Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» A modern kölkök új játéka: mágia

3313 levél
Válasz 01.12.29. 01:51 #35
Reapest
Na! Gyűrűk ura wazz! Heri Póter nagyobbaknak! Ez a mű még nagyobb faszságot eredményezett, habár ez esetben a filmet én is meg akarom nézni .
11787 levél
Válasz 01.12.28. 21:53 #34
Ghoost
nem tudom de nekem akkor is szarabb hogy már volt amikor cska 200 levél volt köztünk és mégsem tudtam beelőzni de anniyra meg nem lényeges adolog hogy most mindneféle értelmetlen topicokat nyitogassak.
488 levél
Válasz 01.12.28. 21:20 #33
Sam2 = Sam
Ghoost: Ugyan má ! Oszt én meg mit szóljak a szerény 153 levelemmel ? Đ
"Az élet értelme a küzdés maga."
11787 levél
Válasz 01.12.28. 21:13 #32
Ghoost
bakker én hozzá se tudok szolni mepfistonak mindjárt meglesz az 5000.dik levele én meg ugy le avygok maradva jujuj
egyébként harry potter sux
olvassátoka a Gyűrűk urát!!!
3313 levél
Válasz 01.12.28. 20:57 #31
Reapest
Hát ha élőben látnám egy szektában, aminek nem az a célja, hogy mindenkit behabzsoljon, akkor elhinném, hogy annyi ember nem csak engem akar ugratni. De mivel erre nem kerül sor... Na mind1. Ez a "ha látnád, te is elhinnéd" már régóta megy.
5959 levél
Válasz 01.12.28. 19:48 #30
Mephisto
Sajnálod? Ha a téma címére visszatérünk: látnál egy idézést, ahol működik a dolog (megfoghatóan, fizikailag!) és pontosan a Keresztény ima jellengzetességeinek kifordításával kell szellemet idézni, és csakis keresztény imával lehet zárni a kört, a menetet, akko mit mondanál?
Megpróbálnád tudományosan megmagyarázni(nincs rá magyarázat), keresnéd a trükkeltő eszközt(nincs ilyen), azt hinnét mindenki azért van ott, hogy átbasszon(nem), de végsősoron belátnád: nincs mese, akár kényszerűségből is el kell fogadnod, hogy legalábbis ez a része a kereszténységnek igaz, sőt: használható.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.12.28. 00:20 #29
Reapest
Nénik gyilkolása a környéken, zongorahúrral....
Csak egy ötlet volt, nem kell rögtön olyan furcsán nézni rám!
96 levél
Válasz 01.12.27. 23:54 #28
gzur
Egy kerdes a topic temajahoz. Tudtok jobb maxiumum ugyanennyire koltseges hobit mint a magia, amivel meg lehet fogni egy ertelmes, visszahuzudo 10-12 eves sracot?
en nem tudok...
3313 levél
Válasz 01.12.26. 00:53 #27
Reapest
Mephisto: Sajnálom, hogy ezt kell mondjam neked, de nem vagyok vallásos. Legalábbis nem abban az értelemben, hogy Istenbe vetett hitemet be lehetne sorolni valamelyik egyház dogmái alá.

Obergefreiter: Jaja, de az osztrákok se tűrtek volna minket sokáig. Tegyük fel, hogy semmi se változott meg azóta mostanáig, csak még mindig nyakunkon vannak az ausztriaországbeliek. Tökön lőnék magukat szégyenükbe. Önként, dalolva tagadnának le minket.

Raptor: A következő dili az lesz, hogy felrobbantják a Mammutot és Roxfordot építenek a helyére! Milyen király lenne már! Eltévedt tűzgolyó megsüt egy csövit a Moszkván!
2175 levél
Válasz 01.12.26. 00:11 #26
Raptor
Hogy mért tört ki a HP láz a mai olvasni tudó gyerekek közt? Hát egy ha egy kicsit visszagondoltok akkor eszetekbe jut a Dragon Ball ugye. De mivel azt betiltották, ezért a lurkóknak kellett valami más. Asszem ekkor jött a Pokemon és a Teletabik! Életkortól függöt, hogy ki melyiket nézi! (saját szomszédomon tapsztaltam) De leginkább mindkettőt nézték. Oszt jött a HP. Aki tud olvasni, és volt benne annyi elszántság, hogy egy olyan vastag könyvet elolvasson, az megtette, és tetszett neki általában. Mert azt adta ami kellett neki: dráma, varázslás, heppiend, és egy gyerek a főszereplő. Tehát az olvasók (főleg gyerekek) azonosulni tudtak a HP karakterével, és így ő is akar menni a Roxfordba varázslást tanulni. De mivel ez nem nagyon sikerül nekik ezért veszik a sok vackot, amire rábigyesztik az hogy Herry Potter, legyen a bármi. Ez már üzlet....
"Find out who you really are"
49 levél
Válasz 01.12.25. 18:39 #25
Obergefreiter
Hát nem tudom, szerintem a második VH-ban nekünk nem igazán volt jó oldal(persze lehet azt mondani, hogy minden jó, ha a vége jó, de nem hiszem, hogy ha a szövik mellé állunk akkor az olyan jó lett volna abban a pillanatban, ugyanis a német egyből lerohannak minket és hát lett volna pár halál tábor itthon is. És ugye arról nem tehetünk, hogy eléggé elbántak velünk amikor a békefeltételekről volt szó. Persze, akkor nem lettek volna területi veszteségeink. Az első világháborúba pedig úgy tudom, hogy a mi osztrák "testvéreink" rángattak be minket...)
És nem hiszem, hogy az osztrákok nagyon arra szántak minket, hogy olyan fejlettek legyünk mint ők...
5959 levél
Válasz 01.12.25. 18:06 #24
Mephisto
Várjunk csak: vallásos vagy?
Mert nem baj, ha egy vallás mellett megállapodsz, zsidó, keresztény, mindegy, érdemesnek tartom az Útkereséshez egy valláshoz való tartozást. Habár a keresztény kinyilatkoztatás szerint Jézus által a kereszténységben üdvözülhetsz, igazából a kerszténység egy nagyon profi támasz és segítség Jézus megtalálásához, de anélkül is meglelheted a boldogságot.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.12.25. 18:00 #23
Reapest
Nem a történelemmel van bajom, csak az "azok" szó hiányával. Mindig mindenki kurvára ismer egy egész népet és elítéli őket, pedig 1 nevet nem tud mondani közülük!
És mellesleg a vallás szempontjából halálos dolog az, hogy a gyereknek csak az ajándékból áll a karácsony. Karácsonykor gombnyomásra happyk vagyunk. Persze a multik erre hajtanak, de karácsony igazi lényege, a hit, vallás, stb..., rég elveszett.
Visszatérve arra, amiért én fikázom a zsidóságot: ok, a judaisztika tanárunk elvárja, hogy tudjunk az alapműveltségen felül pár dolgot a zsidóságról, de csak szeretné, hogy vallásos zsidókat faragjon belőlünk. Ami sohasem fog. 1. azért mert az erőszak egy rossz módszer, abból nem lesz igazi hit; 2. a zsidó vallásban pedig ez az "Isten figyeli lépteidet" nagyon nem jön be nekem.
5959 levél
Válasz 01.12.25. 17:48 #22
Mephisto
Ki nyúlta le a nickét Reapnek?
Reap: tudod nem kötelező megünnepelni a karácsonyt, de biztos vagyok benne, hogy megsértődtél volna, ha mondjuk kis korodban nem kaptál volna ajándékot, mert "fiam, most volt a hanuka!". Ha nincs Jézus, nem kapsz ajándékot, de vszinüleg nem szoktál arra gondolni, hogy mi is az a karácsony, csak megkapjad az ajándékot.
A hozzászólásod vége alapján csalódnom kellett benned, nem érdekel, hogy felindulásból írtad e, vagy csak úgy, ismerni kell a történelmet, és nem kell megsértődni mindenen.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.12.24. 22:44 #21
Reapest
Na bazd meg, neked ki a fasz kérte meg, hogy sirass olyanokat, akiket nem is ismersz szörnyű! Inkább sirassad az utolsó geci magyar várőrt, aki miatt betört x-y városba a török. Mellesleg ott basztuk el a történelmet, ahol lehetett: 1 világháborúban rossz oldalon álltunk. A másodikban is. Petőfi egy hatalmas dákó volt. Szörnyű lett volna, ha ma a haza annyira fejlett lenne, mint Ausztria, nem? Ráadásul az a nagy magyar szellem elvész magától is. Erre mi van most? Balkáni helyzetek! Kurvára kihúzhatjuk magunkat, de csak akkor, ha tőlünk keletre tekintünk. Nyugatra már ne is merjünk, mert elsírjuk magunkat a saját faszságunkon. De ezt hagyjuk: nem én basztam el az országot, pedig magyar vagyok, nem kell érte felelnem (max. ha nagyon ambiciózus vagyok, akkor helyrehozhatnám . A zsidókról: ha szeretnél látni igazán geci zsidót, összehozlak az egyik haverommal, aki szó nélkül üt gyomron embereket! Nem hinném, hogy az összes zsidó ilyen beteg, Isten-gyilkos, tömeggyilkos, büdös bunkó, tolvaj lenne. Csak vannak ilyenek is.
Mellesleg a kereszténység jobb? Megölnek egy csomó embert, csak azért mert mondott valamit, ami nekik nem tetszik pedig igaz volt, majd 500 évvel később bocsánatot kérnek. Kár, hogy hullán a szép szó túl sokat nem segít. De boldog karácsonyt! Elvégre ez most az őrület. Fő karácsony buziság! Egy zsidó ember születésének az ünneplése!
49 levél
Válasz 01.12.24. 00:07 #20
Obergefreiter
A zsidók nagy gecák. Segítettek hatalomra jutni hitlernek, aztán most itt a következménye, nem nem az, hogy nemtom hányan meghaltak.
Az, hogy kaptak egy saját országot, kártérítéseket meg egy csomó sajnálatot. Minden nép sokat szenvedett, mégis mindig a szidókat emelik ki...
Mi is eleget sznvedtünk, nem?
Nekünk is volt törökünk, oroszunk, osztrákunk, akkor miért sirassam őket?
3313 levél
Válasz 01.12.24. 00:01 #19
Reapest
Miért?
Ha nem tartod be a törvényket, Isten rádküldi a filiszteusokat, egyiptomiakat, babilóniaiakat, németeket, stb... Hö? Minden korrekt?
49 levél
Válasz 01.12.23. 22:45 #18
Obergefreiter
A zsidókat csak haggyuk...
5959 levél
Válasz 01.12.23. 19:46 #17
Mephisto
Itt vagy még, Ari?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
11787 levél
Válasz 01.12.22. 21:31 #16
Ghoost
Hát afrikában szépen hullanak tényleg.
de örüljünk inkáb hogy minket "szeret" isten is itt lakunk nem ott.
3313 levél
Válasz 01.12.22. 20:24 #15
Reapest
Ja! Tényleg, mi is ez a no comment? Láma vagyok mert nem írok olyan hiszem és parázok faszságokat, mint ti?
Vagy az Istenről írt rész bántott meg?

"Az apánkban kerestük Istent. Hogyha apánk lelépett, mi az, amit megtudtunk Istenről?
Gondoltál már arra a lehetőségre, hogy Isten nem szeret téged? Nem kellesz neki. Sőt! Több, mint valószínű, hogy egyenesen gyűlöl!"

Rendben elfogadom, hogy van Isten. De miért szenvednek Afrikában milliószámra a kisgyermekek? Miért döglenek éhen? Miért pusztít az a sok járvány az ártatlanok között? Lehet, hogy kamu az új szövetség? Ok, de akkor miért robbantják halomra a mélyen vallásos zsidókat, akiknek értékrendjében a Tóra (Isten adta törvények) egy értékrendben állnak a családdal? Őket se szereti? A választott népet? Isten túl emberi.
6295 levél
Válasz 01.12.22. 00:07 #14
J. Dávid
Énnem hiszek az ilyenbe. Szellemidézesen se voltam max az unoka tesómok szivattak régebben valami kamu idézéssel...

Egyébként tényleg elég gáz lehet a gyerek... Én is ismerek egy hasonló gyerek, de ő alapjáratban ilyen....csak ő még hitlerbe is hisz....
3313 levél
Válasz 01.12.21. 23:57 #13
Reapest
Ja kurva jó topic. Csak itt is már húzódik a téma. Mert mit mondhatnék? Szerintem is szörnyű, hogy a kölköket célozzák meg az ilyen baromságokkal. Most gondoljatok bele, hogyha ez a generáció felnő! Milyen módon fogják ezek az emberk megoldani a problémáikat...
11787 levél
Válasz 01.12.21. 21:02 #12
Ghoost
jaja az a misztoikás topic a végén már csak herri koklerről szolt
de ez jo topic.
Nekünk is nagyon xar amikor év nyitó/év záró van a templomba hallgatni kell azt a sok marhaságot aminek a pap se látja értelmét olyan részeg
952 levél
Válasz 01.12.21. 21:02 #11
Gebasz
Én egy olyasmi sátánista szeánszra elmennék, amilyen a Tágra Zárt Szemekben volt
2580 levél
Válasz 01.12.21. 20:58 #10
AriAmi
Gzur: jó olvasni egy olyasvalaki hozzáállásáról, aki sose hitt semmiben. Sajna ennek tényleg nem lesz vége, mert megállíthatatlan, a média hatalma túl hatalmas.

Sam: én hetente jártam templomba, de csak azért, mee kötelező volt(tod, katolikus school). Ugyan, nem kellett csókolgatni a pap kezét, helyette 1 órát végig ülni, hallgatni a sok lamma szöveget, de ha később jöttél, mexívtad, mee akkorra elfogytak az ülőhelyek, és 1 órát végig állni, ehh... Amúgy attól, hogy már nem hiszek semmiben, nem zárom ki azt a tényt, hogy léteznek természetfeletti dolgok.

Gh: hát igen, Mefi annyiszor reklámozta már az Operáját, hogy kipróbáltam, nem voltam tőle elragadtatva.

Pyrogate: azt a gyereket csak sajnálni tom. Sokan így cseszik el az életüket. Nekem az volt a szerencsém, hogy idejében felnyílt a szemem, hogy milyen stupid voltam.

Mefikééém: ŐŰöűűűűűöööű! A te tökéletes topicod a vallásokról szólt leginkább. Ez a téma inkább arról szól, hogy miért pont a gyerökök csöppennek bele a mágia világába.

Reapest: no comment...
5959 levél
Válasz 01.12.21. 20:52 #9
Mephisto
áh! te is itt vagy? későbbre vártalak...
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3313 levél
Válasz 01.12.21. 20:42 #8
Reapest
(láma megjegyzések kíméljenek!) - akkor kíméld magadat magadtól! Mi ez a Mefis szöveg? Még az Opera baromságát is átvetted!

A vallás tényleg nem ilyen egyszerű. Azért egy szinten nevetséges ez, hogy szólítsad Istent apádnak. Ebben nem csak az van, hogy Isten jóságos, hanem azt is, hogy Isten figyel téged és jól megnevel, mint egy igazi apa, aki nem engedi, hogy egy szenny legyen a gyerekéből. Minek kell felnőtt embereknek apa? Asszem erre lehetne azt mondani, hogy lelki támasz.

A mi judaisztika tanárunk bányász mérnök volt, majd 20éves korában valami történhetett vele, amire piszokul vallásos lett, mindent Isten műveként fog fel. Baromi nagy a tudása a judaisztika terén (a rabbi képzőben is tanít) és a töriben is. Hihetetlen. Tanár lett, aki hisz, de elfogadja a tényeket is!

A sátánizmusról nem tudom mit gondoljak. Biztos hiszitek, hogy van Isten is, mert ellenség nélkül mi értelme a felhajtásnak, nem? Azért véres áldozások a 21. században egy picit durvának számítanak, meg a hozzáállásotok a világhoz, de végülis van benne igazság.

A mágiáról nem tudok mit mondani. Annyi besugárzást kapok a vallásos alapú és a természetes (wiccista) mágiáról, hogy nem is tudom mit gondoljak. Talán mind a kettő létezik, talán csak 1, talán egyik sem.

Szellemidézés: Ha elpatkolok és felélesztenétek, én is piszok mérges lennék. Ezért el tudom képzelni, mennyire parás lehet találkozni egy emberrel, aki már átélte a halát és ott is maradt. Nem tudom, hogy milyen a "túlvilág", egy biztos: nem olyan, mint ez és elég gázos lehet egy TELJESEN új környezetbe csöppeni és ott bolyogani.
5959 levél
Válasz 01.12.21. 20:27 #7
Mephisto
Fúj-Fúj Opera 6.0. Arikám: írd le nekem, hogy "ŐŰöűűűűűöööű"!

Van egy ilyen topic Misztika, vallások, keleti> néven.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
11787 levél
Válasz 01.12.21. 20:22 #6
Ghoost
hi
hát igen azt hisziaa gyerek hogy tenni kell vmit
de attol még nem kell sátánistának lenni
én elkezdtem gitározni.
20676 levél
Válasz 01.12.21. 20:19 #5
Pyrogate
Bazz, most nézd meg! Itt van ez a Harry Potter! A gyerekek beülnek a moziba, elolvassák a könyvet, és varázslók akarnak lenni. Itt kezdődik az egész.
A másik, hogy van egy történetem erre is: Volt egy nagyon kiváló tanuló. 14 éves koráig (7.ig) remekül tanult versenyeket nyert meg, és akkor valaki befolyására inni kezdett, ráadásul teljesen megunta a tanulást. Királyul deszkázott, dee meggunta. Elment a legrosszabb suliba a kerületbe, 2es tanuló, és most piál állandóan. Sátánista lett. Rockkoncertre, szektába jár. Teljesen rabja lett a sátánnak (ahogy ő mondta). Így lehet tehát elérontani a gyerekeket. A kamaszkor azzal jár, hogy az ember mindent megun, és rádöbben valamit tennie kell!!!! Ezért megy el ilyen helyekre.....
Szenvedély nélkül a foci halott.
11787 levél
Válasz 01.12.21. 18:51 #4
Ghoost
látom ariami te is áttértél operára.
Én még nem voltam egszer sem szellemidézésen és nem is hiányzik nem vagyxok vallásos hiába járok református iskolába.
a mágia sohasem érdekelt igazán.
Hogy miért a gyerekek csöpennek bele?
mert általában nagyon naivak és könnyen befojásolhatók
sajnos.
488 levél
Válasz 01.12.21. 18:48 #3
Sam2 = Sam
Sajnos ez a téma jóval összetettebb annál, hogy kijelentsük, hogy én nem hiszek Istenben, vagy én biz' minden nap megyek és csókolgatom a pap kezét. Szerintem a legjobb és legbölcsebb megoldás az, ha az ember hisz Istenben, a maga rendje és módja szerint.Az, ha valaki hisz Istenben, még nem jelenti azt feltétlenül, hogy nekem minden nap mennem kellene a templomba és...stb.-stb.
Ha az ember hisz Istenben, akkor az egy bizonyosfokú megnyugvást jelent számára és a gondokat könnyebben el lehet ezáltal a hit által hesegetni (nem a tanulásra és a munka bajaira gondolok). A halál utáni életet, vagy nem életet is könnyebb elfogadni. Én nem vagyok egy túlságosan hívő ember, de Isten előtt meg kell hogy hajoljak, mert nem tudom, hogy létezik-e vagy sem...És ha létezik, akkor biztosan tetszik neki, hogy hiszek benne, ha meg nem létezik, akkor saját magamat nyugtatom meg legalább a dologgal...Na de ez a téma messzire vezet, úgyhogy abba is hagyom inkább...Végül, úgy is a templomban lyukadunk ki, vagy 2m-re a föld alatt...( Utóbbi a legvalószínűbb...
"Az élet értelme a küzdés maga."
96 levél
Válasz 01.12.21. 10:19 #2
gzur
en alapvetoen nem hiszek semmilyen termeszetfeletti dolgoban, soha nem is hittem. Sem Istenben sem a lelekben... stb.
Szerintem ezeket a dolgokat azert talalja ki az ember, mert nem kepes elfogadni a tenyt, hogy a halal utan egyszeruen nem letezik szamara semmi es szeretne hinni benne, hogy mindig letezni fog. Igy konnyebb boldogabb es teljesebb eletet elni, mert ott van a tudat, hogy ha meghalok akkor megyek a mennybe, vagy ujaszuletek bogarkent . A nemletezest sokkal nehezebb elfogadni.
A masik ok, amiert az emberek hisznek, mert ezaltal tobbnek erzik magukat. Ugy gondoljak kiemelkednek a tomegbol a hituk altal.
Amugy en nem jartam hittanra, nem voltam semmilyen szellemidezesen, vagy hasolno, de nem is fogok menni mert csak rombolnam a moralt es ugyse hinnek benne. De tisztelem a hivo embereket es nem nezem le. Attol fuggetlenul tisztelem, hogy miben hisz. Mivel szerintem mindegyik hit hamis, ezert nem azt tisztelem, hogy abban hisz, hanem az akaraterot, magat a hitet... tisztelem, hogy neki van.
Miert a gyerekek csoppenek bele? Egyszeru. Mert naivak es sokkal fogekonyabbak barmire, mint egy idosebb. Es idealistabbak is mint a sok negativ dologtol szkeptikussa valo emberek. Ja es van idejuk foglalkozni ilyesmivel.
Szerintem sosem fog ez az egesz veget erni, az emberek mindig hinni akarnak majd es ezert mindig jonnek uj trendek, meg vallasok, amik elege hihetoek.... es persze ezek mindig igazdni fognak az emberek aktualis gondolkozas mondjahoz.

Hu de fellengzos voltam. Biztos faradt vagyok...
2580 levél
Válasz 01.12.21. 00:25 #1
AriAmi
Na igen... 21. század, apucinak nem telik PSX-re, ilyenkor mit csinál egy átlagos gyerek? Körülnéz a nagyvilágban, hogy milyen offline játékok vannak manapság. Természetesen az els? "játék", amely horogra akad, a mágia lesz. Gondolok itt a következ?kre, amikb?l megismerheti eme világot: Harry Potter, haverok, legújabb botrányos Pomp-bar(vagy hogy írják) reklám etc.

Az els? szellemidézés, amelyen jelen voltam, 5 éves koromban történt. Akkor úgy beszartam, hogy megfogadtam, több ilyenbe nem megyek bele. 7 éves koromban elkezdtem hittanra járni, hittem Isten-ben, full vallásos voltam. Mikor a 9. évemet tapostam, pár hülye spanom beavatott a szektájukba. Volt egy szellemidézés, és ezt már inkább izgalmasnak tartottam. Innent?l kezdve sátánista lettem, és nagyon érdekelt a mágia világa. 12 éves lehettem, amikor katolikus suliba kerültem. Újból vallásos lettem, és rádöbbentem, milyen hülye is voltam 3 éven keresztül. De aztán jött a 13. életév, és olyanokat is megtudtam a katolikus vallásról, amelyeket nem kellett volna. Onnantól fogva nem hittem semmiben, és szerencsére máig sem hiszek.

Ti mit gondoltok ezekr?l: sátánizmus, mágia, szellemidézés etc. Voltatok már ilyeneken jelen, vagy ha nem, akkor mi a véleményetek róla? Miért pont a gyerekek, az utódaink csöppennek ilyenekbe bele? És meddig folytatódik még ez az egész?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.