Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Az értelmetlen topic értelme

20667 levél
Válasz 02.03.12. 21:47 #7
Pyrogate
Ehh, Reap
Egyetértek veled egyébként, nekem is szoktam ilyen gondolataim lenni, amikor suliba megyek, csak én éppen ezt nem írom le Sőt! Én ennél nagyobb baromságokon szoktam gondolkozni, de azt most nem árulom el

"Néha van úgy, hogy egymás után 8-10 topic tetején díszeleg ugyanaz a név. És általában ez az 8-10 levelet író illető ebben a 8-10 levélben végig azonos hangnemben, stílusban ír. "
Hát igren most pédául egymás után kilencnél van ott a nevem, de az elejét még rossz kedven kezdtem, azonban utána felderültem, most meg tulajdonképpen már azt sem tudom mit akarok írni. Na mind1, még gondolkodok rajta, és holnap valamicskét írok ide
Szenvedély nélkül a foci halott.
3313 levél
Válasz 02.03.12. 18:53 #6
Reapest
Jatfield: Hát igen, anonimitás. Azért érdekes, hogy például egy csomószor hallottam az EstFM-en muksókat, akik betelefonáltak, aztán kínosan érezték magukat, nem mertek beszélni valamiről. Ez idáig korrekt is lenne (az embernek vannak magánügyei, amit természetes, hogy nem oszt meg másokkal), de ha már arról se tud nyugodtan beszélni, amiért betelefonált, akkor mi értelme a hívásának? Persze ilyenkor még mindig ott vannak az "Egy haverom mesélte..." formulák.
Egyébként csak azért is visszakotyogok neked: Nya, én már fél órája itt vagyok, de csak most írok (most jelenik meg a nevem). Vagyis itt is vagyok, de nem is számítok! Bi-bi-be! Na persze az egésznek nem ez a lényege, hanem az, hogy a delikvens "kiszambázzon néha a ződbe". És természetesen - ahogy te is írtad - a net rengeteg dologra alkalmas és ha már fut 6 böngésző ablak, akkor egy hetedikbe miért nem futhatna a Dome, nem? Töltések közben el-elolvas az ember 1-2 levelet, megválaszol párat, így megy ez (a Dome is elsősorban online lap és csak utána fórum). De azt gondolom, még akkor sincs gond, ha a fórum élvez prioritást a neten elvégzendő teendők között. Persze erről mindenki másképpen vélekedik, de nálam (valószínűleg) mindig csak egy napi gyakorisággal űzött, interaktív szórakozás marad.

Eric: Több stressz kellene a nyakamba és a végén még filozófus lesz belőlem! Abban egyet értek veled, hogy nagy általánosságban a 14-20 évesek között szokott kitörni itt a dili, de végső soron "a hülyeség kortalan". Végülis nem mondhatjuk azt, hogy ne írjanak hülyeséget, mert szabad fórumon vagyunk, azt ír mindenki, amit akar + lehet, hogy az ő szemükben meg az általunk normálisnak tartott leveleknek nincs semmi értelme és csak üres keyboard-koptatásnak tűnik.
Pete már tényleg fogalommá vált, viszont tényleg nem lehet manapság ráaggatni ezt a jelzőt. Magyarul: épeszűbb lett saját magához képest (leszámítva mondjuk most a Rulez topicba tett megjegyzéseit .
3488 levél
Válasz 02.03.12. 07:42 #5
jatfield
Ez nem lehet véletlen .
Egyébként mintha egy kis pejoratív töltést éreznék ebben a "rohangáljunk a napon" szövegben. Azért azt nem kell elfelejteni, hogy az embereket minimum az egyik legidőigényesebb hobbi köti a géphez. Dolgozunk, tanulunk, letöltünk, csetelünk, olvasunk, két játék között vagyunk-szerintem nem csoda ha néha sokat lógunk erre. Majd nyáron kevesebbet látsz egy-egy embert itt. Persze több ember lesz kevesebbszer, úgyhogy a hozzászólás is több lesz. Utálom, mikor le vagyok maradva .
20761 levél
Válasz 02.03.12. 00:04 #4
Eric
Azért az érdekes, hogy mindkettőnknek egymástól függyetlenül Pete jutott az eszébe
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20761 levél
Válasz 02.03.12. 00:03 #3
Eric

Nálad elég jól ki lehet venni azokat a bizonyos "válságos" időszakokat. Akkor szoktál ilyen magasröptű, mélyenszántó elmélkedéseket kreálni.

De az egye feltünt, hogy az"Online fórumosok" rovatban nem csak ugyanazok a fazonok lelhetők fel, általában a rotáció a jellemző. Szerintem itt azért kevés kivétellel van mindenkinek annyi esze, hogy kiszambázzon néha a ződbe.

Hogy minek látom a fórumot?
Egy kellemes időtöltésnek. Ezen kívül a társas lét egy sajátos formájának.

Megjegyzem a bekattanás jellegzetes állapota erősen a kb. 14-20 éves korig terjedő életkorú serdülőkre jellemző a T. fórumosok között. Ha jól belegondolsz ilyen állapotban nem nagyon találkozhattál pl. Sirmelonnal, Demeterrel, Arunssal, velem, stb. Az ember a kor előrehaladtával(ami önmagában nem erény), jó esetben megtanulja feldolgozni a problémáit úgy, hogy azzal ne menjen mások agyára. Mert belátja(az értelmesebbje), hogy az se neki se a többieknek nem jó. Ennek ellenére az ember hangulatvilága látszik itt is a hozzászólásain, de én pl. igyekszem tompítani. Meg eleve nem ide jövök kiengedni a gőzt. Sőt olyankor be sem kapcsolom a gépet, mert nincs hozzá hangulatom. Egyébként alapjában vége én egy teljesen nyugis ember vagyok, nagyon ritkán sokallok be idegileg, sőt nem is emlékszem, hogy úgy igazából történt volna-e velem ilyesmi.
Amikor ide kezdtem járni, néha én is felbosszantottam magam mások idiótizmusán, de rájöttem, hogy tök fölösleges. Egyszerűen az ilyen agymenés-topicokat kerülöm. Bár néha nem tudom megálni, hogy oda ne szóljak egyet-egyet az olyan okosságokhoz, amiket pl. Pete(bocs!) szokott szülni(bár hál istennek ő is sokat változott).
Na mára ennyi futotta
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3488 levél
Válasz 02.03.11. 23:43 #2
jatfield
"körbeülik a klubtagok és kibeszélik véleményüket, vitáznak." Ó, igyanak is máááá! Bár, ez nem is akkora hülyeség. Az anonimitás okozta felszabadultság/elhülyülés akár lehetne is virtuális részegség . Szegény Pete alkoholista hihi...
A hülye topikok-hülye fórumozókhoz csak annyit fűnék hozzá, hogy ahol több a bolond, mint a normális, ott a normális a bolond. Néha itt is ez az érzése az embernek .
"Én nem tekintem a társadalmi élet színterének, hanem egy szimulációnak." Én még annak sem. Egész egyszerűen egy lehetőség, hogy a véleményeinket ütköztessük és ismereteket cseréljünk, SZVSZ.
"Itt a tavasz! Húzzatok ki a pi***ba és érezzétek magatokat jól!"
1.: Te is!
2.: Ha megengeded, én ahelyett, hogy kilibbennék a mínusz ezerbe, inkább lefekszem csicsikálni .
"Úgy megnéznék csak egy napot, amikor legalább 18 órán át az "Online fórumosok:" duma mellett a nagy üres semmi lenne csak."
Ez amolyan 22-es csapdája. Ahhoz, hogy lásd, itt kell lenned, de akkor meg bort iszol és vizet prédikálsz .
3313 levél
Válasz 02.03.11. 23:29 #1
Reapest
Itt egy topic.
Nagy poén. Én most jót röhögök rajta. Ti nem fogjátok ezt tenni, de azért beírjátok, hogy "láma" és utána úgy fogtok tenni, mint aki nevet. Jönnek a smiley hegyek. Esetleg páran előjönnek klasszikus "muhahaha"-val, páran a "hörrrg"-gel. A topic 20 levélnél többet nem ér el és ezután Dino letörli. Mégis ez csak egy a sok közül. Néha mindenkire rájön a bolondóra (és egyszer mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye) és akkor ő is nyit egy "Kecske-sex rulez" topicot. Szépen elhülyülünk itt mi, értelmes emberek.
De tegyük fel, hogy a Dome egy virtuális klub. Itt asztalok vannak, az asztalok körül társaságok. Minden asztalnál adott téma van, körbeülik a klubtagok és kibeszélik véleményüket, vitáznak. Közben az emberek asztalt váltogatnak. Ekkor jön be Általános Józsi (átlag vagy általános ember nem létezik, de most kénytelenek vagyunk deklarálni egy embert, akihez jelen esetben nem kell, hogy bármilyen érzelmi szál is kössön minket - ezért kapta az Általános nevet). Ez az Általános Józsi hoz magával egy kempingasztalt és egy kempingszéket (tudjátok, amin a horgászok szoktak naphosszat üldögélni, a tó partján). Kinyitja az asztalt, lecsapja elé a széket és leül. Ehhez ezen a klubbon belül minden joga megvan. Majd elkezd mindenféle vadbaromságot pofázni. Azt várnánk, hogy senkit se érdekelne az ipse, de tévedünk. Mindenki be-beböffent hozzá valamit. És ismeritek a módosított mondást - egy kecske nem csinált tavaszt....de egy rakás sem. Pedig a mondás első feléből arra lehetne ítélni, hogyha sokan lennének (sok hülye lenne), akkor nagy gáz lenne. Pedig eszelős az van elég! És itt az ellentmondás! Ha ennyi a hülye ember, akkor hogy van az, hogy csak be-beböfögnek a "Ti megnézitek, mit produkáltok...?" jellegű topicokba és nem csinálnak az "ötletből intézményt". Erre mit mondjak?
Labilis a fórumosok személyisége vagy mi? Érdekes figyelni, hogy hova, ki és mikor írt utoljára. Néha van úgy, hogy egymás után 8-10 topic tetején díszeleg ugyanaz a név. És általában ez az 8-10 levelet író illető ebben a 8-10 levélben végig azonos hangnemben, stílusban ír. Ha jól érzi magát, tök peace-eseket ír, ha nem akkor b*szakodik + nem is írolyan sokat egyszerre, csak 1-3-at. De ez a b*szakodás nem biztos, hogy összetévesztendő az elfáradással (esti levelek, melyek mennyisége egyénenként 1-3 és eszelős blődek).
A legjobb persze a peace-es 8-10 levél, de (és most válaszolok a saját kérdésemre) nem lehet az embereket okolni és labilis személyiségű jelzővel illetni azért, mert a fórumon kívüli környezeti hatások befolyásolják az életét és így az aktuális hangulatát is. És azt gondolom, hogy ez még mindig egészségesebb, mintha valaki a fórumnak élne.
Igazából azt lehet mondani, hogy Magyarországon nincs olyan ember, aki válságmentesen élne. Kisebb-nagyobb szopások naponta érik az embert. Ilyen topicokkal már találkozhattunk. Habár itt nem voltunk túl nyíltak, de az eddig leírtak is jól mutatják, hogy mik forognak éppen a fórumozó fejében.
Tulajdonképpen minek látjátok a fórumot?
Én nem tekintem a társadalmi élet színterének, hanem egy szimulációnak. A társadalmi élet ugyanis szórakozással is jár és ezt a szórakozást "szimulálja" 1-1 jó vita. Mégis azt gondolom, hogy nem működik jól, mert nem mindig egy tökéletes stresszoldó. Sőt, ha mindenki szarul van, akkor a lehúzós hangulat még a visszájára is fordíthatja a hatást, aztán ugráltok ki az ablakon! Véleményem szerint ez viszont nem a PC Dome Fórum hibája. Ez a fórumok hibája. A fórumok, a net, a gép hibája. Emberek! Itt a tavasz! Húzzatok ki a pi***ba és érezzétek magatokat jól! Úgy megnéznék csak egy napot, amikor legalább 18 órán át az "Online fórumosok:" duma mellett a nagy üres semmi lenne csak.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.