Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

416 levél
Válasz 10.01.07. 18:01 #235
Darkknight
Takaríts le minden drivert a gépedről, indítsd közbe újra a gépet ahányszor szükséges.Eztán ccleaner-menj át a gépen.Nyugodtan törölheted a registry találatokat is.Eztán telepítsd vissza a drivereket(alaplap vga stb).Ha végeztél evvel töltsd le a vlc playert, és próbáld ki a a videót vele.Ha újraindul most is a gép a videolejátszásnál akkor nincs ötletem

Ja, és próbáld hanyagolni azokat a szerencsétlen codec-eket.Némelyik csak arra jó hogy összekuszálja a rendszert
nem kaptam tollat
242 levél
Válasz 10.01.07. 15:12 #234
Shantey
Emberek kellene egy kis segítség! Akárhányszor próbálok elindítani egy videót a gépemen (méret és kiterjesztés tök mindegy), akkor mindig újraindul a gépem. Miért lehet ez? Miután Avastot raktam fel NOD után akkor jelentkezett a dolog, nem tudom van-e hozzá köze. De miután leszedtem még mindig gáz van.
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
416 levél
Válasz 10.01.07. 14:17 #233
Darkknight
Milyen oprendszer?
nem kaptam tollat
11786 levél
Válasz 10.01.07. 14:10 #232
Star Wars
A Creative Soundblaster Live! hangkartyat nem ismeri fel a windows. Csak az Everest latta, aztan attettem egy masik slotba es utana mar ott sem. Drivert nem engedi feltelepiteni, mert szerinte nincs hangkartya a gepben. Mit csinaljak? Nagyon surgos lenne.
746 levél
Válasz 10.01.04. 20:08 #231
Gerő a nyerő
Na kész is a patyolat Vista... xD
Asus Z97P, i5-4690K, 2x4 GB Kingston Hyperx 1333Mhz, Asus Radeon R9 280X DirectCU II 3GB GDDR5
3310 levél
Válasz 10.01.04. 19:22 #230
Kemloth
746 levél
Válasz 10.01.04. 19:10 #229
Gerő a nyerő
Oké, hát akkor neki is esek. Azzal gyorsan meg vagyok legalább...
Asus Z97P, i5-4690K, 2x4 GB Kingston Hyperx 1333Mhz, Asus Radeon R9 280X DirectCU II 3GB GDDR5
3310 levél
Válasz 10.01.04. 19:08 #228
Kemloth
Nekem nagyon hasonló volt december közepén, ugyanígy vinnnyogott az Avast!, és sajna win reinstall lett a vége.

Nemtom, mivel lehet leszedni... magamnál nem is nagyon próbáltam, mert épp úgyis reinstallra készültem.
746 levél
Válasz 10.01.04. 19:03 #227
Gerő a nyerő
Srácok segítsetek nekem légyszíves!
A köv a szitu:
Beszedtem valszeg valami vírust, 98%ban trójai. Malwarebyte's Anti-malware-el leírtottam, Avast!-al is végig futottam a vincsin. Full tiszta, de mégis 5 percenként riaszt ezzel:
C:/windows/temp/akármi mappa/svchost.exe Wind32.malware féreggel fertőzött
Na már most ugye az svchost az a system32-ben van csak nekem, szal eddig nincs bibi. De mégis 5 percként jön a riasztás és semmit nem találok ami letölthetné nekem ezeket a szarokat. Van valami ötletetek? Ha nincs akkor marad a win reinstall...
Köszi előre is.
Asus Z97P, i5-4690K, 2x4 GB Kingston Hyperx 1333Mhz, Asus Radeon R9 280X DirectCU II 3GB GDDR5
3801 levél
Válasz 10.01.03. 14:51 #226
Rohamoszti
Hali!

Beszart a vincsim és szeretnék újat venni, de nem tudok dönteni. Sok szempontból a legpraktikusabb számomra a külső winchester lenne, viszont kicsit lassúnak tűnik leírásból. Ezt néztem ki 480mbits/s-el másol át. Nem tudom, ilyennél hogy néz ki ha például játszani akarok róla, vagy ha ráakarom kötni média lejátszóra? Nagyon szar? Milyen negatívumai vannak még?
763 levél
Válasz 10.01.02. 13:09 #225
Falusi
14260 levél
Válasz 10.01.02. 11:11 #224
Babykiller
Remélem a hardver biztonságos eltávolítása ikont azért használod.
Átdugod másik usb portba, akkor ismét felismeri neked, de indítsd újra a gépet és a telót is mielőtt bármi mással próbálkozol.
763 levél
Válasz 10.01.02. 10:30 #223
Falusi
Valamiért a gépem nem szereti az új telefonomat. Mikor először összedugtam (USB ) a telót meg a gépet, rendesen felismerte(Nokiáról van szó, szóval üzemmód - adattárolás, aki ismeri). Rá is pakoltam egy kis zenét, viszont! Másodjára, mikor újra összedugtam, akkor kiírta a Windows azt az izét, hogy "Új hardver telepítése varászló" vagy mi a bánat. Na mondom, ne jelenjen meg itt mindig, felraktam. Pikk-pakk felrepült, viszont onnan kezdve se kép, se hang, a telefont nem akarja felismerni a gép. Vagyis felismeri, de mindig azt írja ki a teló, hogy "A memóriakártyát valamilyen más program használja, kérem várjon.". Gondoltam egyet, megpróbáltam PC Suite-tal és micsoda csoda, az sem ismerte fel. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, gondolom az az új hardver telepítő izé. Valaki meg tudja mondani, hogy le lehet-e azokat az illesztőprogramokat szedni? Esetleg ha nem az a probléma, valaki elmondaná a megoldást? Megköszönném.
3225 levél
Válasz 10.01.01. 20:43 #222
sHarris
Agyontuningolva nem volt sztem, de elképzelhető.
Kösz a választ! Load, neked is!
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
2 levél
Válasz 10.01.01. 20:39 #221
krisz999
Kösz Darkknight a hozzászólásodat

Azon gondolkodtam hogy mi lehet a hiba oka...Arra jutottam hogy vagy a merevlemez fuccsolt be (boot sector) vagypedig valami az alaplapon égett el/le (kondenzátor)...
Amikor történt az eset, nagy böszen belevetettem mgam a PCworld illetve Chip-es ujságok átböngészésén mert régebben történt velem ilyen, de a probléma okára máig nemtudtam meg a választ...

Annyi tudok még hogy, mikor a gép bekapcsol, akkor a monitor nem indul(csak villog) az alaplapon lévö led ég, de nem csinál semmit, csak malmozik a gép és forognak a ventillátorok a gépben, de nemtudom hogy mi-mi... Szóval remélem a videokártyám nem ment tönkre(GTX280):/ Nagyon ideges lennék..

Szerintetek erre még érvényes lehet a garancia hogy szimplán anyaghibás az alaplap és bö fél év használat után csak ugy befucssol?
416 levél
Válasz 10.01.01. 01:18 #220
Darkknight
A swtralékekr nnio min dribver ..lops ,..de ne feletsd el ...ho fs bejn jjkk.Magyaru lghdffeltenni a hhost jvgfx applixccvatoino ..

sogkh sikert
nem kaptam tollat
2 levél
Válasz 10.01.01. 01:13 #219
krisz999
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas gondom!
Ma, ujév alkalmából, elromlott a gépem.. Épp S.T.A.L.K.E.R.eztem (Call of Pripyat) és ki szerettem volna menni tálcára, de befagyott a kép (fekete képernyö, de hang meg ilyenek sem voltak már)!Véletlen megnyomtam az "alvás" üzemmódot a billentyüzetemen, és "elaludt" a gép, aztán probáltam viszzahozni, és egyszer viszzajöt!Probáltam a játékot feladatkezelöböl ki"iktatni" de nem sikerült, dacára nyomtam egy gép resit...
Azóta a gép csak felpörög, és nem indul el, nem villog a kis "ikon" a gép alján hogy dolgozna, de mintha valamit csinálna a gép... A DVD-rom meghajtó elindul, villog (ég) aztán az sem csinál semmit, de reagál ha ki nyitom, de ha már CD-t DVD-t teszek bele nem... Csak felpörgeti!

Probáltam lekapcsolni manuálisan a gépet, a hátsó táp kapcsolót lenyomni, mert nem akart kikapcsolni... Végül kikapcsolt, és megprobálkoztam ujra a gép bekapcsolásával, de ugyan az a hiba amit a fentiekben leirtam, szóval csak felpörög a ventillátor, (ugy hallom) de a rendszer nem indul el! A monitor se kapcsol be (no VGA display) se bill, se egér, de a fülhallgató viszont igen, de nem ad hangot!

Windows 7 Ultimate op-rendszer van rajta(32bites)

Kérlek segitsetek!

Köszönöm, Krisztián!


UI.: Ha a gépet csak restartolni szeretnél, általában csak szimplán leáll, és megint kezdödik a folyamat elöröl amint a fentiekben leirtam! :/
416 levél
Válasz 09.12.30. 18:30 #218
Darkknight
Bad News!

Ugyanilyen problémám volt régen.Szervizbe kiderült hogy meghalt az alaplapi sata vezérlő Nem volt agyontuningolva a gép esetleg?
nem kaptam tollat
22 levél
Válasz 09.12.30. 15:02 #217
Load
jumperelés vagy kábel lehet törött.
3225 levél
Válasz 09.12.30. 13:49 #216
sHarris
Az előző probléma megoldódott magától, most más a helyzet, és annyiból nehezebb a dolog, hogy nem a saját gépemről van szó.

Nos, az van, hogy a gép gond nélkül működött, semmi probléma nem volt vele, egyszercsak elkezdett sípolni, és utána nem is indult el többet. Mint kiderült, a winyóval volt baj. Az alkatrész ki is lett cserélve, de azóta második winyóként sem észleli a gép. Másik gépbe berakva semmi gond, megfelelően működik, csak az eredeti gépben adta meg magát. Meg lett próbálva a másik kábelre való bekötés, BIOS-ban való kutlászás meg minden, de eredmény nélkül.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne elérni hogy a gép felismerje a winyót?

A barátom nevében is köszönöm.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
2010 levél
Válasz 09.12.30. 10:21 #215
Corvus5
Értem, köszi az infókat.

Nekem ismerős mondta, h nem lehet megosztani, vmint netes fórumokon is sok panaszt olvastam azzal kapcsolatban, h mióta "átállt a Digi", azóta csak egy gépen tudnak netezni vele. Viszont ha ez így van, ahogy írod, akkor januártól valszeg mi is próbára tesszük őket...
14260 levél
Válasz 09.12.29. 18:20 #214
Babykiller
Mivel dekóder kell a digitális adáshooz, ezért anyni tv-n megy ahányhoz van set top box. A netre rádugsz egy routert és annyi gépre osztod szét amennyit az elbír.
680 levél
Válasz 09.12.29. 18:01 #213
odie992
Darkknight ötlete bevállt
You haven't failed, old man... you've done exactly as you were meant to do. However... I am not the Archangel Tyrael...
2886 levél
Válasz 09.12.29. 15:16 #212
Dilizs
Hát nekünk is DIGI van (tányéros), az én szobámban is és a nappaliban is van egy beltéri, a netről nem tok nyilatkozni (UPC).
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
2010 levél
Válasz 09.12.29. 15:15 #211
Corvus5
Mielőtt nekiesnétek ecsettel, vagy szervízbe vinnétek, próbáljátok meg úgy beindítani, h előtte kihúzzátok a billentyűzetet.
2010 levél
Válasz 09.12.29. 15:12 #210
Corvus5
Érdekelne a diginek a kábelcsomagja, de úgy hallottam, h egyszerre csak egy tv megy róla, illetve egy gépen lehet internet, vagyis nem lehet megosztani a jelet. Aki tud erről vmit, kérem ossza meg velem is.
416 levél
Válasz 09.12.28. 15:47 #209
Darkknight
Amiről te beszélsz azt alvó állapotnak hívják.Nem tudom XP-n van e ilyen, borzasztó rég volt XP-m.De win7 alatt nálam pl nem kivitelezhető a dolog, mert pont hogy a hálókártyát is kilövi, ezáltal a net kapcsolat is megszűnik alvó állapotban

nem kaptam tollat
680 levél
Válasz 09.12.28. 15:46 #208
odie992
Rendben! Köszi, majd ha jön haza este, megmondom neki.
You haven't failed, old man... you've done exactly as you were meant to do. However... I am not the Archangel Tyrael...
416 levél
Válasz 09.12.28. 15:44 #207
Darkknight
Talán a ház oldalát le kéne kapni(előtte azért egy bios defaultot tolni neki)és kicsit kiportalanítani.Eztán kivenni a slotokból a cuccokat(memória, vga), kis ecsettel a slotokat is kipamacsolni aztán szépen visszatenni őket, majd finoman megmozgatni a slotkban a cuccosokat.Ellenőrizni kell továbbá hogy minden vezeték rendesen csatlakozik e az alaplapban, és a vinyókhoz.Ha megvan próba.

Ha továbbra is újraindul, akkor egy rendszer újratelepítést javasolnék boot-dvd-ről.Ha ez sem segít akkor bizony szervíz

szerk:esetleg ha van tesztalany mint gép, próbának átpakolhatnátok a memóriákat és a vga-t ellenőrzés céljábol

sok sikert kívánok
nem kaptam tollat
680 levél
Válasz 09.12.28. 15:21 #206
odie992
Továbbá: Bátyám gépe a napokban elkezdett fura lenni. Vagyis bekapcsolja a gépet, bejön a töltő kép, aztán elmegy a kép (magyarán: fekete lesz a képernyő) és újraindul (mostmá"r nem). Mit lehetne tenni?
You haven't failed, old man... you've done exactly as you were meant to do. However... I am not the Archangel Tyrael...
680 levél
Válasz 09.12.28. 15:19 #205
odie992
Hi!


Hogy lehetne úgy kikapcsolni a gépet (windows XP), hogy közben menjenek a programok? (pl. Torrent, Server-futtatás stb..)
You haven't failed, old man... you've done exactly as you were meant to do. However... I am not the Archangel Tyrael...
53 levél
Válasz 09.12.26. 22:32 #204
gamer007
Üdv mindenkinek !

Meg tudnátok mondani, hogy a google chromeba, hogy kell a címsorba fennt gördítősávot csinálni, úgy mint ahhogy az a IE-nél van, vagy ahhogy a firefoxnál, hogy megjelennek a címek egymás alatt, ha legördítem?

Választ előre is köszi.
3225 levél
Válasz 09.12.24. 13:44 #203
sHarris
Kezdek attól félni hogy a videokártya kezd behalni, de azért vázolnám a problémámat, hátha vki tud vmi értelmeset mondani.

A lényeg, hogy az utóbbi időben a gép néhány hibás pixelt is beletesz a képbe, rövid, vékony (főként zöld) vonalakként. Ez még nem is probléma, nem zavar igazán, amikor viszont egy-egy játéknál, ahol eddig nem csinált ilyet (most éppen a Scarface-nél), gondol egyet és újraindul a gép, már annál inkább. Egy másik játék miatt feltettem előbb egy régebbi drivert, azt töröltem és felraktam ismét a legújabbat, semmi javulást nem tapasztalva.

Igazából előbb-utóbb ígyis-úgyis kellene új videokártya, de egyelőre nem nagyon van pénz rá, sz'al remélem van vmi normális megoldás a gondomra. Ki mit gondol, mi lehet a baj?
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
1145 levél
Válasz 09.12.23. 12:32 #202
Laccy93
Probléma forrása: moovie.hu Nem tudom ki ismeri, neten lehet filmet nézni.
Szval, tegnap meg akartam nézni a Fűrészt, mer még nem láttam. Be is hozta az oldalt, töltötte is a filmet, bár elég lassan. A minősége kifogástalan volt. A lassúsága miatt, gondoltam letöltöm a divx webplayert, hátha jobb lesz. Azután, mikor elindítottam volna filmet, ilyen zöldsávos lett. Lényegében a film a zöld sávok mögött volt, de nem nagyon lehetett látni. Na most, gondoltam a webplayer miatt van, hát letöröltem. Akkor meg mivel hiányzott, be se hozta a filmet, futtatni kellett az Active-X vezérlőt, ami megint leszedte a progit. De a zöldesség megmaradt. Akkor ezzel mit lehet tenni? Eddig minden film működött, először ez is, most meg nem. Ötlet?
Az utóbbi időben csak nagyon ritkán fejezem be, amit elk
53 levél
Válasz 09.12.19. 23:54 #201
gamer007
Ok, köszi srácok.
16251 levél
Válasz 09.12.19. 22:32 #200
ufodani
Ez ingyenes.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
432 levél
Válasz 09.12.19. 11:49 #199
kdave9
Rivatuner a legjobb erre szvsz. Nem olyan bonyolult.
Hardver monitoringban jobbklikk arra, amit ki szeretnél iratni, Setup,
majd alul pipáld be a Show in on-screen display-t.
Ezután csak aktiválni kell, ugyancsak a Monitoringban találsz jobb oldalt egy Rivatuner ikont zöld nyillal. Arra kattintasz és már menni fog

Ha valamit nem találsz alapból, rakd be az összes plugint
Ez szerintem minden verzióban így van
90 levél
Válasz 09.12.19. 11:22 #198
Spigy93
üdv all
csak egy kérdésem lenne, szerintetek a gothic 3 kihasználja az én amd athlon 3600+-os procim mind2 magját? mert nem hiszem el hogy 3,8ghz nem elég neki...
"I can't believe it, in my own house! Bugs Bunny, Bugs FUCKIN' Bunny!"
53 levél
Válasz 09.12.18. 22:39 #197
gamer007
Üdv mindenkinek!

Tudnátok olyan progit ajánlani ami mutatja játék közben, az fps-t, core temperature-t stb.? Riva tunerrel próbálkoztam, de baromi bonyolultnak tűnt, valamiért nem mentette el a beállításaimat, stb.
Ha javasoltok valamit, légyszi az aktuális verziószámot is adjátok meg.

Segítséget előre is köszi.
12154 levél
Válasz 09.12.16. 22:07 #196
Gobiakos
Végül lecsavaroztam...
14260 levél
Válasz 09.12.16. 21:46 #195
Babykiller
Sehogy, hacsak nincs meg valahol felírva a típusjelzése (számla, árajánlat, stb...).
12154 levél
Válasz 09.12.16. 20:52 #194
Gobiakos
Hogyan lehet megnézni a tápegység teljesítményét anélkül, hogy levenném a gép oldalfedelét?
1951 levél
Válasz 09.12.08. 20:29 #193
Qwen
Megoldottam.Rákötöttem a TV-re. 1600x1200 meg 120Hz volt.
1951 levél
Válasz 09.12.08. 19:50 #192
Qwen
Egy játék(Wolfenstein) elindításánál a monitor azt írja ki,hogy a szinkron nem megfelelő.
Próbáltam refreshlock progit de nem sok sikerrel vagy valamit nem jól csináltam.
Van valakinek valami ötlete?
12154 levél
Válasz 09.12.05. 23:46 #191
Gobiakos
Miért van az illetve másnál is jelentkezett-e az a jelenség, hogy az Opera néha napján gondol egyet és kilép, majd kidob egy panelt, ami felajánl egy hibajelentés-küldést.

Amúgy az esetek túlnyomó többségében közvetlenül akkor csinálja ezt, miután bezárom a böngészőt.

Ha valaki tud gyógymódot vagy valami praktikát, ne tartsa magában!
7500 levél
Válasz 09.11.30. 21:03 #190
Dealer
Erre gondoltam én is, de szerintem más jellegű a probléma, mert egyik napról a másikra hülyült meg, és érzékeli amúgy a Shift billentyűket, csak bizonyos kombinációknál fullad le. Meg nem is retkes.
407 levél
Válasz 09.11.30. 20:46 #189
Attak
Még mielött bejött volna ez a probléma,az előző vinyó ugyanezt produkálta,amíg meg nem jelent a kék halál "unmountable boot volume"felirattal.
Megpróbáltam újra rakni az xp-t,de nem tudta megformázni a vinyót,11%nál leállt.Azóta se tudom használni.
Fuck moneyocracy!
12154 levél
Válasz 09.11.30. 20:46 #188
Gobiakos
Esetleg ha hozzáférsz úgy és van hozzá cuccod, akkor sűrített levegővel fújasd ki az esetleges piszkos, port és hasonlókat a billentyűk alól, hasznos lehet. Én kábé fél évente ki szoktam fújatni.
407 levél
Válasz 09.11.30. 20:42 #187
Attak
Hát csak szeretném...Ugyanis a telepítő cd automatikusan bootoltatja a vinyót,hiába van elsődlegesre rakva...és persze formázni se tudom,mert nem engedi leválasztani a kötetet.
Hm?
Fuck moneyocracy!
7500 levél
Válasz 09.11.30. 20:32 #186
Dealer
Bár a topic címe üvöltözik, annyira nincs nagy baj, de ha valaki tud segíteni, csak nyugodtan! A billentyűzetem nem reagál minden lenyomásra, különösen a jobb oldali Shift billentyűt hajlamos leszarni, némely betűnél a bal oldalit is, szóval csak Caps Lock-kal tudok nagy kezdőbetűket írni. (Kábelek rendben, érintkezés stimmt, újraindítás megvolt.)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.