Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» X-Men: Az elsők (X-Men: First Class) [film] (Film)

901 levél
Válasz 11.06.29. 19:25 #19
pb69
Hát mint ahogy a mutáció végülis csak azt eredményezi hogy bizonyos tulajdonságok, képességek az evolúciós normánál gyorsabban, radikálisabban változnak, ebből kifolyólag lehet ugyanolyan mutáció különböző egyedeknél. A genetikában még ha sok dolognak nagyon kicsi is a valószínűsége de megtörténhetnek ilyen-olyan "csodák".
Pl. az albinizmus is nagyon ritka de simán előfordul azért több látszólag ugyanolyan albínó oroszlán vagy skorpió.
Így a mutánsoknál is lehet hasonló elváltozás ami nagyon hasonló, akár ugyanolyan képességet is okozhat.
Valahogy így el tudok képzelni egymással fedésben lévő tulajdonságokat. De a legjobb lenne erről magát Xavier profot megkérdezni.
1675 levél
Válasz 11.06.29. 19:06 #18
-T0ng-
Hát bár nem úgy van, hogy ahány ember annyiféle mutáció? Ugyanaz a mutáció két különböző karakternél is?

Nekem a kedvencem az Wolverine film, ettől függetlenül a legnagyobb diszkontinuitásokat maga az eredet film okozza
Főleg Deadpool karaktere hát az nevetséges volt Ultimate Mutantehunter bruhaha Mit neked Sentinel robotok, összelopkodhatjuk a mutáns képességeket és a Zöldlámpás testébe megalkothatjuk a legdurvább mutkót
2205 levél
Válasz 11.06.29. 18:58 #17
razak
Ez úgy lehetséges, hogy a képregényeknek átlagban minimum 5-6 különböző idősíkban játszódó mellékága van, és valószínűleg ez sem az eredeti koncepció alapján íródott, mint pl. a másik felfogásban készült X-Men mozik.Legalábbis, így logikus.Nem érdemes összefüggéseket keresni.
13111 levél
Válasz 11.06.29. 18:25 #16
Gobiakos
Plazma Küklopsz bátyja, de attól még ja... Igaz.
901 levél
Válasz 11.06.29. 18:21 #15
pb69
Erre én olyan magyarázatokat hallottam hogy az az Emma Frost egy másik karakter és nincs köze ehhez. Elvileg csak a stáblistában nevezik nevén, de az tekinthető egy bugnak is, most vezették be az igazi Frostot a cselekménybe, az csak egy szimpla "másik mutáns" volt.
Plazma meg a film szerint Küklopsz bátyja és nem az öccse ahogy a képregényben.
901 levél
Válasz 11.06.29. 18:18 #14
pb69
A problémám kifejtem egy kicsit bővebben hogy világosabb legyen.
SPOILER-veszély!!!
Ugye az a problémám hogy vagy túl koránról indították az előzmény sztorit vagy túl sokáig vitték el.
És ez az ami komoly logikai buktatókat eredményezett.
Az előző részekből az derül ki hogy a Prof és Magneto útjai hosszútávú és igen szoros barátság után váltak némileg szét.
Ehhez képest ennél a filmnél találkozik a két karakter és valószínűleg néhány hónap se telik el és máris elválnak. Ennyi idő alatt azért semmiképp se alakulhatott ki olyan viszony amit lefestettek korábban.
És persze a lebénulós baki az a legcsúnyább. Hisz a már igencsak korosodó Magneto és Xavier saját lábaikon mennek Jeant meglátogatni, ráadásul ekkor még úgy tűnik a viszonyuk is sokkal rendezettebb volt.
A háborúnál ugyanez a helyzet. Ha már itt egymásnak esnek az emberek és mutánsok ill. a mutánsok is már 2 ellenséges "pártra" szakadnak akkor hogy nem történik semmi komolyabb ütközet kb. 20 évig?
Szerintem ennek a filmnek valahol ott vége kellett volna legyen hogy elkerülték az atomháborút és megölték Shawt.
És egy újabb filmet csinálni arról hogy ezután mi történt és már sokkal később hogy alakult át a viszony a két főhős közt ill. hogy tört ki a mutáns-ember háború.
Vagy ha mindenképp csak egy filmet akartak forgatni ebből az időszakból akkor már eleve ott kellett volna indítani a fősztorit (a bevezetés után) hogy Xavierék már vagy 30 évesek és úgy történnek meg ezek a dolgok.
1675 levél
Válasz 11.06.29. 18:09 #13
-T0ng-
Nem tudom hogy vagytok vele, de számomra kicsit nehezen felfogható az X-men filmek kronológiája. Mikor annak idején kijött az első rész, az napjainkban játszódott, Scott Summers lehetett kb. a huszas évei végén és az a maximum. A Farkas ( Rozsomák az igazi hozzáértőknek ) ezzel összhangban, maximum 15 évvel az első film előtt játszódhat, mivel a filmben Scott még kiskölyök volt.

A csavar itt jön: Ugyanis Emma Frost, akit Silverfox húgaként mutatnak be igen csak fiatal. HA a film durván 1985-ben játszódik, és Emma akkor még tinédzser, hogy a fenébe lehet az X-Men: Elsők-ben érett nő.

Arról nem is beszélve, hogy a filmbe bekerült Havok, azaz Alex Summers, aki Scott öccse elvileg.

Félreértés ne essék, Vasember után az X-men a második kedvenc megfilmesítésem, és tetszik az ötlet és a megvalósítás. De ezek az időbeli eltérések egy képregényrajongó számára kicsit zavaróak.

Bár a Marvel magyarázata erre mindig az, hogy a Filmek nem a képregények Mainstream Földjén játszódnak, hanem egy alternatívon.
901 levél
Válasz 11.06.29. 17:59 #12
pb69
Igen, itt mondjuk a korkülönbség ezt indokolta.
Amúgy szerencsés hogy én annyira nem vagyok érzékeny a szinkronokra. Hosszú évek óta a legnagyobb negatívumként hozzák fel minden filmnél (és játéknál is) hogy kritikán aluli a szinkron, én valahogy annyira soha nem akadtam fenn ezen.
Nekem az X-menből a Farkasos rész is tetszett, mondjuk ez lehet elsősorban azért van mert ő a kedvenc karakterem az egészből. És mivel sokak így vannak vele ezért megérte egy nagyobb bőrt lehúzni róla. Persze állítólag több szereplőhöz is készül hasonló előélet-bemutató de én erre nem vennék mérget.
Az Elsőkre abszolút azt tudom mondani hogy kár lenne kihagyni, egyáltalán nem igénytelen munka. 1-2 komolyabb igen csúnya logikai bukfenctől és összeférhetetlenségtől eltekintve nagyon erős film és méltó elődjeihez.
Az "új" mutánsokról én pont másképp vélekedek mint az előttem szólók. Azazel (azt hiszem így hívták) nem nyűgözött le mivel más teleportáló már szerepelt a "sorozatban", de amúgy jól kidolgozott szereplő volt, nem volt vele baj.
Plazmával meg a többiekkel sem igazán, bár a sivítós sráccal már kicsit túlzásokba estek szerintem. De összességében nem érzem hogy ez gyengepontja lenne a filmnek.
Akiről beszélsz az maga Mystique és számomra tetszetős volt az előélete, jól megfont szál a sztoriban.
Az akciójelenetek arányát pedig itt is kiválóan eltalálták, ezzel se lehet gondja senkinek.
Tényleg egy 10/10-es alkotás is lehetett volna ha nem akarják kényszeresen ellőni az összes puskaport és a rengeteg köztes idő ellenére nagyon összecsatolni az idővonalat.
14276 levél
Válasz 11.06.29. 14:13 #11
balays82
"Specko itt mondjuk - ha már szinkron - szerintem a magyarhangoknak ugyanannak kellett volna lennie mint az előző filmekben mivel ez is egy plusz hogy a néző elhiszi hogy - noha más szinész - de ugyanaz a karakter."

Szerintem meg amennyiben például Charles Xavier és Magneto szinkronhangja ugyanaz marad, mint a trilógiában, az elég nevetséges lett volna. Az életkori különbségek teljes mértékben indokolják a cserét, nem is értem, mi a bajod ezzel.
330 levél
Válasz 11.06.29. 13:10 #10
RUSSIANBOY
Alapjában véve én is várom a filmet noha a Farkas szerintem szar volt.Nekem legalábbis nem jött be.Biztos ugy voltak vele a rendezők hogy mind3 részben kaptunk Farkasrol elemeket hogy a multját kutatja meg a bevillano emlékképeit és ezért hát csináltak egy ennek külön részt.Hátrányára.


Ezzel a résszel is vegyes érzelmekkel vagyok idáig mivel filmeket általában 2-3 részig csinálják meg jol utána más valaki rendezi vagy már más kell a nézőnek.

Specko itt mondjuk - ha már szinkron - szerintem a magyarhangoknak ugyanannak kellett volna lennie mint az előző filmekben mivel ez is egy plusz hogy a néző elhiszi hogy - noha más szinész - de ugyanaz a karakter.

Igazábol megértem hogy nem könnyű "uj mutánsokat " kitalálni de ebben is pl a teleportos - ahogy a cikk iroja is emlitette - valamint ott van Mystic - vagy anyukája? - ezek már voltak igy nem különösebben hoznak ujitást a filmbe.

Persze nézegettem a trailereket a tengeralattjárós-kiemelős és a rakétacsokor inditás ellenük tetszenek.Ugyhogy azért kiváncsi vagyok rá.

Egy filmnél nagyon nehéz eltalálni hogy ugyanannyi akciot kalandot izgalmat adjon mint az előző részek.Mert ha tul kevés van benne - egy előző részhez képest - akkor a nézőnek lehet hogy unalmas, lapos lesz a film mig ha sok van benne akkor meg erőltetett és izomszagú.Alapjában véve az X-Men 1,2,3 és a Bourne filmek azok amik adagolásban igen eltaláltak.Én nem éreztem egyiknél se hogy gyengébb lenne az első részhez vagy erősebb.Mondhatni ugyanannyit kaptam mint az első részben.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
13111 levél
Válasz 11.06.29. 12:43 #9
Gobiakos
1560 levél
Válasz 11.06.29. 12:37 #8
Retee
Sorry, nekem volt magas a csillagok megszámolásának feladata.. Javítottuk.
29792 levél
Válasz 11.06.29. 12:23 #7
Germinator
My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.
13111 levél
Válasz 11.06.29. 12:13 #6
Gobiakos
Te írtad a cikket, f*szom?!
29792 levél
Válasz 11.06.29. 12:07 #5
Germinator
Nálam mondjuk 3/5 a film
My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.
13111 levél
Válasz 11.06.29. 11:44 #4
Gobiakos
Mindketten jól látjátok, elírás van a dologban, ugyanis a KF-en is 4/5-re értékeltem és a cikk onnan került át a Factory-ra, ahol Dealer ugyancsak 4/5-öt írt a végére, szóval a hiba itt keletkezett a Dome-on. Korrigálást kérné(n)k!
14276 levél
Válasz 11.06.29. 11:38 #3
balays82
Csak én érzek ellentmondást a kritika és a végső pontszám között? Írod, hogy adhattál volna rá maximális pont is, de hiányzott a "plusz töltet" ehhez, viszont a 3/5 már inkább egy közepes filmet takar. Vagy csak elírás lenne?
901 levél
Válasz 11.06.29. 11:34 #2
pb69
Azért talán egy 4/5 is belefért volna, legalábbis a cikkből nekem az jött le hogy nagy gáz nincs a filmmel, csak az 5/5 túlzás lett volna. Na de mindegy.
Annyit még hozzátennék hogy szerintem a színészi alakítások összességében is igen jók lettek. Shaw mellett a Magnetot és Xaviert megformáló színész is kiemelkedően teljesített de a többiek se teljesítettek alul.
Egy kis SPOILER mentén azért megjegyezném hogy elég komoly logikai bukfencek sajnos sikeredtek a sztoriba.
Engem az annyira nem zavart hogy a képregényektől eltért a cselekmény, viszont a filmeket tekintve sincs tökéletes összhang.
Csak a legnagyobb ilyen bakit megemlítve, a későbbi részekben Magneto és Xavier nagy barátságban sétálnak (és itt a hangsúly ezen van) megkeresni Jean-t. Ehhez képest már ebben a filmben lebénul ami elég ellentmondásos.
Amúgy is a film egyetlen komoly hibájának az tekinthető hogy túlságosan össze akarja kötni a szálakat a többi résszel. Pedig az életkorokból ítélve az Elsők és a következő rész között legalább 15-20 év eltelik és a nagy kérdés hogy mi történik addig? Hiszen addig szőtték a fonalat hogy kb. 1-2 hónap lenne a reális, hisz minden megtörtént, még a mutáns háború is kitört.
766 levél
Válasz 11.06.29. 11:34 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
X-Men: Az elsők (X-Men: First Class) [film] (Film)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.