Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

1 levél
Válasz 20.05.29. 10:39 #2041
RTK_DVD
Sziasztok,
Lenne egy notebook, amivel az alábbi a problémám.
Random időközönként "elfogy" az internet. A kapcsolat a routerrel látszólag folyamatos. Egyszerűen nincs net. Ilyenkor kapcsolatot bontom, és újracsatlakozok.
Windows diagnosztika nem talál problémát. Ashampoo driver updater-el frissítettem mindent.
Leginkább csak böngészés közben jellemző. Jobban belegondolva más példát nem is tudnék mondani (pl online játék)
Előre is köszönöm a tippeket.
941 levél
Válasz 20.04.24. 15:21 #2040
Feir
Köszönöm a tippet! Ezt az oldalt el is mentem magamnak, hasznosnak tűnik.

Közben kiderült viszont, hogy nem a gépemmel van gebasz, hanem az Origin a hibás. Utánanéztem külföldi fórumokon és nem én vagyok az egyetlen, akinek jelenleg ilyen gondjai vannak vele. Viszont az egyik fórum első visszajelzése erről a problémárol 2015-ös... Reméljük az EA kezd valamit vele, mert ahogy nézem az utóbbi napokban egyre többeknél jelentkezik.

Tudom, kissé talán offtopic, de hátha hasznos lehet valakinek: Ha esetleg másnak is gondja van az Origin-nel ez ideig-óráig megoldhatja. (Nekem sajnos nem oldotta meg hosszú távon, de rövidtávon működött, jobb mint a semmi)
456 levél
Válasz 20.04.24. 09:22 #2039
Trufa
Hali!

Sok oka lehet, fusd végig EZT a listát. Játék-mód és az értesítések szokott leginkább ilyet okozni. Indíthatod a játékot rendszergazda-módban, hátha az segít, illetve Origin-ben kapcsold ki az overlay-t, az is hajlamos hülyeségekre.
i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64
941 levél
Válasz 20.04.23. 17:49 #2038
Feir
Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám, hogy játék közben egyszerűen, se szó, se beszéd kidob az asztalra. Hibaüzenet ilyesmi nincs. Viszont vissza tudok rögtön lépni a játékba és ott folytathatom, ahol abbahagytam. Kvázi tálcára teszi a játékot menet közben. Ami azért baromira bosszantó, főleg modjuk egy tűzharc közepén. Videónézés közben is, bár ott nem annyira feltűnő, de észreveszem, hogy hasonlóan tesz a gépem. Csak azt nem értem, mitől. Nincs új hardver a gépemben, ami miatt esetleg csinálhatná. Egyedül egy nvidia driver frissítést ejtettem meg a napokban. Lehet, hogy ő a lúdas?

Arra gyanakszom még, hogy lehet, hogy az Origin miatt dobál ki. Merthogy leginkább Origin játékoknál csinálja, vagy ha meg van nyitva. Csak azt nem értem, hogy miért csinálja ezt egyik napról a másikra. Origint próbáltam is újratenni, de a probléma továbbra is fennáll.

Valakinek valami tippje esetleg? Vagy volt már hasonló problémája?
159 levél
Válasz 20.03.03. 17:31 #2037
frankie93
Megvizsgáltattam a gépet a Hitman Pro-val, ami talált is egy malware-t, névszerint a secoh-quad.exe-t. Kíváncsi vagyok, hogy megoldja-e a problémát. Mondjuk, ha nem, egy gonddal így is kevesebb.
' forever blue !
17037 levél
Válasz 20.03.03. 17:20 #2036
ufodani
Már a gépről
Huhh összejött, de nagy volt a para
Csökkentett módban tudtam egy rendszervisszaállt csinálni, ráadásul csak pár órát kellett visszatölteni.
Erről volt nagybaszó, persze miért ne kísérletezzek, pedig tényleg tudtam, h nem HDR képesek egyes cuccaim, de hát nehogymáá..
( Displayporttal megyek, Samsung ívelt gamer monitor, ez bírná a HDR-t )
Thx a tanácsokat
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1479 levél
Válasz 20.03.03. 16:39 #2035
Sityi
@frankie93: Milyen az otthoni routered? Igen esélyes a leírtak alapján, hogy azzal lesz a gond. A routert ugyen újraindítottad? SSID, jelszóváltoztatás volt (hogy kizárjuk azt, hogy valaki lopja a netet)? Esetleg valami másodlagos víruskergetőt még megfuttatnék azon a gépen (EMSIsoft Emergency Kit, Hitman Pro, ilyesmi ingyenes eszköz)
(Édesanyámnál történt az, hogy nekem panaszkodott, hogy lassú a netje. Egy nagy adag vizsgálódás után arra a következtetésre jutottam, hogy az a 6 éves Ubee ketyere, amit a UPC adott, már a végét járja. Kétszer kellett bejelenteni a hibát, hogy kicseréljék az eszközt. Elsőre a szerelő lerázta azzal anyámat, hogy az új eszköz is egy szar. Érdekes, anyósomnál teljesen jól és üzembiztosan megy... Másodjára már azt mondtam neki, hogy ha akadékoskodik a szerelő, akkor engem hívjon fel. 10 percig bizonygatta nekem a szerencsétlen, hogy a vonal jó. Én már majdnem lila fejjel üvöltöttem vele, hogy kib@szottul nem ezt jelentettem be, mert látszik, hogy stabil a vonal - azt a régi fost cserélje már ki, mert elavult, jó eséllyel tele van porral (de nem szedhetem szét kitakarítani, mert nem az enyém), és egyébként is erre az eszközre tudom a net instabilitásának problémáját visszavezetni. Nagy nehezen felfogta, vonakodva, de kicserélte, anyám meg azóta nem győz hálálkodni, hogy menniyvel stabilabb és gyorsabb lett a nete - pedig a csomag ugyanaz most is).

@ufodani: Esetleg másik típusú kábellel próbáltad már (pl. HDMI helyett DisplayPort - vagy ami a te VGA-monitor kombóddal lehetsége)? Hátha az új csatolófelülettel "reseteli" a beállítást...
B terv: A 2. módszerrel valahogy eljutsz odáig, hogy Safe mode-ban / Csökkentett módban elinduljon a Windows 10, ezután az Eszközkezelőben törlöd a monitor driverét (az eszközillesztő törlése legyen bepipálva, ha rákérdez). Ezután újraindítás, és reménykedés.
17037 levél
Válasz 20.03.03. 16:00 #2034
ufodani
Jól kibaxtam magammal. PCn nézegetem a HDR beállokat, volt egy "főkapapcsoló" °ki vagy °nem állásban (?), szal nem volt aktív. Alatta ha jól rémlik van 3 sor aminek a beállítása valszeg
nem
igen
igen.
Lényeg, bekapcssoltam a főkapcsolót és minden elment, csak a villogás megy ezerrel, nem tudom visszabillenteni a nem állásba.
Értelemszerűen vmelyik cuccom miatt ( talán a procim ami i5 8600k. Mindegy is, lényeg van é vmilyen megoldás, h h visszatudjam kapcsolni. A képernyő full villogás.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
159 levél
Válasz 20.03.02. 11:15 #2033
frankie93
A probléma még mindig fennáll, megoldást azóta sem találtam, úgyhogy hálám örökké üldözné azt a valakit, aki ki tud segíteni.
Még néhány infó: a driverek mind a legfrissebbek, az itthoni hálózaton sem eszköz (pl. modem), sem a sávszélesség nem változott a hiba fellépése előtt.
' forever blue !
159 levél
Válasz 20.02.09. 22:55 #2032
frankie93
Sziasztok!

Dell G3 3579-es laptoppal van a probléma (ha azzal van), ami a következő: a gép maga tavaly nyár óta van meg, a probléma egy-két hete kezdődött. Mindenféle letöltésnél (különböző játék kliensek, torrent, stb.) az első pár percben max sebességgel, tökéletesen megy minden, majd a wifi kapcsolat lelövi magát, amit csak a szétkapcsolás-újrakapcsolás old meg. Ritkábban, de sima netezés (ilyenkor nincs a háttérben semmilyen letöltés) is megszakad a kapcsolat.
A probléma csak az én gépemet érinti, illetve csak az itthoni hálózaton, a munkahelyemen minden tökéletes.
A géppel vagy a hálózattal lehet baj? Az, hogy csak itthon van gáz, nyilván az utóbbit sejtetné, de elbizonytalanodom, hiszen csak az laptopom "szenved".
' forever blue !
1479 levél
Válasz 19.12.24. 23:07 #2031
Sityi
- Írtam én ott töb mindent is, például a duty cycle emelését 30-35-re. Azt megcsináltad?
- Pedig jó lenne tudni, hogy mennyi ventilátor van a házban, és bizony a légáramlás iránya is fontos. Ha más nincs, egy papírszalagot tarts oda a ventikhez óvatosan, úgy meg tudod nézni.
- Az a ház a mai modernebb gépeknek nem biztos, hogy megfelel. Teli oldallap és zárt tető - én nem érzem jó kombónak.
- Az Intel prociknál is ugyanez a helyzet, csak mivel a Ryzenek granulárisabban bánnak az órajellel az Intel Core processzorokkal szemben, ezért adódik ez a jelenség. Ebből következően ha jól állítod be a hűtést (tehát elöl beszívja a gép a friss hűs levegőt, hátul kitolja a használt meleget) és hajlandó vagy kicsit áldozni egy jó processzorhűtőre, mondjuk egy Cooler Master Hyper 212-re vagy egy Artic Freezer 34 eSports Duóra, akkor szerintem ennek a problémának illene megszűnnie (sajnos a processzorhoz mellékelt hűtő bár jól végzi a dolgát, eléggé fapados és nem túl csendes - az ajánlatomnál viszont adva volt a keretösszeg, amit nem akartam túllépni).
886 levél
Válasz 19.12.23. 10:02 #2030
cerebrum
A CPU1 ventinél (amit az UEFI valamiért külön vesz a többitől - ez lenne a fő-fő ventilátor?) azok az értékek, amit javasoltál. A többi (CPU2, Chassis 1-3) 'Silent' módra van állítva. (Hogy az milyen értékeket takar ne kérdezd, mert nem mutatja, csak ha visszaállítod őket 'Custom' módba.)

A házam: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 335. Megjegyzem az előző konfiggal nem volt ilyen gond, szóval nem a ház a hibás.

Hogy merre fújnak? Két könnyebet.

Amúgy olvasgattam, és több helyen is írták, hogy ezeknek a Ryzen 5 prociknak össze-vissza ugrál a hőmérsékletük, és valószínűleg ezt követik le a ventilátorok. Ha azt a "Step Up/Step Down" értéket tudnám állítani, amit a lenti videóban javasol a srác fasza volna (legalább próba szintjén), de sajnos nálam az 'Advanced' beállításoknál sincs olyan az UEFI-ben.
Lacho calad! Drego morn!
1479 levél
Válasz 19.12.22. 07:50 #2029
Sityi
Milyen éretékek vannak most beállítva?
Illetve a ház pontosan mi, és hány ventilátor van benne, és azok milyen irányba fújnak?
886 levél
Válasz 19.12.21. 17:55 #2028
cerebrum
No, hát annyit javult a helyzet a hőmérsékleti értékek átállításával, hogy mikor áll a gép, akkor teljesen halk, de abban a pillanatban, hogy megnyitok valamit (tök mindegy mit) úgy felbúg, mintha legalábbis a teljes humán genomszekvencia elemzését adtam volna ki neki utászba. Aztán visszahalkul, de normál használat (értem ezalatt pl. egy vacak Word dokumentum szerkesztését, miközben a böngésző is meg van nyitva a guglin való gyors keresésekhez) mellett is hallani, ahogy (számomra random módon és indokolatlanul) néha felpörögnek, majd elhalkulnak a ventik. A felpörgések alig halkabbak, mint pl. a játék közbeni felpörgések, amikor aztán tényleg terhelve van a rendszer.

(Egyébként most néztem Speccy-vel, hogy bekapcsoláskor az alaplap hőmérsékletét 58 fok körül van, majd felmászik egy idő után 66 fokra még a fentebb példázott normál használatnál is. Ez nem túl magas érték? Ezt már a Speccy narancssárga színnel jelöli.)
Lacho calad! Drego morn!
1479 levél
Válasz 19.12.20. 14:42 #2027
Sityi
De megbonyolították ahhoz képest, amivel még én dolgoztam... És az alaplap kézikönyve se írja ezeket a beállításokat...
Szóval, ha jól értelmezem, amit látok, akkor az első képeden kévő beállításokkal kell játszani. Négy hőmérsékleti küszöbhöz tudsz ventilátor fordulatszám teljesítményértéket hozzárendelni, azaz hány százalékon pörögjön. A gond az első szintnél van, mivel 40 fok a küszöb, és általában akörül szokott nyugalmi állapotban mozogni a CPU hőmérséklete. Én azt felvinném 50-re (Temperature 1), a következő lépcsőt pedig 65-re (Temperature 2). Aztán mentés és fülelés, jobb lett-e így. Tulajdonképpen ezzel a két értékkel kell játszadozz, illetve a Fan Duty for Temperature 1 értéket is emelheted egy kicsit következő lépésnek, azt mondjuk 20-ról 30-ra vagy 35-re emelném.
886 levél
Válasz 19.12.20. 14:25 #2026
cerebrum
A videó linkje lemaradt:

https://www.youtube.com/watch?v=srQMr6wIoD8
Lacho calad! Drego morn!
886 levél
Válasz 19.12.20. 14:24 #2025
cerebrum
Okés, idióta vagyok, amit BIOS-nak néztem az valójában UEFI, éppen csak nem verte ki a szemem a felirat.

Szóval itt ilyen beállítások vannak:

https://kepkuldes.com/image/h1s2Uj
https://kepkuldes.com/image/h1sIju
https://kepkuldes.com/image/h1sV77

Minden ventit "Silent"-re állítottam, és valóban sokkal halkabb lett, de ezek a felpörgések, lassulások, felpörgések, lassulások, etc. továbbra sem szűntek meg. Találtam egy fasza videót, amiben bemutatják, hogy ezt hogyan lehet orvosolni, de _természetesen_ nálam ilyen beállítás, hogy "Step up/Step down" nincs az UEFI-ben.

Pedig ez lehet a megoldás, az első hozzászólásban is ugyanezt a problémát írták: "I was looking everywhere to find a solution to my fans constantly speeding up and down cause of cpu temp spikes (even at idle), which was getting very annoying."
Lacho calad! Drego morn!
1479 levél
Válasz 19.12.20. 10:23 #2024
Sityi
Van a gépeden UEFI, anélkül nem működne az alaplap. Bejutni sokféleképp lehet, az alaplapod kézikönyve mondja meg, a tiednél pontosan hogy lehet. A VGA ventijeit itt tuti nem fogod látni, az független rendszer ettől. Egyébként régebben az ASRock alaplapoknál be lehetett állítani azt a hőmérsékletet, ami fölött bekapcsolt a prociventi. Hogy ez most is így van-e, nem tudom. Ha ez már nincs, profilok biztos vannak, abból legalább egy csendesnek van belőve - persze ez a ventilátortól is függ.
Általában a processzorokhoz csomagolt hűtők nem szoktak csendesek lenni. Tönkre nem fog menni ennyitől, de ha csendesebb hűtőt szeretnél, akkor arra költeni kell - a Cooler Master Hyper 212 egy költséghatékony megoldás lehet.
A Win10 pedig frissít állandóan. Friss rendszernél persze még helyrerak ezt-azt, de utána már csak maximum az üresjáratra időzített karbantartási dolgokat futtat csak (SSD TRIM, Defender gyorskeresés, fájlok indexelése, ilyesmik).
886 levél
Válasz 19.12.19. 19:51 #2023
cerebrum
Gondoltam átjövök ebbe a topikba, mert a másikban ez már nagyon off téma.

Sityi írta:

"Két oka van ennek a viselkedésnek:
1. Az alaplap UEFI-ben túl alacsonyra van beállítva a ventilátor bekapcsolási küszöb értéke. Az esetek elsöprő többségében 50 fokra állítva jó lesz (ha engedi a UEFI).
2. Sajnos hangos ventit vettél. Két értéket kell nézni, ha hűtőventit veszel: a légszállítást (ezt CFM-ben szokták megadni, minél nagyobb, annál jobb) és a zajt (ez dBA, és minél kisebb, annál jobb). Befolyásoló tényező lehet még a ház kialakítása is, mert az is képes a szélzajt növelni, például úgy, ha nincsenek jól elvezetve, kötegelve a kábelek.
+1. A hűtőpaszta is számít. Arctic Cooling MX2-t tudom ajánlani, olcsó és kiváló eredményt ad. Érdemes újrakencézni a procit ezzel."

Félve kérdem meg, de mi az az UEFI? Esküszöm rágugliztam, de nem lettem tőle okosabb, annyit tudtam meg, hogy a BIOS-t helyettesíti, de azt nem, hogy ez most alapból van-e a gépemen (ha igen hogy' érem el?), le kell-e tölteni vagy mi... Plusz ha állítom a ventik bekapcsolási hőfokát, akkor mindegyikét egységesen állítsam át? (A BIOS-ban vagy 4-5-öt ventit is mutat, gondolom ebből legalább 2 a videókártyáé.)

Hogyhogy hangos ventit vettem? Egy az egyben az általad megadott listán szereplő cuccokat kértem, és azt is kaptam. Vagy egy adott alkatrészt különböző venti típusokkal lehet venni, nekem meg történetesen hangos ventis típust rendeltek?

Igazából amit tudni szeretnék, hogy magának a gépnek akkor nem lesz baja, hogy amikor "áll a gép" is felpörögnek a ventik, majd lehalkulnak, majd újra felpörögnek, stb., tehát nem fognak ettől előbb "elhasználódni" a ventik vagy ilyesmi? Egy ismerősöm egyébként azt mondta, hogy ez a Win 10 miatt van, mert állandóan frissít valamit, meg ilyenek, és erre kapcsolnak ki-be a ventik. Ez igaz lenne?
Lacho calad! Drego morn!
23862 levél
Válasz 19.11.27. 17:15 #2022
Peace
Megoldotta az új kábel, mindenki örvendjen!!!
23862 levél
Válasz 19.11.24. 09:01 #2021
Peace
Igen, kábellel kezdek majd. Már megrendeltem.
1479 levél
Válasz 19.11.23. 18:52 #2020
Sityi
Nehogy alaplap BIOS-t resetelj, köze nincs a problémához!
A legesélyesebb a megtört kábel. Néha az is előfordulhat, hogy oxidálódik / korrodálódik egy kicsit a vezeték bent pont annyira, hogy gondot okozzon. Egy HDMI repeater megoldást jelenthet erre.
Nagyon extrém esetekben megy tönkre a csatlakozó...
75 levél
Válasz 19.11.23. 11:03 #2019
Archanelion
Húha... Erre rájönni messziről... Nem akarlak megijeszteni de az, hogy a csati megmurdelt, nem biztos, hogy elrugaszkodott állítás...

Amit én tennék, a felsoroltak után: Van egy bizonyos CMOS battery az alaplapon, ez egy gomb elem. Vedd ki, és várj vele úgy 10 percet, majd tedd vissza. Illetve nem nézlek hülyének, de ellenőrizd, hogy tényleg a VGA-ba dugod-e a kábelt. Van hogy az ember figyelmetlen és az alaplapba dugja, akkor IGP-re vált.

Ha ezekután sem jó, akkor valami tönkre ment. És gyanítom amúgy, hogy csak a kábel, mert ha a csatlakozó, akkor sokkal durvábbat tapasztalnál.

Nekem is volt hasonló problémám, nem akart jelet adni a VGA-m a monitorom felé, csak ha az IGP-be dugtam. A CMOS battery rövid műtét után megoldódott.

Én még megnézném azt is, hogy mivan, ha HDMI-ről játszani szeretnél. Ha szaggat meg minden, akkor valószínűleg nem is a GPU fut, hanem az IGP.
23862 levél
Válasz 19.11.23. 10:26 #2018
Peace
Nagyon remélem, hogy a kábel kezdte megadni magát. Ma veszek egyet...
23862 levél
Válasz 19.11.22. 23:44 #2017
Peace
Megtaláltam, szerepel "Digitális lejátszóeszközök" címszó alatt az eszközkezelőben: [TV] Samsung Q70 Series [65]....az eszköz megfelelően működik...
23862 levél
Válasz 19.11.22. 23:25 #2016
Peace
Segítsetek, mert kezdek hülyét kapni!!!

Észrevettem, hogy a TV-n valamiért gusztustalanul pixelesek lettek a sötét részek PC-ről lejátszott filmeknél és kicsit fakó is lett. Gondoltam, hogy kihúzom gépből a HDMI-t és visszadugom. Erre fogta magát a Win 10 és ugyan felismeri, hogy 4K felbontás és kiírja, hogy SAMSUNG, de 30 Hz és már nem érzékeli, hogy HDR képes. Eltűnt az a csúszka, ahol be lehetett lőni, hogy HDR tartalmak megjelenítése. És azt is mutatja a win, hogy nem alkalmas ilyesmire a kijelző. Megadta magát a videókártya HDMI kimenete? A videóknál tapasztalt dolog már ennek az előjele lenne? Kép az van a tv-n, de valami nagyon nem kerek, mert nem HDR és nem 120 Hz. Gép az adatlapomon, windows az Win 10 Pro 64 bit 1903-as. Volt itt már újraindítás, kikapcsolás, kábel húzogatás, NVIDIA driver tiszta telepítés. Semmi nem segített. Eszközkezelőben mutatja a Dell monitoromat DP-n és egy általános PnP képernyőt. De az nem a Samsung tv, mert ha letiltom, attól még a tv-n ugyanúgy ott marad a kiterjesztett asztal, nem tűnik el a kép. Mi a fene lehet itt?
17037 levél
Válasz 19.11.07. 14:07 #2015
ufodani
I understood
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1479 levél
Válasz 19.11.07. 13:50 #2014
Sityi
"A TFT/LCD képernyőknél sok értelmét nem látom, itt már nem éghet bele akár egy felirat." - Erre írtam, hogy de, beleéghet ezeknél is. És nem véletlenül van az ipari LFD-kben (amik szintén LCD kijelzők) beégés elleni védelem. És így tovább, amit már írtam.
17037 levél
Válasz 19.11.07. 13:46 #2013
ufodani
értelek, de én a CRT-s időkről beszéltem
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1479 levél
Válasz 19.11.07. 08:49 #2012
Sityi
Ez azért így, ebben a formában nem igaz. Nem véletlenül van beégés elleni védelem az összes ipari kijelzőben.
A képernyőkímélő jó megoldás volt akkor, amikor még a számítógépeinknek gyakorlatilag nulla energiamenedzsmentje volt. Ma már egyszerűbb, ha X idő után kikapcsolja az adott perifériát (jelen esetben monitort), később pedig a gép kerül altatásba.
1082 levél
Válasz 19.11.07. 07:33 #2011
Ricsi1976
Jaja, jogos. Nem spórolás, szerintem default settings volt. Kikapcsoltam. Köszi így, hogy beszéltünk róla, rá is jöttem a megoldásra A miértjét nem értem.
17037 levél
Válasz 19.11.06. 22:30 #2010
ufodani
Vmikor használtam én is, a CRT korszakban. A TFT/LCD képernyőknél sok értelmét nem látom, itt már nem éghet bele akár egy felirat. Bulinak jó, spórolni szinte alig lehet vele már ha ez a cél.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1082 levél
Válasz 19.11.06. 22:07 #2009
Ricsi1976
Ok. Köszi. Egyelőre kikapcsoltam az energia gazdálkodásban a 10 perc tétlen után lekapcsolást, eddig nincs gond. De ez tényleg nem normális. Bár az RDR2 optimalizálatlansága mellett eltörpül
17037 levél
Válasz 19.11.06. 21:53 #2008
ufodani
gondolom másik egérrel...
próbáld esetleg, h nem osztod/duplikálod, hanem kizárólag a monitor. ezzel kizárhatod, h a duplikálás e az oka, bár ez kizárt sztem.
vagy próbálj kurzorcserét progival.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1082 levél
Válasz 19.11.06. 21:45 #2007
Ricsi1976
17037 levél
Válasz 19.11.06. 21:12 #2006
ufodani
Másikkal próbáltad?
Egy új azért nem egy bivaly kiadás.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1082 levél
Válasz 19.11.06. 19:59 #2005
Ricsi1976
Valaki aki látott már ilyet és megoldotta, segíthetne, mert már az agyamra megy. Szétesik az egér kurzorom, illetve 7 függőleges pont van helyette, miután képernyőkímélőről visszatér. Ilyenkor mindig újra kell indítani a gépem és már meglehetően unalmas...
Kapcsoljam ki a képernyő kímélőt? Mondjuk ez a probléma azóta áll fenn, mióta megosztottam a HDMI kábellel a TV-re a képet. Mondjuk lehet ez csak véletlen egybeesés. Egér driver a legfrissebb, AMD19.11.1 is a legfrissebb. Konfigom az adatlapomon. Köszönöm a tanácsokat.
1479 levél
Válasz 19.10.25. 17:42 #2004
Sityi
VGA-t nagyon nem szokás BIOS frissíteni, ezen ne csodálkozz... Alaplap UEFI-t rendesebb boltok szoktak frissíteni, de ott is erősen sanszos, hogy csak külön kérésre. Szerencsére ma már egyik sem különösebben nagy woodoo otthon sem.
33455 levél
Válasz 19.10.24. 23:04 #2003
Creativ3Form
Köszi a tippeket. Az Aorus Endine-val megnéztem mindent, a kártyámhoz azt írta naprakész, a BIOS-ra feldobott egy verziót...ami azért furcsa, mert én május környékén újítottam, ez pedig egy februári verzió, amit talált...a gép összerakásnál, nem a legfrissebbet rakhatták fel a gépre?
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1479 levél
Válasz 19.10.24. 22:40 #2002
Sityi
Alaplap UEFI-t és VGA BIOS-t lehetne / kellene frissíteni. Előbbinél elvileg úgy megy a dolog, hogy egy FAT32-re formázott pendrive-ra letöltöd az alaplapodhoz tartozó legfrissebb UEFI-t (BIOS-t), majd a gépet újraindítva az alaplap beállításaiba belépve kell legyen mód rá, hogy ezt frissítsd (természetesen a pendrive legyen a gépbe dugva). Gigabyte VGA-nál az Aorus Engine programmal nézd meg, ajánl-e frissítést a kártyához!
33455 levél
Válasz 19.10.24. 21:30 #2001
Creativ3Form
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni, hátha van valami ötletetek. Előre is elnézést, de hosszú lesz. Konfigom:

Ház: Fractal Design Define C TG FD-CA-DEF-C-BK-TG (fekete, ablakos)
Alaplap: Gigabyte Z390 UD
Proci: Intel Core i5-9400F
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 212X RR-212X-17PK-R1
Ramok: Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Fury Black
Kártya: Gigabyte RTX2070 8GB GDDR6 Gaming GV-N2070GAMING-8GC
Táp: Cooler Master 750W MPY-7501-AFAAGV-EU V750 80+ Gold

FULL HD-ben játszok egyelőre. A hét elején azt vettem észre, hogy egyik-pillanatról a másikra, nem úgy futnak a játékok, ahogy korábban. A Shadow of the TR alatt éreztem, hogy mintha nem olyan sima lenne a játékmenet, picit lassabb volt minden. Nem volt zavaró, de olyan érzetet keltett, mint amikor valami grafikai beállítást felraksz maximumra, amit nem kellene, mert nem bírja a géped. De az enyémnek bírnia kellene, plusz előző este minden gond nélkül ment. Kb. 1 órára rá, elindítottam egy másik játékot, név szerint a Fifa 20-at és kb. mozaik vetítést tapasztaltam. Semmi baja nem volt korábban, fullon ment akadás mentesen. Ezek után leteszteltem az összes játékot, ami a gépemen van (GreedFall, Division 2, Gears 5, F1 2019) és mindegyiknél lassulást, gyengébb futást érzékeltem. Jött a probléma megtalálása fázis. Ezeket csináltam:

- Játékok épségének ellenőrzése
- Játékok újrarakása
- Driverek újrarakása (ezután a biztonság kedvéért a driver boostert is lefuttattam, és azt írta, minden driverem napra kész)
- Felraktam egy régebbi drivert
- Újraraktam a Steamet, Origins-t, Uplayt stb. stb.
- A háttértárat és a memóriát a HD Setinel és a Memtest86 szoftverekkel ellenőriztem (a HD Sentinel az egyik vinyómat, amin csak filmet tároltam 60 celsius fokra jelezte, letiltottam, de nem hozott változást)
- Az AIDA64 programmal ellenőriztem, hogy látja-e a RAM-okat, a videókártyámat, hogy nem-e melegszik túl a kártyám, de minden stimmel (a RAM-okat a BIOS-ban is ellenőriztem, ott is látja őket)
- Csináltam egy rendszer visszaállítás egy korábbi állapotba
- Végső megoldásként pedig nyomtam egy "windows alaphelyzetbe állítását", hogy legyen egy teljesen új, szűz win10-em
- Vírus ellenőrzést is futtattam

Mondanom se kell, hogy egyik változat se volt hatásos. Csak a játékoknál csinálja, minden más program, legyen az netes, vagy filmlejátszó, zenelejátszó, vágó program stb. stb. tökéletesen működik, nem akad vagy lassul be. Illetve azt tűnt még fel, hogy a kártyám ventijei nem pörögnek. Ha elindítom a gépem felpörögnek, de ahogy belépek a rendszerbe, leállnak, és a játékok alatt se látom, hogy pörögnének. Ez talán lehet baj? Vagy csak azért van, mert nem érez akkora terhelést és ezért van takarék üzemmódban? Szóval ott vagyok jelenleg, hogy beviszem egy teljes gép/rendszer/mindenes ellenőrzésre arra a helyre, ahol vettem, nézzék meg ők alaposabban, mi lehet a baj, de gondoltam mielőtt ezt megteszem, megkérdezlek titeket is, hátha. Ja igen...ha minden játéknál picit lejjebb veszem a grafikát, nincs gond. De egyfelől nem azért újítottam be egy ilyen gépet, hogy FULL HD-ban nekem kompromisszumokat kelljen kötnöm, plusz a múlthéten még semmi probléma nem volt, ment minden rendesen, full grafikán. Köszi ha elolvastátok és próbáltok segíteni.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1479 levél
Válasz 19.09.05. 06:40 #2000
Sityi
Telefont rá tudod dugni USB-vel a gépre, és akkor tetheringgel kap netet (telefontól és annak óperenciás rendszerétől függ, hogy kell ezt beállítani). Ha így is dobja a kapcsolatot, a telefonod nem bírja a hálózati terhelést, amit a géped jelent neki.
1566 levél
Válasz 19.09.04. 20:43 #1999
quervo
Na, most az van, hogy az itthoni net még mindig kula, de van a jó kis hello datás telenoros csomag a telefonon, és megosztom rajta a netet. Az asztali gépem egy TP-Link WN727N-en szopizza a sávszélességet. Már korábban is volt rá példa, de magától elmúlt, most azonban újra azt csinálja ez a szemét, hogy amint elér egy bizonyos sebességet direkt letöltésnél, fogja magát, oszt megszűnik a kapcsolat. A wifi ikon erre nem reagál, olyan, mintha még mindig csatlakozva lennék, de oldalbetöltésnél előugrik a kis dínó, aztán kb két perc után tér magához a rendszer, amikor épp rekordot döntenék.

Ha telefonon töltök le, ilyen szinte sosem fordul elő, bár éjszaka hajlamos eldobálni magát így is, de nagyon úgy fest, hogy most van egy sebességhatár, ami után jár a két perc kiállítás.

Drivert frissíteni nem tudok, mert nincs hova. Másik USB portot is néztem természetesen. Egyéb ötlete van valakinek?
52633 levél
Válasz 19.07.24. 22:28 #1998
Barthezz
Hoztam egyet haza munkahelyemről ideiglenesen egyet, ezzel működik (bár ennek meg a kattintása szar, úgyhogy ezzel se tudom kihúzni sokáig ), szóval valóban a kábel törött meg az előzőben és egy csere megoldja.
1320 levél
Válasz 19.07.21. 12:04 #1997
ivanova36
Akkor feltehetően kábeltörés van valahol - csere.
52633 levél
Válasz 19.07.21. 11:55 #1996
Barthezz
Hagyományos vezetékes, USB 2-es egér. USB 3 port nincs is a gépemben, 10 éves a ház és az alaplap is. Az egér persze újabb, de az is van már 5 vagy 6 éves. Az optikai rész tiszta amúgy. Bár tényleg csak nagyobb mozgatások közben csinálja ezt a leválasztódás / visszakapcsolódás hibát, kattintás vagy görgetés során nem.
1320 levél
Válasz 19.07.21. 10:13 #1995
ivanova36
Vezetékes vagy vezeték nélküli az egér?
Optika tiszta? nincs szösz körülötte?
USB 3-as kábel és a vezeték nélküli vevőegység összeakadhat ha az USB 3 használatban van, ezt is ellenőrizd, a vezeték nélküli vevő legyen a lehető legtávolabb a használatban lévő USB 3-as porttól.
52633 levél
Válasz 19.07.21. 09:11 #1994
Barthezz
Tegnap óta szarakodik az egerem. Amikor éppen használom, random időközönként (van, hogy csak fél percenként, de van, hogy 1-2 másodpercen belül 2-szer 3-szor is) egy pár tized másodperce megfagy az egér és random helyre ugrik, közben pedig az USB-s leválasztás hang hallatszódik. Ha kontrollerel játszom, filmet nézek, vagy a billentyűzetet használom, akkor semmi ilyesmi nincs, tehát kizárólag az egér használata közben jelentkezik. Természetesen újraindítottam már többször is a gépet és átdugtam az egeret másik USB portba, de a probléma megmaradt.

Szóval egy tök egyszerű kérdésem lesz: Szimplán tönkrement az egerem és vegyek újat, vagy vmilyen szoftveres hiba lehet a Windows eszközkezelőjén belül és a rendszert kell újrarakni? (Pótegér perpill nincs kéznél, hogy kipróbáljam.)
1479 levél
Válasz 19.07.11. 10:04 #1993
Sityi
Nem feltétlen hiba az - az esetek elsöprő többségében GTP partíció kell a Windowsnak, hogy CSM nélkül elinduljon az MBR helyett. Ezt meg lehet csinálni elvileg adatvesztés nélkül is, de szerintem szerencsésebb, ha egy arra alkalmas időben újrahúzod a géped - csak telepítés előtt lődd ki a CSM-et. Alternatívaként még mindig ott van a HDMI-DP adapter beszerzésének és használatának lehetősége...
1566 levél
Válasz 19.07.10. 23:31 #1992
quervo
Találtam ilyen beállítást a BIOS-omban, de nem indul a nyavalyás. De innentől tudom, hogy a hiba az én készülékemben van.

Köszi mindenesetre az utánajárást.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.