Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Megjelent az Arma 3 Apex [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Megjelent az Arma 3 Apex
Új sziget és új hadsereg is érkezett a kiegészítővel.

Arma 3

11407 levél
Válasz 16.07.18. 16:03 #19
Lacko
Engem legjobban az Extraction küldi akasztott ki és azt jatszottam egyedül és 4en is. Tök ugyan annyi ellenség volt. Darabra pontosan. Épen ezért coopban pont 4x könnyebb volt.
8 levél
Válasz 16.07.18. 13:31 #18
ErikTrak
Elvileg skálázódik az ellenfelek száma (?) ha nem egyedül játszol. Ezt eddig nem vettem észre, pedig ennek lenne értelme. Szóval még lehet simán bug is.

Itt írták:

https://forums.bistudio.com/topic/192300-co-op-campaign-apex-protocol/

•up to 4 players (balanced for different number of players)11407 levél
Válasz 16.07.15. 20:40 #17
Lacko
Gondolom azoknak konnyu, akiket nem zavar a respawn.
De akinek az extract keystone kuldi konnyu, az csal.
35 ellenseget oltem meg magam ugy, hogy lerultem az harcot. Volt ott még legalabb 90, akik uldoztek, lottek ram.
Ha en ilyen kuldetest csinalok, akkor ugyelek ra, hogy az ellenseg szama x-szer ahanyan jatszanak. Igy egyedul se tul nehez, es csapatban is van kihivas.
8 levél
Válasz 16.07.13. 21:10 #16
ErikTrak
Ne feledjük, hogy az Apex Protocolban egy különleges egység, a CTRG kötelékébe tartozol, és nem valami bokorugró nyuszi vagy. A CTRG az előző kampányban Szemétláda Miller vezetésével már megmutatta, hogy sokkal profibbak mint a Task Force Aegis.

A nehézség meg érdekes dolog...fórumokon sokan arra panaszkodnak, hogy túl könnyűek a küldetések. Szerintem ez az Arma egyik nagy problámája, hogy nem tud konzisztens játékélményt nyújtani, elsősorban az AI kiszámíthatatlansága miatt. Erre például az lehet a megoldás ha két kampányt adtak volna ki, egyik kezdőknek másikat pedig profiknak. Persze ez dupla munka és lehet nem térül meg anyagilag.

11407 levél
Válasz 16.07.13. 16:59 #15
Lacko
Igaziból én nem látom a regisztrált emailedet (még moderátorként sem) úgyhogy majd írok forumos privát üzenetben (ezt itt jobb felül a neved alatt tudod elolvasni)

Kipróbáltam idegenekkel.
Az első küldetésbe lehetetlenség volt bejutni. Csak pár nyitott volt, de amikbe sikerült csatlakoznom, azok szétfosott állapotban voltak (kész volt a küldi, csak nem ért véget).
Úgyhogy beadtam a filternek, hogy nyitott legyen, 100 pingnél kevesebb és az apexből bármelyik küldi.
Így már tudtam csatlakozni a 02-es küldihez. Azt még sosem próbáltam SP-ben, minden új volt. Viszonylag normális fickót fogtam ki (kivéve, hogy én őt minid reviveoltam, ő viszont engem soha), szóval végig tudtuk tolni. Időnként bejött 3. és 4. ember, de csak bénáztak és kiléptek.

Az nagyon érződik, hogy baromira nem SP ez a kampány. Még így ketten is nehéz volt.
Az első küldinél amit SP csináltam eszement sokat spawnoltam, mert brutál túlerő volt. Ez azért kicsit csalódás, mivel szerintem az arma a realitásáról híres, nem pedig erről az egyedül harcolok rohadt sok ellenség ellen...
Az igazi tényleg a 4 ember lenne és úgy, hogy nem önzőzés megy, hanem tényleg összedolgozás. Engem az se zavar ha én nem is érek el találatot, csak medic vagyok, csak legyen kooperáció, ha már coop a neve.

Viszont azt hiszem megértettem a cseh fiúk szándékát. Ezzel akarják bevonni az SP-ket (mint amilyen én vagyok) a multi világába.
8 levél
Válasz 16.07.13. 14:25 #14
ErikTrak
Nekem még nem sikerült így senkihez se csatlakozni. Eddig úgy gondoltam, hogy mindenkihez be lehet csatlakozni akinél nincs password illetve nincs tele a szerver.

Tesztelésben benne vagyok, esténként és hétvégén nagyjából ráérek. Részleteket beszéljük meg privátban, a regisztrációs email címemre írjál, légyszíves.
11407 levél
Válasz 16.07.13. 12:24 #13
Lacko
Erik: ha az apex kampányban a find game-et nyomom meg, akkor kapcsolódhatok random, épp játszó ismeretlenekhez? Vagy csak konkrét ismerősökhoz mehetek be.
Amúgy én szívesen csatlakoznék hozzád egy teszt erejéig, csak az időt lesz nehéz megbeszélni, hogy mikor. De legalább próbáljuk meg.
11407 levél
Válasz 16.07.13. 12:21 #12
Lacko
Olyan nincs, hogy fix FPS az armában, mivel nagyon sok mindentől függ:
* pl fontos a látótáv (a default 1km később már kevés lesz, mert azért itt simán sok km-ről lőnek - nem a kézifegyverek, de a helik, meg a harckocsik)
* nagyban függ az FPS a terepen lévő AI-től is: sok AI lerántja az FPS-t.
* és ahogy tanúlt kollégám már említette, multinál a szerver is szűk keresztmetszett

Ami még fontos, hogy a videokártya kevésbé fontos, mint a proci. De a korábbi i3-asommal is simán futott, (tény, hogy csak 1600-ban és 1.6km látótával). Szóval az i5-össel nem lesz baj. Nekem is 8GB ramom van.
És tény, hogy hasznos az SSD. de nekem az ssd-n csak a win fér el, az arma hagyományos hdd-n van. És nincs sok bajom, bár tény, hogy én akkor sem esem kétségbe, ha rövid időre beszakad az FPS.
8 levél
Válasz 16.07.13. 11:56 #11
ErikTrak
Szerintem ezt a fix FPS-t felejtsd el, főleg multiplayerben mivel az FPS függ a szervertől.

Ha a hivatalos kampányokat nézzük akkor GTX 960 + i5 + SSD (az SSD nagyon sokat javított a teljesítményen) 30-40 FPS 1920x1024 + minden very high / ultrán.

Itt van egy videóm Tanoáról. FPS a bal felső sarokban. Még az 1.61-es verzió. Azóta javult a teljesítmény valamennyit.

https://www.youtube.com/watch?v=NatYGJCgphc

Szerintem a te gépeden élvezhetően fog futni.


1499 levél
Válasz 16.07.13. 11:45 #10
Baracklekvár
Ha nem is maximális grafikán, de egy jó közepesen simán elmegy tippem szerint.

És én is csak javasolni tudom, hogy először játszd egyjátékos kampányt. Mert hát nekem sem volt triviális, pl. hogyan kell egy drónt irányítani..
746 levél
Válasz 16.07.13. 11:09 #9
stero
Köszi az infókat, így viszont eléggé csalogató a dolog, nagyon tetszik ez az extrém realisztikus taktikázás, nagyon elég már az ugrásból headshot játékokból. Kérdés még, hogy vajon elviszi-e a gépem legalább egy 1600as felbontásban? 270x 2gb, 8 gig ram, i5 4460. (Fix 55-60fps a cél)
11407 levél
Válasz 16.07.13. 08:33 #8
Lacko
Ebben teljesen igazad van. Ezért is ajánlom, hogy mindenképp modok nélkül kezd!!!
Én is rettegek a modoktól - de egy idő után azért nem olyan félelmetes.
Ha végeztél a hivatalos kampánnyal, kipróbálhatod az enyémet is (Persian Tale) mert annak se kell mod, megy a sima armával.
És azért vannak még más ilyen küldetések is, amikhez nem kell mod. Szóval csak a modok gánysága miatt ne hagyd ki az armát.

Amit írtam lejebb a különböző játékmódokrol (nem a modokról), arra is igaz, hogy van modos meg mod nélküli. Szóval pl Dominiation-t is játszhatsz mod nélkül, csak keresned kell olyan publikus szervert, ahol mod nélkül játszanak. De van ilyen azért nem is kevés.

Én is ezért nem csatlakozom klánhoz, mert ott alap, hogy egy mod-csomagot kell használni. Én meg jobban szeretem a mod nélküli játékot.
746 levél
Válasz 16.07.13. 06:10 #7
stero
Koszi. Kicsit felek ettol a modolos ganyolastol, hogy egy ponton tul mar semmit nem fogok erteni az egeszbol
Viszont osszegeszeben tetszetos. Kar, hogy nem volt penzem megvenni a legutobbi nagy akcio soran.
1 levél
Válasz 16.07.13. 05:51 #6
Rommelhun
Szia stero!
Remélem ezzel tudok segíteni, egy Magyar csapat játékai.
https://www.youtube.com/channel/UC1zLL5uAlMhUoiQFxEsQEQQ
8 levél
Válasz 16.07.12. 22:46 #5
ErikTrak
Nekem a személyes kedvencem az EUTW. Itt van minden mint a bucsuban. http://www.eutw.net/

Adminok nem hagyják, hogy a trollok elszaporodjanak és folyamatosan fejlesztik is.

Az Apex kampány mint történet tényleg nem nagy szám eddig, viszont az egyes küldetések jól ki vannak dolgozva. 4-5 újrajátszás után is tudnak meglepetést okozni. Most már csak coop-ban akarom kipróbálni.

11407 levél
Válasz 16.07.12. 20:43 #4
Lacko
stero:
Ha csak a multi érdekel, akkor a következő képen néz ki a dolog.
Van coop (amikor közösen irtjátok az AI-kat) és van PvP (de nem olyan, mint a CoD vagy CS, hogy viszonylag zárt területen megy a csata, hanem sokkal több lehetőség van taktikázni). Ja és Armában nem szitok szó a campelés, hanem alap.

Vannak játékmódok (a sztorival ellátott coop küldetéseken túl). Ezeket én annyira nem ismerem, én jobban szeretem ha van egy fix sztori és azt csináljuk meg. De ezek a módok hasonlóak, mint a legtöbb FPS-ben mondjuk a capture the flag, csak itt nem egy zászlót kell capturelni, hanem egy országot: azaz sok-sok várost és falut kell elfoglalnotok egymás után, iszonyatos háborúval, ahol helik, repcsik, tankok, tüzérség.... minden.

Betársulhatsz klánba. Ezeknek vannak fix programjaik és általában fix mod-szettel dolgoznak. De ha erre nincs időd vagy kedved, akkor a public szerverekre is felmehetsz és a fent említett módokban (pl Domination vagy Insurgency) beszállhatsz ismeretlenek mellé (ha olyan a játékmód, akkor akár ellenük is).

De én is azt javaslom, hogy told végig a hivatalos kampányt egyszemélyesben, hogy képben legyél és ráérezz.
11407 levél
Válasz 16.07.12. 20:34 #3
Lacko
Hát ez az Apex Protocol elég nagy csalódás eddig. Ez nem kampány! Ez olyan, mintha egy multit játszanék egyedül. Nagyon sajnálom. Lehetett volna tök jó is.
8 levél
Válasz 16.07.12. 14:21 #2
ErikTrak
Az ArmA leginkább egy keretrendszer amire külső feljesztők mindenféle modot, fegyevereket, járműveket, küldetéseket, multiplayer szervereket stb készíthetnek. A lehetőségek kb végtelenek, persze a minőség az erősen függ a fejlesztőtől.

Kezdetnek javaslom, hogy kezdj bele az eredeti egyszemélyes kampányba (The East Wind). Azon keresztül az alap dolgokat meg lehet tanulni és nem multiplayer szerveren kell szerencsétlenkedni.

Az Apex Protocol használható egyszemélyes illetve max 4 személyes coop módban is.

Ami viszont nem árt ha van: türelem. Én párszor legszívesebben belevágtam volna az egerem a monitorba. De most már több mint 2000 órát toltam bele az ArmA-ba és még mindig jó szórakozás.

746 levél
Válasz 16.07.12. 12:28 #1
stero
Egyre jobban érdekel ez az ArmA 3. Hogy kel lezt a játékot elképzelni mégis? A multiplayer opcióra lennék kíváncsi. Nem tűnik túl egyszerűnek az egész. A gameplay videókból meg semmit nem tudtam leszűrni. Valaki tud adni egy rövid felvilágosítást erről az egészről mert nem vagyok képben és nem tudom hol kezdjek neki? :\

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.