Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

10589 levél
Válasz 12.03.14. 14:21 #697
Dark Archon
Még a 80°C is normálisnak mondható, tehát más hiba lesz (a maglassulási hőmérséklet meg 110°C körül van). Valószínűleg a táp, ha valami noname. De, mint említettem, lehet az alaplap is vagy még inkább a memória. Futtass MemTest86+-t. Letöltöd a 4.20-as ISO-t, kiírod egy CD-re, majd erről indítod a gépet és hagyod 8-10 órán át, hogy fusson. Ha nem ír ki hibát, elvileg nem a RAM okozza.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
7 levél
Válasz 12.03.13. 20:48 #696
tungesz
időközben csináltam egy Stability Test-et az Aida64-el.
a proci hőmérséklete 37-39 C között mozgott, a GPU viszont felugrott 69 C-ra is!

várom válaszod!

üdv: tungesz
7 levél
Válasz 12.03.13. 20:41 #695
tungesz
Üdv Dark Archon.

lemonitoroztam. A CPU átlaghőmérésklete 17-19 C, a biosban megnézve ugyanez 22 C alapállapotban windows desktopban, a GPU viszont alapból 40 C.
2010 februárban vettem, így hát a garancia lejárt. egyéb hibát nem tapasztaltam sem alaplapnál sem memóriánál, diagnosztikát is futtattam az sem talált hibát.
Esetleges problémám még, hogy több mint 10 éves régi noname midi atx házam van, amiben nagy a túlzsúfoltság (az oldala azért le van szedve, hogy levegőzzön) ja és a tápnál sem tapasztaltam gondokat, eleinte mondjuk arra gyanakodtam, hogy túl kis teljesítményű.

ezek után mit javasolsz?
én a következőt néztem ki a GTS 250-hez.

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/25/turbo-module.html
+
http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=24.%3F

mit szólsz ezekhez?

Üdv: tungesz
10589 levél
Válasz 12.03.13. 11:32 #694
Dark Archon
Mindenek előtt tedd fel pl. az AIDA64 Extreme Edition nevű programot és monitorozd vele - többek közt - a videokártya hőmérsékletét, hogy tényleg az melegszik-e túl. Ha igen, vidd vissza, ahol vetted. Ha már nem garis, kénytelen leszel venni rá egy hűtőt.

Ha nem a túlmelegedés miatt van, akkor lehet alaplap, memória, VGA gond.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
7 levél
Válasz 12.03.12. 22:03 #693
tungesz
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni!

Geforce Gts 250 videokarim van. A problémám, hogy rendszeresen túlmelegszik(valószínűleg), emiatt a pl.: a Mass Effect 3 kifagy.

hogyan tudonám megoldani a VGA hűtését.
sajnos midi házam van és a PCI-E foglalat eléggé alul helyezkedik el, emiatt az aktív hűtés lentről szívja a levegőt!
hogyan tudnám mindezt megoldani?

CPU Intel Q8300 tartósan 30 C fok körül mozog, táp 550Watt, memőria 3Gb DDR2 1000Mhz.
10589 levél
Válasz 12.03.11. 11:00 #692
Dark Archon
Használj inkább OpenOffice, ami tök ingyenes és hobbi szinten megfelelő.

Pit-Bull: hát akkor a helyedben én is vennék egy normális tápot, például Corsair CXV430.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
182 levél
Válasz 12.03.10. 19:23 #691
Pit-Bull
Hát az nem nagy szám. Linkworld Dragon házhoz tartozó alap táp.
10589 levél
Válasz 12.03.10. 18:23 #690
Dark Archon
Nulladik körben a táp márkája sokat segítene.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14260 levél
Válasz 12.03.09. 21:42 #689
Babykiller
Első körben egy tápcserét eszközölnék.
182 levél
Válasz 12.03.09. 19:22 #688
Pit-Bull
Üdv mindenki, egy problémával fordulnék hozzátok, és az érdekelne, hogy vajon mi okozhatja, illetve hogy tudnám megoldani?
Ez a konfigom volt: ASUS P5B alaplap, 4gb DDR2 ram 800 Mhz, 250 Gb winchester, Core 2 Duo 2,2 Ghz proci, 8600 gts 256 mb ddr3 vga, 420 W táp, LG IPS 236 monitor.
Hét elején vettem egy Gainward Gtx 550 Ti 1024mb ddr5-öt. Hazahoztam a gtx 550-est beszereltem, driver telepítés minden rendben, berakom a cd-t monitor készenléti üzemmődba kapcsol, vagyis nincs kép. Gondoltam valami kis hiba. Gép újraindítás. Minden ment rendben. Alan Wake-t kipróbáltam full grafikán ment akadás nélkül minden oké. Másnap játszok tovább, pár perc múlva megint elsötétül a monitor. Újraindítás, utána akadt a játék mint állat. Több időm nem volt aznap próbálkozni. Másnap ment minden rendben. Egyszer csak netezés közbe feketedett el a monitor. Újraindítás játék ment full grafikán rendesen. Majd egy idő után újra elfeketedett a monitor. Újraindítás utána nem játszottam tovább csak netezés. Ma belépek játékba akad. Ok kilépek mondom újrateszem a drivert hátha valami zűrt kavart az. Elkezdi az nvidia a régi drivereket törölni erre lekapcsol megint a monitor (minden alkalommal készenléti módra hivatkozva). Nagyszerű mondom újraindítás. Már csak a windows logo jön be utána egyből készenlétibe a monitor, de közbe hangszórón hallom h belép a windows pár újraindítás kikapcs-bekapcs de csak idáig jutok el. Kicseréltem a videokártyát a régire, így be tudtam lépni. Ment minden rendben, gondoltam visszarakom a gtx-et, de csak a windows logoig van kép utána monitor kikapcs. Vissza 8600-ost netezek 1 ideig erre azzal is bejátsza ugyanezt a hibát.....vissza rakom a gtx 550-est és a DVI kábelt kicserélem D-SUB-ra. Így bekapcsolt a gép, drivereket feltettem. Játék ment akadás nélkül (kb 2 percre néztem meg) kiléptem, elkezdtem netezni gondoltam belépek játszok tovább, erre akad a játék. Megcsináltam most ezzel a driver sweeperrel is a driver törlést és felraktam újra. Az a helyzet, hogy ha visszarakom dvi-re akkor a monitor készenléti módba kapcsolja magát, és most csak d-subról működik. A gép az valamiért egy idő után el kezd akadni. A játék is eleinte ment normálisan aztán az is elkezdett akadozni.
Előre is köszi a segítséget!
10589 levél
Válasz 12.03.07. 13:14 #687
Dark Archon
"A kért oldal nem található." <- ilyet rengeteget láttam már
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
16280 levél
Válasz 12.03.07. 12:16 #686
david139
Ilyesmit látott már valaki?
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
6 levél
Válasz 12.02.17. 15:16 #685
zoltanka001
6 levél
Válasz 12.02.16. 18:22 #684
zoltanka001
32bites windows 7-et raktam fel a gépre! Milyen processzor lenne optimális? Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
14260 levél
Válasz 12.02.16. 16:42 #683
Babykiller
Nem kezeli mind, pl. a p965-nél újabb chipsetek.

zoltanka001: Win7 nem nagyon szereti az egymagos p4-et, ha nem hibás a merevlemez, akkor 32bitessel próbálkoznék első sorban.
6 levél
Válasz 12.02.16. 16:40 #682
zoltanka001
Köszönöm a segítséget!
329 levél
Válasz 12.02.16. 16:29 #681
TBone142
Egy próbát szerintem megér.
1560 levél
Válasz 12.02.16. 15:30 #680
Retee
A rendszermeghajtót a Win7 telepítésénél formáztad?
6 levél
Válasz 12.02.16. 15:12 #679
zoltanka001
Nekem is 2db hdd van a gépben 1rendszer 80gb meg 1 tárnak 160gb . Lehet hogy arra kéne telepítenem a win 7-et?
329 levél
Válasz 12.02.16. 15:03 #678
TBone142
Hello!
Nekem ugyanilyen problémám volt, azzal különbséggel, hogy 2 külön HDD-n volt a 2 rendszer (XP és Win7). XP tök jó volt, Win7 lassan, de ment, telepítés kb. fél nap... Aztán pár hónap múlva egyszer csak lefagyott a Win7 és nem volt hajlandó elindulni egyik oprendszer sem. Kivéve-visszarakva a cuccokat a gépházból kilőttem a Win7-es HDD-t: ha az nem volt bent, az XP már gond nélkül elindult. A boltban, ahol vettem azt mondták, szektorhibás volt vételkor, csere. Tehát nem akarok hülyeséget írni, de szerintem te is ellenőrizd le a tiédet.
Ha valakit esetleg érdekel, egy WD Caviar Green-ről volt szó.
6 levél
Válasz 12.02.16. 14:49 #677
zoltanka001
Helló!


Segítséget szeretnék kérni!
A problémám a következő: asrock p4i945gc alaplap. Intel pentium 4 processzor. 3.00E Ghz 1mcache 800MHz FBS. RAM 1x2gb 800MHz ddr2. Xp-vel teljesen jól működik a rendszer! Viszont Windows 7-et akartam felrakni rá a telepítési idő kb 1,5 óra volt nagyon lassú....
Mikor felállt a rendszer mint ha nem lenne benne elég ram akadozott nagyon lassú volt. Biosba visszavetem a ramot 667_re de semmi válltozás!
Előre is köszönöm a segítséget!
10589 levél
Válasz 12.02.09. 15:14 #676
Dark Archon
Hát pedig... most megnéztem pl. EZT, ez is kezeli. Nyilván érdemes megnézni a CPU támogatási listát.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8 levél
Válasz 12.02.09. 11:15 #675
istvansu
Nem mindegy, mert a proci amit adtak hozzá az 3,33 Ghz-es és csak 533 fsb fut ezt meg nem sok alaplap kezeli!
Demek István
10589 levél
Válasz 12.02.09. 09:39 #674
Dark Archon
Vatera, teszvesz, eBay... találd fel magad Hogy szerinted drága, az sajnos nem mérvadó. Ugyanakkor nem feltétlenül kell, hogy ugyanolyan lapot vegyél, bármi jó, ami LGA775-ös és van rajta integrált VGA.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8 levél
Válasz 12.02.09. 09:33 #673
istvansu
Köszi a tippet, ott találtam is, de elég drágán. Ha van még valami ötleted akkor kérem!!!
Demek István
1018 levél
Válasz 12.02.08. 17:18 #672
Sityi
Áh, fáradt vagyok, és már írni se tudok. Az a mondat akkor helyesen:
"Ezt magyarázd meg annak a pár GeIL és G.Skill modulnak is, amik nemrég mentek RMA-ba." - pontosanm úgy, ahogy már kitaláltad. /facepalm, mert megérdemlem!
10589 levél
Válasz 12.02.08. 14:59 #671
Dark Archon
Nem igazán értem az első mondatot, de legyen extrém eset

szerk.: ja, "amik nemrég mentek RMA-ba" akart lenni, ok
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1018 levél
Válasz 12.02.08. 13:08 #670
Sityi
Ezt magyarázd meg annak a pár GeIL és G.Skill modulnak is, amiket nemrég ment RMA-ba. Nem egy, nem kettő úgy fogta meg a gépet, hogy pittyenni se tudott. Szóval a RAM-hibánál sem garantált a sípolás.
10589 levél
Válasz 12.02.08. 12:51 #669
Dark Archon
ITT keresgélj, mert errefelé elég valószínűtlen, hogy találsz.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8 levél
Válasz 12.02.08. 12:33 #668
istvansu
Akkor ha valaki tud egy Gigabyte GA-945 GZM-S2 alaplapot akkor vevő vagyok rá!!!
Demek István
10589 levél
Válasz 12.02.08. 12:28 #667
Dark Archon
ui.: RAM esetben is lenne hangjelzés, valamint nem újonnan lettek belepakolva. Nyilván elképzelhetőek extrém esetek, hogy elromlott a pittyegő meg ilyenek, de azért nem valószínű Bár volt olyan esetem is, hogy azért nem indult a gép, mert az USB dugó különálló földvezetéke rá volt dugva az alaplapra... szintén hangjelzés nélkül.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 12.02.08. 12:21 #666
Dark Archon
Ha egyántalán semmi sípszó nincs, se kép, csak forognak a ventik, akkor az bizony egy döglött alaplap, azaz a POST-ig sem jut el a rendszer. Én is így jártam az Asus P5B-vel.

Minden más esetben lenne valami hibakód hangjelzés.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8 levél
Válasz 12.02.08. 11:14 #665
istvansu
A táp biztos hogy jó, egyébként próbáltam másikkal is! Azért gondolok az alaplapi videokártyára mert amikor elkezdte ezt csinálni akkor eleinte a monitor dugó mozgatása után néha elindult! Most már úgysem!!!
Demek István
1018 levél
Válasz 12.02.08. 10:20 #664
Sityi
Ha csak annyi lenne a baj, a BIOS x számú sípszóval tudatná, hogy nem talál VGA-t. Ez RAM/alaplap/táp lesz.
145 levél
Válasz 12.02.07. 21:53 #663
Turulbirodalom
Meg lehet próbálni, de mivel chipset-be van integrálva és egyáltalán nincs kép és nem is boot-ol, ezért ez esetben nem vagyok túl bizakodó; de egy próbát tényleg megér.
8 levél
Válasz 12.02.07. 21:24 #662
istvansu
Az nem lehet hogy csak az alaplapi video kártya purcant ki? Érdemes lenne egy PCI expresses kártyával foglalkozni? Mit gondolsz???
Demek István
145 levél
Válasz 12.02.07. 19:44 #661
Turulbirodalom
Ez esetben vagy memória, vagy alaplap. Próbálgasd a memóriákat, ha az nem segít, akkor valószínűleg az alaplap szállt el. Esetleg néhány kondenzátor nem púpos az alaplapon? (bár a proci körül szilárd elektrolitosak vannak, de azért akad néhány mezei elko is)
8 levél
Válasz 12.02.07. 19:10 #660
istvansu
Éppen ez az hogy a piros led nem gyullad ki. Olyankor kellene egyet sipolni amikor a piros kigyullad és akkor kapcsolná be a monitort és bejönne a a fekete fehér indító kép a bios verzió a vinyók tipusa meg a memória számolás de ezek elmaradna és semmi sincs!!!
Demek István
145 levél
Válasz 12.02.07. 18:33 #659
Turulbirodalom
Miért nem ezzel kezdted? A gép elkezd bootolni (darál a vinyó, villog a piros led)? Lehet memória gond is, egy PII-essel jártam így anno, az egyik memória slot volt elszállva benne.
145 levél
Válasz 12.02.07. 18:21 #658
Turulbirodalom
A táp egyébként elindítható önmagában is:

Ki kell húzni az összes csatlakozóját (alaplapból, ODD-ből, videokártyából, HDD-ből, stb.).

Majd az alaplapi tápcsatlakozón (az a sok drótos) a zöld drótot kell testre húzni (magyarul egy kiegyenesített gemkapoccsal összezárni a zöldet egy feketével).

Ha felpörög a ventije, akkor a táp jó.
8 levél
Válasz 12.02.07. 18:19 #657
istvansu
Világít a zöld gomb, forog a proci ventillátora, kinyilik a dvd meghajtó ajtaja, szóval áramot azt tuti hogy kap! Még annyit hogy alaplapi videókártya van rajta, nem lehet hogy az ment tönkre???
Demek István
1018 levél
Válasz 12.02.07. 16:52 #656
Sityi
Némi kiegészítés: most raktam össze egy zsír új gépet, és kiderült, rossz a ház bekapcsológombja. Szóval az sem kizárt, hogy azzal van baj...
1018 levél
Válasz 12.02.07. 16:22 #655
Sityi
Ennyiből azért nem olyan egyértelmű - a RAM is tud néha hasonló tréfákat. Az a tuti, ha egy garantáltan működő táppal kivett ramokkal próbálod meg elindítani. Ha sípol, akkor az alaplap valószínűleg még jó, ha nem, akkor az pusztult.
Esetleg kísérleti jelleggel egy BIOS/CMOS reset (az alaplap kézikönyve segít ennek mikéntjében), vagy ha több RAM modul van benne, akkor egyesével próbálgatni, melyikkel indul.
10589 levél
Válasz 12.02.07. 16:07 #654
Dark Archon
Magyarul nem csinál semmit, ha megnyomod a bekapcsoló gombot? Lehet táp vagy alaplap hiba. Ha tudod, próbáld ki másik táppal. Ha azzal se megy, egyértelmű, hogy az alaplap döglött meg. Ha van az alaplapon egy LED, nézd meg, hogy világít-e, ez jelzi, ha feszültség alatt van.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
8 levél
Válasz 12.02.07. 15:35 #653
istvansu
Gjgabyte GA945 GZM-S2 alaplapom van és se bootoláskor megszokott sípszó se bootoló képernyő nincs! Mi lehet a baj???
Demek István
14260 levél
Válasz 12.02.05. 23:33 #652
Babykiller
DVI kábelt használj, vagy nyomd meg az Auto gombot a monitoron. Driverben is körülnézhetsz, hogy milyen módon méretezze a nem natív képarányú felbontásokat.
7801 levél
Válasz 12.02.05. 22:48 #651
Lovi Tommy
Nekem asus van. ezek szerint nem feltétlen az én monitorom a szar (bár ezen kívül semmi baja), és a kezdetek óta ezt csinálja, csak ma egyszerűen betelt a pohár.
1340 levél
Válasz 12.02.05. 22:34 #650
hahakocka
Ilyesmi volt nálam is 17 colos Siemens monitornál. Jó lenne tudni mi okozta.
7801 levél
Válasz 12.02.05. 21:40 #649
Lovi Tommy
És kicsit késve, mármint lekéstem a szerk.-ről: 1680*1050 az asztal felbontása, és 1024*768ra téve a játékok jól jelennek meg, csak elég macerás mindig átrakni, a játékot így átállítani, aztán asztalt visszaállítani.
7801 levél
Válasz 12.02.05. 21:35 #648
Lovi Tommy
Sziasztok!
Egy olyan érdekes problémám van, ami eddig nem sok gondot okozott mert 2-3 percnyi szórakozás után megoldottam, ám most nem sikerül. Szóval a lényeg, hogy:
A windows meg minden program tökéletesen jelenik meg a monitoron, ám minden játék képernyőjének egyharmada kilóg a bal oldalon. Eddig mindegyiknél félig látszódott a menü, így nem volt gond, ám most egy olyannal találkoztam aminek egyáltalán nem látom a menüjét, így nem tudom átállítani a felbontást. Ugyanis a probléma 1280*800-as vagy milyen felbontásban megszűnik, ám 1024*768 általában az alapbeállítás, és azzal bizony kilóg. Mi a probléma?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.