Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint játékmenet-bemutató [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint játékmenet-bemutató
Közel negyedórányi bemutató az egyik küldetésből tele ígéretes apróságokkal. Plusz vannak más érdekes információink is.

Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint

1284 levél
Válasz 19.05.16. 13:18 #5
ivanova36
Persze, de pl most szintén nem lenne jó megoldás a Red Storm Rising újrázása, - volt belőle már egy 1988 körüli adaptáció, taktikai köntösben - , mert a sztori az usa-orosz szembenállásra épült, és a "szokásos" usa a jó, orosz a rossz felállást követte, még akkor is ha volt usa oldalról is benne egy-egy "indokolható" "túlkapás".

Néha lehet jobb lenne egy bolygót kitalálni, képzelt országokkal, kontinensekkel telerakni és ott játszódó történeteket könyvesíteni, filmesíteni, játékosítani hangsúlyozva hogy nem létező helyszín és személyek.
De ez sem lenne megoldás, mert ha valamely megjelenítésben szürke egyenruha szerepel, akkor egyből kikiáltják hogy a 2.vh-s Németország haderejét dicsőíti, ha kék a zászló akkor biztos szövetséges, ha vörös akkor meg orosz és/vagy kínai. Ezektől sokan nem képesek elszakadni, sajnos.

Mondjuk az utolsó fűszálig lemodellezni egy szigetet, ami nem biztos hogy nagyon ismert, nem sok értelme van. Persze a valósághűségre rátesz egy lapáttal, de filmekben ezt megoldották egy mondattal az elején:
"Megtörtént eseményeken alapul."

Vagy ha már Tom Clancy regény a téma, a Vadászat a Vörös Októberre bevezetője:
"1984 NOVEMBERÉBEN, GORBACSOV HATALOMRA KERLÜLÉSE ELŐTT, EGY SZOVJET TYPHOON TENGERALATTJÁRÓ TŰNT FEL, MAJD ELSÜLLYEDT,ÁLLÍTÓLAG SUGÁRZÁS MIATT. HÍREK SZERINT A LEGÉNYSÉG NÉHÁNY TAGJA MEGMENEKÜLT. DE MIND AZ AMERIKAI MIND A SZOVJET KORMÁNY TAGADJA A KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK HITELESSÉGÉT."
És közben az egész vörös október könyv/film alapja:SPOILER
Egy orosz politikai tiszt által kezdeményezett lázadás volt, mely során a Balti tengeren egy rombolót lekötött a legénység egy részével és azzal akartak Svédországba szökni és menedéket kérni. Nem jutottak el addig, az orosz haditengerészet előbb megállította hajót, majd visszafoglalta. A svédek ezt radaron keresztül végig is nézték és napokig nem tudták eldönteni mit is láttak. Az események még az orosz felségvizeken zajlottak.

Állítólag ez volt az alapsztori amit utána Tom Clancy remekül megírt megteremtve Jack Ryan karakterét...és a többi már történelem.
1343 levél
Válasz 19.05.16. 12:34 #4
Baracklekvár
Na ja, Izland remek lenne. De szerintem azért lett-lesz a Breakpoint olyan, amilyen, mert a Wildlands-szal megszívták, met Bolívia nekik ugrott, hogy hát mégis mit képzelnek magukról és az országimázsukról. De az Arma is nagyon megégette magát valamelyik parány görög sziget modellezésével.

Politikai korrektség terén egyre veszélyesebb dolog, ha a képzelet bármilyen mértékben egyezik a valósággal..
pogessor.pcdome.hu
1284 levél
Válasz 19.05.16. 11:43 #3
ivanova36
Pedig Tom bácsi írt nem egy kiváló sztorit, de azokból nem biztos hogy ilyen openworld játékokat lehetne készíteni. Van ami jobban operálna kifejezetten single címként...

Mondjuk egy Red Storm Rising openworld, ami csak az Izlandi eseményeket mesélné el az már érdekes lehet, már amennyire Izland egész szigete izgalmas, gyalog.
Más kérdés persze ha modernebb köntösbe bújtatják és mondjuk Hummerekkel vagy akár a mostanában bevezetett JLTV-kkel lehetne száguldozni, lövöldözni, területfoglalásos és egyéb balhéban.
Ebben meg spec nem lenne akkora sztori mint a könyvekben. Szóval vagy sztori és akkor single, vagy multimóka de akkor nuku sztori.

Esetleg ilyen hibrid megoldás lehetne, mint a division 2, hogy bizonyos területek/feladatok sztori only, de amúgy meg single open world. És max szinten lenne terület ami tényleg open world...
1849 levél
Válasz 19.05.16. 09:58 #2
GeryG
Már a Wildlands sem volt köszönőviszonyban a korábbi GR részekkel, így talán nem annyira meglepő, hogy ez is a most trendi openworldcoop vonalat erőlteti. Engem mondjuk nem zavar, ha a játékmenet jó és a hangulat is rendben van (a sztori valahogy sosem volt erőssége igazán a Ubinak szvsz), akkor ezzel is legalább addig elleszek mint a Wildandsszel vagy a két Divisionnel.

Én csak azt nem szeretném, hogy bejelentsenek egy nyílt világú, négyfős kooperatív Splinter Cellt, mert az már tényleg a sorozat meggyalázása lenne...
6940 levél
Válasz 19.05.15. 21:29 #1
GustyX
Egyre több info lát napvilágot a játékról és egyre inkább egy Ghost Recon Division lesz....
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.