Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Pesszimisták Klubja

3313 levél
Válasz 01.10.28. 19:07 #49
Reapest
Me nem lesz novelláskötetem.
292 levél
Válasz 01.10.28. 18:21 #48
Sügér
Milyen faszságokat kérdeztem?? Azt, hogy benne lesz-e a novelláskötetedben? Ez mér faszság?
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.28. 18:11 #47
Reapest
Akkor miért kérdezel faszságokat?
292 levél
Válasz 01.10.28. 18:08 #46
Sügér
Ez is benne lesz az új novelláskötetedben Reapest? Biztos jó dolgokat írtál de most nincs energiám elolvasni.
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.28. 15:34 #45
Reapest
Jó, hogy odaírtad az éppent. Néha tényleg jobb a kikapcsolódás (vagy a kikapcsolás). De én azt már infantilitásnak (vagy egyenesen idegbetegségnek) nevezném, ha valaki csak ennek él. Teremt magának egy virtuális világot a fejében, ami a való világ tökéletes mása (ha ez nem jön össze neki drogokhoz, piához nyúl vagy a "természetes" boldogsághoz) és kivetíti a való világra. A mi világunk pedig nem "rózsaszín", ezt el kell fogadni és ebben kell boldognak lenni. Persze vannak hullámvölgyek a jókedv-o-méteren, amikor az ember teljesen lehangolt és a valós színeiben látja a világot: szürkében. Persze a színváltásnak van egy átmenete, egy körforgása. Néha annyira meg tud valaminek örülni az ember, néha pedig valami full elveszi az életkedvét. Ez persze - mint említettem - egy körforgás, melynek vannak állomásai. Most ezen a körön így gondolatban két irányban is végighaladtam. De van még más irány is: át a kör belsején, a kör közepén. Ez a rázós.
Van egy tanárunk, aki tök lazán tartja az óráit, még azt is engedi, hogy pofázzunk közben, aztán egyszercsak valamiért bekattan és nem bírja tovább és instant elborul az agya és onnantól kezdődik a véres szivatás: kérjük helyezzék függőleges helyzetbe a széktámlákat, lapokat elővenni, doga következik, csá. Milyen lehet ebből feloldódni?
Én sok mindent nem értettem Tyler Durdenben, többek közt ezt sem. Miért nyújt feloldódást egy embernek az, ha teljes erőből megütik? A Földön csodálatos a fizika: teszem azt, ha megnyomsz egy falat, az ugyanakkora erővel "nyomja vissza" a kezedet, érzed a nyomást. Ütöttetek meg már teljes erőtökből egy falat (vagy ne adj Isten, fejeltetek már le)? Ezeknek elég durva vége szokott lenni.

Sokat láttam már TV-ben magyar kórházt. És pár napja személyesen is megtapasztaltam, milyen ott (szerencsére csak egy gyomorrontással). Az a pokoli fertőtlenítőszag, ami az éjjeliszekrények lapjáról árad az ágyadba, ami olyan kemény, mintha ólomból lenne a matraca. Kegyetlen ápolók és elmeroggyant szobatársak. Az egyik például mellettem folyton olyanokat énekelt, mint például "Ó, Kandahar, lebombáznak, lángokban Afganisztán" vagy "Beverem a szájad, lerúgom a májad". Egy másik pedig amikor zöld-lila meccs volt, az ágyából ordibált megállás nélkül, "hajrá lilák!" (közel van a Lászlóhoz a stadion, még a szurkolók üvöltéseit is lehetett hallani, akik nem a meccs miatt mentek ki, csak azért, hogy az "I want you to hit me as hard as you can" tételt gyakorlatban is megtapasztalják). Ugyanez a csóka éjjel kiment hisztériázni a nővérekkel, mert már több órája szólt az egyik betegnél a nővérhívó, ami így felverte az egész sterilszagú gyomorbajos osztályt. És akkor még nem is beszéltem a sós teáról (ami valami érthetetlen okból a Fight Club ráklevesét idézte fel bennem) és a hajnali 5-kor végrahajtott "reggeli vizit" álnéven futó terrorcselekményekről. Bejött egy doki. Vérvétel, vérnyomás, pirulák és sós tea kombó. A korai időponttól az egésznek meg persze full katonaság feelinge volt.

Ezzel jár a feloldódásnak ez a falfejelgetős-formája. Persze ha van társad is ebben, az jó, mert legalább vele szenvedheted végig a kórházi tortúrát, amíg befornak a csontjaid és begyógyulnak a hegek. Persze "társ" alatt nem kell mindig egy kellemes személyre gondolni. Az utca emberét szinte lehetetlen rávenni, hogy harcoljon veled. De vannak, akik éppen emiatt az utca emberei, tudjátok, akik 10-es bandákba tömörülve körülállnak a sötét éjszakában. Egy idő után mindenkinek 0-ra csökken a túlélései esélye.

Mellesleg ezt az üzenetet még szombat éjjel írtam, csak nem volt időm feladni. Nehezen írtam, mivel pokoli stresszben voltam: mindig az órámat bámultam, egyik cigi fogyott a másik után. Tudni illik, hogy a mi iskolánk olyan jószívű volt hozzánk, hogy nem kell szombaton bemenni, csak vasárnap. Ha pedig nem alszom ki magam, tök hülyén mehetek vissza a pad mögé és akkor rögtön a nyakamnak esnek. Most így egyáltalán nem tudom rózsaszínen látni a világot. Úgyhogy holnap folytatom, és csak akkor nyomom be ezt a fórumra, ha kész lesz.

Na! Megint itt vagyok. A mai napon elgondokoztam, hogy mi is történik körülöttünk. A feloldódás minden embernek mást jelent. Van akinek ez a bunyó. A hazafiak szerint a szabadság oltárán vérrel kell áldozni. De ez az áldozat ebben az esetben nem a nép áldozata, csak egy egyéné, aki ettől teljesen megtisztul, fölszabadul. "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." Ha harcolsz, akkor semmi sincs számodra, csak te magad. Legyen ez a harc ember vagy a lelked ellen, aminek a súlya világ "szürke behatásától" agyon nyom téged. Ez utóbbi harcból nem fizikai erővel tudsz győztesen kikerülni. Csak úgy, ha elmerülsz a feledésben. Ha úgy tetszik, az Örökkévaló kezébe engeded a sorsod.

Az őskorban és az állatok világában az volt a megszokott, hogy az erősebb érte meg a másnapot. A civilizált világban a bankárok, irodisták, autógyártó cégek kárfelmérő emberei hajlamosak azt hinni, hogy ma már ez nem így van: hó végén felveszik a fizetésüket, bevásárolnak a supermarketben (vadászni, gyűjtögetni úgysem kell), majd hazamennek és designos karosszékükből nézik a TV-t. Viszont ez az elképzelésük hihetetlenül gyorsan megváltozik, amikor egyedül találják magukat egy sötét utcában. Erről szólnak a háborúk is: amit a felek nem tudnak elérni szép szóval, azt elérik tömény erőszakkal. Nyomában pedig nem marad más csak rommá lőtt házak között rettegő áldozatok, akik elvesztett hozzátartozóikat gyászolják és paráznak kinyitni a segélycsomagokat, mert lehet, hogy megmérgezték őket. De a nép körében semmivel se jobb a helyzet a támadó fél odlalán sem: a gázmaszkokat viszik az emberek, mint a cukrot, nem merik átvenni a postástól a csomagokat, mert rettegnek a bene lévő fehér portól. És ha még nem lenne elég lőporos a hangulat, a média rádob még egy lapáttal. A jóbol is megárt a sok. Az emberek szeretik, ha valami izgi megy a TV-be (idióta talk showk, agymosó reklámdumák, kvízműsorok és vetélkedők, amik elhitetik veled, hogy te is lehetsz sztár).
Gyilkolásra gyilkolás a válasz. Mondhatni vadállatok vagyunk. De ez nem is annyira jó jelző. Az állat ugyanis csak akkor öl, ha élelemre van szüksége vagy veszélyeztetve érzi magát és kölykeit. Mellesleg én a WTC katasztrófa után azt hittem, hogy ez utóbbi az amcsiknál érvényesült és azért, hogy ne érezzék magukat veszélybe, támadtak. A legjobb védekezés a támadás. Lőték az atomot, tök mindegy, hova, csak arabot érjen. Szerencsére ez nem így lett.
Az újtestamentumban Isten úgy van megjelnítve, hogy ő a megbocsájtás példaképe (az ótestamentumban is ez van, de ott azért egy jelentősebb gaztett után, mondjuk bálványimádás, nem maradt el a büntetés kiosztása sem). Isten megbocsájt mindenkinek, Isten szeret mindenkit. Még Osama Bin Ladent is. De végülis nem várhatom el egy halhatatlan "lénytől", hogy megértse, mennyire szörnyű a halál egy átlagos ember számára. A sötét utcán az irodistának is az élete a legfontosabb, nem a cége részvénypapírjainak értéke. Ennek ellenére belátja az Örökkévaló is a halál súlyosságát, de a vallást többre értékeli (itt van például Izsák feláldozásának története, ami szerencsére happy enddel végződött). Isten élete a vallás, ha senki se hinne benne, rögtön meg is szűnne létezni ("Where would Jesus be if no one had written the gospels?").
Tegnap mellesleg már majdnem készen voltam ezzel, de elszállt a gépem és kezdhettem előröl (azért is csúsztam ki az időmből). Hát ne tudjátok meg akkor milyen ideges voltam. Úgy szolván "kedvem lett volna tankhajók olajával elönteni azokat a híres francia tengerpartokat, ahova sohasem jutottam el". "Rámjött a pusztíthatnék", a felszabadító értelmetlen rombolás. Ja! Egyébként ha már fikáztam a médiát, ami sakkban tartja az embereket. A modern világ átkai. Mint az idő, ami például tegnap éjjel szorított engem. Mi szabtuk meg ezt a rohadt óraátállítós bulit is, a Y2K pánikot is mi teremtettük a semmiből, pedig nem állt célunkban. A saját szabadságunk szab nekünk határokat. A kezdetben minden jól ment, a technika vívmányai (nevezzük azt kőbaltának vagy internetről elérhető áruháznak), megkönnyebítik az életünket, de egy idő után át fogunk esni a ló túlsó oldalára. Jelenleg rajta vagyunk, de ki tudja meddig... "Egy idő után mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye".
20761 levél
Válasz 01.10.28. 00:32 #44
Eric
Arról van szó, hogy fel tudod-e dolgozni a rossz dolgokat, vagy nem.
Ha pl. meghal egy közeli ismerősöd, természetes, hogy az letör téged, esetleg megsiratod, gyászolod stb.
De azt el kell döntened, hogy ha ezután teljes letargiában éled le a hátralévő életed, azzal kinek használsz, vagy min változtatsz.
Ugyanez igaz a kevésbé rossz, de mégis elszomorító dolgokra is:
Ha az ember minden percben azon rágódna, hogy milyen szarságok történnek a világban nap-mint-nap, akkor egyrészt saját életét cseszné el, másrészt az esélyét sem hagyná meg annak, hogy valamin is javítson egy kicsit. Még, ha az a jobbítás az adott körülmények között nem is ér sokat.
Szal. az embernek törekednie kell arra, hogy felülemelkedjen dolgokon és próbálja a dolgokat-ha nem is rózsaszínben- de szebb színben látni. És ha ez sem megy akkor keressen magának olyan dolgot ami örömet okoz neki.

Vannak dolgok, amire van és vannak amire nincs ráhatása az embernek(bármennyire is szeretné akkor sem). Az előbbi esetében törekedni kell a legjobbra, az utóbbi esetében pedig-ha az rossz- fel kell dolgozni(ha elfogadni nem is), -ha jó- akkor örülni neki.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2580 levél
Válasz 01.10.27. 23:30 #43
AriAmi
Az ilyenekből lesznek az alkoholisták meg a drogosok. Szerintem ilyen esetben 2 megoldás van: megoldani vagy feldolgozni. De az ilyen "húdeheppivagyok" féle faszságok tényleg nem érnek egy szart se.
482 levél
Válasz 01.10.27. 23:27 #42
SAJTQKAC
en meg azzal nem ertek egyet, hogy itt a problema, meg kell oldani.ittvan feketén fehéren, de itt egyesek at akarják szinezni, hogy hatha jobb lesz, és el lehet kerulni,de loszart.egyebkent ha ugymegy a dolog, hogy ha szar kedved van, akkor egyik pillanatrol atvaltasz jokedvre.Reapest egy ijen esetet nem tudsz mutatni, ahol ez igaz lenne.Tessek, tegyuk fel meghal vmi rokonod, tok szarul vagy, aztan egyik pillanatrol a másikra átváltasz rozsaszinre, hogy hu de kiraly legyunk hepik.szarsag az egesz
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
292 levél
Válasz 01.10.27. 22:13 #41
Sügér
Ja az jó, hogyha nemtudod, hogy milyen rossz helyzetben vagy éppen.
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.27. 20:57 #40
Reapest
Erről eszembe jut valami:
"Édes tudatlanság."
1133 levél
Válasz 01.10.27. 20:52 #39
Joe
De csak akkor leszel rosszkedvű, ha felébredsz az eszméletvesztésből...
Morning will come. Just pray you're there to see it.
292 levél
Válasz 01.10.27. 20:46 #38
Sügér
Tényleg nem kéne megszüntetni a topicot, mindenki írja itt le a gondját baját. Ha rossz a kedvem a zenehallgatáson kívül még a basszusgitározás segít. Felnyomom max hangerőre, és addig zúzok amíg bírom. Ha viszont az alattunk lakók feljönnek, és a fejemhez basszák a gitárt akkor megint rosszkedvű leszek
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.27. 20:24 #37
Reapest
De igenis leugatlak, mert kurvára nem értek veled egyet. Olyan vagy, mint egy arab terrorista (iszlám szó jelentése: beletörődés Isten akaratában). Te is ilyen vagy: beletörődsz a sorsodba. Van 2 lehetőség. Az egyik a "changing view of the world, please stand by, loading...", ami bizony így megy. Miért? Mert mondjuk itt az LSD.
Ha 10-en megtámadnak téged, akkor meg jobb, hogyha 20-an vagytok. A baj csak az, hogy az emberek félnek, ráadásul nem tesznek semmit,gondolják, hogy majd mások. Egy nagy birkanyáj, aki csupán azért nem félnek, mert önbizalmat ad nekik az, hogy ebben a nyájban vannak. Persze vannak kivételek, de ezek nem valami sokan.

Az pedig, hogy ez a "halál" csak Amerikára vonatkozik szövegről: a globalizációval ez a kór is terjed. Már kezdi hazánkban is megvetni a lábát, ameddigre EU tagok leszünk addigra már ,ha nem is pont úgy, mint az USA-ban, vészes méreteket fog ölteni. Gyorsétkezdék, mobilok, sok buzi márka cucc, gagyi vetélkedők a kereskedelmi csatornákon, plázák és bevásárlóközpontok. A baj csak az, hogy közben ott a nyomor, a szenvedés, de persze erre ne is gondoljunk, legyünk hepik és sírjunk, ha nincs helyünk a villamoson.
482 levél
Válasz 01.10.27. 00:40 #36
SAJTQKAC
Hat nemtom, nekem faxom kivan ezzel az egesszel.Hat amit irtal reapest, az teny, hogy az emberek asse tudjak mit kell csinalni, de ez inkabb amcsira jellemzo.Otthon ulnak és ha megtámadják oket, akkor megnyomjak a piros gombot, ez az elkényelmesedés...de most megszivják, erre a bio baszásra nem számitottak.na mind1.
szovala másik: nem adjuk át a helyet a buszon, stb.Hát sajnos ojan világot élunk, hogy ha nem szarod le másnak a jolétét akkor téged szarnak le.eddig énis johiszemu naiv kiccsavo voltam, de mostmar elegem lett.le van szarva a nagyanyoka mostmar, sokkal farattabb vagyok mint o egész életében volt... jo mondjuk nem, de ha mar egész nap otthon ul, akkor a villamoson had uljek már én...jo egyebkent ez mind hujeseg amit itt irok ne is figyeljetek oda.Csak annyi a bajom, hogy ez a mai magyarország egy rohadék hely, de ez a hazánk és ezt kell szeretni.aztan mért legyen az ember optimista? vagy mért pesszimista? jogos kérdések.a ketto kozé kell orientálodni, ami nehéz de nagyon.
aztan attol még hogy rozsaszinnek akarom látni a világoz, attol még kibaxott szurke marad, akárhogy nezem.Ez nem igy megy, hogy changing view of the world, please stand by, loading...
nem igy megy.At kell taposni mindenkit, hogy te tulélj, és szarni bele a dolgokba.Mindenki ezt csinálja, és akárhog ugattok le, ez igy van mindenki tudja.Ha ma megvernek az uccán, teszemazt 10cigany jon, és ott van 2 rendor.a rendorok szarnak rád, te meg megdogolhecc ott ahol vagy.ez van ezt kell szeretni.Ha meg novelni akaRdo ezt a tulélési esélyt, menny el nyugatra, ahol a sok láma nemtudja mi az élet.Ott ur lehecc, de itthon nem
itthon vagy megdoglesz vagy nincs mas opcio.vagy kizsakmanyol a kormány
el kell fogadni hogy ez emberiség egy kalap szart sem ér...csak azért élsz hogy meghalhass, vagyis hogy ne elobb halj meg minthogy normálisan meg kéne halnod.
A cél halál, az élet kuzdelem, s az ember célja e kuzdés maga.
egyebkent nemsok értelme van amit irtam, de van benne ertelem, nem kell leugatni tessek megerteni, asszem ennyi thx
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
3313 levél
Válasz 01.10.27. 00:07 #35
Reapest
Jó, ezt a rózsaszínt én se szó szerint értettem, mert akkor már rég felkötöttem volna magam!

Kellene egy magyar Káosz Brigád. Nálunk annyira érvényesül ez a "a mi válságunk az életünk", hogy az átlag, "halott" embereket teljesen kizökkentené az életük megszokott kerékvágásából, ha mondjuk akár csak egy égő WC papír gurigát is behajítanál a munkahelyükre. Full lenne a pánik. Az emberek ordibálnának, a tűzjelző beindulna, ami mégnagyobb pánikot eredményezne, mindenki pucolna kifelé. Normálisan lusták, kocsival járnak, vagy siránkoznak a buszon, hogy jaj de tömött és senki se szánja meg őket (nem adja át a helyet). De most szaladnának, mint akiket tökön lőtek. Agyon taposnák egymást. Vajon a pánik szüli a félelmet vagy a félelem a pánikot?
Az épület meg leégne egy tetves retyópapír miatt, amit bárki eltaposhatott volna vagy leönthetett volna kávéval (ezek a gépi kávék úgyis mindig pokoliak).
1466 levél
Válasz 01.10.26. 21:49 #34
Gagyi
Én ha örülök Zöldben látom a világot, de ha nincs jó kedvem, akkor zenét hallgatok az jót tesz.
Zöld a szívem, zöld a vérem!
3313 levél
Válasz 01.10.26. 19:29 #33
Reapest
Szerintem baromság lenne megszűntetni a topicot, csak át kellene értelmezni. Gondolom, amikor nyitottad, akkor szarul voltál, azért láttad olyan szürkén a világot. Nos a valóságban tényleg szürke, csak ha jó a kedvünk, rózsaszínnek látjuk. Attól, hogy most a kedved a világ szürke maradt, nem változott: másnak lehet rossz kedve. Ha van valami lelki bánatotok, öntsétek ide ki. Nekem ez rengeteget szokott segíteni: Ha valami zavar, felhívom az egyik haverom, köszönök neki, majd üvöltve elmondom, mi a bajom és lebaszom a kagylót! Habár ez utóbbi csak show elem. Utána visszahívom, és már úgy tudok beszélgetni, mintha semmi gondom nem lenne.
292 levél
Válasz 01.10.26. 18:45 #32
Sügér
Szüntessük már meg ezt a szar klubbot! Igaz én indítottam Na mindegy. Elegem van belőle. Nem akarok többé rosszkedvű lenni soha!!! (ez nem azt jelenti, hogy nem is leszek az)
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.25. 21:11 #31
Reapest
Na, mi van a klubbal? Jobb bulit találtatok? Hererákosok klubbja vagy elmentetek kolostorba?

Ez utóbbi most erről az idióta Toyota reklámról jutott eszembe! Berosálok! Hullámvasútaznak a papok a kocsiban. "Mindent lehet, csak akarni kell!"
20761 levél
Válasz 01.10.25. 03:36 #30
Eric
That's it!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3313 levél
Válasz 01.10.24. 20:14 #29
Reapest
Eric: nem, én nem akarok veled ellenkezni, csak benzinnel locsolom a pesszimizmus tüzét.

"Az a nem mindegy, hogy mennyire tudod elfogadni a helyzetedet és jól érezni magad a bőrödben." - Csövi a sineken technokolos zacsival és kurva jól érzi magát. És miért? Mert nem érdekli, hogy jön a villamos vagy, hogy úgyis éhen döglik. Lehetetlen gondok nélkül élni. De szerintem is hülyeség azon görcsölni, hogyha kimész az utcára, mikor csap agyon egy tégla. Még valami: annak örülj, amid van, ne azon szomorkodj, amid nincs. Ennyi vót mára a hegyisóder.

TNT: Tudjátok mi a Föld felszínének fő mozgató ereje? A geotermikus energia, ami a Föld belsejében lezajló radioaktív bomlásokból származik. Szerintem ezt a piszok sok energiát kell felhasználni (akár szintézisre, ha néhány fontos anagy elfogyna a bolygónkról), ebből ugyanis van bőven. Ha pedig mégis kifogyna, akkor csak be kellene dobni a "kályhába" egy atomtöltetet. Persze ennek így most nem tudom instant kiszámolni a következményeit (lehet, hogy pl. India teljesen felcsúszna a Himalájára, a Mount Everest pedig felkarcolná a Holdat . Gondoljatok bele mennyi felhasználási lehetősége lehetne ennek a hőnek! 500 °C-os víz, ami nem párolog el a nagy nyomás miatt, viszont kegyetlenül lök (mondjuk egy földalatti vízerőmű turbináit).
292 levél
Válasz 01.10.24. 19:52 #28
Sügér
Kössz a bíztatást
The Return of Darkness and Evil
247 levél
Válasz 01.10.24. 19:44 #27
c-3po
nem fog sikerülni.
292 levél
Válasz 01.10.24. 19:38 #26
Sügér
Csá! Én távozom a topicból, mert elhatároztam, hogy soha többet az életben nem leszek pesszimista!!!(csak sikerüljön betartanom)
The Return of Darkness and Evil
20761 levél
Válasz 01.10.23. 02:05 #25
Eric
Ez igaz, csak félreérthető volt amit írtál.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
247 levél
Válasz 01.10.23. 01:36 #24
c-3po
igen azt én is tudom viszont minden robbanóanyag erejét úgy adják meg, hogy az azonos méretű pusztításhoz hány kg. tömegű "szimpla" TNT-re van szükség.
20761 levél
Válasz 01.10.23. 01:33 #23
Eric
A TNT (trinitro-toluol) egy szimpla robbanóanyag, nem nukleáris...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
247 levél
Válasz 01.10.23. 01:30 #22
c-3po
nos én optimista vagyok ,de mi a szarért éljünk? állítólag csak 30-40 évre elegendőek a föld erőforrásai( jó úgyis kitalálnak valami újat, de az már nem lesz ugyanaz) vagy ha pedig csak a nukleáris fegyverkezést vesszük figyelembe jelenleg a földön 1 főre sok-sok ezer kg TNT jut( azt hiszen kb. 2500 ) nos ez bőven elég.
20761 levél
Válasz 01.10.23. 00:51 #21
Eric
Hehhe!
Te most direkt ellenkezel? Mert azt nehezen tudom elképzelni rólad, hogy abból amit leírtam, te erre következtettél!! Ennél sokkal többre tartalak
Még egyszer(ha még sem ment volna át):
Semmi köze a dolognak ahhoz, hogy királyfi v. parasztgyerek vagy. Az a nem mindegy, hogy mennyire tudod elfogadni a helyzetedet és jól érezni magad a bőrödben.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2580 levél
Válasz 01.10.22. 23:00 #20
AriAmi
Nem tudom, ki hogy van vele, de én ha ideg vagyok, nemtok zenét hallgatni.
292 levél
Válasz 01.10.22. 21:44 #19
Sügér
Jó dolgokat irogattatok itt a távollétemben. Elgondolkoztató. Én nagyon változó hangulatú vagyok, de mint Joe-nak nekem is sokszor a zene segít. Ha qrvára dühös vagyok benyomok vmi Sepulturát v. Metallicát, ha csak úgy jól akarom érezni magam akkor Iron Maident, HammerFallt, Nightwisht v. Tankcsapdát hallgatok. Ha szerelmes vagyok akkor Him-et, bár tőlük csak az első lemezt szeretem a többi már nyálas szar. Ha meg teljesen úgy érzem, hogy most van végem akkor Marilyn Mansont nyomok be, az valahogy kifejezi az ilyen hangulatot.
Na mindegy ez nem zenetopic, de nekem tényleg nagyon sokat segít a zene. Ajánlom nektek is.
The Return of Darkness and Evil
3313 levél
Válasz 01.10.22. 20:53 #18
Reapest
Talán mert nem írunk bele.
5959 levél
Válasz 01.10.22. 19:54 #17
Mephisto
Miért nem frissül a Misztika Topic?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.10.21. 21:56 #16
Reapest
Wusz? Kérlek ezt fejtsed ki bővebben, mert nem értem: "nem mentek el s csináltok úgy valamit, hogy le se szarjátok a következményeit."
Mondom, én realista vagyok és nincs hozzáállásom alapból semmihez. Akkor alakítom ki az értékrendemet, amikor már ismerem azt, amiről jókat vagy rosszakat akarok mondani. Persze tök más az előítélet, amit kvázi tapasztalatból mond az ember.
5959 levél
Válasz 01.10.21. 19:13 #15
Mephisto
Hogy lehet csk pesszimistának lenni? Qurva szar érzés lehet, hogy nem mentek el s csináltok úgy valamit, hogy le se szarjátok a következményeit.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.10.20. 23:14 #14
Reapest
Limp Bizkit? Hát nem tudom nekem most a legjobban a Bolier jön be (a többit már egy parányit unom...na jó! a 1999 bármikor jöhet . A Boilernek pedig eléggé olyan is a hangulata! Háát éppenséggel nem mondható nagyon hepinek!

Időjárás: Én szeretem az őszt és a ködöt. Mindenki nyavajog, hogy a szép zöld levelek eltűnnek, hideg van és nem süt reánk a Nap. De könyörgöm! Ez nem gyönyörű? Elnézni egy erdei tájon: előtted a csupasz, sötétbarna vázak, mindegyik egy modern szobor, a föld vörösesbarna és sárgás színekben pompázik, az egész horizont pedig áttűnik a fákkal és az éggel a ködnek köszönhetően, ami nem is túl élénk, nem is túl nyomasztó színű. Persze a köztudat mindent elront. A költészetben is az őszi verseknél ez van: "Imádom az őszt, mert megdöglesz" (ezt a magyar tanárom mondta). De ez a megdöglés egy nagyon erős szó: a természet nem szenved, amikor meghal, bele se törődik a dologba, annyira megszokott ez már nála!

"Tanulj keveset, élvezd az életet!!!" Átfogalmaznám:
Tanulj az életből, hogy élvezni tudjad azt!
1133 levél
Válasz 01.10.20. 21:03 #13
Joe
Hát igen. Biztos vagyok benne, hogy nincsen olyan ember, akinek nincs semmi problémája. Szerintem ilyen nem létezik.
A fiataloknál legtöbbször a suli okozza a legtöbb gondot, a felnőtteknél meg a meló.
Ha a tanár ad egy sz@r jegyet, és ki vagy akadva, csak mondd azt magadban hogy: kapja be!
Vagy ha hazamegyek, és sz@r a kedvem, akkor benyomok egy Limp Bizkit számot, és arra gondolok, hogy épp megölöm a tanárt. Ilyenkor én minden sz@r dolgot elfelejtek, és ez így jó. Szerintem.
Vagy berakom az Eminem Marshall Mathers cd-jét, és beletörődök abba, hogy szar az élet-a cd hangzása olyan szomorkás, elkeseredett, kiábrándult. Ilyenkor belegondolok, hogy ez van, nem tudok mit tenni, azt jól van. Csak túlélem vhogy ezt az időt/időszakot. Higgyétek el, még annak is köze van a kedvedhez, hogy milyen idő van. Rossz időben, ha sz@r a kedved, akkor, úgy még szarabb lesz.

Tanulj keveset, élvezd az életet!!!
Joe
Morning will come. Just pray you're there to see it.
3313 levél
Válasz 01.10.20. 20:21 #12
Reapest
Várjál, várjál! Még nem teljes a képzavar! Ne feledjük el az androgűn történetet sem! Az androgűn annyira tökéletes volt, mint a Jin és a Jang együtt, tökéletes szerelmes pár volt. Annyira tökéletes volt, hogy ezt már a görög istenek se nézhették tovább jó szemmel és szétválasztották őket. Mi vagyunk a jók, a nők a gonoszok, de mégse tudunk meglenni nélkülük! Tényleg ti hisztek az ilyen marhaságokban, hogy mindenkinek van egy tökéletes párja? Ez olyan hülye "tétel", mint annak idején a "Föld lapos": azt se lehetett bizonyítani, annyi ember van már a Földön, hogy ezt se lehet!
5959 levél
Válasz 01.10.20. 20:11 #11
Mephisto
De melyik tan az elfogadott:

Jin-Jang vagy jó és rossz 2 dolog?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.10.20. 19:58 #10
Reapest
Tudod, hogy az Ultima 9 végén miért kellett elpusztulnia Britannia világának? Mert ez csak egy képzeletbeli világ volt, viszont a valós világ mintájára, tehát az összes benne élő emberben volt jó is, rossz is, kivétel abban, aki kitalálta (Avatarban), aki a mi világunkból el is utazott ide. De az ő virtuális világában ő volt a tömény jó. Persze neki is volt rossz oldala, amit ebbe a képzeletvilágba való utazáskor nem tudott otthagyni a valós világban, ezért külön vitte át magával (tudtán kívül) és ez is egy külön lényként jelentkezett a játékban (Guardian). Azt még el kell mondanom, hogy ez a világ akkor jött létre, amikor emberünk "átment" oda. Mivel ő itt tökéletes jóként jelentkezett, ezért a rossz ellen harcolt, de a főgonoszt (ami saját maga is) a 9. részig nem tudta legyőzni. De a 9. rész végén legyőzte, ezzel felborult világa egyensúlya (mivel ő találta ki, ezért az ő jó és rossz oldala jelképezte az összes ember összes rossz és jó tulajdonságát, de amikor kiírtotta a rossz felét, végzett a világa rossz felével is). Jó pedig nem létezhet rossz nélkül, ezért egész egyszerűen megsemmisült Britannia.
5959 levél
Válasz 01.10.20. 19:39 #9
Mephisto
na jó!

legyen akkor OPTIMISTÁK KLUB-ja is, de én inkább az "IN MEDIAS RES" KLUB topicot nyitom meg, az arany középút, nem kell (s szerintem nem is lehet) csak optimistán vagy pesszimistán felfogni a világot. A világ rosszból (negatív) és jóból (pozitív) áll. Mivel minket nem csak jó vagy rossz ér (tisztelet a kivételnek) így nem is lehet csak pesszimistán vagy csak optimistán hozzáállni a dolgok menetéhet.

Lehet, hogy elsőre hülyén hangzik, hogy vannak olyanok, akik ebben is a középutat vallják, de ez a természetes - szerintem.

De ezért nem nyitok egy témát.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.10.20. 18:01 #8
Reapest
Hehehe! Na ne adjad be nekem azt a középkori mesét, hogy tehetséges parasztgyerekből is lehet lovag. Világunkat ott ahol nem kellene a pénz befolyásolja. Ott ahol meg a rokonságot kellne elfelejteni, bekavarják azt. Csak hogy a politikát már ne is említsem. A közaszolgálati TV mondjuk a jobb oldal kezében van, amit nem is igazán a műsorokon lehet érezni, hanem mondjuk azon, hogy az ott dolgozók közül kik repülnek és kik kerülnek a helyükre...
Tudod én egyáltalán nem tudom optimista szemmel látni a világot, amikor a kórházak felszereltsége nuku és 1 milliárdokért csinálnak rendezvényeket. Persze ez csak MO problémája, de hidd el, az az amerikai álom se fenékig rózsaszínű máz. Az egy dolog, hogy vannak gazdag országok és vannak szegény országok, de SENKI se mer ekkora baromságokat mondani, hogy "Merjünk nagyok lenni"! És ez kérlek szépen kurvára nem a gyermekkori depi. Gondolom te se egy luxus villában élsz, ahonnan csak a sötétített üvegű Mercidben mész ki, hogy még véletlenül se lássad, mi van kint.
Na jó, de úgy tűnik te ezt sohasem fogod felfogni, csak akkor nézzed meg, hogy hogyan élt egy paraszt a középkorban és hasonlítsad össze a paraszt életét egy mai "átlagos" (de utálom ezt a szót) beosztottal. Persze, persze, ez csak hozzáállás kérdése és full demokrácia van: Vagy bevonulsz a gazdagok segge alá vagy megdögölhetsz szabadon. És még a hozzáálláshoz! Hogyan ehhez jól hozzáállni? Mondjam azt, hogy ennél lehetne rosszabb is a helyzet? OK! CSAK AKKOR A KORMÁNYUNK NE LENNE EGY EKKORA MOCSADÉK SZAR! Elhitetik veled, hogy szabad vagy, egyén vagy, "különleges hópelyhecske vagy", boldogan élhetsz itt. De tulajdonképpen számukra csak egy adat vagy, semmi több. Egy adatnak pedig nincsenek igényi. Főleg nem olyan igényei, amik fogalmak.

Csak azért, hogy ne legyen ilyen (szerinted) pesszimista ez a levél (ami szerintem realista), itt egy szakállas vicc a fogalomról:
- A fogalmak olyan dolgok, amiket nem lehet megfogni. Tudsz rá példát mondani, Móricka?
- Igen, fing.
20761 levél
Válasz 01.10.20. 17:33 #7
Eric
Ez nem erről szól!! Kár idemagyarázni ezt a sok okosságot!(amik persze még mind igazak is lehetnek)
Ez hozzáállás kérdése, semmi másé. Lehet valaki full boldog csont szegényen is és fordítva.
A másik meg az, hogy serdülőkorban az ember sokkal hajlamosabb sötét színben látni a világot, mert lelkileg érzékenyebb. Ez (jó esetben) a felnőtt korra elmúlik.
Nálam és sok másnál ez így működött, persze vannak alapból pesszimista emberek, akiknek aztán kínlódás lesz az egész életük.
Én nem azt mondom, hogy én milyen fasza gyerek vagyok, mert nem vagyok pesszimista tipus. Ez nagy részben adottság kérdése. Ennek ellenére tudatosan leghet javítani a dolgokon.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3313 levél
Válasz 01.10.20. 16:45 #6
Reapest
Hát azért ez nem egészen erről szól. A világ mindig is erről szólt: a felső 10000 élvezi, a többi rábasz. Erről te egyszerűen nem tudsz úgy beszélni, hogy "nyugi, majd kinövitek", mert nem lehet. Ez nem korfüggő (sem az ember, sem az emberiség szintjén). Persze lehet Káosz brigád és anarchia, de az csak "vicces" lesz, nem fog minket előre vinni.

"Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincsen". Csak az a gáz, hogy könnyű rászokni a jólétre és marha nehéz lenne visszatérni egy primitív, ősemberi életszintre. Ősemberi alatt azt értem, hogy a full közösség minden tagjának ugyanannyit kell cselekednie az egyén "kényelme" és életbenmaradása érdekében.

A legnagyobb gáz persze az, hogy az egész világ pár vállalat kezében van, amit ha a megfelelő helyen megsértenek (pl. egy adatbázis megsemmisítése), összeomlik. Én szívesen elkövetnék egy terror merényletet egy olyan nagycég ellen, ami hatalams, de nélküle nem omlana össze a világ (pl. egy junkfood-lánc, MekDönci). Nem vezetne semmi vallási cél, vagy más indíték, csupán az, hogy felhívjam az embereket a saját hibáikra és arra, hogy mennyire olyan dolgok rabjai lettek, amik nem is léteznek, csak adatok (GDP, tőke, tehát olyan dolgok, amikből a nagyfejek megélnek, de szart se tesznek, az átlag embernek ezek a virtuális dolgok pedig a legnagyobb problémákként öltenek testet az életükben).
7037 levél
Válasz 01.10.20. 14:50 #5
Aruns
Bazzeg Eric, en mar kinottem abbol a korbol, de meg mindig tele van a faszom az egesszel (csak nem hangoztatom folyton).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
292 levél
Válasz 01.10.20. 12:44 #4
Sügér
Én most elutazom pár napra, tartsátok fenn a club-ot.
The Return of Darkness and Evil
20761 levél
Válasz 01.10.20. 00:14 #3
Eric
Álljatok szépen libasorba és irány a Duna!!!
Ez a pubertáskori "mindennel tele van a f@szom érzés". Nyugi, néhány év és elmúlik!!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3313 levél
Válasz 01.10.19. 22:28 #2
Reapest
Szar, sietős ez a mai világ. Az emberek egyszerűek. Ősi, primitív módon élnek: kűzdenek az életbenmaradásért, aminek ma elengedhetetlen eszköze a pénz. A munka meg ellopja a test és szellem szabadságán kívül a lélek szabdságát is. Arról már ne is beszéljünk, hogy mindenki az általunk teremtet mesterséges álomvilágban szeretne élni, ami a szórakoztató ipar szerint csak pénzel érhető el. Azért dolgozik az ember, hogy olyan dolgokat vegyen, amire nincs szüksége, csak elhitetik vele. Persze ha valami komolyabb dolog történik az átlag nép bepánikol. De ha ez az átlag nép összeáll egy cégbe, ami netalántán fegyverekkel foglalkozik, akkor már virul is a képük, mert eszelős summákat kaszálhatnak be. Érdekes most ez a helyzet az arabokkal is: az átlag amcsi az emberek elvesztését és az anyagi károkat gyászolja, fő érdeke a csatában a javak elnyerése, megóvása. Ezzel szemben az arabok egy sokkal értékesebb dologért harcolnak (szerintem sajnos rossz módon). Persze ez mondjuk pont Afganisztánról nem mondható el, ahol az ember nem több egy testnél: úgyis hülyék, mert suli az nuku, a lélek szabadságáról meg ne is beszéljünk, ha még énekelni is tilos! Persze a helyzet világi szinten is elég szar. És ez ellen kellene harcolni, akár igazi fegyverekkel. A multikkal semmi bajom: ők vásárlókat szolgálnak ki, de az egyes vásárlók érdekeit leszarják (azzal szarra se mész, ha a McDonalds-os eladócskának elpanaszolod a gondjaidat, attól nem lesz jobb az étteremlánc, a főnökséget pedig sajna szép szavakkal nem lehet meghatni).
292 levél
Válasz 01.10.19. 21:57 #1
Sügér
Azért nyitom ezt a témát mert már annyi ilyen topic van ami szidja az életet, és sugárzik belőlük az utálom a világot feeling. Gyűjtsük ezeket egy helyre, ide írjon mindenki akinek elege van mindenből. Elárulom én is ilyen vagyok. Legalábbis jelenleg.
The Return of Darkness and Evil

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.