Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Miért zabosak a szlávok, avagy a Benes dekrétum 2002-ben

647 levél
Válasz 02.03.17. 20:43 #33
szando
Hát én is reménykednék ha lenne értelme... Az addig teljesen oké, hogy külföldi magyarok jöhetnek, ez nagyon szuper. Az viszont már picit gáz, hogy a románok csak úgy fogadták el ezt a törvényt, hogyha ők is jöhetnek. Ezt meg gondolom senki nem akarja. A szlovákoik meg el se akarják fogadni - na ez az, amit az előző megjegyzésemben írtam.
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
3857 levél
Válasz 02.03.17. 20:36 #32
norfeus
Persze nem mindenki olyan,lehet hogy nekunk "szerencsénk" volt és ilyen magyargyulolokbe botlottunk.
De például ma is fociztunk egy szlovák csapat ellen és egy szabálytalanság miatt elkezdte az egyik játékos szidni a magyarokat,lett is egy ki csetepaté
Remélem,hogy Orbán nem csak a választások miatt csinálta a státustorvényt és szolalt fel a Beneš dekrétumok miatt,hanem tényleg torodik a kulfoldi magyarokkal.
"Az elso pofon a legnagyobb,aztán a tobbit lassan megszokod"
647 levél
Válasz 02.03.17. 20:30 #31
szando
Nekem, mikor pozsonyban voltunk, csak jó élményeim voltak a szlovákokkal kapcsolatban. Minden ember, akit magyarul kérdeztünk, tudott magyarul, és segített is nekünk. Egy nő is volt közöttük, akinek csak az egyik szülője volt magyar, megőrizte a nyelvét, és jót beszélgettek édesanyámmal.
Amit viszont írsz, nagyon emlékeztet a hazai antiszemita/fasiszta helyzetre, ez is csak/szinte a fiatalok körében terjedt el, de hiszem, hogy ez el fog múlni legtöbbjüknél. Sokat javult a helyzet a nagytesó bukása óta, szüleim mesélték, hogy nem akarták őket a rendszerváltozás után boltba kiszolgálni, amikor meghallották, hogy magyarul beszélnek.
Én úgy érzem, hogy ez az egész kavarás a politikusok részéről történik főleg. Ez nálunk is így van ld. Csurka, csak az fordítva keveri a fost. Na, ennyi, és sajnálom, hogy nem tudunk fölnőni kultúrálisan a nyugathoz, de ez van.
Az a baj, hogy ezt mindenki elhiszi, hogy Orbán veletek törődik. Ő csak magával meg a zsebével törődik sajnos (ld. státusz-törvény )
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
3857 levél
Válasz 02.03.14. 19:25 #30
norfeus
Udv!
Nos én egy szlovákiai magyar vagyok úgyhogy leírnám az véleményemet,hogy milyen most szlovákiában magyarnak lenni.Itt a Csallokozben ahol élek a magyarok sokkal tobben vannak mint a szlovákok,tehát itt nem érzekelem hogy én egy kissebség tagja vagyok,de amikor elmegyek Pozsonyba a haverokkal és meghallanak minket magyarul beszélni, egybol nyomják a szokásos szavakat "na slovensku po slovenski" (szlovákiában szlovákul).Ez már nagyon sokszor elofordult velem,ha oregebbekm mondják nem figyelunk és folytatjuk tovább,erre mindig mégesen elmennek.De elofordult ,hogy áltunk a buszpályaudvaron és meghalotta pár 25 év koruli kopasz kigyúrt srcác és belénkotottek,hogy hogy merunk magyarul beszélni és már utottek is volna de szerencsére sikerult elfutnunk.
A magyar iskolákban nemtudom milyen a helyzet,már rég jártam magyar iskolába.De azt tudom,hogy amikor én jártam,akkor 5-10 éves konyvekbol tanultunk,azota nemtudom változott-e a helyzet.
A parlamentben nagyon sokszor szidják az szlovákiai magyarokat.Vannak olyan politikusok akik szerint a magyarok alsobbrendu emberek és menjenek vissza a dunán túlta ahonnan jottek,mintha mindig szlovákok éltek volna itt és mi csak betelepultek lennénk.
A szlovák formunokon meg olyanokat szoktam olvasni,hogy a magyarok egy barbár népség és tunjenek vissza mongoliába.
Orbánt meg ne kritizáljátok,mert o legalább torodik a kulfoldi magyarok sorsával,az elozo kormány meg úgy tett minha nem is léteznénk.
"Az elso pofon a legnagyobb,aztán a tobbit lassan megszokod"
75 levél
Válasz 02.03.14. 08:55 #29
Stöki
Akit érdekel: az egy héttel ezelőtti Magyar Narancsban volt egy elég korrekt cikk a témáról.

Link az online verzióhoz:
http://www.mancs.hu/legfrissebb.tdp?azon=0210publ1
"Így megy ez." - Kurt Vonnegut
5959 levél
Válasz 02.03.11. 19:43 #28
Mephisto
azzal, hogy nem fogadták el a kedvezménytörvényt, azzal, hogy el akarják azt fogadtatni, hogy KOLLEKTÍVAN ITÉLKEZNŐ TÖRVÉNYEKET, már rosszabb a sorsa az ottani magyaroknak. Ezen csak javíthat, nemzetközi nyomás, ami a Csehekre, s főleg a szlovákokra hat, mivel ha az EU úgy kivánja, akár magyar kormányt is alakíttatnak.

Tartsd magad szésőségesnek, kommunistának, liberálisnak, MAGYARNAK, egy tény van: aki ott születik magyarként, egykori magyar földön, akinek a nagyapja még Magyarországon élt, nem mozdult, most mégis magyarként kisebbség, annak ellehetetlenítik a helyzetét: MAGYAR EMBER, MAGYAR INTÉZMÉNYEKTŐL MEGVONJÁK AZ EÜ TÁMOGATÁST, HA MAGYARIGAZOLVÁNYT CSINÁLTAT, HA KÜLFÖLDI (PL MAGYAR) ADOMÁNYT ADNAK MAGYAR INTÉZMÉNYNEK, PL TANFELSZERELÉST EGY MAGYAR ISKOLÁBA, AZ ADOMÁNY ÁRÁT FELMÉRIK A SZLOVÁKOK, S A TÖRVÉNY NEVÉBEN AZ ADOMÁNY ÉRTÉKÉT A TANÁROK FIZETÉSÉBŐL LEVONJÁK. Ez már megelőzte Orbán nyilatkozatát, azt hiszem, ezzel nemzetközi nyomást gyakorolt a két államra, s ez csak javíthat a helyzeten. Hidd el, rosszabb Szlovákiában élni magyarként, mint Romániában.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
647 levél
Válasz 02.03.10. 22:12 #27
szando
Hálásak a szlovákiai magyarok Orbánnak??? Heh, ez jó. Orbán e kijelentésa után csak jobban fogják üldözni az ottani magyarokat, úgyhogy nemtom mér lennének hálásak de mind1...
"És egy pár üveg sörtől majd mindenki elfelejti, hogy az lett amit így pont nem akart itt senki..."
2705 levél
Válasz 02.03.08. 21:51 #26
hadzsi
Mivel nem értesz egyet? Az első kettő dolog amit mondtam sajna, de ténykérdés és ha hiszed ha nem, de a harmadik dolog sem áll ám távol az igazságtól. Nos?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
3488 levél
Válasz 02.03.08. 16:46 #25
jatfield
2705 levél
Válasz 02.03.08. 16:37 #24
hadzsi
Hát ha te egy ávóst értelmesnek találsz, aki azt sem tudja hogy kell megszólítania egy püspököt és katolikusoknak tart "hittanelőadást"? Hát úgy látszik te se vagy jó emberismerő. Szerinted pufajkás barátunk mibe szólt bele pár héttel ezelőtt, szerinted ért hozzá? Tudod mihez ért: Az IVÁSHOZ. Ahhoz nagyon. Figyu, mielőtt írsz valamit jól gondold át mert van idő.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
5959 levél
Válasz 02.03.01. 19:45 #23
Mephisto
Rosszul hallottad. Én speciel távollétemben is követtem az eseményeket, sőt, külföldi tudósítások is jöttek szépen, és a németek hálásak Orbánra, az Unió is örül, és talán a Szlovákiai magyarok is. Te kormányoldalról nem hallhattad, hogy minden rendben van a szlovákiai státustörvénnyel, mivel semmi sincs rendben, a Szlovák Kereszténydemokrata párt nagyon nyomul, szépen megvonja a támogatásokat az iskoláktól, kollektívan ítél. S most újabb - szerintük Unióhoz felzárkózó kollektív törvényeket akarnak elfogadtatni, éppen ezért volt időszerű Orbán felszólalása. De Horn is megtette volna, bárki megtette volna, ezért nem is értem miért megy a felháborodás. (még Horn sem érti, miért kellett választási mocskolódásra felhasználni az ügyet. A bizonyos ellenző pártok akkor most Magyarország érdekét védik, vagy ellene szólalnak - mindent a szavazatokért. Miért olyan jó kormányt alakítani? Dől a lé... ez mindenkire vonatkozik...)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3488 levél
Válasz 02.03.01. 19:33 #22
jatfield
Egyetértünk, de nem az kavarta fel a helyzetet, hogy Orbán elítélte a kollektív bűnösséget. Ez triviális igazság, amit bár szép hangoztatni, de semmi hősies, szép vagy új nincs benne. Ennek természetesnek kell lennie nem erénynek. Ami a státusztörvény gyakorlati oldalát illeti, én azt hallottam kormányoldalról, hogy minden le volt rendezve már annak megszavazása előtt. Ezek szerint mégsem.
5959 levél
Válasz 02.03.01. 19:15 #21
Mephisto
tudod frankó kimondani, hogy a kollektív bűnnek nincs helye a XXI. sz-ban, de ha annyira ki lett volna mondva, 1. nem most robbanna a téma, 2. nem robbant volna ekkorát. Taktikusan hozta fel Orbán a témát, hiszen nem csak magyarokat, de németeket is érint a mai napig a téma, és aki eddig még nem járt szlovákiában magyaroknál, nem tudja azt, hogy 100X jobban utálják ott a magyarokat, mint romániában. Bizony, ott kollektív bűnözés van, a magyar gyereknek nincs esélye fennmaradni, s aki magyar igazolványt akar, ANNAK LE KELL MONDANIA AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MÁS TÁMOGATÁSOKRÓL! Ezért mondta ki, és ezért nagy ügy, mert külföldön, EU nyilvánosság előtt, maga a miniszerelnök mondta ki. Tehát: hivatalosan, és KÜLFÖLDÖN, ez a lényeg. Persze a MIÉP és a Pannon Rádió mindig túloz, gondolhatod, hogy mindkettőtől elzárkózom.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
3488 levél
Válasz 02.03.01. 09:45 #20
jatfield
"A MIÉP valóban nem csípi az izraelitákat, azonban nem antiszemiták, mert nem kollektívan ítélkeznek, hanem bizonyos - valóban pénzes embereket kritizálnak." Olvastál már Magyar Fórumot? Igaz, hogy nem külföldi, és az ideológiáktól sem mentes, de jól lehet tájékozódni belőle arról, hogy a MIÉP kiket csíp és kiket nem. Vagy hallgass Pannon Rádiót.
"Orbán pedig kimondta a nagy igazságot, a XXI. sz-ban nincs helye a kollektív bűntetésnek." Nekem ehhez nem kell Orbán és szerintem sok más embernek sem...
3488 levél
Válasz 02.03.01. 09:40 #19
jatfield
A MIÉP - mert hogy erre céloztál - egy erősen konzervatív párt, de a MIÉP nem radikális"
Zseniális következtetés, de az, hogy a MIÉP nem radikális, az nem igaz.
Másrészt, ha kihúznád a fejed a független, külföldi, ideológiáktól mentes (mit olvasol te? képújságot?), akkor tudnád, hogy ezt a kifejezést azok használják akik enyhíteni akarják a MIÉP definícióját. Ezért az idézőjel, kedves Watsonom...
"azonban ég két hasonlóan "szélsőséges" párt van, csak mivel ott több pénz>hatalom>befojás van, az emberek nem is nagyon tudnak róla."
Én vagy tízet csípőből fel tudnék sorolni, de kíváncsi lennék, hogy melyik az a kettő, amelyikre gondolsz?
"A Nemzetközi médiát nem igazán preferálják honfitársaink"
Többek közt a FIDESZ-kormány sem, nagyon meg tudnak sértődni, ha a kevésbé álomszép aspektusait is bemutatják a jelenlegi kormány eredményeinek.
5959 levél
Válasz 02.02.25. 19:40 #18
Mephisto
A MIÉP valóban nem csípi az izraelitákat, azonban nem antiszemiták, mert nem kollektívan ítélkeznek, hanem bizonyos - valóban pénzes embereket kritizálnak.
Itt a lényeg: a MIÉP irigy, nem örül, hanem aláássa azt, hogy valakinek több jutott.

Szélsőségesen magyar, nacionalista, ez alatt azt értettem, hogy a magyarság mindenek előtt, akár a kisebbség és vallási csoport kárára is. Szélsőségesen árja-magyar párti, szintén nem fér meg az ilyen az országban, de akkor sem antiszemita, és valóban, van még 2 másik párt, és valóban senkinek sem jut eszébe, hogy "nono! ez nem ugyan az, mint a MIÉP, csak más oldalról?". Ez van, manapság az ország helyzete jó, fejlődik szépen, nem érdekel a szavazás, mert "szélsőségesek" úgysem jutnak hatalomhoz.

Orbán pedig kimondta a nagy igazságot, a XXI. sz-ban nincs helye a kollektív bűntetésnek.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
7036 levél
Válasz 02.02.25. 13:00 #17
Aruns
Hát igen... Vannak régi dolgok, amit nem muszáj újonnan átírni (pl. ha jól emlékszem, Törökország és San Marino ma is hadiállapotban van az I. világháború óta, de vannak szerződések, amiket komolyan kéne venni - és a negligálásukat is).
Egyébként ezek - ebben a témában is - példát vehetnének a németekről, vagy rólunk...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
6609 levél
Válasz 02.02.25. 12:53 #16
Kolin Mekré
Üdv!

Történelemből tanultam erről, a Benes dokumentumról, de azt viszont nem tudtam hogy még a ma is érvényben van!
(Ez a Benes, és tsa. Masaryk két elmeroggyant volt, ugyanaz mint Hitler a németeknél ,csak ők minket utáltak de nagyon )
Erről a témáról az M1 adott le egy riportfilmet. Egy öreg bácsi mesélte el, hogyan is történtek ezek.
Ez a Benes dokumentummal azt akarták elérni a Csehszlovákok hogy német, és magyar "mentes" legyen.
Azaz aki nem vallotta magát Csehnek, v. szlováknak az kapott fél órát, hogy összepakolja a legfontosabb dolgait, fel a marhavagonba (ismerős?) és deportálták őket.

Mesélt erről a "adás-vétel" tipusú emberkereskedőkről is többek közt.

!!Gusztustalan!!
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
7036 levél
Válasz 02.02.25. 11:30 #15
Aruns
Egyébként Orbán még finoman fogalmazott...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
7036 levél
Válasz 02.02.25. 11:30 #14
Aruns
A Benes dekrétumok a csehszlovákiai német és magyar kisebbség "kollektív bűnösségét" mondták ki.
A kitlepített magyarokat szabályosan adták-vették a csehek, mint az ókori rabszolgapiacokon (fogdosták az izmaikat, néuzték a fogaikat; tartok tőle, hogy a csinosabb nőket egyértelműen ágybetét célzattal vették).
Az, hogy most ezt felemlegette Orbán Viktor, nem túl szerencsés. Talán amiatt éppen most, hogy a németekkel és az osztrákokkal is ezen veszekednek a csehek. Ugyanis sem anyagi, sem erkölcsi kárpótlást nem kaptak az ottani magyarok és németek azóta sem.
A cseh és szlovák krmány viselkedése felháborító, ízléstelen és gusztustalan. Jelcin, amikor itt járt, habozás nélkül bocsánatot kért az '56-os katonai beavatkozásukért. Persze jóvá nem tette ezzel, de mégis milyen más az a stílus, és mnnyire más ezeknek a viselkedése...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
482 levél
Válasz 02.02.24. 19:46 #13
SAJTQKAC
hát én ugy vagyok vele, hogy aki antiszemita, rasszista, és kisebbséggyűlölő, az egyértelmuen radikális.Azért az tulzás, hogy a MIÉP csak egy TUL !magyar! párt!
ÉN magyarnak vallom magam.Namost mefi, ha te a "magyar"-szo alatt azt érted hogy "kisebbséggyűlölő, antiszemita", akkor szerintem tévuton jársz, méghozzá nagyon nagy tévuton.A MIÉP, akárhogy kertelunk, a nácista rendszert koveti, mármint a rendszer részét.Antiszemitizmus, fajgyulolet stb.

"A MIÉPen kívül azonban ég két hasonlóan "szélsőséges" párt van"

"az emberek nem is nagyon tudnak róla"
hát azért nem tudnak rasszizmusrol, meg antiszemitizmusrol, pl az MSZPnél vagy Orbánéknál sem, mert egyszeruen nincs! Mikor hallottad te orbánt vagy hornt ugy beszelni mint csurkát? soha, hornt azért nem mert o értelmes, orbánt azért nem mert ő ojanrol nem beszel, amihez nem ert.
csurka egy ki*aszo** rasszista, meg a miép is, errol van szo
Azert mert valaki mashogy gondolkodik, nembiztos hogy kapásból mocskos kommunista...
439 levél
Válasz 02.02.24. 19:25 #12
Dead Heart
Valóban, figyelni kell a külföldi véleményekre is. Nem vagyok egyik párt híve sem, nem is fogok itt kinyilatkozást tenni. A magyar sajtó viszont nem független, mindig valamely ideológi befolyása alatt áll.
Független sajtó szinte nincs is ebben az országban.
"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok."
5959 levél
Válasz 02.02.24. 18:48 #11
Mephisto
Magyarországon nincs szélsőjobb vagy radikális párt, sőt, nehéz lenne azt mondani, hogy Magyországon vannak oldalak, mert igazából ez politikai kénszer, nem lényegi kérdés.

A MIÉP - mert hogy erre céloztál - egy erősen konzervatív párt, de a MIÉP nem radikális, a radikálist ebben az értelemben csak a baloldalra (mint forradalmi erőre) lehet érteni. A MIÉP "pusztán" egy erősen, túlzottan magyar párt, kisebbséggyűlölő, antiszemita, nincs helye az országban ilyen embereknek, de akkor sem szélsőséges vagy radikális (szélsőjobb értelemben), maradjunk a helyes szavaknál, ha lehet.

A MIÉPen kívül azonban ég két hasonlóan "szélsőséges" párt van, csak mivel ott több pénz>hatalom>befojás van, az emberek nem is nagyon tudnak róla. Mindegy, "jó kezekben az ország" senki sem tökéletes, de az biztos, hogy az Orbán kormány - hiába minden szocialista és szabaddemokrata kijelentés - igencsak pozitív irányba terelte az országot, és ez tény, én nem vagyok fideszes, én pusztán azt mondom, amit látok. volz, bőven akadt hézag, csúsztatás az Orbán általi 4 évben, azonban nehogymár azok kritizálják az jelenlegi kormányt, aki előttük olyanná teték az országot, amilyen 98-ban volt!

Egy jótanács: érdemes független, s külföldi, külső, nem politikai szemlélők véleményét kikérni vagy olvasni, egy független ember véleménye mindig is a lehető legnagyobb igazságtartalommal rendelkezik. (persze olyan személyről van szó, aki mondjuk követte az ország eseményeit)
A Nemzetközi médiát nem igazán preferálják honfitársaink, ez pedig hiba: az összes magyar sajtóorgánum, az egész média erősen az ideológiák és pártok befolyása alatt van, nem lehet pusztán magyar forrásokra hallgatni.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
20761 levél
Válasz 02.02.23. 18:49 #10
Eric
Ez így van.
Lehet, hogy bejön az Orbán féle taktika, de én óvatosabban mennék neki a dolognak...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2705 levél
Válasz 02.02.23. 15:11 #9
hadzsi
A helyzet az, hogy Írország, Spanyolország, Portugália sok tekintetben meg sem közelíti Magyarország, Csehország, vagy Lengyelország színvonalát. Gondolok itt pl. Spanyolhon déli régióira. Namost ők megkapták a kibaszott sok támogatást pl. a mezőgazdaságra, de mi nem kapnánk hála a jó lobbinak. Hát nem éri meg lobbizni, ha az EU akar minket akkor megéri akadékoskodni egy kicsit, ha meg nem akar minket akkor meg halál mindegy, hogy mit csinálunk. Persze ez sokkal bonyolultabb ennél, de lusta vagyok többet írni. Egyébként nagyon úgy néz ki a dolog, hogy az Eu-ban alapvető szerkezetváltásra kerül sor minden szempontból mert a mostani intézményrendszer már nem bírna el ennyi tagországot. Kérdés az, hogy ha mi bekerülünk milyen pozíciót tudunk kiharcolni magunknak. Na ebbe is jól belemásztam, de nem írok többet mert csak még joöbban belekavarodom és ezekről a dolgokról oldalakat lehetne megtölteni.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
20761 levél
Válasz 02.02.23. 11:55 #8
Eric
Nem egyszer tették már szóvá, hogy az pl. uniós csatlakozással kapcsolatos követelőző hangneme nem igazán tetszik a tagországoknak.
Itt megint csak nem arról van szó, hogy igaza van, v. nem. Mert igenis vegyenek fel minket minél előbb és azonos jogokkal mint többi ország! De!
Basszus, ha én pl. szeretném, hogy az Ifjú Menyétkergetők Klubjába felvegyenek, akkor próbálok eleget tenni a feltételeknek, tárgyalok, stb. és csak akkor kezdem el fennhangon járatni a pofámat, amikor már felvettek. Nem?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
2705 levél
Válasz 02.02.23. 11:46 #7
hadzsi
A közös nyilatkozatot pedig nem kotyogta ki Orbán, mert írásbeli engedélye volt rá a visegrádiaktól. Hoppá kis csúsztatás, és kis kommunikációs zavar.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 02.02.23. 11:44 #6
hadzsi
Az én véleményem az, hogy se a csehek se a szlovákok ne durcizzanak be ezen a dolgon. Mindig az sértődik meg, akinek valami vaj van a füle mögött. És származott a 4 év alatt valami hátrányunk Orbán külpolitikai tevékenységéből. Ha valaki fel tudja sorolni őket szívesen meghallgatom. Szerintem tegyük félre egy kicsit a magyar veleszületett kisebbségi komplexusát és mondjuk ki, hogy Közép-Kelet Európa vezető országa vagyunk minden szempontból és figyeljünk arra is, hogy az EU nem szükségszerűen lépteti be az összes pályázót egyszerre. Szóval szerintem itt az ideje, hogy annyi év után végre janiskodhatunk egy kicsit.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
20761 levél
Válasz 02.02.23. 01:29 #5
Eric
Az a baj, hogy egy ilyen piroskarikából könnyen lehet egy mocskosnagy éjfekete pont is...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3488 levél
Válasz 02.02.23. 01:12 #4
jatfield
Köszi, próbáltam így, félálomban utánanézni, de csak utalásokat találtam rá, hogy elég nácioid jellegű. Remélem Orbán atyánkat ez itthon is ugyanennyire zavarja, alig várom, hogy a magyarországi "radikális" szélsőjobbot rendreutasítsa...
Amúgy támogatom a tiltakozást, ha megfelelő légkörben teszik és mögöttes szándék nélkül (gy.k.: szavazótábor-bővítés). Piros pont lenne, ha nem belpolitikai lépés lett volna. Vagy a közös nyilatkozat kikotyogásának elsunnyogását célzó. Így csak egy piros karika.
20761 levél
Válasz 02.02.23. 01:05 #3
Eric
A lényege az, hogy anno a Csehszlovák kormány ebben a dekrétumban kimondta, hogy a német és a magyar bűnös nép(a II. világháború kapcsán).
A német és a magyar nemzetiségűeket megfosztották jogaiktól és vagyonuktól és kitelepítették őket.

Szerintem is felháborító, hogy egy európai ország alkotmányában még mindig szerepel egy ilyen passzus.

Az Orbánról meg annyit, hogy politikailag mindig is úgy viselkedett mint elefánt a porcelánboltban. És ezt most megszívta rendesen. Csak nehogy az egész oszág szívjon miatta... Pedig amúgy igaza van.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3488 levél
Válasz 02.02.23. 00:57 #2
jatfield
Miért nem lehetett ez akkor felemlegetni, amikor a bel- és külpolitikai helyzet nem volt ilyen forró? Apropó, tud valaki valami konkrétat erről a Benes-dekrétumról?
2705 levél
Válasz 02.02.23. 00:35 #1
hadzsi
Csak a véleményekre lennék kíváncsi. Vajon elfogadható-e az, hogy 2 ország beléphet az Európai Unióba, még akkor is, ha történetesen az alkotmányukban benne foglaltatik a faji alapon való megkülönböztetés. Azaz nem lenne e időszerű elbeszélgetni a csehekkel és a szlovákokkal, hogy esetleg kérnének é bocsánatot 600 ezer erőszakkal kitelepített magyartól? Vajon megengedhette e ezt magának Orbán Viktor ilyen kényes helyzetben?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.