Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help Desk

Tegnap még futott, ma már nem? Gond van a Windows valamelyik verziójával? Kérdezz és ha tudsz, válaszolj te is valaki másnak!

5113 levél
Válasz 03.03.30. 21:21 #751
rage
A legutolsó frissítéseket itt megtalálod.
Mivel ez a hivatalos oldal, mennie is kell

http://eu-1.updates.f-prot.com/

Elég a Latest signature files alatt lévő két
linkre kattintani, s máris ott a frissítés.
Remélhetőleg erre gondoltál, amúgy már 3.12-nél tartanak
1036 levél
Válasz 03.03.30. 09:14 #750
Laa-Chy
Hahó, nem tudja senki?
Takin' care of business
1036 levél
Válasz 03.03.30. 09:14 #749
Laa-Chy
Hahó, nem tudja senki?
Takin' care of business
1036 levél
Válasz 03.03.30. 09:14 #748
Laa-Chy
Hahó, nem tudja senki?
Takin' care of business
1036 levél
Válasz 03.03.23. 17:08 #747
Laa-Chy
Honnan lehet letölteni az F-Prot 3.09 update-jét, hogy el is induljon.
Takin' care of business
1036 levél
Válasz 03.03.17. 16:18 #746
Laa-Chy
Ok már jó
Takin' care of business
3123 levél
Válasz 03.03.16. 21:35 #745
CybearBoy
5113 levél
Válasz 03.03.16. 21:26 #744
rage
Másrészt pedig, miután így feltetted, el kell indítani
az aspiinit.exe-t (vagy vmi hasonló)
Azt mondja, ez WIN9x-hez való, de sebaj, menjen csak.

Így két részben feltéve már menni fog
Ezt az aspichk.exe-vel ki is tudod próbálni, hogy rendben van-e
5113 levél
Válasz 03.03.16. 21:23 #743
rage
Szerintem, lehet uninstallálni az ASPI drivert
3123 levél
Válasz 03.03.16. 21:12 #742
CybearBoy
Megcsináltam így, és már jónak kéne lennie, de nem jó... Lehet, egy kicsit már össze vannak kavarva a dolgok, próbáltam már párféle képpen, egy-két féle ASPI-val... Nincs valami progi, ami teljesen letisztítja az ASPI-t, hogy tiszta lappal indulhassak?
5113 levél
Válasz 03.03.16. 20:44 #741
rage
Egyből leveszi, miután elindult a WIN?
Próbáld meg azt, hogy indítsd el a Windows-t, állítsd be a megfelelő beállításra a hangerőt, indítsd újra a Windows-t egyből, de safe módban, majd újra rendesen.

Változott ezután valami?
5113 levél
Válasz 03.03.16. 20:39 #740
rage
Installation Instruction:
This file extracts by default to the c:\adaptec\ irectory. If you have changed this directory, please note the directory you have chosen. For Windows 98, NT 4.0, Me and 2000, use the enclosed ASPIINST.EXE file to install the ASPI layer. For Windows XP, select Start - Run from the menu, and then the Browse button. Locate the INSTALL.BAT file in the directory the files extracted to and select the OPEN button. In the command box, add a space and either XP32 for Pentium I/II/III/IV processors or XP64 for Itanium processors. The command should look like: c:\adaptec\aspi\install.bat XP32 or c:\adaptec\aspi\install.bat XP64. Then select the OK button to run the XP installer.
1036 levél
Válasz 03.03.16. 19:17 #739
Laa-Chy
Miért veszi le a gép minden indításnál a hagerőszabályozóban a CD hangját? (teljesen)
Takin' care of business
3123 levél
Válasz 03.03.16. 15:31 #738
CybearBoy
Üdv! Gondolom tudjátok, hogy WinXP-be már nincs alapból benne az ASPI driver. Viszont AudioCD-t szeretnék grabbelni, és ehhez kéne. Már leszedtem az Adaptec honlapjáról, de nem sikerül feltelepíteni. Tudna vki segíteni?
5113 levél
Válasz 03.03.15. 20:05 #737
rage
A régi játékok igényelnek valami régifajta Sound Blaster
támogatást. Ez a driverekben benne van, mégpedig valami ilyesmi néven, hogy Legacy SB driver.

Az előfordulhat, hogy olyan IRQ-n áll, ami neki nem tetszik.
Ezért is jó natív DOS-ban beállítani, hogy legyen mondjuk IRQ 5, mert sok program nem szeret mást.
Biztos, hogy a fagyások emiatt vannak, a kifagyáskor zúgó hang is erre utal
1036 levél
Válasz 03.03.15. 17:52 #736
Laa-Chy
98-om van, de valamiért mindig meghal, és kilép, ráadásul benne marad egy idegesítő, félhangos zúgás is, amit csak egy rendszer újraindítás orvosol.
Takin' care of business
5113 levél
Válasz 03.03.15. 17:45 #735
rage
A régebbi játékok WIN98 alatt simán mennek.
Nem kell patch.

Igaz, én úgy csináltam meg a saját rendszerem, hogy a gépet natív DOS-ban is el lehet indítani, beállítva a hangkártya, CD úgy mint régen.

Ilyenkor semmi köze a WIN-hez, ezáltal nem is kell patch sem

XP alatt persze, már nem ilyen egyszerű az élet...
1036 levél
Válasz 03.03.15. 10:17 #734
Laa-Chy
És nem tudsz valami MS-DOS patchet?A régebbi játékok mindig kifagynak egy idő után.(Settlers II, Transport Tycoon)Régebben nem volt semmi baj.Már letöltöttem valami 2Mb körüli patchet, de az nem volt jó.
Takin' care of business
1036 levél
Válasz 03.03.14. 16:43 #733
Laa-Chy
Kösz rage működik.
Takin' care of business
5113 levél
Válasz 03.03.13. 22:10 #732
rage
http://download.microsoft.com/download/xml/SP/40SP1/WIN98MeXP/EN-US/msxml.msi
5113 levél
Válasz 03.03.13. 22:08 #731
rage
(W32DSS.Trojan) vírus csinál ilyet.
Próbáld megállapítani egy friss víruskeresővel,
hogy fertőzött-e a géped.

1036 levél
Válasz 03.03.13. 19:05 #730
Laa-Chy
A demohoz nem találtam, semmilyen melléletet.A
http://www.microsoft.com/games/pc/ageofmythology.asp címen meg hol van?
Takin' care of business
5113 levél
Válasz 03.03.13. 17:40 #729
rage
Letölthető a Microsofttól
Vagy rajta van az Age of Mythology CD-n is
egy külön setup file-ban, ha esetleg az panaszkodott
elindtáskor...
1036 levél
Válasz 03.03.13. 16:27 #728
Laa-Chy
Hali!
Rage, mit takar ez: MSXML 4.0 is not installed correctly.
Namost mi is az az MSXML 4.0????
Takin' care of business
5113 levél
Válasz 03.03.12. 21:59 #727
rage
520 levél
Válasz 03.03.12. 21:59 #726
hill
ezzel párhuzamosan adódtak: nem tudok belépni semmilyen játék battle.net szerverre. És ZoneAlarmot se engedi elindítani.
Lehet hogy vírus?
520 levél
Válasz 03.03.12. 21:55 #725
hill
igenigen explorer parancsra lejön minden. köszi

korn: ez az hozzá se nyúltam semmihez magától átállítódott

sajnos a probléma fentáll továbbra is, minden boot után explorer-t kell indítani. Érdekes, hogy folyamatok listán ott van az explorer (gondolom kifagyva) azt bezárom és aztán indítom el.
Egy formatc gondolom segít majd..

9771 levél
Válasz 03.03.12. 21:45 #724
vally
A futtatásba elég beirni azt, hogy explorer.exe.
Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
107 levél
Válasz 03.03.12. 21:14 #723
korn*15
hill nem lehet hogy másdlagosra állítotad a monitorodat szóval hogyha rákötöt a gépet a tv-re vagy kötsz még egy monitort a gépre (videó kártyától függ) akkor át lehet állítani melyik legyen az elsődleges vagy másodlagos.
ICQ:345461179
5113 levél
Válasz 03.03.12. 21:05 #722
rage
Olyan, mintha maga az Explorer( a shell) nem tudna elindulni
Valami nem engedi.

Próbáld meg az explorer.exe-t (az intézőt) elindítani
a Windows könyvtárból.

Mi történik ?
520 levél
Válasz 03.03.12. 13:23 #721
hill
win xp pro

helphelphelp
520 levél
Válasz 03.03.12. 13:22 #720
hill
Hi all
Iszonyat kéne help!
Szoval eltünt winban az egész tálca,asztal,minden bekapcsolom a gépet és csak az üres háttér látszik. Programokat ctrl,alt,del-el tudok megnyitni csak Fájl/Új feladat...-tal tudok. OS:win xp.
plz segítsetek!
1956 levél
Válasz 03.03.12. 10:44 #719
NisMaster
Köszöke. Akkor most már majdnem tökéletes a helyzet.
Még egy kis beállítás és kész is.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.03.12. 10:03 #718
okoska3000
Most nem indul automatikusan, de ha az outlookot elindítod mondjuk, elindul vele a messenger is, a gpedit.msc-ben le lehet tiltani, hogy sose induljon, ha nem akarod uninstallálni, így fenn lesz a gépeden, de nem fog futni... akármikor visszaállíthatod, ha mégis kéne...
1956 levél
Válasz 03.03.12. 08:27 #717
NisMaster
Ok! Ezt majd megpróbálom.

Egyébként most azt csináltam, hogy kikapcsoltam a "Windows indításnál", most a tálcán már nem jelenik meg, de lehet, hogy attól még a háttérben fut?
Vagy az már elég, ha nincs ott a tálcán?
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.12. 00:52 #716
Eric
A legkevésbé elegáns, de egyben a leghatásosabb megoldás az, ha egyszerűen "iktatod" a Messenger könyvtárat.
Amúgy ha az SP1 fent van, akkor elvileg lehet uninstallálni.
Nem árt viszont előtte az Outlook Expressben kikapcsolni, hogy automatikusan indítsa a Messengert.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3123 levél
Válasz 03.03.11. 15:16 #715
CybearBoy
Nem törölni kell, hanem egy értéket módosítani, hogy unistallálható legyen... Én ilyen Messenger-registry buherálásról hallottam.
1956 levél
Válasz 03.03.11. 15:14 #714
NisMaster
Ha a registryből kitörlöd, akkor biztos nem jön elő többet.
Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy melyik sort kell törölni registryből.
HTWT - Hungarian Total War Team
3123 levél
Válasz 03.03.11. 15:10 #713
CybearBoy
Elméletileg SP1 után simán le lehet uninstallálni, de nekem attól még előjött.
1956 levél
Válasz 03.03.11. 15:06 #712
NisMaster
De a registryben is ki lehet valahogy nem?
HTWT - Hungarian Total War Team
3123 levél
Válasz 03.03.11. 14:41 #711
CybearBoy
Én XP antispy nevű progival írtottam ki végleg.
4262 levél
Válasz 03.03.11. 14:32 #710
csuroach
Már irtam 1-2 forumba.................
"A fiataloknak azt üzenem, élvezzék ki a játék minden pillanatát, mert nagyon hamar vége lesz." - Mario Lemieux
1956 levél
Válasz 03.03.11. 14:14 #709
NisMaster
Köszi.
Régebben írtad valahol, hogy hogy lehet lelőne a Messengert. De most meg sehol nem találom, pedig egy pár topicot végigtúrtam miatta.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.11. 11:16 #708
Eric
Persze.
Start menü-futtatás-gpedit.msc-számítógép konfigurációja-felügyeleti sablonok-rendszer-automatikus lejátsz. kikapcs.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1956 levél
Válasz 03.03.11. 09:55 #707
NisMaster
Windows Xp-ben azt ki lehet kapcsolni, hogy amikor beraksz egy cd-t, akkor ne jelenjen meg az a menü, hogy mivel akarod lejátszani a cdt?
HTWT - Hungarian Total War Team
5113 levél
Válasz 03.03.11. 08:33 #706
rage
A videokártyád driverében az OpenGL túl régi
Ez egy szabvány, egyfajta 3d-s vezérlés, olyan mint a Direct 3D, vagy régebben a Glide.

Most azt lehet tenni, hogy neten felkutatni a kártyádhoz kiadott legutolsó drivert, s azt feltenni, de ugyanakkor lehet letölteni OpenGL-t tartalmazó kis független software-t is, épp nemrég írta valaki, hogy nála ugyanez a hiba ezzel megoldódott.

Most nem tudom,melyik topicban volt itt, de ez elég sok embernél felvetődött, írj valamelyik MOHAA fórumba is , szerintem, megmondják rögtön a választ
4262 levél
Válasz 03.03.10. 20:04 #705
csuroach
Üdvözletem mindenkinek!!!Már sokadszorra probállok erröl a dologrol kérdezni és pontos válaszokat még nem kaptam rá csak olyan felest.A video kártyám ATI Rage 128 (nem pro) és az a játék ami nem indul el vmi miatt támogatja.A cs-vel biztos nincs gond mert egy barátomnak elindul ugyez cd.A 2 prog ami nem indul el az a MoHAA és a Wolf leirom mit ir ki a gép ha el akarom inditani öket:Mohaa:

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
execing safemode.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 68
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem





Wolf:Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein/main

----------------------
6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein/main

----------------------
6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem




és az a szöveg hogy GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem pirossan villog.


Nekem azt mondták itt választ kapok kérdésemre hogy ez miért van mit csináljak vele m,it töltsek le hozzá és hol töltsem le.

ui:elöre is köszönöm ha tudtok segiteni.
"A fiataloknak azt üzenem, élvezzék ki a játék minden pillanatát, mert nagyon hamar vége lesz." - Mario Lemieux
1956 levél
Válasz 03.03.10. 15:13 #704
NisMaster
Pedig azt hittem, hogy most váltottál. Nagyon egybevágott.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.10. 14:07 #703
Eric
Néztem

Viszont már pénteken váltottam logót.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1956 levél
Válasz 03.03.10. 13:36 #702
NisMaster
Csak nem Bondot néztél tegnap?
Alig ismertelek meg.
HTWT - Hungarian Total War Team

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.