Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» futurológia

622 levél
Válasz 01.11.18. 22:25 #19
Doom
De most komolyan, mennyi időbe/pénzbe kerülne az egész bolygót/lakosságot/civilizációt végképp tönkretenni???
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
952 levél
Válasz 01.11.18. 22:19 #18
Gebasz
Aza "mindenféle hülye sugárzás"-t EMP-nek, (Electro Magnetic Pulse) hívják, és minden műszaki berendezést örökre hazavág.

Még csak elméleti szinten működik (állításuk szerint) és hihetetlenül veszélyes.

Képzeljétek el, hogy egész városokra lehet kiterjeszteni. Nincs többé ivóvízelosztás, ételtartalék, kommunkiáció, légvédelem, semmi. Káosz. Vereség.
3313 levél
Válasz 01.11.18. 22:08 #17
Reapest
Miért? Szülinapomra meghívlak téged is a specialitásra! Ledurrantjuk a pincért!
622 levél
Válasz 01.11.18. 21:46 #16
Doom
Láttam a filmet. Na, valami olyasmitől félek, mint az a játékfüggőség, ami abban a filmben volt jelen.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3313 levél
Válasz 01.11.18. 21:35 #15
Reapest
"olyan fejlődési versengés lenne, mint a 3dkártya gyártók közt" - Ehhe "(hihetetlen, hogy egyeseknek még az ilyen is beinditja a fantáziáját"

Az organikus gép pedig érdekes dolog. Láttad az Existens című filmet? Sokat vett a Mátrixból, de lényegében egy elég belőtt film volt egy furcsa világban, ahol mutáns békákból csinálták meg egy Mátrixon belüli Mátrix moduljait.
622 levél
Válasz 01.11.18. 21:07 #14
Doom
A törpecsótány téma elgondolkodtatott (hihetetlen, hogy egyeseknek még az ilyen is beinditja a fantáziáját. Ha ilyen dolgot lehetne csinálni, akkor a legnagyobb dolog, az információ értékét vesztené. De van megoldás. Mindenféle hülye sugárzás, ami a gépeket tönkrevágja. Persze ha biztosra akarsz menni, akkor egy erős kütyüt veszel, ami a bázison minden gépet kicsinál. Ebből jön a prob, hogy mi lesz a gépekkel? Új anyag kell nekik! Organikus dolgokból lehetne összerakni a bázist! Persze ahhoz meg menne az organikus mutáns kamerás poloska, és akkor valami ujjat kéne kitalálni. És akkor egy olyan fejlődési versengés lenne, mint a 3dkártya gyártók közt. Mindenkinek egyedi teknológiájuk lenne, egyedi ásványokból.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3313 levél
Válasz 01.11.18. 20:55 #13
Reapest
A jövő már jelen van!

Hát tuti, hogy a hadsered és a NASA már rég a francba van! Náluk már PS3 is van! De most komolyan, hol tarthatnak már!?
A virtuális behatolással az a baj, hogy valamit be is kell juttatni, ami lát, de már van gyufafej nagyságú önjáró robotka és vannak egészen pinduri kamerák: egy törpecsótány-méretű kis robotka feltérképeti az egész ellenséges bázist, sőt! Még nyílméregbéka vért is sprickol!
622 levél
Válasz 01.11.18. 20:53 #12
Doom
Lehet, hogy az agyba betesznek egy kütyüt, amivel kontrollálni lehet az ERŐt, mint az SW-ben, és akinek több pénze van, azzal jobban velelesz az erő, és az lesz a nagyjedi. Az lenne a szép, ha a háborút csak neten vivnák.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
5959 levél
Válasz 01.11.18. 17:22 #11
Mephisto
"welcome, to the Real World, huh babe?"

Ma már a fejlettebb autógyárakban szemüveg feltételével egy üres szobában az autó teljesen pontos, tükröződő felületes, valós kinézetű mását lehet látni, s egyen helyeken odáig mentek el, hogy kesztyűt vesznek fel, a kéz mozgatásával ki lehet nyitni az ajtót, lehúzni az ablakot, szerelni a kocsit, stb. Nos, ez a jövő? És ha ez a jelen (mert ez az) akkor a mindig 10-20 évvel előttünk járó katonaságnak milyen eszközei vannak? Talán bemennek a támadások előtt az ellenség épületébe virtulálisan, de a valós, élő képet látva?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
952 levél
Válasz 01.11.18. 16:24 #10
Gebasz
Persze. Szerintem a témával ez foglalkozik a legjobban, kár hogy olyan észrevétlen maradt.

Én most az emberis kettészakadásáról beszélek, míg a film csak a társadalmon belülivel foglalkozik.

Én a gyerekem szerintem tökéletesíteném.
3313 levél
Válasz 01.11.18. 16:15 #9
Reapest
Láttad a Gattaca című filmet, degénerált?
952 levél
Válasz 01.11.18. 16:10 #8
Gebasz
Kiváncsi vagyok megvalósul-e közvetlen agyba való csatlakozás és létre jön a cyberpunk világ. Már ma is készítenek egyre jobb művégtagokat, amik majd túl fogják szárnyalni, a természetest. A vakok pedig jobban fognak látni nálunk.

Az internet ilyen fejlődésével hamarosan el jön az idő amikor gigabyteokat pillanatok alatt fogunk fel- ill. letölteni. Hogy lehet majd akkor megfékezni a kalózkodást? Ha létrehoznak valami mindenre kiterjedő megfigyelőrendszert, mi lesz a szabadságunkkal, amikor már a hajszárító is a hálózat része lesz.
Orwell csak 20 évet tévedett volna?

Mikor már csak a neten fogunk interaktív TV-t nézni, ki gátolhat meg bárkit is abban, hogy saját csatornát csináljon, és arra olyan műsort, amilyet nem szégyel. Halál egyenes adásban...


Amikor a gazdag emberek, vagy a gazdag országok megengedhetik a génmanipulált tökéletes embereket, mi lesz a lemaradott országokkal. Az emberi faj ketté fog szakadni?
3313 levél
Válasz 01.11.18. 16:08 #7
Reapest
Miért? Hát nem más az élet, mint egy nagy MMORPG?
622 levél
Válasz 01.11.18. 11:24 #6
Doom
Az is lehet, hogy az emberkéknek a saját energiája működteti a gépeket (mátrix).
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
622 levél
Válasz 01.11.18. 11:22 #5
Doom
Csúf távoli jövőkép: Az emberek egész nap a gép előtt ülnek, ami nem más, mint csomó zsinór az agyhoz kötve, és az agy érzékeit manipulálják. Ezek a játékosok persze MMORPG-znének. Jól ellennének, és el se szakadnának tőle. Nem mennének ki az utcákra, nem lennének rendes emberi kapcsolataik. A kaját is kis csöveken kapnák a szervezetükbe. Ez lesz az élet. Az utódok nem lennének mások, mint klónok. Ha egy ember behal, egy gép leklónozza, és az utódba gyorsan beletáplálják hogy kell jáccani, majd az és élet végéig jáccik. Közben a tápanyagokat és ásványokat gépek bányásznák. Remélem ez a tipp azér nem jön be...
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3488 levél
Válasz 01.11.18. 10:35 #4
jatfield
Reapest: Már van olyan gép, amelyik a levegőbe vetít hologramot. Magyar szoftver, ami hardver. Egyelőre csak kisebb tárgyak (kólásdoboz, csuka, ilyesmi) kivetítésére képes, de a fejlesztők bizakodók. Azt mondják már nem kell sok, hogy összerakjanak egy érzékelőt, amivel "meg lehet érinteni". Mekkora poén lenne egy hologram-billentyűzet! Sohase kellene tisztítani .
Gebasz: e-mail-ben küldd el, kérlek, hogy kire gondolsz. Még akkor is ha én vagyok az .
3313 levél
Válasz 01.11.17. 23:53 #3
Reapest
MMORPG: "és mindegyikük nagyon de nagyon sikeres" - élő példa erre az Anarchy online, ami szinte teljesen kihalt. Ez a kategória asszem tényleg csak a jövőben lesz igazán sikeres (4-5 év múlva).

Netcomputer - tenyérbe épített gépek, amik a tenyerdből hologrammos képet küldenek eléd. A vezérlés természetesen telepatikus úton működik. Elméletileg már ma megvalósítható (az üres levegőbe kivetített hologrammtól eltekintve).

AI - Itt a film. Érzelmek: 200 éves ember. Az érzelmek is az emberben a környezeti behatásokra alakulnak ki, szerintem valamiféle mesterséges érzelmet is lehetne írni.

Emberi klónozás - dettó, ha pedig elkezdenék manipulálni a géneket a tökéletes emberi faj érdekében, az pedig már az erkölcstelenség témakörbe tartozna .
2580 levél
Válasz 01.11.17. 23:46 #2
AriAmi
Jövő játékai - szerintem szinte csak MMORPG-k lesznek a jövőben, ezek mostanában kezdenek elszaporodni, és mindegyikük nagyon de nagyon sikeres. Ezen kívűl még valszeg lesz 1-2 új stílus is. És gondolom jóval olcsóbbak lesznek a játékok.

Internet jövője, netcomputer - erre mit mondjak? Hipersebesség.

Mesterséges intelligencia, robotok - igen, igen, ez is nagyon fejlett lesz. Csak hogy egyszer eljutunk egy olyan pontra, ahol az AI-t nem lehet már tovább programozni, ugyanis pölö érzelmeket sosem tudnak majd beleprogramozni a robotokba. De lehet, hogy tévedek.

Emberi klónozás - ez aztán nagy faszság. Az emberiség egyes helyeken már most túl van népesedve. Szerintem sokkal értelmesebb lenne kihalófélben lévő állatokat klónozni. Persze, én csak 1 ember vagyok, és nem szólhatok bele ama több 1000 őrült ultrazseni véleményébe.

Meddig folytatódik az emberiség erkölcstelensége? - Amíg ki nem pusztítják saját magukat.
952 levél
Válasz 01.11.17. 21:02 #1
Gebasz
Próbáljunk rájönni milyen is lesz a jövő.

Volt már erre hasonló topicos próbálkozás, de egyik sem működött. Megpróbálom én is egy kis kezdőlökettel, mert szerintem érdekes téma.(én ebből államvizsgáztam), Ha ez sem müxik örökre eltűnik a téma

Pár témakör amiben hozzászólásokat várnék. (meg persze újakban)

-jövő játékai

-internet jövője, netcomputer

-mesterséges intelligencia, robotok

-emberi klónozás

-meddig folytatódik az emberiség erkölcstelensége?


A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.