Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Változik a világ, változnak az emberek... de nem mindenki

622 levél
Válasz 01.11.23. 23:01 #24
Doom
Na, nekem is valami iesmi a legfőbb életbölcsességem Az élet tök értelmetlen dolog, tehát csak jól kell magad érezni, de ebben megakadályoznak az olyan alantas dolgok, mint iskola, munkahely, amik ugyan a társadalmat szolgálják, és a te megélhetésed, mégis elvesznek egy csomó időt az életedből. Lord próbálj ne törődni azzal ami zavar, és próbálj meg azzal a kevés emberrel, akit normálisnak tartasz kijönni, a többit meg tűrd el.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
198 levél
Válasz 01.11.23. 22:05 #23
leonardo
Nem akarok én is valamilyen áll parafenomén nem tom milyen életbölcseletet hozzád vágni.Márpedig több okból.Egyrészt semmmi értelme nem lenne,hogy világigazságokat mondjak,melyek egyébként se igazak.

Gondolkozz el a léted értelmén,majd amikor rájöttél,hogy nincsen neki ,élj olyan életet mely tetszik neked.

Szóval ilyeneket nem fogok mondani.Szóval igazábol tényleg nem tudom...
"Everyone is connected" avagy "Glauben lassen und hoffnung geben"
622 levél
Válasz 01.11.23. 18:59 #22
Doom
Nincs jó irány, minden iránynak vannak jó és rossz oldalai, lehet az egyik jobb vagy rosszabb a másik, de nincs egy, mindenki számára legjobb. Irány meg végtelen van, a többség pedig csak kicsit tér el a többitől (nem jobb, hanem bal lábbal kelsz fel-történelmi változás, ill egy idő után nem a piros, hanem a sárga a kedvenc színed, vagy más lesz a kedvenc kajád -jellembeli változás).
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3553 levél
Válasz 01.11.23. 18:49 #21
The Lord
igen látom félreértették páran a dolgot. A változást úgy értem, hogy míg változik a világ az egyik irányba sztem én addig egy másikba változtam. Nem tudom melyik a jó irány és hogy mennyi van.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
2580 levél
Válasz 01.11.23. 17:11 #20
AriAmi
Tipikus "mindenkihülyecsakénnem" style.
Lord: Nem csak az Ők változtak, hanem Te is, ezt jobb, ha belátod. Másképp nézed a dolgokat, másképp fogsz fel (majdnem) mindent, csakúgy mint a többi ember. Én is már rengeteget változtam, de ez az élet. Olyan ember nincs, aki soha nem változik egy kicsit se. Illetve van, de inkább az elmegyógyintézetben.
622 levél
Válasz 01.11.23. 17:07 #19
Doom
HM. Azt akartam mondani, hogy a zene, meg az egyéb stílusodra jellemző motivumoknak nem kell mindnek azonosnak lenni a baráti körödévelel, csak néhánynak közülük.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
793 levél
Válasz 01.11.23. 14:20 #18
GregSB
Nem rég történt, hogy este mentem haza villamoson. Bámultam ki az ablakon üres tekintettel, el voltam gondolkodva. Majd egy megállónál leszállt 4 "focidrukker" a 2. kocsiból(én az 1. ben ültem), és elkezdtek jönni az 1. felé. Én pont az ő irányukba bambultam, szerencsémre már épp csukódtak az ajtók. Azért szerencsémre, mert az egyik IQhuszár akkorát beleütött az üvegbe, hogy majdnem kitört, ezzel a szöveggel: "Mit bámulsz te köcsög buzi?" Ha nyitva lettek volna az ajtók talán még fel is jött volna...

Asszem no comment..
"i hurt myself today | to see if i still feel | i focus on the pain | the only thing that's real..."
3313 levél
Válasz 01.11.22. 23:49 #17
Reapest
Jó ég! Nem meghatározó a zene, csak akkor, ha igen? Te tényleg fáratt vagy!

Hát nem tudom. Ha embereknek azonos az érdeklődési körük, stílusuk, akkor általában jobban kijönnek egymással. Mellesleg meg utálom az ilyen banda szerű szarságokat, ahol van egy beképzelt töcs és egy csomó papucs. Emiatt általában jobban értékelem az egyéniséget és akkor ott lehet arról beszélni, hogy mennyire normális az.

Visszatérve az eredeti témához: ma már azon se lepődnék meg, ha emberek fényes nappal, tömött utcán/téren elkezdenék egymást gyilkokni! De vadidegen egymásnak esnek, mert az egyik meglöki a másikat!
- Bocsánat!
- Nincs bocsánat! Halál van!
Tisztára olyan beteg világ lenne, mint a Holtak útjában.
622 levél
Válasz 01.11.22. 22:54 #16
Doom
Semmi sértődés, csak a parazitán nekem nem egyből a bolha meg a tetű jut eszembe (bár juthatna), hanem az élősködő gombákra, meg piócákra, ezért lepett meg az elnevezés. De ilyenért harag? Azér volt a smile, mer nincsharag.

A zenestílus meg hasonlók szerintem meghatározók, de nem ezen múlik hogy beleillesz a többiek közé. Inkább csak akkor lóx ki, ha minden szempontból (pl zene) különbözöl. Ha csak pár közös tulajdonság van, akkor már be lehet illeszkedni. Persze ez csak elmélet.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
6295 levél
Válasz 01.11.22. 22:38 #15
J. Dávid
Ha nem illesz be a többségbe egyből kiutálnak. Én pl ezért mentem át egy gyengébb osztályba. (Mert a tagozatosba csak lányok és én meg egy skinhead volt, és nem nagyon jöttem ki az ottani csajokkal..most nem arra kell gondolni, hogy buzi vagyok, csak enm szeretem a EXTRA NAGYON kényes picsákat..meg max a 30 fős osztályba volt 2-3 csaj amelyik jól nézett ki....). Egyébként szerintem nem annyira meghatározó helyzet a zenestílus.
3488 levél
Válasz 01.11.22. 21:39 #14
jatfield
Igen , sőt, parazita*2, vagy parazita^2 . Akartam egy smiley-t rakni utána, de ha beleszerkesztek egy "díszített" hozzászólásba, hajlamos kétszer elküldeni, remélem nincs sértődés!

Én hiszek abban, hogy valahol mindig elkezdődik egy ellentét, de ha nem is így van, akkor is könnyebben oldódna meg, ha próbálna javítani a helyzetén az ember, mielőtt a fél világot bűnösnek kiáltja ki.
622 levél
Válasz 01.11.22. 21:19 #13
Doom
Parazita?

Valójában az a helyzet, hogy mind2 ember hibás, minden esetben. Az úgy kezdődött hogy visszaütött meg hasonlók. Valaki csinál valamit, amit nem gondol olyan komolyan, a másik túlreagálja, és balhé van. És ki a hibás? Persze hogy a másik Nem létezik hibás. Nem is kéne vitatkozni, az lenne a legegyszerűbb. A BK c. (izgalmas, érdekfeszítő, fordulatos, etc sorozatban jól lehet ezt látni. Látom, hogy valamelyik mekkora faszságot csinál, és mekkora fasz, aztán később elgondolkozom, és rájövök, hogy neki is igaza van, és megvan az oka a haragra. De ki tud az ilyen hétköznapi dolgok fölött szemet hunyni, és nem törődni az ilyen sértésekkel, hibákkal. A neten valamivel könnyebb ez, mer nem egyből válaszolsz, de itt is könnyű elveszteni a fejed. A legrosszabb az, hogyha egy életen át haragszanak egymásra az emberek, mer nem képesek a másik fejével gondolkozni
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3488 levél
Válasz 01.11.22. 21:09 #12
jatfield
Látom, nem sokat fórumozol itt, de azért remélem visszanézel, hogy csekkold a válaszomat, ugyanis nem szeretném, ha úgy maradna meg benned a jatfield nick, hogy a csávó, aki nem jól tudja . Szóval a hozzászólásom így olvasandó: nehéz az élet-->rosszkedvű emberek-->(többek közt) elkezdik utálni egymást--->az összefüggésre példa az állást nyert kisebbségi, a terjedésére pedig, hogy a gyerek állandóan azt hallja otthon. Bocsesz, lehet, hogy félreérthető volt
A témához: Ha már tanácsokról van szó a mindennapi emberi kapcsolatokhoz, lenne még egy javaslatom. Ez még reggel jutott eszembe, csak már indulás után : Ha valami nem tetszik, mindig azt vizsgáljátok meg, hogy ti elronthattátok-e, és ha igen hol? Ez akkor is így van, ha egy emberrel állunk szemben, de különösen akkor, ha egy csoporttal. Mindig érdemes átfutni a fentieken, és ennek megint csak jó eredménye lehet. Ha hibáztunk, korrigálhatunk, ha nem, akkor nyugodt szívvel panaszkodhatunk, mert tudjuk, hogy nem tehetünk a helyzetről . Ez némileg hasonlít parazita barátunk tanácsához.
3313 levél
Válasz 01.11.22. 21:06 #11
Reapest
Hát arról, amit Lord írt, nekem is rögtön Mephisto vicce jutott eszembe. Nem újdonság, hogy az emberek mocsadékok, a világ pedig szar. Mindenki csak akkor mondja, hogy csodálatos a világ, ha éppen jól érzi magát, de mihelyt az ő nyaka körül is elkezd szorulni a hurok, ő is rögtön átcsap támadóba és általában azokat kezdi el baszogatni, akik nem is ártottak neki. Erre az is tök frusztrált lesz és elkezd baszogatni egy 3. személyt és már be is indult a láncreakció. Mindenki elégedetlen, senki se örül.
Mellesleg ez tökre nem tartozik ide, mert ez pszichológia (habár minden összefügg mindennel, ennek is köszönhető, hogy az EGÉSZ világ romlik), de mi van ezzel a különcséggel? Miért akarsz te olyanoknak megfeleni, akik téged nem fogadnak el. Na nehogy már mások szabják meg az ízlésedet. De ez csak egy apróság. Ezért még nem érdemes meghalni, de nagyobb dolgok mellett igenis érdemes kiállni. Kutyaharapást nem szőrével, hanem mégnagyobb harapással lehet csak sajnos "gyógyítani" vagy lehúzhatod magad.

Vasárnapi újság és társai: még szerencs, hogy kis ország vagyunk. Csak ezért nem megy fel bennem a pumpa, amikor ilyeneket hallok.
De egy biztos: ennyi elkeseredett tahó ember a világon máshol nincs. Gazdagabb országokban elvannak és kevesebb az ilyen ember, szegényebb országokban meg már túl szegények az emberek, ahhoz, hogy ilyenekkel törjék magukat. De itt! Itt élnek, csak nem éppen az "amerikai álom" szinten, amit sugároz a TV, ezért kurva pipák. Picit a Fight Clubot idézi a helyzet. Tylernek volt egy ilyen dumája, mielőtt Lou agyonverte: nagyon bepöccennek az emberek, amikor ráébrednek, hogy a szardombon élnek. Például minap olyat láttam, hogy a buszvezető nekiesett egy néninek, aki beszólt neki, hogy a zöldben menni kellene, nem újságot olvasni (for further details contact your local Élmény Szelet topic . Külső szemlélőként jót nevettem, de ők ezt nem viccből csinálták. Egyszóval súlyos a helyzet és mivel a tömegpszichózis kb. 100-ból 100 estetben úgy működik, hogy mindenki azt mondja, hogy "majd a másik csinál valamit", ezért nem történik semmi és nem is fog. Az emberek nem fognak megváltozni, sőt! Ennél csak súlyosabb lehet a helyzet.
Ha ebben a helyzetben mindenki különc lenne, az lenne az optimális.
5959 levél
Válasz 01.11.22. 20:27 #10
Mephisto
Hé! Ki játszadozik Lord nickjével!

50-50? 75-25 nekem!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3553 levél
Válasz 01.11.22. 20:01 #9
The Lord
Mephisto: lehet, de a két nézet miatt egyezzünk ki fifty-fiftyben mert én ragaszkodom a magam igazához, de neked is biztos igazad van, de mint írtam nem csak a fürumot jellemzem ezzel hanem a körülöttem lévő embereket...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
5959 levél
Válasz 01.11.22. 19:47 #8
Mephisto
Most minek kellett egy ilyen téma? Van ilyen (egy sétám) és küéönben is hülye téma
Tudtad, hogy ide fogom ezt írni, én pedig tudtam, hogy tudod, ezért írtam ide.

Te azt mondod: mindenki megváltozott, csak te nem.

Erre van a jó kis lejárt vicc: rádió: egy őrült szembe megy a forgalommal a sztrádán. ember: egy? SZÁZ!

Nos, beláttad már, hogy TE változtál?

Télleg jó volt olvasni, ahogy leírtad, mindenki változott, csak te nem. Hát, Lord koma, te változtál meg! Már nem úgy hatnak a régi poénok, és észre veszed az emberek gyengéit, a divat és egyéb dolgok hátulütőjét.


Ami miatt pedig nyitottad a témát: valóban, egyre erőszakosabb, erkölcstelenebb, depressziósabb a világ, és ha ennek ellenálsz, te leszel a külünc.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
198 levél
Válasz 01.11.22. 19:44 #7
leonardo
Nem akarok "kötözködni " ,igazából nem tartozik a fórum témájához,de nagyon nem bírom megállni ,hogy el ne mondjam.Az anti akármi meg a rasszizmus szerintem nem azért van ,mert ahogy azt bölcsen mondtad maguktól kitalálják,hogy a másik azért mert esetleg más vallású meg nem tom mi bekerül egy munkahelybe,megkap egy privilég munkát vagy valami(ilyen alapon akkor lehetne kővel dobálni az éppen kormyánzó párt összes rokonát).Szóval az emberek nagy mértékben hatva vanak , valamegy kiemelkedőbb,elithez tartozó (akár értelmiségitől),azonban (sajnos) nálunk a politkai elit nem ,hogy jó példával áll elő , hanem ők "úszítják " az embereket,a mások ellen,hogy ezáltal s biztosítsák politikai helyzetüket,és szavazótáborukat.Sajnos ezek a gerinctelen emberek(kivéve a Csurka mert az csak simán gerinctelen) általában a nyugat felé hú de meg vetik ezeket a dolgokat ,viszont pl. Ov azt nyilatkoza hogy kedvenc műsora a Vasárnapi újság.amit habár nem vagyok zsidó minden héten elhatározom ,hogy beperelek,mert eszméletlen disznóságokat mond(pl hogy Izrael követi el az arabnak vélt merényleteket ,hogy a világ mellé álljon !!)
Nos a világ változásában tényleg van valami,habár vannak olyan dolgok melyek állandóan ismétlődnek,és felvetődik egy indiai filozófia ,miszerint a világ folyása ciklikus,és időröl időre visszatér ugyanoda.
Ezt két idézettel is megtámogatnám :
-"A történelem smétli önmagát"

-"Nem tudom,hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni,de a negyediket botokkkal és kövekkel"(Albert Einstein)

"Everyone is connected" avagy "Glauben lassen und hoffnung geben"
622 levél
Válasz 01.11.22. 19:21 #6
Doom
Ha meg akarod előzni, hogy valami hibát elkövess (pl kiutálnak), akkor próbálj mindig gondolkozni, mielőtt cselekszel. Meg kell próbálni 3. személyben látnod magad. Ha megy, akkor 2. személyben is. Így nem fox elhamarkodottan cselekedni. Pl, ha belementek a kocsidba, akkor az csúnya dolog, és te (főleg ha stressz-hangulatod van) akkor rárontasz, és üvöltesz, pedig ő rendesen bocsánatot akart kérni meg ilyenek. És ezután persze ő is ideg lesz, hiszen lehet, hogy az ő hibája, de mégse kéne így felkapni a vizet, a kurvaannyát. És akkor kész a balhé. Ha menet közben arra gondolsz miennek látszol, talán lehiggadsz, és civilizált ember módjára megbeszélitek az esetet. A másik ember reakcióit te is befolyásolod. Ha szemétnek lát, szemét lesz veled. Ha a 4.gyereket egyből leugatják, hogy mér kell itt gecizni, akkor a zsidócigány nem fogja őket bántani, max a 4.et. Így viszont, hogy nem szóltak, azt hitte, hogy a barátai, és egy véleményen vannak (és jogosan hitte). Te mit gondolnál ha menne 4 cigány az utcán, és az egyik cigány beugatna neked? Hát azt, hogy köcsög cigányOK.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3553 levél
Válasz 01.11.22. 18:51 #5
The Lord
J. Dávid: csak a neten kötekszem, magam sem tudom miért (játéktesztelés rulez!), már sok haver a fejemhez vágta, hogy a valós életben másmilyen vagyok. Azt nem mondják, hogy jobb, csak másmilyen. Egyébként ez a 4. szintű gyerekes meséd jó példa erre az egészre sajna life suxx

jatfield: lehet, hogy kinyílt nem tudom, mindenesetre most jöttem rá arra, hogy ebben a kurva életben mindenki ott ver át mindenkit, ahol csak tudja. Hát ezért van nekem összvissz 3-4 haverom, mert ők is biztos átvertek már néha és én is őket néha ez tuti, de legalább apróbb dolgokon nem úgy mint azok akikben csalóüdtam idáig.

Muad-Dib: "Ha más zenét hallgatsz, ha többet tanulsz, ha máshogy öltözködsz ... ha egy kicsit is máshogy viselkedsz, máris kiutáltak." Kár, hogy ilyen világot élünk, igazad van és, ha egyszer kiutáltak máshova már nehezen illeszkedsz be.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
509 levél
Válasz 01.11.22. 18:16 #4
Muad-Dib
Ha más zenét hallgatsz, ha többet tanulsz, ha máshogy öltözködsz ... ha egy kicsit is máshogy viselkedsz, máris kiutáltak.
És ez szerintem is a túlzott stressznek, a rosszkedvűségnek az eredménye.
Az a baj, hogy mindig máson adjuk ki a felgyülemlő dühöt, pedig mindig magunkban kellene keresni a bajt.
Hányszor mondta fater, hogy:

" Ne mással foglalkozz! "

És tökéletesen igaza van.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja

3488 levél
Válasz 01.11.22. 07:36 #3
jatfield
Szerintem "odakint" az emberek roszzkedvűségének az oka egyszerűen az, hogy nehéz az élet. Nem mindenki tudja megtartani a jókedvét, ha fillére be kell osztania a pénzét, hogy kijöjjön belőle 30 napra, bár biztos van ilyen is. A rasszizmus/antiszemitizmus is mindig ebből ered. Ha valaki nem kap meg egy munkát, mert egy zsidó/néger/cigány/arab/kínai töltötte be, hajlamos ahelyett, hogy vajh' hol rontotta el, arra gondolni, hogy a vetélytársa nem a jobb kvalitásai miatt nyert, hanem amiatt, hogy kínai/stb... (ami persze elég ritkán történik meg). Ezután elkezdi gyűlölni az egész bagázst úgy, ahogy van, és amikor hazamegy, a gyerekeinek is ezt mondja.
Ami a változást illeti, szerintem nem történt ilyesmi, csak a te szemed nyílt ki.
Én mindig azt tartom szem előtt, hogy úgy kell viselkedni másokkal, ahogy te azt elvárod tőlük. Ez sajnos nem mindenkinél működik, de az az érzés, hogy nem szolgáltál rá az esetleges negatív "hozzádállásra" akkor is megvan, ha nem azt kapod amire számítanál .
6295 levél
Válasz 01.11.22. 07:02 #2
J. Dávid
És te mit szólnál ha valaki 2000-3000 ember elött mondaná rólad, hogy buzi vagy??? Te se kezdenél el röhögni....A kötözködésről meg annyit, hogy lehet hogy itt játékból ugatunk be egymásnak, de ha életben ugatnánk be, akkor már nem írnánk-e sorokat....
Na szóval a lényeg: Tényleg változott a világ és az emberek. Ki így ki úgy....

Egyíébként te kötekedő tipus vagy? mert akkor megértem a gonosz embereket.... Egyébként én is szoktam hülyeségből kötegedni, meg minden, ha te is ezen a határon belül vagy akkor az ok. De az nem jó, hogy ha mindenkinek beszólsz..Erről lenne egy történetem:
Sétálunk 3man hazafele a Golgota fele. Erre odajön egy negyedik gyerek...Jóvan maradhat...Erre mit csinál??? Beszól egy szakállas zsidónak/arabnak, hogy "Köcsög Laden" , meg "Zsidó!". Erre valamit mondott azt továbbment. Utána még vissza is mentünk a lépcsőházba hátha kijön. Semmi mozgás. "perc múlva már a hvaeromat lökte le a földre. És tudod pont azt amelyik meg se szólalt! Mi meg persze elfutottunk.... Szóval ha te is ilyen "4. gyerek" szintű emberke vagy akkor megis érdemled, hogy gonoszok veled az emberek...Ha pedig csak haveri körben nyomod az ipart, akkor nem értem... Na csá Én léptem a netről....
3553 levél
Válasz 01.11.22. 06:42 #1
The Lord
Egy újabb vitafórumot vagy nem is tudom szal topicot nyitok (majd meglátjuk mi lesz belőle), amelynek témája a megváltozás/átalakulás blablabla...

Mostanság akármerre járok bámulnak az emberek és gonoszok, nem csak itt, és kérdezem, hogy miért? Én emlékszem régen, hogy amikor a fórumba voltak ilyen kötözködő/savanyú egyének (mint currently /me), akkor a dolgok vége általában nagy poénkodásba ment át és mindenki boldogan élt míg meg nem halt, és ez a valós életben is így volt.

És ma milyen világot élünk? Ha az ember ilyen, akkor nem arra törekednek, hogy poén legyen a vége, vagy hogy megoldják a problémát, hanem leugatják/kiutálják stb...

Miért? Ezt a tököm sem érti, hogy mindenki változott csak énnem... Manapság az egész világ egy rohadt agresszív brigád lett, amelynek minden egyes tagjára elég ránézni, és ha pont kiszúr téged, akkor egyből beléd köt hogy ***** és a többi...

Végezetül: ez tényleg így van vagy csak én érzem így? Ja és még valami ami fontos: nem a fórumról alkottam véleményt a fórum is csak az egyik láncszeme ennek az egész cuccnak.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.