25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Fallout 4

Peace
#129 Peace [27890]
Nekem a 4 kresselt most az asztalra folyamatosan az elején. Szerencsére meglett a megoldás kommentek között. Valami fegyverbeállítást kellett levenni ultráról off-ra és így már stabil.

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.04.23. 16:00
subject17
#128 subject17 [6533]
Amikor GP része lett, kipróbáltuk haverokkal 76-ot, hogy úgy tuti fun lesz, de abszolút megölte (ahogy TES online esetében is), hogy nincs közös questelés.

Mármint persze, van, ha manuálisan mindenki kiválasztja, aztán mindenki külön-külön végrehajtja ugyanazt... Ehh.

4-ben megcsináltam a karaktert, hogy azzal ne kelljen pöcsölni, aztán majd update után megy neki a próba. Meg 3 is pont nagy akcióban volt Steamen múlt héten, behúztam, hátha mostanra már nem crashel minden tizedik percben...

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.04.23. 15:04
Peace
#127 Peace [27890]
Én is feltettem most a 4-el párhuzamosan. Pontosan addig bírta a gépemen, mint megjelenéskor. 1-1,5 óra után gyalultam lefele. Full üres, halál unalmas. A 4-el viszont jól elvagyok.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2024.04.23. 14:09
Raistlin666
#126 Raistlin666 [4735]
Az a szomorú, hogy sokan a F76-ot kezdik el a sorozat hatására! Azt a köpedelmet pedig el kellene felejteni örökre! Erre most a végén még sikerjáték lesz évekkel később...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.04.23. 11:50
Peace
#125 Peace [27890]
Tolom neki a sorozat ledarálása óta. Egyszerűen muszáj voltam valami Fallout-ot elővenni. Azért sokszor kerekedik a szemem, de összességében eléggé ráfüggtem. Ugye csak az alapjátékot toltam le 9 éve, most a GOTY verzióban pedig benne van az összes DLC, ami mind újdonság számomra. Az elején iszonyatosan szenvedtem, mert keveset sebeztek a stukik, nagyon fogyott a lőszer, sokat haltam. Megelégeltem 25-ös szint körül és elkezdtem tápolni a közelharci fegyverekre. Na így már azért sokkal jobb a helyzet és elég könnyen szétkapok minden ellenséget. A power armort is nagyon sokáig hagytam porosodni, de összejött majdnem 40 fusion core, így most elkezdtem hordani és vettem egy brutális baseball ütőt, amit tudok páncélban is használni. Pár ütéssel lecsapom a dögöket, elég menő!

Válasz erre

Juraviel.Ihuan.Bedvin
#124 Juraviel.Ihuan.Bedvin [5114]
Nem zárkózom el teljesen, de első blikkre, amíg nem szokik majd hozzá az ember, elég idegesítőnek tűnik. Közben visszaolvasgattam, látom másoknak is furcsán hatott elsőre.

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2017.12.17. 12:28
McCl@ne
#123 McCl@ne [13401]
Sok mindenen múlik, de lehetnek áldozatok. Én sem voltam oda az építkezésért, de egy jó kis védelem hamar megvan, és akkor nem kell ezen izzadni, hogy mi történhet. Miért zárkózol el amúgy teljesen az építkezéstől? Később elég komoly dolgokat lehet vele megvalósítani, kereskedelmi útvonalakat kialakítani az összekapcsolt településekkel, stb. (legalábbis emlékeim szerint, mert aztán én sajnos elég hamar lejöttem a játékról).

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Előzmény: Juraviel.Ihuan.Bedvin 2017.12.17. 09:58
Juraviel.Ihuan.Bedvin
#122 Juraviel.Ihuan.Bedvin [5114]
Még a Black Friday leárazás során megvettem 8.990 Ft-ért a GotYE változatot, de csak tegnap volt időm feltenni (mondjuk lemezes változatot vettem, de még így is Steamről telepített valamiért).

Annyit kérdeznék, hogy ez a faluépítő dolog, ha nem csinálja az ember, mennyire kerül hátrányba?

Gondolom nem véletlen van benne védelem, és sok helyen olvastam, hogyha bármi gondjuk van, akkor jelzik, te meg rohangálhatsz ide meg oda. Igazából abból a szempontból érdekelne, hogy még a játék elején ez a Preston Garvey nevű polgárőr visszavonul a kis kompániájával Sanctuary Hills-be, ahol mi laktunk - szóval, ha nem foglalkozom az igényeikkel, de megtámadják a falut, akkor nem mészárolják le őket, ugye? Vagy bármelyik későbbi, hasonló küldetésadókkal teli települést?

Válasz erre

jawsika
#121 jawsika [3865]
Srácok, én megvettem, egy óra után kértem refundot a Steamtől. Nem tudnám megmondani, mi volt a fő problémám, de ennyi idő után rájöttem, hogy nem adja. Elder Scrollsokat kivétel nélkül imádtam, de már a korábbi Falloutok sem jöttek át. Csak itt sok volt az ígéret, de rájöttem, ez is tök ugyanaz. Tudom, egy óra az semmi, de vagy beszív, vagy nem. Nem szívott be.

Jó ez a refund-dolog.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: somesz83 2016.08.03. 09:46
somesz83
#120 somesz83 [3324]
Én 30-40 óra után meguntam. Skyrim with guns, ennyi. Olyan alsó tagozatos bohóckodás minden szinten. Le is öblítettem a Wasteland 2-vel, hogy ne böfögjem vissza. Kár érte, mert a franchise kb. összes részét imádtam, beleértve a Fallout 3-mat és a Vegas-t is. Ez utóbbit máig az egyik legjobb szerepjátéknak tartom, hiába a motor adta korlátok.

Válasz erre

Előzmény: pb69 2016.07.27. 18:55
stero
#119 stero [770]
A játék ilyen téren tök ugyanaz (kicsit több) mint az előző két rész. Ha leszámítod a craftolást kb ugyanazt kapod.

Válasz erre

Előzmény: pb69 2016.07.27. 18:55
pb69
#118 pb69 [916]
Szerintetek mennyire élvezhető a játék, ha ezt az építgetős és craft-olós részt erősen hanyagolom? Tényleg annyira hangsúlyos elemekről van szó, vagy inkább csak az újszerűség miatt hegyezték ki ennyire ezekre a marketinget és a bemutatókat/értékeléseket?

A Fallout világát nagyon kedvelem, a 3 és a NV kifejezetten bejövősek voltak, főleg előbbi. Mennyire hasonlít a közvetlen elődökre a 4. rész? A kiindulási alaphelyzet, a hangulat, az RPG elemek, a felfedezés szabadsága mind-mind tetszettek.
Viszont az összetettebb craft-rendszert és "világépítő" mókát soha nem értékeltem annyira, nem is játszottam ilyen játékokkal. Nekem pl. crafting terén már a NV bőven elegendő volt, ott is elég limitált módon használtam ki ezeket a lehetőségeket, de tökéletesen működött a játék így is.

Válasz erre

Z-Master
#117 Z-Master [20391]
Eredeti vagy tört verziód van?

D E E P R I V R ✪ soundcloud.com/deeprivr

Válasz erre

Előzmény: Orpheus13 2016.07.14. 00:42
Orpheus13
#116 Orpheus13 [1]
Ugyanez a problémám,továbbá nem megy fel az 1.5.4-es patch,meg az új Contraptions Workshop DLC se,aki tud segítsen,köszi

Válasz erre

Előzmény: Motomester 2016.01.31. 12:37
Motomester
#115 Motomester [8]
Sziasztok! Tud-e abban tanácsot adni valaki miért nem fut teljes képernyőben a játék ill, ha teljes képernyős akkor a zárnyitásnál csak homály van nem lehet látni a zárat.

Válasz erre

Peace
#114 Peace [27890]
Csak sikerült a végére érnem. Kimondottan jópofa volt, nem bántam meg a vásárlást!!! Jöhet a folytatás!

Válasz erre

Shadowguard
#113 Shadowguard [4250]
A szintedet nem írtad
Én akkor még elleszek vele egy darabig, ma szépen óvatosan fedezgettem fel a helyeket, minden quest messzebbre vinne, mint ahol már jártam, most a BoS rendőrállomásától nyugatra kószáltam inkább (nincs annyi időm se, mint szeretném). Lassan el kellene látogatnom diamond citybe is a főszál miatt, de annyira nem érdekel a főszál, hogy nocsak (első látásra a három "apuci merre vagy" questjére emlékeztet).
Companiont nem használok, csak bolhást hordom magammal cipekedni, de hamarosan őt is lecserélem perkre, minden részben magányosan toltam eddig is. Eddig egyedül a ghouloknál vettem hasznát, a dögök körbevették, én meg ráküldtem egy-két molotovot Úgyis felkel. Most viszont van combat shoti, az szépen aratja őket.

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2015.11.23. 14:09
davkar9
#112 davkar9 [11297]
Pontosat nem tudok, szerintem olyan 100 óra körül. Elvileg mindent felfedeztem (nincs/nem találtam explorer perket), de kb 30-40%ukat csak felraktam a térképre, nem mentem be. Úgy voltam, hogy farm questek úgyis oda szólnak majd, na meg a városban egy kicsit már untam is az ugyannemtökegyformadeazértnagyonhasonló felépítésű helyeket. Legleglegkönnyebb fokozaton toltam, így a nehézség nem akadályozott, de azért itt is akadtak keményebb helyzetek. Volt amikor egy faluvédős eventre pl vegyesen dobott ellent. ~10 szupermutáns, 3-4 egy lövéstől feküdt, többibe viszont bele kellett pár tárat üríteni. Társak közül is csak az egyszerűekkel foglalkoztam. Piper és Nick szinte maguktól pajtik lettek, mert ők szeretik a lockpick-hacking cuccokat. Főszálat egy ideig jegeltem (amikor a megszokotthoz képes jóval messzebb kell menni ). Miután mindent felfedeztem, csak akkor folytattam, onnantól viszont szinte megállás nélkül mentem végig rajta. Nem tudom hogyan jobb játszani, így vagy felváltva sztorizni és felfedezni.

Van bőven tartalom, de azért inkább idézőjelbe tenném, mert nagyon sok hely csak tölteléknek van ott. Többségük minutemen/bos/egyéb farmolós helyszín. Vége felé ezekre már csak beszaladtam, felkaptam/lelőttem amit kellett és exit. Persze azért akad néhány király mellékküldi.

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2015.11.22. 21:45
Shadowguard
#111 Shadowguard [4250]
Mennyi idő alatt értél a végére és hányadik szinten fejezted be? Meg mennyit foglalkoztál a mellékküldetésekkel/felfedezéssel? Segítene megtervezni a karakterem
Sztori engem annyira nem érdekelt egy fallout játékban sem, én jobban szeretem felfedezni meg bejárni a területet (háromban most épp pihen egy karakterem, akivel minden location megvan, de a fatert meg nem találtam meg ).

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2015.11.22. 20:57
davkar9
#110 davkar9 [11297]
Simsezéssel én annyit nem foglalkoztam. Elején kényelmesen elhelyeztem a Sanctuarys csapatot. Később rámentem a 100 hapiness acsira, de nem csináltam saját falvacskákat, csak ahol a minutemen küldi kért külön tornyot. Persze azért az acsivadászat közben elkapott az építgetős hangulat és volt egy ilyen levezető szórakozás.

Karizmát ne írjátok le, jól jön az még később! Egyszer lesz majd még duma-sneak karim, úgy látom ezek most "ajánlott" buildek lettek.

Tegnap amúgy a végére értem. Sztori kicsit leült, illetve a befejezésnek is kicsit csalódás íze volt (főleg utánanézés után). Az endgame ugyanolyan már meglátogatott helyek újra és újra felkereséséből áll, csak mások a feladatok. Ma viszont már jelentkeztek az elvonási tűnetek. Fejből mentek a számok, más játékban folyton a vatsot és a pip-boyt akartam előhívni. Szóval összességében jó lett ez, pedig voltak pillanatok amikor én is kezdtem temetni. Legszívesebben indítanék is egy mad max (vault kezdés )karaktert. Menne a whole lotta shakin.

Válasz erre

Shadowguard
#109 Shadowguard [4250]
Építs nekik csalogatótornyot, maguktól szerintem nem mennek Én leraktam egyet és mire befejeztem az építkezést már oda is evett a fene kettő. Gyorsan le is kapcsoltam, amíg nincs meg a kettes local leader nem kellenek. Hely lenne többnek is, de pénz addig nincs belőlük úgysem.

Én még csak lvl 15nél járok, most léptem be a BoS-ba, elég óvatosan lehet itt csak haladni, de végre találtam pár normálisabb fegyvert. Csak hármas endurance-al nem lehet rohangálni, mert jönnek a ghoulok és nyekk van (legandary szupermutival kevesebb bajom volt, mint egy csapat feralla)
Egyébként a legendary mobok mi alapján dobnak lootot? Idáig csak mindenféle vacak páncélokat kaptam, bőr lábszárvédő már van három is. Ölni tudnék egy rendes fegyverért
VATS meg nem olyan rossz azért, a kis mobokon fel kell tölteni a critet, aztán a nagyobb dögökre kisütni. Én erre használom (meg a ghouloknak ellövöm a lábát és röhögve megvárom amíg bolhás megeszi őket).

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

McCl@ne
#108 McCl@ne [13401]
Az lenne a jó, ha helyben szét tudnád bontani a dolgokat. Az sokat segítene amúgy is mindenhol. Pakolj a kutyába, azt még lone wanderer perk mellett is viheted magaddal.

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2015.11.22. 18:03
McCl@ne
#107 McCl@ne [13401]
Időközben gondoltam egyet és nekiugrottam én is, szintén körbehúztam fémfallal Sanctuary-t. Nem tudom, mennyi idő volt, de nem volt vészesen frusztráló, bár lehetne kicsit tényleg jobb a felület.

A pip-boyon felkiáltó jel van Sanctuary védelme mellett, ami nálam most kb. 25, ezzel messze a legmagasabb érték mind közül. Valamiért a lakók száma sem akar nőni, pedig ágy is van bőven, passz, talán majd később jönnek. Remélem később sem megy el a kedvem az egésztől, de amúgy tényleg szórakoztató az egész. Talán majd pénzem is lesz belőle, mert valahol ilyet is olvastam

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Raistlin666
#106 Raistlin666 [4735]
Nekem ami most a fő problémám:

Kb. fél óránként megtelik a tároló cuccal és vissza kell teleportálnom valamelyik bázisomra szelektálni...az még +10-15 perc...valami koncepció kellene, mert így ez egyre jobban zavar! Főleg mikor valami bandita földalatti bázis legalján írja ki a játék, hogy túlterheltem magam...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2015.11.22. 17:59
Raistlin666
#105 Raistlin666 [4735]
Sanctuary körbefalazása volt 1 óra simán. Igaz hogy azóta sem volt ott támadás, de csak kellemesebb úgy kalandozni, hogy abban (a valószínűleg hamis) biztonság tudatban csatangolsz amit a rettenetes szenvedés árán összeillesztett falak adnak...


Nálam az segít, hogy nem akarok mindent azonnal. Két óra után elhatároztam, hogy majd erőd lesz meg falak meg rézfaszú bagoly a fán...a kerítés meg a híd bevédése után el is ment a kedvem. De apránként marha jó fejlesztgetni. Tegnap például az elektromos hálózatot kötögettem. Soha nem voltam ilyen építgetős játék fanatikus, de itt nagyon vicces ez a mellékesen (és irtó buta kezelőfelülettel) megvalósított mód.

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2015.11.21. 21:35
warcat
#104 warcat [2039]
Abszolút nem is kötelező
Azzal,hogy én építem fel, részemről sokkal inkább a magaménak érzem,mintha "meghódítanám".
Nekem nagyon bejön,hogy nagyon is látható változást hozol a pusztaság életébe,ahol romok voltak,szép kis életképes farmok,települések lesznek.
Beleélés kérdése,és azért messze fel van fújva ez a használhatatlanság,gyakorlat/megszokás kell hozzá,aztán igen,15-30 perc alatt összedobod.Nem nagy szám pár rom áttúrása között,egyesével szoktam összerakni a helyszíneket,egy kis változatosságként.

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2015.11.21. 21:35
McCl@ne
#103 McCl@ne [13401]
Amikor olyat írtok, hogy pl. egy adott települést körbevesztek fallal, akkor tényleg arra kell gondolni, hogy egyesével lerakjátok ezzel a borzalmas kezelőfelülettel a faldarabokat?
Mármint elnézést, ha hülye a kérdés, de én egyelőre nem találtam mondjuk egy olyat, hogy felülnézeti képből fogom, aztán körbehúzom egérrel, azt meg egyelőre elképzelhetetlennek tartom, hogy akár csak egy kisebb településnél is megcsináljam ezt. Mennyi idő ez? Egy óra? Fél óra? Ez szerintem elképesztő mennyiségű idő és legfőképp nyűg.
Tudom, hogy nem kötelező, de én is szeretnék jól védett településeket, meg kereskedőhálózatot, meg a többi apámfaszát, de az élettől is elmegy a kedvem, ha arra gondolok, hogy egyesével illesztgetek botrányosan forgatható, a felhasználóbarátságot és a könnyen kezelhetőséget hírből sem ismerő rendszerben fél méteres faldarabokat.

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

warcat
#102 warcat [2039]
A fene tudja nem teszteltem,viszont sajnos az npck nagyon érzékenyek a clippingre(ha beakad a falba).

A nem jól( =tökéletesen) összeillesztett helyeken megpróbálnak átkelni,beakadnak,ezt érzékelve a program pár másodperc elteltével arrébbrakja őket,jó eséllyel a faladon belülre,onnantól kezdve meg arra megy ahova akar a támadó,a falnak ugye az lenne az értelme,hogy bizonyos helyre tereli,ahol legéppuskáztatod őket.
A beton ezen viszonylag segit, szépen le lehet pakolni,majd igény szerint rá még egy réteget/vaskerítést ami tapad a tetejéhez.

A no clipping konzolparanccsal szépen le lehetne rakni a junk fence-t is,de az kikapcsolja már az achievementeket (bár ez nem mindenkit érdekel).

A saját boltok azért is nagyon hasznosak,mert (már a megépítésükhöz szükséges) karizmával is nagyon olcsón vehető egy csomó "junk" kategóriás tárgy,lesz olcsón nyersanyagod.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2015.11.21. 19:49
Raistlin666
#101 Raistlin666 [4735]
Ugye nem arra utalsz, hogy a frankó gumiabroncs sáncaimat ki lehet lőni rpg-vel?!

A karmát végül is nem bánom annyira, mert szint korlát ugye nincs...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

Előzmény: warcat 2015.11.21. 16:38
warcat
#100 warcat [2039]
Nincs a VATSnak semmi baja,de főleg melee karakternek vagy "sheriff" (pisztoly,kalap) stílusú végigjátszáshoz kell.

A karizma hasznos dolog de teljesen kihagyható akár,mert simán összelopkodod elején ami kell,a pár fontosabb vendoros fegyót meg kifizetheted lőszerrel(az alap pipe fegyókba való .308?-as darabjáért millió-csillió karizma hiányában ígyis-úgyis csak 1 capet adnak)
Ha meg van elég inted a science perkhez,a víztisztítók irgalmatlan bevételt generálnak eladható purified water formájában.
Viszont 20. szint környékén az általam legfontosabbnak tartott és elérhető perkeket kiraktam már és volt lehetőség tartalékolni,most 30 felett kipakolom a local leaderig minimum,ezt teljesen csak a beleélés kedvéért,a szép nagy saját településekért saját vendorokkal.A maximum lakók száma: 10 + a karizmád értéke egyébként

Én erődöket szoktam építeni vaskos betonfalakkal,egy bejárattal ahol bejöhetnek,jól megpakolva turretekkel,a lakókra combat armort meg combat rifleket pakolva.
Néhány betelepíthető hely hajmeresztően védtelen érzetet kelt egyébként,a fene se telepedne le ott ilyen világban (county? crossing pl,teljesen nyitott,sík terület volt,a szomszédban szupermutáns táborral)
A méteres betonalap egymásra pakolva elég impresszív látványt nyújt
A raider/gunner támadók nem vészesek,viszont akkor mentem át erődökbe,amikor északkeleten, a frissen benépesített outpostomat 6-7 fős szupmut banda támadta meg két minigunnal meg egy missile launcherrel.

Válasz erre

Előzmény: Raistlin666 2015.11.21. 08:05
Raistlin666
#99 Raistlin666 [4735]
Ez az építgetős téma, hogy mekkora egy időrabló jópofaság! Nem látom mi lesz a gyümölcse például a tegnapi szöszölésnek, de akkor is úgy kellett rávenni magamat hogy végre elinduljak valami küldetésre...

Ami most látszik és sajnálom: vats sz*rt nem ér már + a 6 befektetett karizma pontom...

„Mindig első a kávé, aztán jöhet a radar!”

Válasz erre

davkar9
#98 davkar9 [11297]
Hmm, sajnos a műfajból adódóan a pacing szar, de a történet az egész jó.

Válasz erre

Peace
#97 Peace [27890]
Mocskos jók a rádiós zenék, első körben én is úgy toltam. De aztán pár órát ment kikapcsolt rádióval is, és úgy is nagyon adta!

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2015.11.18. 18:33
davkar9
#96 davkar9 [11297]
Ezek szerint nem pucoltál még ki raider búvóhelyet a uranium fevert hallgatva.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2015.11.18. 18:11
Peace
#95 Peace [27890]
Kikapcsolt rádióval szerintem ritka hangulatos. A sima music ami szól.

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2015.11.18. 12:51
davkar9
#94 davkar9 [11297]
Napi tipp: ha a DC rádió leállna (pip boyban "működik", de csak zúgás van) akkor vagy gyorsan visszatölteni egy mentést ahol még működött vagy kikapcsolni és aludni/várakozni 9-24 órát. Állítólag magától is visszajöhet x idő játszás után, de hát zene nélkül nem lehet haladni.

Válasz erre

Peace
#93 Peace [27890]
Nem fogok sokat irkálni, mert "fallout 4 tips" keresésre előjön az összes cikk és videó, amit olvastam és láttam. Csak pár apróság:

-A lerakott power armorból kiveszed az energiacellát, és így nem lopják el raiderek meg senki más sem.

-Power armort viselő ember mögé odasettenkedsz, kilopod az energiacellát. Ilyenkor ki kell másznia belőle. Miközben mászik ki, legyilkolod, és viszed is a páncélját.

-A majdnem kiürült fusion core-t is iszonyat összegért el lehet adni kereskedőknél!

-A vault kijárata előtt nem sokkal van egy fagyasztó fegyver elzárva egy fali szekrénybe, amihez master lockpick kell, ha jól emlékszem, és az egyik legjobb fegyver a játékban. Visszamész a kutyával, kiadod neki a "fetch" parancsot, és kiveszi neked a szekrényből.

-Valamint rengeteg hasznos ötletet ad építkezés és craftolással kapcsolatban, amiket nem igen részletez a játék. Max ha mocsadék sok időd van, akkor jöhetsz rá egy idő után.

Szóval akadnak finomságok.

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2015.11.17. 13:46
warcat
#92 warcat [2039]
Jó hírem van mert a lopakodós melee nem csak életképes,de valahol a 20szinttől felfelé rettentő OP akár.
Agility ágon van egy perk,a Blitz,ami bizonyos távolságon belül VATS módban odateleportál az ellen mögé.
De közben kellemes az utazás 1 endurance birtokában osonva survival-on

http://gfycat.com/AnchoredIdealisticEthiopianwolf
http://gfycat.com/TepidFirstAmethystinepython

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2015.11.17. 06:33
McCl@ne
#91 McCl@ne [13401]
Esetleg leírhatnál néhány dolgot ezekről, amiket olvastál, mert így, hogy már harmadszor írsz erről, egyre kíváncsibb vagyok Nem szeretnék lemaradni semmiről.
(bár most New Vegas-ozni fogok)

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2015.11.17. 13:42
Peace
#90 Peace [27890]
Nah reggel óta megint vagy 10-12 full cikket elolvastam hasznos tippekkel, de abbahagyom, mert zizeg az agyam a sok új infótól. Az biztos, hogy utánajárás nélkül nagyon lehangoló volt, de így már egész ígéretesnek tűnik. Ha lenne napi 12 órám rá, hogy rájöjjek mindenre, akkor nem lenne para, de így, hogy heti pár lopott órát talán játszhatok, meglehetősen szükséges az informálódás.

Válasz erre

davkar9
#89 davkar9 [11297]
Több óra craftingolás után sikerült felfedeznem, hogy nem csak a kék kezeslábast lehet fejleszteni a páncélrészek alá vehető ruhák közül.. Ráadásul míg az csak 20-25 védelmet ad max szinten addig más ruhák (pl a minutemen) 110-et. Később a 2. végigjátszás így már teljesen laza lesz.

Válasz erre

davkar9
#88 davkar9 [11297]
Tegnap vagy egy órát rohangáltam vendortól vendorig, de végül is összejött a full t3 leather páncél. Nem lenne rossz ha craftingban lehetne ezt is fejleszteni. Ez a szinthez kötött drop és elérhetőség nem tetszett. Persze értem, vaultból kilépve ne lehessen a top cuccokat legyártani, de ha már elérem azt a szintet, amitől elérhetőek (t2 20onkörül, t3 45+-), akkor ugyan lehessen már készíteni is őket. Az rng mindig rossz.

Válasz erre

Peace
#87 Peace [27890]
Nem tudom miért hasonlítgatjátok Morrowind/Oblivion/Skyrim játékokhoz! Soha nem érdekeltek és nem játszottam velük. Fallout 1 a világ legjobb hangulatú játéka és az is marad mindörökké. Soha nem tudtak még csak a közelébe sem érni atmoszférában!!! Fallout rajongóként igenis jónak tűnik. Az első 3-4 óra nem győzött meg. Sőt, egyenesen ki voltam borulva, és húztam a számat. De rááldoztam nem kevés időt és utánaolvastam. Ennek fényében már világossá vált sok homályos rész, és a tegnapi második nekifutásra már ráéreztem az ízére, és eléggé elkapott a hangulat!!!
Ha a Fallout 3 és NV nem kötött le, akkor őszintén kétlem, hogy a negyedik rész megvásárlása jó ötlet lenne.

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2015.11.17. 06:33
stero
#86 stero [770]
Szia,

Nekem hatalmas csalódás. Egy közepes konfigon folyamatosan belassul (sokszor 15-20fps), Gyenge AI, borzalmas animációk, nekem speciel a felfedezés sem okoz már akkora örömet mint anno a 3-ban amit nem tudtam letenni, jó lenne ez csak már baromi unalmas így negyedjére ötödjére. Ha nem játszottam volna oblivionnal, skyrimmel meg a fallout 3-al akkor azt mondanám, hogy sokat nyújt, de az igazság az, hogy mindent láthattunk már a korábbi verziókban. Arról nem is beszélve, hogy a játéknehezítést megint olyan hülyén oldották meg, hogy ha valami nehézség elé akar állítani a játék akkor szimplán irreálisan megemeli az ellenség életpontjait, hogy a fél ammo arzenált bele kelljen pumpálni. Néha olyan érzés már mintha egy FPS diablo-val tolnám. Ez így a sok rész után már kezd nagyon gyenge lenni. Ha ezek a dolgok nem zavarnak akkor ajánlom, ha ez elbizonytalanít akkor szerintem találsz jobb játékot is ennél ezért a pénzért.

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2015.11.17. 06:33
jawsika
#85 jawsika [3865]
Sziasztok.
Tudom, ez teljesen szubjektív, de nem tudok dönteni...

Olyan vagyok, akinek a TES sorozat az abszolút kedvence, tényleg, elmondhatatlanul sokat toltam a III. IV. V. részekkel, kinyilvánítottan a favoritok. Szeretem a stílusukat, a feelinget, az atmoszférát. De megvan a Fallout 3 és NV is, és az az igazság, hogy olyan húdenagyon nem kötöttek le. Tudom, hogy kb ugyanaz a kettő más köntösben, de valahogy nem kaptak el, nem tudnám megmondani, hogy miért. Az érdekelne, hogy ilyen hátszéllel szerintetek milyen befektetés a Fallout IV? Mert videókon nagyon tetszik, kicsit csúnyácska, de az sose zavart. Egy az egyben olyan, mint a két elődje, csak felújítva, vagy azért nem ez a helyzet? A problémám amúgy a 3-al és a NV-al két dolog volt. Először hogy gyakorlatilag nem lehetett stealthes karit buildelni, mert vagy a puskahangra jöttek instant, vagy a kialakítás miatt nem tudtam rendesen lopakodni. A TES-el eltöltött 1000+ játékidőm 80%ban stealthes karit toltam, a maradék 20ban meg azon sírtam, hogy miért is nem stealthes karival tolom épp. Van itt erre normális lehetőség? A másik a kopárság és a (bethesda szinten) kevés felfedezniavaló. Van benne Skyrim szerűség (ha már morrowindet hiába is keresnék, ma már olyanokat nem csinálnak, de még oblivion összetettségűt sem, pedig az is a butított verziója volt a III-nak.)

Szóval?

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Peace
#84 Peace [27890]
Jó lesz ez!!! Kellett előtte olvasni pár órát, hogy élvezzem is, de most már elkapott a hangulat!

Válasz erre

McCl@ne
#83 McCl@ne [13401]
Ja, ez érdekes Mert ugyanolyan szar mindkettő és pont ugyanazon a térek kurva rosszak. Szóval ennyi erővel nem lepődnék meg, ha a Creation a Gamebyro-ra épülne egy az egyben!
De most feltettem ultrára (valamiért high-on volt, pedig így is simán megy, csak a látótávolságból vettem vissza kicsit), és egész tűrhetően néz ki. Az épületek még mindig szarok, borzalmas textúrákba lehet botlani, de az összkép vállalható.

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Előzmény: somesz83 2015.11.15. 22:11
somesz83
#82 somesz83 [3324]
Az Oblivion motorját tudtommal már régen eldobták. A Gamebyro továbbfejlesztett változata volt, melyet később a Fallout 3 is használt. A Fallout 4 tudtommal felhúzott Skyrim motor, a Creation Engine. (Attól még gané' persze a karakter-ábrázolás.)

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2015.11.14. 07:57
McCl@ne
#81 McCl@ne [13401]
Na, ma már sikerült egy jót játszanom vele, abszolút pozitív irányba hajlik a mérleg. Szinte kizárólag barangolgattam, és a saját szakállamra felfedezgettem, de ez a rész annyira jól működik (kiegészítve a kisebb, sablonosabb, egyszerűbb mellékküldetésekkel), hogy nagyon jó élményt adott. Fórumokra, kommentekre alapozva később a küldetések is elérik, sőt meg is ugorják a 3. rész szintjét, amivel én anno nagyon jól elvoltam (igaz, nem egy NV, de nagyon jó játék volt! -mínusz a fősztori, mert az röhej és rövid is).
Plusz az utolsó fél órában a fő történettel is haladtam kicsit, és egészen kellemes irányt vett az is. Igaz, a jó összképhez kellenek a szerepjátékos berögződések, tehát a saját elképzelésem és megkötéseim szerintem játszom. Pl. a power armour-t abszolút nem használom, áll szépen Sanctuary-ben, aztán jónapot, pont jó helyen van ott, nem óhajtok god-mode-ban futkozni. Így viszont lesz izgalom és kihívás, pl. mezei raidereket még csak levadászok, de ha valami komolyabb jön, akkor figyelni kell. Lopakodós, óvatos, scavenger játékmenethez ez nagyon jól passzol, kurva nagy élmény így játszani!

Valami hardcore-realisztikus mód azért jól jönne, mert a sima nehézség növelés nem ad ilyen jellegű pluszokat sajnos. De majd DLC-ben, vagy a rajongók által úgyis kialakul idővel, addig meg szépen kiaknázom azt, ami alapból benne van.

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

stero
#80 stero [770]
Az okádék grafika nem zavarna egyáltalán, ha mellé szépen is futna, de nehogy már egy 270x 2gb ne vigye el stabil 50-60 fps-el low-on .. (8gb ram, i5 4460).

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.