25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Might and Magic Heroes VII [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Might and Magic Heroes VII
?Csak még egy utolsó kört!?

hahakocka
#9 hahakocka [1355]
stero :

Mr van jó minőségű random map generator a játékon belül! Meg törpe nép is a kieggel! Szimultán körök mint H5-ben. s RANDOM KÉPESSÉGEK AHŐSNEK NE MCSKA TE VÁLASZTHATSZ be lehet állítani.

Válasz erre

szbszig
#8 szbszig [33601]
"A Birodalomban kezd a helyzet egyre instabilabbá válni, ezért a fiatal Iván herceg összehívja hat tanácsosát, hat különböző frakcióból, akik mind elmesélnek neki egy-egy legendás hősről szóló történetet, hogy ezzel segítsék végleges döntését a végzetével kapcsolatban. A játékosok kvázi ezeket a történeteket élhetik át, és legalább kettőt közülük végig kell vinniük, mielőtt Iván dönthet a Birodalom sorsáról."

Csak most olvastam el az ismertetőt, de ez a része eléggé kiábrándító szerintem. Igen, tisztában vagyok vele, hogy az etalonnak számító harmadik részben is jó pár frakciónak a küldetéssorozata csak filler gyanánt van ott (Krewlod vs. Tatalia), de ha egyszer az ötödik rész képes volt ilyen téren fejlődni, és egy rendes, egész játékon átívelő kampányt megalkotni, akkor most minek kellett eggyel visszalépni megint?...

Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.

Válasz erre

Wing
#7 Wing [4593]
Aki kicsit megcsömörlött a Heroes-tól, és egy kisebb csapat által fejlesztett, de mégis erősen AAA-s érzést adó körökre osztott fantasyt akar, annak továbbra is az Age of Wonders III-at tudom ajálani, amiről írtam is.

Nem hiába áll 81%-on Steamen ("nagyon pozitív"), remekül eltalált játék, mindkét DLC-je bőven hoz új tartalmakat, és még egészen friss darab.

Válasz erre

hahakocka
#6 hahakocka [1355]
A zene azért változó mert Roc Chen csinálta pl a területzenéket kivétel a füves vagy mező zene. Dungoen témát is ő csinálta meg a törpöset is ami csak kiegben lesz ha lesz de a soundtracken fent van. Csata zenékből is csak 21-2 Romero-s van a többi előző részekből vagy Roc Chen-es.

Válasz erre

Captain Balu
#5 Captain Balu [24]
Igazatok van, a tutorial hiányáról, és a sok töltőképernyő bámulásról meg is feledkeztem a negatívumok sorolása közben. Valóban fájó dolog mind a kettő.

stero, lehet, hogy a Heroes sorozat is egyszer eljut oda, mint ami a Pillars of Eternity esetében is történt, hogy egy csapat bebizonyítja majd, hogy igen is lehet még, akár ezerszer hangulatosabb játékot is készíteni régebbi stílusú grafikával, mesteri designal, és odafigyeléssel.

Válasz erre

stero
#4 stero [770]
Ezt a 3D-s dolgot kéne elfelejteni végre vagy normálisra megcsinálni, borzasztóan akadályozza a játékot az addiktivitásban. A legsikeresebb rész még mindig a harmadik. Ha igazán vissza akarnának menni a gyökerekhez és a legjobb előd életérzését visszahozni akkor ott kezdődne a dolog, hogy szakítanak az erőltetett 3D-vel (még mindig nem tud olyan hangulatos és szép lenni mint a 99-es harmadik rész), kb mindent (csatatér, pálya stb) artworkökkel oldanak meg, pörgős játékmenetet készítenek nem pedig 5 perc egy kör + 2 perc míg az ellenség lép és hasonló agyrém. A 4. rész óta nem tudok egyikkel sem játszani, egyszerűen rohadt fárasztó és idegesítő a lassúsága. A heroes 3-ban a WOG-os végtelen opciók, a random map és a végtelenségig felgyorsítható játékmenet volt a húzóerő. Ezeket tetézte a gyönyörű és részletekben gazdag játéktér valamint a felejthetetlen zenék. A legújabb részben volt szerencsém az elfek zenéjéhez amit amikor meghallottam elfogott a gyönyör aztán 5 mp múlva elcseszik az egészet és átmegy hót szokványos zenébe. Kiábrándító. Heroes-os veteránként bár a legújabb részt nem ismertem, de normalon szétalázott az ellenség, fura. Ez sem győzött meg ahogy az 5 és a 6 sem.

Válasz erre

Captain Balu
#3 Captain Balu [24]
Ráadásul, akik Steamen lehúzták az új részt, azoknak a neve mellet ilyen fél, vagy legjobb esetben másfél óra játékidő volt a profiljukban mentve!

Nekem az igazán fájó dolog a zene mellett, tényleg a " ezt már láttam valahol" érzet volt. Sajnálatos, hogy a fejlesztők nem próbáltak meg, legalább annyi újdonságot belepréselni a tartalomba, mint azt a magyar srácok tették például a Sanctuary frakcióval. Ők inkább biztosra mentek, és mindenhonnan bele-bele ollóztak egy-egy lényt, varázslatot stb.

Válasz erre

Noggle
#2 Noggle [224]
Én már nagyon vártam a Heroes VII-et, bár féltem, hogy nem lesz túl jó.
Rengeteg gameplayt és beszámolót néztem meg, hogy kiderüljön számomra, hogy a steam-en lévő 39%(!!!) pozitív értékelés mennyire valós. A látottak alapján sajnos jogosnak tűnik az ítélet.
Azt az állítást meg annyira nem érzem helyénvalónak, hogy Heroes VII a sorozattal most barátkozóknak való lenne. Egyrészt nincs benne tutorial (fórumon olvastam, hogy még ha heaven frakciót csinálod először az számít valamilyen szinten tutorialnak), másrészt némelyik kezelőfelület botrányos.
Úgyhogy aki Heroes-t akar játszani, szerintem vegye meg az V-öt. Szebb is, jobb is, bugok nincsenek, rendszerigénye is kisebb és nem utolsó, hogy sokkal olcsóbb is.

Válasz erre

warcat
#1 warcat [2039]
Örülök neki,hogy azért pozitív hangú ismertető lett,egyet is értek vele,a plusz egy kör nagyon is jelen van,az AI-t sajnos butácskának érzem,veteránként folyamatosan rommá verem a hadjáratok során, bár aláírom csak hard fokozatra állítottam be.
A pályaszerkesztő remek lett,nagyon minőségi alkotásokat várhatnánk,de itt jön a problémám:

A játék Steam oldalán iszonyatos gyalázást kapott a játék -érdemtelenül- jelenleg már 39%-os tetszési indexen jár,ami bizony alacsony,én már lejáratóhajáratot sejtek mögötte.Gyakorlatilag pénzlopós-lehúzós early access átverések/csalások,vagy alapvetően élvezhetetlen alkotások landolnak ezen a szinten,és ettől igen messze van.

Számomra 75-80% környékén,amin kiegészítőkkel,komolyabb tartalmú dlckkel még csiszolhatnának - viszont ez az értékelés igenis komolyan befolyásolja az eladásokat (Steam eladási listán talán még a megjelenés napján sem bukkant fel az első 10 között) ezért komolyan aggódok a játék támogatása és esetleg kiegészítő(k) elkészülése miatt.Ehhez kapcsolódóan lelkes rajongótábor nélkül pályákat is sokkal kevesebben fognak készíteni...

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.