Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Időutazás

1727 levél
Válasz 08.03.20. 01:07 #14
jani0624
Szeretem az időutazás témáját, de eddig bárkivel kezdtem erről beszélgetésbe, általában hülyének néztek Ha nem is így konkrétan, de a lényeg hogy nem tartották érdemesnek a témát beszélgetésre.
Itt talán találok partnerekre

Végülis egyfojtában időutazunk. Tekintve a fénysebességet, és a távolságokat, mindig a múltba nézünk. Mire a fénysugár eljut a szemünkbe, már nem a jelent látjuk, hanem a múltat Ez mondjuk 2 méteren nehezen észlelhető, de ha a napra nézünk, 8 perccel ezelőtti állapotot realizálunk, és ha éjjel felnézünk az égre, évekre tekintünk vissza a csillagokban. Sőt, ki tudja milyen régen indultak el azok a fénysugarak arról a távoli csillagról? ( a csillagászok )

Ami az időutazós filmeket illeti, a VIssza a Jövőbe egyik kedvencem, kívülről tudom minden jelenetét, és a szöveget Lehet hogy túl sokszor láttam. Mondjuk az gáz, hogy először a második részt láttam úgy 5 évesen, majd pár év alatt azt még egyszer kétszer, és egyszersem értettem. Részint nem tudtam felfogni hogy időutazás, és az első rész hiányában nem fogtam fel, hogy miért van két Marty a bálteremben Aztán bepótoltam, talán túlságosan is. Kár hogy nincs 4. rész, vagy csinálhatnának belőle sorozatot!
A korábban említett időkép című film sem nagyon jött be. Az első 15 perc érdekes volt, ahogy próbálja megmenteni a nőt, de azátn mikor jöttek a szörnyek... elég volt.

Ami az időutazós sorozatokat illeti..
Volt valami oylasmi hogy Quantum leep, az időutazó ( lehet nem így írták ) Az érdekes volt, de igazából nem az volt a lényeg hogy időutaznak. Aztán van valami sliders, ami inkább idősíkok közötti ugrálás, nah, az nekem nagyon nem jött be.

Olyan időutazós sorozatot kéne csinálni, mint a Columbo Hosszú, igényes részek, kevés, de kidolgozott epizódok.
952 levél
Válasz 01.11.26. 22:09 #13
Gebasz
Az egész időutazásban az a legőrjítőbb, hogy egy olyan helyzet jön létre, miszerint az ok és az okozat felcserélődik.

(meg akarom ölni fiatal nagyanyám, hogy ne születhesek meg, de a fiatal nagyapám ezt megakadályozza, sőt! Ekkor ismerkedik meg nagyanyámmal, ami nélkülem sosem történt volna meg.)

Ajánlom mindenkinek a 12 majom című filmet, ami ezt az elvet követi, és nem olyan marhaság mint a Vissza a jövőbe (amit egyébként szeretek) és minden más időutaós film, regény stb.
3313 levél
Válasz 01.11.26. 22:05 #12
Reapest
Aztán felkelt a cég 70 év után, hogy elszabadult a pokol az LV1201-en! Mehecc vissza a dögök közé, Ripley!
622 levél
Válasz 01.11.26. 21:38 #11
Doom
Na, aki lefagyasztja magát, mer ien hüje az meg is érdemli! Én biztos nem olvasztanám ki, nem lenne szükségem ien marhára. Csak hogy lássa a jövőt... Az mondjuk más kérdés ha beteg, de akkor se tökjó a megoldás. Amikor esetleg felkel, már mindenkije halott, és egy elbaszott világot talál maga körül. Inkább a halál+menyország. Ha meg rossz volt, akkor meg... kit érdekel!
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
5959 levél
Válasz 01.11.26. 19:41 #10
Mephisto
"szerencsés esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni"

Ja! vagy meglátják egymást, és mindketten elájulnak.


Az időutazás szintén az elméletben létezik, de télleg volt bizonyíték az idő rövidülésére, én is hallottam olyanról, hogy mittomén a sebesen száguldó műhold órája egy idő után kevesebbet mutatott, mint az atomóra. Bizony a 4 dimenzió első 3 és a 4. része fordított arányosságban függ össze, ha a térbeli koordináták változója gyorsul, akkor az idő lassul. Ez érhető annak, aki megértette a relativitáselméletet. Fénysebességgel menve elvileg az idő nem halad előre, de mint tudjuk van gyorsabb a fénysebességnél, és nem hiszem, hogy az a sebesség az időben való visszautazást jelenti.

Időutazás történt már, a nagy sebességű dolgok (mint írtad a repülők) télleg időutazók, de gyakorlatilag nulla az eltérésük. Csakis a fénysebesség gyorsulásánál lenne látható valóságosan az időeltolódás. Ez a fajta időutazás engem érdekel, de a realitások mellett kell maradni: nem lesz olyan idő az emberiség létében, amikor időt fognak utazni (Majmok Bolygója) mert véleményem szerint nem lesz lehetőség olyan gyors és hosszú mozgásra. Aki a jövőbe akar menni, fagyasztassa le magát...

Viszont a sci-fi időutazások a jövőbe és a múltba blablák, nem lehet időgépet csinálni, mert csak akkor lép fel időeltolódás, ha a test 3 dimenziós koordinátái egymástól távolodnak, ez monjuk a körkörös mozgatásra (A Kapcsolat) nem működik, mert a koordináták hamar visszatérnek egymásba.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
622 levél
Válasz 01.11.26. 18:56 #9
Doom
Én is azt mondtam, hogy megváltozik! Csak továbbvittem arra, hogy nemhogy elveszne csomó ember, hanem még jönne is tök más! Egy lábnyom pedig nem veszi el a kedvét egy vérbeli őskanosnak De úgy egy hónapon belül azér mindenképp bepótolja azt is, ami esetleg elmarad. De lehet hogy nem lesz semmi baj, mer az asszony ígyis úgyis meghal a magzattal együtt. De ez nem olyan valószínű (habár az őskorban...). MOst, hogy megbeszéltük mit csinál egy ember a nyomnál, akkor képzeld el, mi lenne ha több ember, egy egész csapat látná meg a nyomot Alapjaiban megdőlhet a töri
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3488 levél
Válasz 01.11.26. 17:04 #8
jatfield
De lehet, hogy akkor már nem lesz őskanos, vagy nem azzal az ősasszonnyal találkozik, vagy ha azzal, akkor nem ugyanazok az ős-spermiumok termékenyítik meg az ősbigét. Csak azt akartam szemlétetni, hogy egy igazán apró dolog is nagy változásokat okozhat (itt jön a szokásos szög-hasonlat .
622 levél
Válasz 01.11.26. 16:49 #7
Doom
jatfield: De az az ősember, ha nem is 5 perc múlva, de valamikor lejátsza a függőben hagyott 'dominópartit' az asszonnyal, de abból már nem az a gyerek lesz. Tehát bár egy csomó jó és rossz ember elmegy a történelemből, jön helyette egy csomó másik!

sulc: Érdekes a gondolatmeneted! De az időutazás mindenkit érdekel, már csak érdekességképpen is, nem kell ilyen nagy célokra gondolni. OFF: eddig csak rajtad láttam worms logot Aszittem már nincs is. De mk-sat még mindig nem találtam, ha látsz egyet, akkor nyugtass meg
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
3488 levél
Válasz 01.11.26. 01:55 #6
jatfield
Érdekes ötlet, de nem biztos, hogy az időgépet azért építenék meg, hogy megváltoztassák a múltat, hiszen annak tényleg beláthatatlan következményei lennének. Szerintem inkább kutatásra, információszerzésre, a történelem sötét foltjainak felderítésére használnák (Stonehenge, piramisok, dinoszauruszok, stb.).
437 levél
Válasz 01.11.26. 01:12 #5
sulc
az idögép valoszinüleg létezik és ha csak egy idösikban gondolkodunk akkor csak egyszer lehet feltalálni. használata után megszünik az az ok ami miatt feltalálták és megsemmisül, mert megváltozik a jelen. és amikor késöbb megint összegyülik annyi ok ami miatt meg kell épiteni, az ujra az elsö lesz mert a megváltoztatott történelemben nem lesz benne az a kanyar amikor létrehozták elötte és megszüntették a látrehozás okát (pl hirosima, holokauszt stb)
3488 levél
Válasz 01.11.26. 00:48 #4
jatfield
Szerintem annál sokkal kisebb kaliberű események is gyökeresen felforgathatnák a jövőt, mint egy gyilkosság. Mi van, ha -teszem azt- visszamész a kőkorszakba, otthagyod a lábnyomod, meglátja egy ősmuki, leáll 5 percre gondolkozni fölötte, és ennek köszönhetően nem ungabungázik egy ősasszonnyal? Ki tudja, hány ember (jók és rosszak egyaránt) törlődne ki a történelemből? Tény, hogy az egyik legérdekesebb sci-fi téma.
"jatfield őrmester" off .
3313 levél
Válasz 01.11.25. 22:39 #3
Reapest
Pont ugyanezt akartam írni! Tehát ha valaki meg akarja ölni a nagyfatert 20 éves korában azért, mert idén nem adott elég karáncsonyi lóvét a nyugdíjából, annak letöröm a fejét!
622 levél
Válasz 01.11.25. 22:21 #2
Doom
Nagyapa: "szerencsés esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni"

Szerintem egy ilyen időutazásnál mindenképpen kialakul egy paradoxon, túl nagy a valószínűsége. Inkább vagy idő-utazás szimulátorban lenne érdekes a dolog, de oda sajna nem lehet pontosan leképezni a világot, info híján

Sok lesz egyszerre a tudományos topic, az egész forum átmegy okosba, én meg nagyon elfáradok abba hogy mindenfele szórom a sziporkáimat De most majd úgyis kiválasztódnak az érdekesebbek, a többi elsüllyed. A fórum tartalmát elküldhetnénk valami tudomyánnyal foglalkozó honlap fórumába is akár.
*It's good that no hell-spawn could have come through that door with you...*
952 levél
Válasz 01.11.25. 21:39 #1
Gebasz
Sok tudományos topic közül ez sem hiányozhat.

Nekem nagyon tetszik a téma, mert ennyi paradoxon sehol máshol nincsen, és senki nem tudta bizonyítani se létét, vagy lehetetlenségét.(volt már itt ilyen topic, de az átment valamilyen hungarista gyomorforgatásba)


Utazás a jövőbe csak sebesség kérdése. Erre van egy jó példa:
Fognak 2 atomórát, az egyik a földön van a másikat felrakjár egy repülőre. Miután a repülővel megtesznek egy bizonyos utat a 2 óra más időt fog mutatni. Ami a repülőn volt kevesebb időt mért. (többször bizonyított kísérlet.)

Az időben való visszautazásról:
örök kérdés mi lenne, ha megölnéd a nagyapád?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.