Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ősszel jön a PC-s Ryse: Son of Rome [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Ősszel jön a PC-s Ryse: Son of Rome
Az Xbox One egyik legszebb, de egyben leggyengébb nyitócíme hamarosan PC-re is megjelenik.

Ryse: Son of Rome

Ryse: Son of Rome
A legutóbbi Ryse: Son of Rome cikkek, hírek
32671 levél
Válasz 14.09.04. 16:20 #21
Creativ3Form
Megérkezett a hivatalos gépigény:

Minimum gépigény

Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
Kétmagos Intel (2,8 GHz) vagy kétmagos AMD (3,2 GHz) processzor
4 GB RAM
DirectX 11-kompatibilis videokártya (1 GB )
DirectX 11
26 GB szabad hely a merevlemezen
DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Ajánlott gépigény

Windows Vista (SP1), Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszer (64-bites)
Négymagos Intel vagy nyolcmagos AMD processzor
8 GB RAM

DirectX 11-kompatibilis videokártya (4 GB )

DirectX 11
26 GB szabad hely a merevlemezen
DirectX-kompatibilis hangkártya frissített driverekkel


Sztem belefér a "nem is olyan vészes, sokkal rosszabbra számítottam" kategóriába. Lassan a GTA V gépigénye is kijöhetne, és nagyon szeretném azt is az imént leírt kategóriába sorolni.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
14264 levél
Válasz 14.08.08. 14:04 #20
balays82
"korruptálódó mentések december óta jelentkeznek, és nem csak EA játékoknál ergo Sony baszik rá"

Ez azért talán túlás, főleg abból kiindulva, hogy bár rendszeresen jönnek a rendszerfrissítések a géphez, azok néhány kivételtől eltekintve (pl. headset és 3D Blu-ray támogatás) eddig csak a rendszer stabilitását növelték (több-kevesebb sikerrel).
3084 levél
Válasz 14.08.08. 13:54 #19
gregmerch
Igen, ugyanarról (ugyanazokról) a gépekről beszélünk, de biztosan nem fogunk összeveszni semmin . Az elsőre (főleg az előzőhöz képest) kicsit egyszerűbb anyaghasználatú X1 kontroller azóta nekem is valamivel barátságosabb. Én is kicsit elfogult vagyok a Sony felé, de nagyon szeretem az MS gépeit, játékait is. A Sony exkluzívjai valahogy jobban bejönnek, de a Forza, a Gears of War és a Halo nagyon ott vannak (meg persze a félig-meddig szintén XB exkluzív Fable is). Viszont az Uncharted, a God of War, a Gran Turismo (amelynél speciel nekem jobban tetszik a Forza, főleg a Horizon), a Sly Cooper, Jak & Daxter, Ratchet & Clank sorozatok (meg a Killzone és a számomra nem kifejezetten "bejövő" Resistance is) nagyon jó választássá teszik a PlayStationt. Nekem speciel a DS4 most a No1 kontroller, amelyet az X360 vezérlő követ. De persze ez szubjektív vélemény, nem fogunk, mint mondtam összeveszni rajta !

És akkor még be sem vallottam, hogy a Nintendo volt/van/lesz mindig is a szívem csücske. Most is egy 3DS-t viszek magammal a nyaralásra - mert minimum egy kézi konzol, és egy könyv (meg jó pár CD) nélkül sehova sem megyek, maximum dolgozni !
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
2918 levél
Válasz 14.08.08. 13:39 #18
RAI*DEN
Ugyanarról a One-ról beszélünk? Nekem is brit gépem van, csak nekem a Titanfall járt hozzá bundle-ben, de, hogy a kontroller fapados hatású? Hát nem tudom. Eleinte nekem is kicsit fura volt, meg kissé újszerű, de ahogy játszottam vele, és játszok vele, már érzem a különbséget a javára bármelyik másik kontrollerrel szemben, még a verhetetlen 360 joyt is üti nálam mind kényelemben, mind használhatóságban és precizitásban . A PS4 joy-ra sok mindent lehet mondani, csak a minőségi jelzőt nem(szétmálló gumiborítás az analóg karokon, beragadó és eltörő ravaszok, alacsony akksi üzemidő), bár meg kell hagyni, hogy a DS3-hoz képest egy brutáljó kis joy lett a DS4, olyan szinten jó és kényelmes a DS3-hoz képest, hogy már-már megkérdőjelezem, hogy tényleg a Sony érdeme-e, csak anyaghasználatban spórolnak vele kibaszottul és teszik bele a szar cuccokat.

A One dashboardja megint egy érdekes kérdés. Összességében szeretem, de lenne mit rajta változtatni, mert első találkozásokkor néhol gondban voltam, hogy mit/hogyan/merre kell csinálni, de majd fog még ez is változni, mint ahogy a 360 dashboardja is rengeteget változott az eltelt évek alatt. A PS4 kezelőfelülete is barátibb, bár nekem annyira nem tetszik. Kezelhetőnek jóval kezelhetőbb mint a PS3-as XMB ami elég vacak, de Uncharted 1-2(a 3-at direkt nem említem, mert szerintem a széria messze mélypontja...), God of War 3-Ascension, Heavy Rain stb... társai miatt elviseltem, mert ezek igen jó játékok voltak. Itt egy egállal indulnak nálam a gépek. BTW gregmerch, a Forza Horizon 2 One-ra is készül, és az X360-anas verziót egy totál másik csapat fejleszti, teljesen külön a One verziót tető alá hozó csapattól, és az elsődleges platform természetesen a One.

Exkluzívok tekintetében karcsú a felhozatal valóban. PS4 oldalán van 2 ócska(Killzone, Knack) és egy meglepő módon jó Infamous Second Son(Az 1-2 egy nagy nulla volt a műfajon belül, de a Second Son-al elöltött 2 órát nagyon élveztem, és jövőre ha veszek PS4-et tutira beszerzem). One oldalán van egy tök jó Killer Instinct(réteg bunyós játék, de tényleg nagyon jó és élvezetes), Forza 5(ami szintén kiemelkedő, a kevés pálya és autó ellenére. Bár legalább nem követi el azt a Turn10 a Forzával mint anno a Sony a GT5-el, ahol PS2-ből hoztak át nem egy modellt, szóval ezért kalapot emelek nekik és megbocsátható emiatt nekik.), és hiába jelent/jelennek meg PC-re(ettől még PS4-en nem elérhetőek), de a Titanfall mint multilövölde kibaszottul élvezetes, Ryse sem rossz, bár nem is kiemelkedő. A megjelenő címeket tekintve meg mint írták páran, nagyon jó kis címek érkeznek, bár engem a Halo pont hidegen hagy, mert sosem tetszett.

Amiért ezt a gépet választottam, annak az volt az oka, hogy mint konzol a 360 sokkal jobb gép volt számomra, és eddig a One-ra is ugyanezt érzem. A PS3-nál olyan dolgokba futottam bele, amikkel a Sony elásta magát a szememben(változatos, de semmitmondó hibaüzenetek, amiknek a megoldása 95%-ban mindig ez: Rakd DMZ-be a routered PS3-as portját, és persze ezután se fog menni az online móka. 5 routerrel tesztelve), a PSN stabilitása sokszor vacak, míg ellenben a másik oldalon nem sokszor futottam problémába. PS4-et fogok venni, majd ha kigyomlálják a kezdeti hibákat gyökerestül(korruptálódó mentések december óta jelentkeznek, és nem csak EA játékoknál ergo Sony baszik rá), valamint a DS4-nek sem árt 1-2 széria, míg nem ipari hulladékot kapok kézhez 18ezer Ft-ért DS4 néven.

DE(!!!) nem haterkedni akarok, csak eddig ezek a tapasztalataim. Nyilván elfogultnak hangzik, főleg úgy, hogy míg egyik gépem van, másik nincs, de több ismerősömnek is van PS4-e, és tőlük hallom a problémákat. A korruptálódó mentések ügyében ketten is felszólaltak, egyikük Fifa14 ügyileg, másikuk a Child of Light miatt, de netszerte olvasni a BF4-ről is, meg arról is, hogy ha egyszer előjön, van, hogy minden más játék mentéseit hazavágja, és kell a gépnek egy "hard reset", hogy helyreálljon a rend. Mindenesetre Uncharted 4-el együtt én is veszek gépet, és őszintén remélem, hogy addig kijavítják ezeket a bugyuta hibákat a gépnél, mert addig nem igazán tudnám nyugodt szívvel megvenni a gépet.
6679 levél
Válasz 14.08.08. 12:17 #17
GustyX
Láttam, ezért írtam lesznek. De így belegondolva, pl. PS4-re a lesz-ek közül egyedül az Uncharted érdekelne, másról nem tudok, míg X1-ra pl. a lentiek igen (de jönnek PC-re).

30 vs. 60FPS

és

<900p vs. 1080p ki ne mararadjon!
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
3084 levél
Válasz 14.08.08. 11:31 #16
gregmerch
Ez a játék semmi más, mint egy nagyon ütős tech-demo. A grafikától szó szerint az állunk leesik, de a játék borzalmasan monoton, és ráadásul nem is túl hosszú - ellenben legalább látványos.

X1-ra, egyelőre nem túl sok az érdemleges cím, ami főleg azért lehet, mert lassan, fokozatosan telítik vele a világpiacot. Nekem még a csak angol nyelvterületekre kiadott, első változat van meg (brit villásdugóval), és eledddig négy játékot vettem meg rá: FIFA 14 (ezt adták bundleban), Forza Motorsport 5, Ryse, Rayman Legends. Nekem nem kifejezetten fekszik eddig az X1 kezelőfelülete, amelyen nagyon látszik, hogy sokkal inkább egy multimédia központ, amelynek csupán egyetlen feature-e a játék. (Persze, ez a PS4-re is részben igaz, de ott azért kulturáltabban kivitelezték - ott bekapcsoláskor még mindig egy jó öreg játékkonzolt lát az ember, nem egy fotónéző, mozi, tévé, zene, internet stb. alkalmazásokkal ellátott "multimedia boxot".) Remélem, mikor egy szűk hónap múlva idehaza is hivatalos lesz a megjelenés, már jóval nagyobb választékban érkeznek rá a játékok. A Halo 5-öt konkrétan nagyon várom, de a Forza Horizon 2 is borzaszó ütős lehetne, ha nem csak X360-ra jönne egyelőre. Egy esetleges új Gears of War pedig csak a hab lehetne a tortán...

Mellesleg a PS4 valahogy jobban összerakott egyelőre, ami persze változhat. A DualShock 4 nagyon jól kigondolt, amivel szemben az X1 kontrollere egy kicsit "fapadosnak" tűnik (az analóg karok elég "olcsónak" hatnak), ugyanakkor szinte force feedback hatást kelt a rezgés, amikor a Forzában kicsúszik az autó.

Kíváncsi vagyok, mi lesz a mostani konzolgenerációval. Kellene az exkluzív, nagyon jól kidolgozott cím mindkét oldalon. Talán majd a Halo 5, és az Uncharted 4...
i7-6850K, Gigabyte X99-Ultra Gaming G1, 2x32GB DDR4/2400, Gigabyte GTX 1080 8GB GDDR5X 2xSLI; i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8GB DDR3/1600, Asus Strix GTX 1070 8GB GDDR5; XB, PS, ND, MOB
1678 levél
Válasz 14.08.08. 11:25 #15
GeryG
És különben is a FIFA jobb mint a PES!

BTW, nekem PS4-em van és maximálisan elégedett vagyok vele. Sosem volt Xboxom, pontosan azért, mert a játékkínálata sosem volt szimpatikus. Ez egyszerű ízlés kérdése. Anno a PS3-X360 választásnál is az exkluzív címek döntöttek (Uncharted-Heavy Rain vs. Halo-Gears of War szériák), mert minden más téren nekem tök egyforma a két konzol (jó, tudom, Kinect, de az valahogy sosem hozott lázba). Ugyanez a helyzet perpill a PS4-X1 állásnál. Szolgáltatások terén minimális különbség van (legalábbis kihasználható szolgáltatások terén), játékok terén pedig eddig őszintén egyik oldal sem villantott semmit. A jövőben viszont a PS4-es címek megint jobban tetszenek. A két konzol ára közötti különbségről ne is beszéljünk.
De mondom, ez szerintem az emberek többségénél szimpátia és ízlés kérdése: mint a BMW vs. Mercedes verseny.
621 levél
Válasz 14.08.08. 11:15 #14
SwitcX88
XBO vs PS4-ből lassan konzol vs PC Már csak egy jó kis CoD - BF kell ide.
14264 levél
Válasz 14.08.08. 10:55 #13
balays82
Köcsög a Sony, mert azt akarja, hogy az ő gépén játszanak az emberek? Meg milyen elit klubról beszélsz? Mindenkinek lehetősége van hozzájutni a konzoljukhoz, senkinek sem kell hozzá meghívó, bőven megteszi 120 ezer forint (később kevesebb) is. De persze egy minimum 200-300 ezres PC, ami maximális látvány mellett viszi a jelen és a jövő játékait, az kevésbé elit. Hagyjuk már.
9107 levél
Válasz 14.08.08. 10:46 #12
davkar9
Nekem továbbra is "szimpatikusabb" a microsoft folyamatos bénázása, mint a sony kisujjeltartós beintései. Olyanok, mint valami angol köcsög rókavadász klub, elitek vagyunk, ide csak meghívóval. De hát mit tudok én, csak egy szegény kis PC-s vagyok, akit a játékok érdekelnek, nem a brand, a pénz meg a többi biznisz faszság.
Simple. Eternal. Beige.
1633 levél
Válasz 14.08.08. 10:14 #11
-T0ng-
Félre ne érts Raiden, ez nem az elfogult fikatenger, ami azzal kezdődik: "Mert a Plésztésön a király"

Nekem személy szerint X360-am van jelenleg és nagyon szeretem. Mióta bejelentették a két új konzolt figyelem, hogy melyikre érdemes inkább beruházni és nálam most a PS4 fele billent a mutató.

Nem érzem azt, hogy egy gépért ki kéne pengetnem 120ezer Ft-t, ha egyszer a játékok, amiket elvileg csak azon a konzolon játszhatok megjelennek PC-re is. A Kinect is akkor számított húzóerőnek, mikor megjelent az előző generációs konzol mellé. Jó ötlet volt, mert a Wii szórakoztatási faktorát képes volt nagyobb szintre emelni. Jobban nézett ki, kényelmesebb volt használni, mert nem kellett a kezedbe szorongatnod semmit ráadásul a játékok is élvezetesek voltak.

Ma a Kinect csak egy akadály a konzol mellett és ez érezhető a Microsoft marketingjén is: Először nélkülözhetetlen az eszköz a konzol működéséhez, aztán egy éve elteltével mégis csak lehet kiadni olyan csomagot, amiben nincs. Emellett persze nem igazán tudok olyan címet a Kinect Sport folytatása mellett mondani, ami kihasználná az eszközt.

Itt pedig eljutunk ahhoz, hogy ha az exkluzív címek nem exkluzíva, a Kinect igazán nincs kihasználva, mert se a fejlesztők se a Microsoft nem forszírozza az eszközt használó játékok megjelentetését, ráadásul Magyarországon a szolgáltatások nagy része sem használható (hogy szórakoztató központként működjön, ahogy reklámozzák), maga a konzol értékkel igazán nem bír.

A Sony se áll a helyzet magaslatán. Ő nem igazán tud mit felmutatni, ami érdekes lenne: Se egy jó mozgásérzékelős technológia, se valami innovatív a konzolon. Mégis azzal, hogy nem ereszti ki a kezéből a húzócímeket megvan az előnye és ez az eladásokban is látszik.

Eddig nálam a Sony konzolján az Uncharted, Infamous és 1886 érdekel, míg Microsoft konzolján a Sunset Overdrive és a Quantum Break. De ha a Microsoft tartja magát az exkluzívjaihoz, úgy mint a Ryse vagy a Dead Rising 3 (korábban az Alan Wake, a Fable 2 része, a Halo két része vagy a GBrutal Legend) akkor nekem Microsoft konzolja nem téma, bármennyire is elégedett vagyok az X360-nal.
621 levél
Válasz 14.08.08. 09:04 #10
SwitcX88
Ez a játék nem a kinectre lett kihegyezve? Vagy erről sosem volt szó?
14264 levél
Válasz 14.08.08. 08:55 #9
balays82
A fenébe, ezeket tényleg elfelejtettem. Így már minden világos.

Azt meg hagyjuk, hogy mik lesznek, mert nem arra vonatkozott a kérdés. Ráadásul ott már szép hosszú a lista a PS4 esetében is.
6679 levél
Válasz 14.08.08. 08:43 #8
GustyX
Kinectimals 2.0, Kinects Sport Ultimate, esetleg Kinect Fighters 2?

Fable Legends, Project Spark, Halo mesterkiadás, Sunset Overdrive pl.
Igaz, ezek még lesznek.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14264 levél
Válasz 14.08.08. 08:38 #7
balays82
Legalábbis a Sony számára szép, ha így is simán verik a konkurenciát.

Egyébként nem a PS4-et akarom védeni, mert az exkluzív címek terén (egyelőre) nagyon nincs miért, de mi az a több és főleg jobb exkluzív Xbox One-ra? Ott van a Forza 5, azt tudom. A Ryse és Dead Rising 3 már nehezen nevezhető exkluzívnak (meg jónak is), mert bejelentették PC-re, a Titanfall meg eleve meg is jelent rá. Mi maradt ki a komolyabb címek közül?
2918 levél
Válasz 14.08.08. 01:35 #6
RAI*DEN
És a legszebb az egészben, hogy eddig még így is több és jobb exkluzív van One-on mint PS4-en . No Offense, mindegyik gépet próbáltam huzamosabb ideig, és a 2 közül a One-t vettem, mert nagyon jó gép, csak ugye, a fikatengert nehéz megállítani

Amúgy érdekes, de hát a Crytekről révén szó várható volt.
1633 levél
Válasz 14.08.07. 23:28 #5
-T0ng-
Nem akarom elővenni a szokásos érvelésemet, hogy miért lesz mindig előnyben a Sony konzolja a Microsoftéval szemben. Ez itt egy ékes példa: Mit mondanak ezzel a vásárlónak?

"Van egy konzolunk, frankóbb mint bármi és olyan exkluzív címeink vannak....hogy ha vársz egy évet akkor PC-re is megkaphatod anélkül, hogy megvedd a konzolt 120ezerért!"

A Sony legalább nem enged....nyilván az én pénztárcám bánja, ha valaha Uncharted, Infamous, Killzone vagy a Last of Us kipróbálására fáj a fogam, de lássuk be ezért az emberek képesek konzolt venni. Én értem, hogy a Crytek is pénzt akar csinálni, a Microsoft is pánikol, hogy a kinect-mentes konzol sem képes elég erős lenni a PS4-gyel szemben, de azért ez mégis fura.

Mondunk valamit, aztán másképp csináljuk....Microsoft a komédia következő királya
61 levél
Válasz 14.08.07. 21:04 #4
shatana
Haaa Haaaa , ezt az xbox exkluzívnak
32671 levél
Válasz 14.08.07. 20:37 #3
Creativ3Form
Not bad. Néztem róla végigjátszás vidiket, hangulatos volt. Kap egy esélyt, annak ellenére, hogy a Crysis sorozat nem több nálam egy techno demónál.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
11120 levél
Válasz 14.08.07. 20:02 #2
VodevilX
Fable2!!!! Gyerünk Microsoft, megtudod csinálni!!!
Amúgy jöhet ez is
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
6679 levél
Válasz 14.08.07. 19:47 #1
GustyX
Egyre nagyobb a remény a Halo PC-s verzióira, valamint a Sunset Overdrive is csak idő kérdése.
A konzolverziók után jöhet az optimalizálatlan, 30FPS lockos PC verzió

"A játékot a Crytek készítette, így talán nem is lepett meg senkit, hogy meseszép grafikáján kívül vajmi kevés érdemlegeset tudott felmutatni." ->
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.