Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

12186 levél
Válasz 15.09.07. 18:18 #1647
Gobiakos
Beszarás a köbön! Kiszereltem a halott HDD-t a gépemből, és mikor kotorásztam benne, látom ám, hogy egy harmadik vinyó is lapul ott, bekötetlenül (ti. a rendszervinyó mellett egy nagyobb is használatban van a cuccaimnak). Mondom, lesz, ami lesz alapon kap egy tápot meg egy IDE-ot. Erre nem betölt róla a gép egy ezer éves XP-t?! Fél percig nem kaptam levegőt a röhögéstől. Nosztalgia 110%!

Amúgy holnap megyek az SSD-ért, uh estére már helyreáll a rend és lesz egy SATA2-höz mérten gyors rendszerem, ami stabil alapokon nyugszik majd. Plusz egy tiszta telepítésű Win10.
1228 levél
Válasz 15.09.07. 14:16 #1646
Baracklekvár
Nekem olyan házam van, hogy a SSD-t nem lehetett bele rögzíteni, csak csiribá varázslattal. Vagy elfelejtettek szereléket adni SSD-hez, vagy nemtom.
pogessor.pcdome.hu
1025 levél
Válasz 15.09.07. 13:44 #1645
Sityi
@capraz: 500W elég kell, hogy legyen ehhez a konfighoz. A csatlakozó, amit írtál, az az ATX power csati, nem SATA. A VGA-dhoz pedig egy 6 tűs PCIe csati kell.

@Gobiakos: Ha kattog, annak már reszeltek - csak a fejet csapkodja vagy a tányérhoz, vagy az oldalfajhoz. A SATA csatolójú SSD-k 2,5"-osak, szükséged lehet egy beépítőkeretre. Vagy ha a házad HDD rögzítő furatjai engedig, becsavarozhatod csak egy oldalt rögzítve: leesni nem fog, mert általában alig pár grammosak, csak kicsit igénytelenül néz ki.
12186 levél
Válasz 15.09.07. 12:59 #1644
Gobiakos
Megdöglött a rendszervinyóm. Kattogás, az általános 5-7 másodperces időközönként és nem áll fel róla a rendszer (ofkorsz). Ma délután még futok vele pár kört - hátha, de nem fűzök hozzá sok reményt. Helyette egy 120-as Kingston SSD-t tervezek venni majd. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami extra cucc a beépítéssel kapcsolatban, ami miatt esetleg ezt a boltban kellene megejteni? Vagy csak simán kap egy SATA meg egy táp kábelt oszt kész? Előre is köszi!
276 levél
Válasz 15.09.07. 11:46 #1643
capraz
Egyébként egy 500w-os tápot néztem, az elég ezekhez ugye?
I see no God up here / Yuri Gagarin /
276 levél
Válasz 15.09.07. 11:31 #1642
capraz
A tápra amit néztem azt írják, hogy S-ATA táp 20/24 tűs.
I see no God up here / Yuri Gagarin /
276 levél
Válasz 15.09.07. 11:28 #1641
capraz
FX6300+HD7770+1db winchester. A winchester egy tápkábel megy. A procimhoz és a videókártyához viszont nemtudom milyen csatlakozók kellenének..
I see no God up here / Yuri Gagarin /
1228 levél
Válasz 15.09.07. 10:44 #1640
Baracklekvár
Windows-tól függetlenül olyan gebaszra számíthatsz esetleg, hogy az nem megfelelő teljesítményű, és-vagy nincs olyan/annyi csatlakozója-kábele, hogy meghajtsa az esetleg nagyon tápos videokártyádat. Vagy ha van rengeteg vinyód és ventilátorod a gépben, akkor e téren is esetleg lehet kevés a kábelek száma kici-ócó tápnál.

Ha ezeket a kritériumokat teljesíti az új táp, akkor minden jó lesz.
pogessor.pcdome.hu
1025 levél
Válasz 15.09.07. 10:29 #1639
Sityi
Tápcserénél nem kell újratelepíteni a Windowst - sőt, alapesteben csak akkor javasolt, ha processzort váltasz Intel-AMD viszonylatban (tehát egyikről a másikra) vagy az alaplapi chipseted gyártója változik, bár ma már ez nagyon ritkán játszik. Minden egyéb esetben az újabb Windowsok gond nélkül lekezelik a helyzetet, és nem kell reinstallal húzni az időt.
276 levél
Válasz 15.09.07. 10:12 #1638
capraz
Most vettem új winchestert és telepítettem rá egy Win 10-et. Mint kiderült gond van a tápommal, szóval abból is kell egy új. A kérdésem az lenne, hogy ha most windows reinstall nélkül kicserélem a tápot az újra, számíthatok-e valamilyen gebaszra? Előre is köszönöm!
I see no God up here / Yuri Gagarin /
276 levél
Válasz 15.09.07. 07:25 #1637
Trufa
A gép hátuljába dugtad? Mert a táp - bármennyire is árnyékolva van - be tud zavarni. Próbáld meg előre dugni.
14261 levél
Válasz 15.09.06. 22:13 #1636
Babykiller
Faltól legalább 1 méterre legyen az adapter, mert úgy kevésbé verődik vissza a jel.
16295 levél
Válasz 15.09.03. 19:20 #1635
david139
Dugjad egy usb hosszabbítóra, és vidd közelebb az ajtóhoz
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
1025 levél
Válasz 15.09.03. 14:44 #1634
Sityi
Az a probléma ezekkel a kis gyösz adapterekkel, hogy értelmes méretű antenna nincs bennük. Ha vasbetonból van a fal, akkor az is derekasan árnyékol. A helyedben a TP-Link utilityjét hagynám a fenébe (tiltsd le az automatikusan induló programok közül) - előfordul, hogy ezek a kis programocskák több gondot okoznak, mint hasznot. Az Acrylic Wi-Fi nevű programmal megnézheted, mit és milyen jelerősségel képes fogni a kártyád a környező wifi hálózatokból.
41 levél
Válasz 15.09.03. 13:28 #1633
Nervis
Sajnos nincs most olyan okostelefon amivel ki tudnám próbálni. Csak pár méterre van a router amire csatlakozni szeretnék, a szomszéd szobába, mégis nagyon lassú. Telefonról, ipodról minden gond nélkül elérem bármikor, semmi gond nincs vele, csak gépről nem megy.
943 levél
Válasz 15.09.01. 21:15 #1632
ivanova36
És azon a helyen sincsen gond a wifivel ahol most az új eszközt próbálod? Mert a nem látja és a lassú így első tippre térerőgondot is jelenthet. Esetleg teszteld a wifi adaptered ha van okostelefonod és arról ossz neki netet, arra fel tud-e menni gond nélkül vagy sem.
41 levél
Válasz 15.09.01. 20:06 #1631
Nervis
Sziasztok!
Tegnap vettem egy TP-LINK WN725N típusú wifi adaptert. Feltelepítettem a cd-ről a drivert de vagy egyáltalán nem fogja a netet, vagy ha mégis akkor is használhatatlanul lassú. Magával a routerrel nincs gond mert más készülékek érzékelik. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
129 levél
Válasz 15.08.26. 09:52 #1630
jeszkar
Van egy problémám, ami tegnap kezdődött, és enyhén idegesítő.
Amikor tegnap benyomta a gépemet, észleltem, hogy a Firefox tőrölt minden előzményt és könyvjelzőt, mintha egy teljesen új telepítés lett volna. A Másik furcsaság az volt, hogy a Total Commander nem tudta azonosítani a fájlok dátumát, ezt megoldottam egy újratelepítésével. Viszont a Firefox (és egyébként a Chrome is) időként teljesen elfelejti az előzményeket, és legfeljebb a fő oldalakat jegyzi meg, az alodalakat nem. Nem a világ legnagyobb problémája, de idegesítő. Vírusirtó, és Anti-malware semmi érdemlegeset nem talált.
1025 levél
Válasz 15.08.13. 10:26 #1629
Sityi
Az alaplapot kiszedve megnézheted a kondikat, melyik pukkant el, illetve hol van égésnyom - ha tényleg ő a bűnös.
11120 levél
Válasz 15.08.13. 09:39 #1628
VodevilX
Nekem volt egy jó 2 évem, mikor is sikeresen kitörtem a power gombot a helyéről, helyette a floppy foglalat alatt dugtam ki a 2 kis drótot és minden nap azokkal indítottam Bár BIOS-ban be volt állítva, hogy billentyű nyomásra is induljon.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
623 levél
Válasz 15.08.13. 09:27 #1627
stero
Mindent leválaszottam, proci, lap, táp maradt rajta, nem kapcsol be, még a ventik se moccannak meg. Alkatrészek világítanak mint pl a billentyűzetem tehát áram jön. Kihívom a szervizeseket Szfvárra ingyen házhoz jönnek. Ennyit most meg fog érni nekem, sajnos nincsenek pótalkatrészeim amivel lecsekkolhatnám, hogy mi a rossz :\

Tényleg olyan mintha a bekapcsoló gomb romlott volna el

Köszi.
11120 levél
Válasz 15.08.13. 09:22 #1626
VodevilX
Nekem tavaly ősszel a VGA-m lett zárlatos. Akkor is ezek voltak a panaszok, semmit sem reagált bekapcsoláskor, mintha nem lett volna áram alatt a vadiúj tápommal. Gombnyomásra a ventilátorok megrezzentek, és annyi.
Aztán én is végig mentem a táp + alaplap + proci felállásról indulva + RAM, + HDD, +VGA kombinációkon, aztán kiderült, hogy utóbbi a ludas.
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
20259 levél
Válasz 15.08.13. 08:24 #1625
Peace
Táp tesztelése könnyű. Zöldet a szürkével összekötöd bármiféle dróttal. Ha bekapcsol, az már jó jel. Kimérése trükkös lehet, mert terhelés nélküli eredmények nem sokat mondanak, multiméter sem. Analóg mérőműszer lenne ideális, de ezt hagyjuk is.
Alaplapból ki lehet életjelet csikarni úgy is, ha kiveszed mondjuk a memóriamodulokat. Ha van PC speaker(bízzunk benne, hogy van), akkor a csipogásból már hallod is, hogy az alaplap még valamennyire él, és nem halt el teljesen. Minden kártyát eltávolítasz, minden meghajtót leválasztasz, és csak egy rádugott monitorral és RAM-mal elindítod a gépet, és elindul, csak ugye megáll, mondván, hogy nem érzékel op. rendszert(mivel nincs rádugva HDD), vagy keyboard error üzenet ugyanúgy. Az már haladás. Innentől lehet egyesével rákötni mindent, és megnézni, hogy meddig jut el. Ha minden a helyén, és így is megy a gép, akkor szuper. Ha már az első lépésnél sem indul el, az bajos. Megpróbálkozhatsz még egy BIOS resettel. Volt már rá példa, hogy helyrehozta szegény alaplapot megzavarodás után. Most így hirtelen szerintem ennyi.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
623 levél
Válasz 15.08.13. 07:22 #1624
stero
Hali,

Gépem tegnap a nagy forróságban készenléti állapotba került mivel nem nyúltam hozzá egy darabig (ez így eddig tök oké) majd ebből az állapotból nem lehetett már visszahozni, még a power gombra sem reagált 5 mp folyamatos nyomvatartásra sem. Áramtalanítás > bekapcsolás > semmi nem történik.

Mintha komplette nem kapna áramot, semmi sípolás, semmi felpörgés, semmi. Tápom egy coolermaster GX 550W. Erre a boltban azt mondták, hogy teljesen megbízható, nem egy FSP, de nem is gépgyilkos (1 éves kb a cucc).

Az alaplapomviszont a procival együtt elég régi már. Gyanítom, hogy megsült valami rajta bár égett szagot nem éreztem, végig ott voltam a gép mellett, semmi extra nem történt vele. Én alaplapra tippelek, asszem proci nélkül is fel kellene pörögnie dolgoknak a gépben. Ha az alaplap halt meg akkor viszont nuku, semmi nem történik. Ami még furcsa, hogy ha rákötöm a billentyűzetet az usb-re akkor világít áram alatt. Ergo valamiféle áramot kap a tápból > a táp szerintem működik. Az alaplap is kap valami jelet, ha az usb-n keresztül világít off állapotban a billentyűzet. Érdekes helyzet. Power gomb szerintem nem csesződött el, szétszedtem a gépet, összeraktam, nyomogattam. Semmi eredmény.

Szerintetek?
27976 levél
Válasz 15.08.04. 13:32 #1623
LordMatteo
Kontakthiba vagy eltört a zsinór, nem is feltétlenül látod az ilyesmit, szerintem ez lehet. Kellene másik hangcucc kipróbálni.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
9107 levél
Válasz 15.08.04. 12:35 #1622
davkar9
Találtam 3-4 éves topicokat, amik a steamet hibáztatják érte. Azóta olyan beállítás, amit ki kéne kapcsolni (~üzenet pittyegésénél állít a hangon) már nincs is. Gondoltam mivel úgyis a beállított érték fölé megy amikor gebasz van felhúzom maxra, hát ugyanúgy szar. Hangerő zöld része együtt mozog a játékkal, videóval, viszont van fölötte egy szürke is, ami folyamatosan még pluszban ingadozik.
Simple. Eternal. Beige.
9107 levél
Válasz 15.08.04. 07:37 #1621
davkar9
Egy időre "megjavult"/kevésbé volt feltűnő, tegnap este óta viszont megint átváltott kurvára zavaróba. Senkinek semmi tipp? Minden lehetséges dolgot kipróbáltam már. Loudness kiegyenlítés, kommunikációban "nincs művelet" (nem mintha lenne mikrofon, vagy skype), stb. Innentől a vérgőzös berzerker módban szétbaszom az egészet egy széklábbal megoldás maradt csak.
Simple. Eternal. Beige.
9107 levél
Válasz 15.07.24. 22:15 #1620
davkar9
Alaplapi.

Egy ilyen kis csapat szolgál már évek óta, mással nem néztem. Realtek központban váltottam az alap 4-ről sztereóra, végigpipálgattam az extrákat, minden beállítással ugyanúgy hullámzik a hang. Letöröltem, újraraktam, megint letöröltem, csak úgy magában használtam a hangszórókat, minden próbálkozás után változatlan. Volt alkalom amikor elkezdtem már reménykedni, mert egy rövid ideig ment rendesen, aztán bamm, megint beleordított a fülembe. Az az érdekes, hogy hasonlót még május vége felé csinált a Witcher 3-nál, amit az éppen aktuális patchre fogtam. Sőt az igazából tök furcsa volt, mert fél óra szarakodás és 3 újraindítás után már nem volt semmi gond. Ezt most a héten kezdte rá, kedden gépet takarítottam, de azóta ellenőriztem, nem lett beszippantva semmi, nem tört le semmi. Szerdán felraktam a kotor 2-t, annál voltak furcsaságok, aztán aznap néztem sorozatot is és ott eléggé feltűnő volt a hang gebasz.
Simple. Eternal. Beige.
5231 levél
Válasz 15.07.24. 18:03 #1619
Skorpio90
Ejnye, el is feledkeztem róla, köszönöm a választ. Azóta letöröltem a Raptr-t, és hogy, hogy nem, semmi baja a gépnek csézés közben.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
1025 levél
Válasz 15.07.24. 14:31 #1618
Sityi
Másik hangszóróval is?
Milyen hangzsuga?
9107 levél
Válasz 15.07.24. 13:56 #1617
davkar9
Pár napja elkezdett szarakodik a hangom. Normál hangerőről indulunk, utána vagy átvált ordítóan hangosba vagy tök halkra. Van amikor csak pár mpig, aztán visszavált, van amikor teljesen úgy marad. Érthető módon ez kurvára zavaró. Játék, film, bármi, amihez hang kell.
Simple. Eternal. Beige.
1025 levél
Válasz 15.06.26. 19:08 #1616
Sityi
A kék halál kódja mi? BlueScreenView-val kéne a BugCheck String és Code, az megmondja, hol a gubanc.
Ami pedig a Raptrt illeti: nélküle van összeomlás?
Ha videót akarsz felvenni, én az OBS-t javaslom, az nagyon szépen állítható - nekem például a procimban lévő IGP végzi a felvétel kódolását, így nincs teljesítménycsökkenésem (meg legalább használom azt is valamire ). Ha neked is Intel procid van HD Graphics IGP-vel, szívesen elküldöm a beállítási útmutatómat.
5231 levél
Válasz 15.06.26. 16:58 #1615
Skorpio90
Srácok, van arra ötletetek, mitől lehet az, hogy kb. 3 napja a Counter Strike Global Offensive azt játssza, hogy teljesen random időközönként kifagy úgy, hogy kidob az asztalra, a hang beragad, a tálcán még ott a játék, a feladatkezelőben is fut, de nem tudok visszalépni, szóval csak egy folyamat leállítása segít. Ez még egy dolog, de az elmúlt 3 napban kétszer is a fagyás közben kék halált dobott be a gép, amit nagyon nem tartok viccesnek, pláne, hogy mióta windows 7-em van, sosem találkoztam kék halállal. Mit csináljak? Rakjam újra a csét, esetleg mást? Összefüggésben lehet ez azzal, hogy pont a héten elkezdtem használni a Raptr nevű progit? (Az AMD programja, videórögzítésre akarnám használni, és azóta mindig fut a háttérben.)
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
3486 levél
Válasz 15.06.14. 16:15 #1614
Sucee
Problémás táp okozhat felvillanó csíkokat a monitoron? Egy új Corsair VS650 tápom van, R9 290X kártyával együtt szereltem be, és egyből jelentkezett a probléma, de mivel annál a kártyánál ez (+ blackscreen, ami elő is jött) nagyon gyakori, gondolkodás nélkül azt küldtem vissza bevizsgálásra.
Viszont nagy ritkán a régi kártyámmal is látok felvillanásokat, szinte észrevehetetlen ugyan, de ritkán azért ott van. A tápon kívül semmi más nem új most a gépemben, az előző táppal és ugyanezzel a kártyával sosem fordult elő ilyesmi.
1633 levél
Válasz 15.06.08. 17:59 #1613
-T0ng-
Oooo kösz srácok! Most hatalmas kő esett le a szívemről! Egész nap alig használtam a gépemet, mert iszonyat féltem, hogy még nagyobb bajt teszek csak, de most akkor visszamegyek a Véres Báró problémájának utánajárni
27976 levél
Válasz 15.06.08. 17:19 #1612
LordMatteo
Ha túlmelegedés lenne, már előbb találkoznál vele.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
6679 levél
Válasz 15.06.08. 17:09 #1611
GustyX
Ezek a színes, szögletes, kriszkraszok?

Nekem még az 560T-mel csinálta ez a Wanteddel, azóta is vígan működik a kártya, úh szerintem inkább engine/driver bajos lehet, úh talán semmi gond. Pár benchmark, nézed és kiderül.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1633 levél
Válasz 15.06.08. 15:58 #1610
-T0ng-
Srácok kéne egy kis segítség!

Minap SLI bekapcs játszottam Witcher 3-on, amikor egyszer csak a kép egy pillanatra felvillant színesen. Nem olyan foltosan, mint mikor haldoklik a videó kártya, hanem a tereptárgyak egy pillanatra valamilyen alapszínben tündököltek, de tényleg csak egy szempillantásra. Reggel is láttam ezt egyszer, akkor a víz visszatükröződés helyén.

Szeretném hinni, hogy nem a videó kártyámnak van baja, mert egyébként más jelét nem igazán látom annak, hogy baj lenne, de biztosra akarok menni. Gondoltam arra is, hogy ilyen melegben lehet túlmelegedés, de ahhoz meg viszonylag hamar (durván 45 perc után találkoztam vele).
1025 levél
Válasz 15.06.05. 21:37 #1609
Sityi
Az egy hosszú - két rövid sípolás ASUS lapoknál elvileg RAM-problémát jelez.
1604 levél
Válasz 15.06.05. 21:29 #1608
Aribeth
Sajnos már egyáltalán nincs kép, a biosig sem jutok el. Próbáltam másik monitort és kábelt is, az sem hatotta meg.

Van egy olyan kellemetlen érzésem, hogy a sok próbálkozás során sikerült kinyírnom vagy az alaplapot, vagy a memóriát, mert ma este addig baszakodtam vele, hogy elkezdett folyamatosan sípolni bekapcsolás után - egy hosszú, két rövid, de folyton. Úgyhogy feladom, jövő héten viszem az egészet egy szervizbe.
Ha nagyon nem jön össze, akkor veszek egy új gépet azzal a kitétellel, hogy a régi még működőképes, aránylag friss alkatrészeit abba szereljék be.

Köszönöm a választ!
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
943 levél
Válasz 15.06.05. 20:41 #1607
ivanova36
Bootoláskor van kép? Ha igen, akkor tippre a vga driverben túl magasra van állítva a felbontás és/vagy a képfrissítési frekvencia, azért megy el aludni a monitor.
943 levél
Válasz 15.06.05. 20:38 #1606
ivanova36
A csíkozódás jellemzően inkább VGA hiba esetleg memóriahiba. De előfordulhat hogy a monitor adott VGA csatlakozása adja meg magát szépen lassan. Tesztként lehet érdemes lenne ha a monitorodon van többféle bemenet, akkor másikat kipróbálni, akár átalakítókkal is. Így kiszűrhető lenne a monitor + vga kábel hiba.
1604 levél
Válasz 15.06.05. 20:18 #1605
Aribeth
Megnéztem a processzort, a paszta továbbra is remekül tart a hűtő és a proci között, ez a rész kiütve.

Vettem egy olcsó videókártyát, beszereltem, továbbra sem indul rendesen a gép, folyamatosan a "no video input, entering sleep mode" üzenetet kapom.

Valami tipp?
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
50 levél
Válasz 15.05.31. 20:26 #1604
Shepard0033
Sziasztok.
A problémám a következő. A gépem nem akar bekapcsolódni, nem akar képet mutatni, csak hangja van. Csökkentett módban van kép is, de normál módban bejelentkezés után elsötétül. Újraraktam a rendszert, de nem történt változás. Nvidia kártyáim vannak, egy régebbi GTX580, és egy újabb GTX 970. Mindkét kártyát kipróbáltam, de a probléma maradt. Viszont megfigyeltem, ha letakaritom az nvidia drivert, akkor normál módban elindul a gép /800*600 felbontás/ és kép is van, viszont amikor újra felteszem a drivert, újra jön az elsötétedés. A két kártyát külön-külön teszteltem, és minden kártya slotot kipróbáltam. Ugyanaz az eredmény. Normál módú inditásban elsötétülő képernyő driverrel, driver nélkül, alaplapi kártyával normál módban is megy. Mi lehet a probléma? Várom az ötleteket.
1604 levél
Válasz 15.05.21. 20:13 #1603
Aribeth
Tisztelt urak!

Nálam is beütött a krach, és a segítségeteket kérem. Van egy öt éves gépem, amit miután lecseréltem egy újra, a szüleim örököltek meg. Tavaly beletettem egy új tápegységet és processzorhűtőt, hogy növeljem az élettartamot.

Körülbelül két hete elkezdett olyanokat csinálni, hogy :
- hirtelen bilikékre vált a képernyő, emellett csíkos lesz, és se kép, se hang (emlékeim szerint volt világoszöld verzió is)
- indításkor kiírja, hogy no video input, és négyszer-ötször kell az ki-bekapcsolással próbálkozni, és persze olyankor is csak akkor hajlandó működni, ha előtte végigviszem a csökkentett mód - újraindítás - normál mód szertartást.

A főbb adatok: ASUS P5P43TD PRO, ATI Radeon HD 5700 1GB, 4 GB RAM, Intel Core 2 Quad Q8400 2,66 GHz és rajta egy Cooler Master Hyper 2012 EVO.

Próbáltam utánaolvasni a problémának. Írták, hogy a nagy meleg és az asztal alatti zárt tér sem tesz jót a gépnek, túlmelegedhetett vagy a videókártya, vagy a processzor. Egyrészt akkor valóban nagyon meleg volt odakint, másrészt tényleg nagyon be lett dugva az asztal sarkába. Ezért egy időre leszedtem róla az oldalsó falat, hogy szellőzzön, és kijjebb húztam az egész cuccot. Aztán visszaraktam a falat, de gondoskodtam arról, hogy a korábbinál jóval több levegő érje a gépet. Ma viszont újrakezdte a hisztit. Megint végigcsináltam az összes násztáncot, jelenleg működik, de ez nyilván átmeneti állapot. A monitor kábelének baszkurálása is segített valamennyit.

Tippek:
- rosszul szereltem be a hűtőt, és nem ártana megnézni, hogy tart-e még az a paszta a processzoron
- de mivel eléggé a megjelenítési problémákra utalnak a jelek, valószínűbb, hogy a videókártya döglött be
- vagy csak le kellene cserélnem a kábelt
- a monitor hülyült meg
(a no video inputot még meg tudnám magyarázni az utóbbi kettővel, a csíkos babakék halált viszont kevésbé, bár ki tudja)

Én leginkább VGA hibára tippelek, de azért jó lenne hallani a tapasztaltabbak véleményét, hátha ti már találkoztatok ilyen hibával. Esetleg létezik valami rendszerdiagnosztikai program, ami megmondja nekem kerek-perec, hogy a kártya a ludas? Vagy kössek rá egy másik monitort más kábellel, majd meglátom, mi lesz X hét múlva? Iktassam ki a videókártyát, és kapcsoljak vissza az integráltra, amit öt éve nem használtam, és azt sem tudom már, hol a csatlakozója?

Anyám persze megőrül, mert dolgoznia kellene a gépen, és jelenleg kiszámíthatatlan, hogy mikor hal meg újra.

Visszaolvastam itt is pár oldalt, de másfajta hibákat láttam.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
20259 levél
Válasz 15.05.14. 06:35 #1602
Peace
Az alaplapi elemed akkor merült le, ha áramtalanítod teljesen a gépet(kihúzod a tápkábelt), majd visszadugod, beindítod, és pampog, hogy nem stimmelnek a CMOS beállításaid, és vagy lődd be a default értékeket vagy lépj be a BIOS-ba és állítsd be rendesen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3310 levél
Válasz 15.05.13. 22:51 #1601
Kemloth
Az időzóna rendben van, az biztos.

Az alaplapi elem...hát, arról fogalmam sincs. Azon kívül, hogy veszek egy másik elemet és kicserélem, hogyan lehet ezt megállapítani?
1025 levél
Válasz 15.05.13. 19:00 #1600
Sityi
Alaplapi elem nem merült le? Időzóna jól van beállítva?
3310 levél
Válasz 15.05.13. 14:43 #1599
Kemloth
Heló!
A minap újraraktam a Windowst. Minden gyönyörűen működik, egy dolgot kivéve - teljesen véletlenszerű időközönként teljesen véletlenszerűen megváltozik a rendszeridő. Most például 10 perce állítottam be a valódi időt, erre határozottan állítja, hogy 2015.06.01. 17:08 van. Az internetes időkiszolgálóval való automatikus szinkronizálást (vagy mit) kikapcsoltam, nem segített.

Valakinek van esetleg valami tippje, hogy mi lehet a gond, és hogy kéne megoldani?
20259 levél
Válasz 15.05.11. 06:41 #1598
Peace
Nem az a probléma, hogy jobban szól, hanem az megfelelően működött. Win 7 alatt az integrált is megfelelően működött, bár bizonyos alkalmazásoknál az istennek nem akart menni az 5.1. Most viszont mondjuk zenénél olyan, mintha túl lenne vezérelve. Ergo valami nem stimmel. Kipróbálom majd a hivatalos oldalt is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.