor! Gondolom jó lehetett az a fogalmazás Szeretem az ilyen leckéket, én is szoktam nagy baromságokat alkotni ilyen alkalmakkor.
"Mert köztudott, hogy rákhalászni nagyon nehéz..."
2175 levél
Válasz 01.06.17. 20:41 #11
Raptor
A nyelvtan házifeladat keretein belül én már írtam olyan művet, amin az egész osztály a padlón feküdt a röhögéstől!

De a regényhez sok sikert kívánok!
"Find out who you really are"
11787 levél
Válasz 01.06.17. 19:31 #10
Ghoost
Ahogy mondod az egy igazi remekmű! sőt jobb is!
Enfem is érdekel a dolog szeretnék is írni de még nem számtam rá magam!
1466 levél
Válasz 01.06.17. 19:18 #9
Gagyi
Aki akar látni egy remekművet, nézzen be a Wotan és a Haverok című topicba
Zöld a szívem, zöld a vérem!
11028 levél
Válasz 01.06.05. 15:11 #8
Lacko
Minden irni szereto PC Dome olvasgato figyelmet felhivnam tisztelettel, hogy rovid, am annal fantaziadusabb irasra van lehetoseg a Delta Force palyazat keretein belul. Raadasul ertekes nyertemenyek... Reszletek a Dome fooldalan.
11028 levél
Válasz 01.06.05. 08:31 #7
Lacko
Tök jó, hogy írsz. Szerintem az marha jó dolog. Mostanában nem nagyon írok, de én is írtam pár novellát, színdarabot és egy regényt is. A regény rohadt nehéz dolog. Ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül, ha meg sikerül, akkor tök jó. Azért nem árt elötte vázlatokat írni és csuklógyakorlatként néhány kisebb lélegzetvételű írást készíteni. Persze így nekivágni se kutya, csak a vége felé nehéz lesz.

Kiadókban ne nagyon reménykedj. Max ha te fizetsz. Hiába lesz remekmű, akkor sem állnak majd szóba veled, mert még nem jelent meg egyetlen bestsellered se és nem értik meg, hogy addig nem is fog, amik ők ki nem adnak. Én ezt eleve elkerültem. Feleslegesen nem szivatom magam. Meg aztán tök jól megélek a programozásból...

Ha tényleg publikálni akarod, akkor tedd ki a netre. Ha jó és sokan elolvassák, akkor a kiadók is megkeresnek...

Sok sikert! Abba ne hagyd!!!
2557 levél
Válasz 01.06.04. 00:27 #6
HoriG
Én régebben írtam mini-regényeket, de leszoktam róla, pedig voltak olyanok akiknek tetszett. Nagyon időigényes és bajos munka, szerintem ehhez születni kell!
Sir, you're a confirmed newt!
1466 levél
Válasz 01.06.03. 19:43 #5
Gagyi
Ez egy betegség amit könnyű elkerülni..ÉN ÁTESTE RAJTA
Zöld a szívem, zöld a vérem!
3553 levél
Válasz 01.06.02. 21:06 #4
The Lord
Nem azt mondom, hogy ne írj, csak legyen tartalma.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
184 levél
Válasz 01.06.02. 20:53 #3
Dzsoni
Ok, bocs, ma már nem írok
"Mert köztudott, hogy rákhalászni nagyon nehéz..."
3553 levél
Válasz 01.06.02. 20:51 #2
The Lord
/me mixel aktívan , de ember most már kicsit fogd vissza magad, sok az értelmetlen duma (bocsika szal semmi bajom veled érted), de azé 1-2 nap alatt 20-25 levél és a felének nincs sok tartalma.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
184 levél
Válasz 01.06.02. 20:47 #1
Dzsoni
Most írok egy regényt. Még eléggé az elején tartok, de mindenképpen be szeretném fejezni. Az a nagy álmom, hogy az egyik kiadónak sikerül eladnom. Nagyon klassz nelle.

Kérlek, meséljétek el ti is, ha hasonló dolgokat csináltatok már, írtatok már verset, vagy novellákat, regényt.
"Mert köztudott, hogy rákhalászni nagyon nehéz..."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.