Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Edward Norton hajnalban megy vacsorázni (Hírek)

12970 levél
Válasz 11.09.21. 17:49 #12
McCl@ne
Na nézzük Csak a legjobbakat:

Én nálam pl volt olyan film amit megnéztem feliratosan majd szinkronosan is és teljesen más élményt nyujtott noha totál ugyanaz történik csak az egyikben angolul a másikban meg magyarul.

Őőő, igen, tudjuk. Ez a szinkronos filmek lényege a feliratosokhoz képest, hogy minden ugyanaz, csak a beszélt nyelv más. A fű pedig zöld.

Pókermber 4-et nem tartom nyomon
Hogy mi?

Amúgy nincs semmiféle Pókember 4, ez egy reboot, újraindítják a franchise-t jobb szereposztással és majd meglátjuk, hogy milyen változásokkal. Illetve a játékidő jótékony hányadában a főszereplő maskara(?) nélkül van, tehát igenis fontos, hogy ki játssza. Ennyi erővel Bourne-nál is tök mindegy, hogy amikor Greengrass hektikusra vágott akciójeleneti pörögnek, ki van épp a képen. Ott is csak a drámaibb részeknél mutatkozik meg igazán a színészek közötti különbség.

Folyton egy megszokott karakter ujabb és ujabb más szereplővel.Igy teljesen szétesik a film
Fogynak a smiely-k.

...amit ezután a Bond filmekről írtál, azt vesd össze azzal, amit az első bekezdésben a Bourne-ról írtál. Homlokegyenest az ellenkezője.

látthatunk rá jopár példát manapság hogy amelyikben másik szinész van ugyanazon karakter szerepében az nem olyan sikeres.
Mondanál kettőt?

Lásd a Transformers 3-at amiben bár Megan mondhatni másodszereplő mégis fontos a filmben és sokat nyom a latba.
Ez jó volt, ilyet én is tudok: Megy a nyuszika az erdőben...

Nem azzal van a baj hogy más játsza mert az emberek ha nehezen is de idővel el tudják fogadni.A lényeg hogy milyen köritést és történetet találnak ki hozzá hogy az ember el tudja fogadni.
Ezzel pedig MINDENT vastag filccel áthúztál, amiről korábban beszéltél. MINDENT.

A Terminator filmek is főleg szerintem az állando John Connor váltogatás miatt estek szét.
Tehát nem a 3. rész Ctrl-C/Ctrl-V forgatókönyve és a 4. rész műanyagsága és elbaszott rendezése miatt? Amúgy a 4. rész John Connorja akárki lehetne, és nehogy már Christian Bale ne legyen jobb Connor akárkinél!

Nagyjából ennyi.

By the way az egészre van egy még jobb példa Bondnál, bár ez is maskarás lesz, előre szólok: Batmant minimum 4 színész (West, Keaton, Kilmer, Clooney) megformálta, mire sikerült elnyernie a legnépszerűbb és a legszerethetőbb formáját. Jó lett volna, ha leállnak Westnél vagy Keatonnél? (Kilmer, Clooney és még jó néhány színész karrierjének biztos )
Respect is not given. It's taken.
4211 levél
Válasz 11.09.21. 16:51 #11
Madrac
26 az 2x13
Quoth the raven, `Nevermore.'
12970 levél
Válasz 11.09.21. 16:46 #10
McCl@ne


Az valami egészen elképesztő, hogy kb. minden mondatodat ízekre lehetne szedni... Apró cafatokra. Ha lesz ma időm még, meg is csinálom, csak hogy értsd, mire gondolok.
Egyes szövegrészek alapján 13 évesnek tippeltelek, máskor viszont láttam, hogy idősebb vagy, de akkor sem tippeltem volna többet 17-nél. Ez nem oltás akar lenni, annak harmatos lenne... Egyszerűen félelmetes, hogy 26 vagy. Komolyan...
Respect is not given. It's taken.
330 levél
Válasz 11.09.21. 16:31 #9
RUSSIANBOY
Lacko:


Igen a régi Bourne filmeket tekintve lehet csak mivel elkezdték ezeket ujra csinálni mai kinézettel igy a régire már csak esetleg az idősebb korosztály emlékezik.
A másik meg hogy attol is függ ki melyiket látja előszőr.Én a régieket nem láttam de a Matt Damon-os filmek után tul régiek voltak számomra és uncsiak.
Én nálam pl volt olyan film amit megnéztem feliratosan majd szinkronosan is és teljesen más élményt nyujtott noha totál ugyanaz történik csak az egyikben angolul a másikban meg magyarul.

Pókermber 4-et nem tartom nyomon csak azért irtam de konkrétan nem is érdekel hogy bemutatták-e már vagy csak most fogják játszani.De ott megint más mivel a szereplő egy maskara mögött van igy tulajdonképpen mikor ugrál ide-oda nem számit hogy melyik szinész játsza de más filmeknél amelynél konkrétan a szinészt látod ahogy játszik nagyon is fontos.

"rengeteg remake/reboot készül új szereplőkkel,"

Na igen és pont itt a baj.Folyton egy megszokott karakter ujabb és ujabb más szereplővel.Igy teljesen szétesik a film és hiába a sztori a történet a jo megjelenités ez már jelentősen befolyásolja a film ha nem is anyagi de szakmai sikerét.

Igen szerintem ha nem vállalja nem is kéne több folytatást csinálni mivel a néző olyankor a fő karakterrel beleéli magát a szinész helyébe - pont ez a lényeg egy filmnél - és ha már más szinész játsza ugyanazt a karaktert az nagyon illuzióromboló.

A James Bond filmek azok más téma.Mivel az nem egy háromrészes film és régen és mai kinézetben is van.Ugy értem a régiben is vannak jo kütyük, jo kocsik szép csajok de más a film kinézete, a környezet.

Persze hogy annál is egy idő után le kellett cserélni Connery-t vagy Roger-t mert egy idő után ki is öregszik abbol a szerepből esetleg már a néző számára nem olyan sármos és erős egyéniség mint esetleg az első filmjében.

Igen felesleges itélkezni.De látthatunk rá jopár példát manapság hogy amelyikben másik szinész van ugyanazon karakter szerepében az nem olyan sikeres.Ha nem is anyagilag akkor nézői elvárások tekintetében.

Lásd a Transformers 3-at amiben bár Megan mondhatni másodszereplő mégis fontos a filmben és sokat nyom a latba.
Nem azzal van a baj hogy más játsza mert az emberek ha nehezen is de idővel el tudják fogadni.A lényeg hogy milyen köritést és történetet találnak ki hozzá hogy az ember el tudja fogadni.

A Terminator filmek is főleg szerintem az állando John Connor váltogatás miatt estek szét.

Max Payne-el sincs baj hogy kopasz és nem New York lesz a helyszin.Csak mivel a játékos itt is megszokta a környezetet a szinész-karakter kinézetét és nehezen tudja elfogadni a változást pont ugy ahogy az emberek is képesek megváltozni.De nem könnyű

Ez is attol füg milyen köritést találnak ki hozzá hogy a játékos el tudja fogadni a karakter mind külső és mind helyszinbéli változását.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
7802 levél
Válasz 11.09.21. 11:24 #8
Lovi Tommy
Még jó, hogy nekem Will Hunting
Kicsit olyan, mint a Max payne 3-al kapcsolatban a vita kopasz, szakállas, nem NYban van/nem Matt Damon lesz Bourne
14264 levél
Válasz 11.09.21. 10:08 #7
balays82
Én is azt gondolom, hogy amíg semmit nem láttunk az új filmből, addig felesleges ítélkezni. Az biztos, hogy nem lesz könnyű Matt Damon örökébe lépni, meg az is valószínű, hogy a legtöbb embernek Damon nevét hallva Jason Bourne jut eszébe először, de ettől még az élet nem áll meg nélküle sem. A stílusjegyek meg valóban függetlenek attól, hogy éppen kik a szereplők, azokat meg lehet tartani a folytatásra is. Ha valamitől félni kell, szerintem inkább az, hogy nem így fog történni.
12970 levél
Válasz 11.09.21. 09:48 #6
McCl@ne
Tényleg!
Ennél kézenfekvőbb párhuzam nincs is. Mondok merészet: mi van, ha Renner (aki amúgy elég jó színész) jobb Bourne lesz, mint a szintén kiváló Damon?
Bár erősen megoszlanak a vélemények, de szerintem pl. Craig messze a legjobb Bond, de Brosnan is sokkal jobb volt, mint pl. Moore, illetve Sean Connery az egyik legjobb Bond... tehát hullámzó a színvonal.
Az első mozgóképanyagig csak sötétben tapogatózunk, de Hollywood sem hülye, látják azt, hogy miért lett sikeres Bourne, saját maguk alatt vágják a fát egy teljesen eltérő folytatással...
Respect is not given. It's taken.
14264 levél
Válasz 11.09.21. 09:42 #5
balays82
Mond neked valamit az a név, hogy James Bond? A másik pedig - ahogyan az már el is hangzott - Jason Bourne karaktere létezett már azelőtt is, hogy Matt Damon eljátszotta volna, meg létezni fog ezt követően is. Vagy szerinted mostantól soha többé ne készüljön Bourne film, mert Matt Damon nem akarja? Nyilván jobb lett volna, ha ő marad a főszereplő, de nem ő lett. Mostanában amúgy is rengeteg remake/reboot készül új szereplőkkel, úgyhogy nem árt hozzászokni a gondolathoz.
A Pókember negyedik részét viszont akkor is nehezen tudnád megnézni, ha éppenséggel kíváncsi lennél rá.
12970 levél
Válasz 11.09.21. 09:41 #4
McCl@ne
Toby a pókemberben.Annak is a negyedik részét nem láttam de főleg emiatt nem is vagyok kiváncsi rá

wait... WHAT?
Komolyan nem láttad? Talán mert még nem mutatták be, nem? Amúgy az egyetlen dolog, amit az új Pókemberről tudni lehet, hogy ezerszer jobban castingolt, mint a régiek

Amúgy nem mondom, hogy örülök ennek a váltásnak, de a választás jó lett! Renner jó Bourne lesz, és a stáb is nagyon erősnek tűnik. Illetve a sztori megfelelő pontján SPOILER
amnézia megszűnése ~ várható jellemváltozás
cserélnek főszereplőt, ha már mindenképpen tovább akarják vinni a történetet.
Respect is not given. It's taken.
11028 levél
Válasz 11.09.21. 09:07 #3
Lacko
Nincs igazad. Kivéve persze, ha volt régen egy Terminátor c. film, amiben még Clark Gable volt a főszereplő és egy régi Die Hard, amiben Gregory Pack rohangált üvegszilánkon véres atlétában.

Matt Damonnak épp annyi köze van Jason Bourne-hoz, mint bárkinek. Pl Richard Chamberlain-nek több köze van hozzá.
10589 levél
Válasz 11.09.21. 08:33 #2
Dark Archon
Bizonyára nem véletlenül nem Matt Damon lett választva, nem "hollywood" hibája, ha nem akarja elvállalni vagy egyéb okok miatt ki kell írni, ld. a Terminátorban Edward Furlong vagy Charlie Sheen esetét a Két pasiban.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
330 levél
Válasz 11.09.20. 18:24 #1
RUSSIANBOY
Szomoruságot?

Ha nem Matt Damon játsza akkor tulajdonképpen hogyan kötődhet ide ez a filmcim?Matt Damon jason Bourne szerepében olyan volt mint Schwarzi a Terminátorban, Bruce Willis a Die Hard-ban Toby a pókemberben.Annak is a negyedik részét nem láttam de főleg emiatt nem is vagyok kiváncsi rá.....stb....Mikor tanul már ezekből a hibákbol Hollywood hogyha valaki másra biznak egy már a néző által elfogadott és megszeretett karaktert a néző nem tudja magát ugy beleélni mint azelőtt és ez persze kihat a film anyagi és szakmai sikerére, eladhatóságára.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
766 levél
Válasz 11.09.20. 18:24
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Edward Norton hajnalban megy vacsorázni (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.