For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

679 levél
Válasz 15.02.16. 08:05 #1584
ivanova36
és csak film alatt? vagy utána már játék alatt is?
10988 levél
Válasz 15.02.16. 08:01 #1583
Lacko
A vga kábel csere majdnem bejött. Egész nap nem volt semmi. De aztán este filmnézés közben csak elkezdett zöld zajozni megint
4708 levél
Válasz 15.02.15. 21:45 #1582
Christoph
Most jut eszembe, hogy ha beteszem a pci slotos usb kártyát az plug and play? Mert ugye pont az a baj, hogy nincs egerem és billentyűzetem, így nem tudok semmit telepíteni.
4708 levél
Válasz 15.02.15. 21:16 #1581
Christoph
A szervíz meg gondolom drágább, mint egy új lap. Most azt találtam ki, hogy veszek pci slotos usb-t. Mivel most nincs működő usb-m sehol használhatatlan a gép. Így megúsznám olcsóbban. Ettől még a picsába megy el, aki úgy gyárt pendriveot, hogy egy rossz mozdulattal tönkreteszi a gépet... mágneses hátlap, ami közvetlenül érintkezhet az usb porttal elképesztő.
14258 levél
Válasz 15.02.15. 20:17 #1580
Babykiller
Csak műszerrel lehet kimérni, hogy milyen szintű a károsodás.
4708 levél
Válasz 15.02.15. 16:25 #1579
Christoph
Közben rájöttem mi a probléma. A pendrive hátulja mágneses volt ez okozott problémát. Így esetleg tudja valaki, hogy javítható-e?
4708 levél
Válasz 15.02.15. 15:02 #1578
Christoph
Az elképzelhető, hogy egy pendrive el tud rontani egy alaplapot? Bedugtam ugyanis a hátsó usb-be a pendriveot és azóta sem a billentyűzet sem az usb portok nem működnek. Ez a "burok" nélküli típus volt, így elképzelhető, hogy először fordítva raktam be az usb-be. Az egér áramot sem kap, nem világít az alja. Természetesen semmit nem tudok így csinálni se bios semmi. A gép elindul minden jónak tűnik, csak épp egér és billentyűzet nékül semmit nem tudok csinélni. Ja és maga a kurzor sem jelenik meg, nem tudom, hogy egér nélkül megjelenik-e? Hallottatok ilyenről??

ja még egy érdekesség: a hálózati port tökéletesen működik, net a jelek szerint van (bár ellenőrizni nem tudom, de világít hátul és azt írja ki a gép is, hogy van ok), ami egyébként ott van az usb-k mellett.
10988 levél
Válasz 15.02.15. 07:39 #1577
Lacko
Nem úgy van zöld a fekete helyett, hogy bekapcsolás után rögtön és állandóan. hanem néha beáll zöldre, de akkor is inkább villog. Néha meg semmi baj. Meg van, hogy beáll ez a szar, szopat tíz percig, aztán elmúlik.

Itt van két fénykép róla:
kep1
kep2
Sajnos irodai alkalmazásról nem sikerült olyan fényképet csinálnom, ahol egyértelműen látszik a zöld zaj, mivel a monitor rácshálója beinterferált a digi fényképező rácshálójával. De ezen a két képen (játékok) elég egyértelműen látszik.

Szerintem ez ez nem TN paneles, hanem IPS (ha ez egy kategória). A monitor amúgy ez: LG 23MP65HQ-P
De most, hogy mondod, a beállításokban mintha állítottam volna frissítést. Ha nem jön be a kábelcsere, akkor menüből visszaállítok mindent defaultra. Köszi a tippeket!
14258 levél
Válasz 15.02.14. 22:35 #1576
Babykiller
Régen ezek a villódzások a gyors mozgástól keletkeztek, amikor a válaszidő csökkentő funkció be volt kapcsolva. Nem tudom manapság előjön-e, de azt érdemes még megnéznie. CRT után elég gáz a TN paneles LCD.
679 levél
Válasz 15.02.14. 22:26 #1575
ivanova36
Fekete helyett zöld? nem lehet hogy a VGA beállításoknál van eltolva valami? vagy a monitor beállításaiban? mint amikor a gammát annyira feltekered hogy a fekete már szürke.
Ugye jó esetben van külön beállítás a filmekre.
Monitor bekapcsolásakor ez a fekete-zöld hiba jelentkezik? mielőtt a videojelet megkapja a géptől? vagy üresen gépre rákötés nélkül?
14258 levél
Válasz 15.02.14. 21:46 #1574
Babykiller
Valószínűsíthető a monitor hibája. főleg ha ugyanoazzal a kábellel kötötted rá. De analóg jelátvitel esetén az érintkezési hiba és a felvett zaj is közrejátszhat.

Ha i3-ad van, akkor van integrált vga és nem a lapon, hanem a processzorban.
10988 levél
Válasz 15.02.14. 20:50 #1573
Lacko
Köszönöm a válaszokat!

Ha a videokártya lenne a ludas, akkor nem kéne látszódnia a zajnak a screenshoton is?
Meg hát nem csak szemcsés, hanem pl a filmeknél, ha kicsit sötétebb a háttér, akkor az egész tök zöld.

Szerintem az alaplapomban nincs integrált vga, de ezt a gépet használom elég rég és eddig semmi baja nem volt a videokártyának. Az előző monitorommal minden szépen ment (bár az egy 4:3-as katódsugárcsöves monitor volt - lehet, hogy a 16:9-es felbontás már sok a videokártyának?)

A másik vga kábelt holnap kipróbálom. Tápkábelt nem tudok cserélni benne mert ez nem a szabványos, hanem ilyen LG saját (saját táppal).

Amíg ezeket írom, addig is néha átvált ebbe a zöld zizegésbe, aztán meg minden normális.
679 levél
Válasz 15.02.14. 20:43 #1572
ivanova36
Jogos felvetés. Szemcsés képet okozhat a VGA kártyán elhalálozott memória is.
14258 levél
Válasz 15.02.14. 18:45 #1571
Babykiller
Más (pl. az integrált) vga-val próbáltad?
679 levél
Válasz 15.02.14. 18:39 #1570
ivanova36
Rosszul jeleníti meg a képet de ennyiből nem biztos hogy a monitor rossz.
Első körben én a vga kábelt cserélném ki egy másikra, és ha nem segít akkor a tápkábelt. Ha mindkettővel vacakol, esetleg másik konnektor, ha még rossz, akkor jó eséllyel a monitor a ludas de tutira menve másik vga kivezetésre vagy gépre raknám. és ha ott is akkor megtettél mindent és a monitorral van gond.
10988 levél
Válasz 15.02.14. 13:37 #1569
Lacko
Vadi új LG monitor. Zöld zaj jelenik meg a képen. Főleg bizonyos színek vagy színárnyalatok helyén. Játék, film, irodai alkalmazás egyre megy. Zöld zaj villog.

Készítettem screenshotot is, mert azt gondoltam, hogyha azon is látszik, akkor videokártya és nem a monitor, de nem látszik a screenshotokon semmi hiba. Ugye jól sejtem, hogy akkor biztosan a monitor a szar?
16133 levél
Válasz 15.02.07. 00:42 #1568
david139
Kabaré Újracsináltam a pendrive-ot, most megint elindult (másik gépen amúgy jó volt előtte is). Fel is raktam a windowst, ettől megjavult a recovery partícióm valahogy, úgyhogy most megint felrakom a windowst.
De legalább megoldódott.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16133 levél
Válasz 15.02.07. 00:13 #1567
david139
Olyan esetleg volt valakinek, hogy pendrive-ról akar bootolni, de csak egy villogó "_" jön be?
A vicces az, hogy elsőre működött, leformáztam a vincsesztereket. Aztán kiléptem a telepítőből, mert meg akartam nézni valamit (hogy a köcsög grub amit a debian odaszart túlélte-e), aztán azóta csak addig jutok el, amit írtam.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16101 levél
Válasz 15.02.04. 19:04 #1566
ufodani
Urak. Mi a bánatért nem látok többet a bal oldalon.
Pár hete piszkálgattam az nvidia Inspectort, csak már passz, h mit. Lehet h ott sikerült vmit?
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
679 levél
Válasz 15.02.02. 11:54 #1565
ivanova36
Esetleg alaplap, proci összerak, és tápot letesztelni hogy minden ágon ad-e elegendő szuflát. Ha igen, asztalon összepattintani és ha így is felpörög akkor jó eséllyel nem táphiba. Marad a proci-alaplap ami problémás.
9 levél
Válasz 15.02.02. 11:50 #1564
muszkli
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítő szándékot. Ha megoldódik megírom.
679 levél
Válasz 15.02.02. 11:31 #1563
ivanova36
Alaplap leírásába benne van. Gyártó oldalon meg hogy csak adott bios verziótól. Ki tudja mi az igazság. Más tippem nincs sajnos.
9 levél
Válasz 15.02.02. 11:18 #1562
muszkli
Az alaplapi könyvben benne van az E7400 és a Q6600 is mint támogatott proci.
9 levél
Válasz 15.02.02. 11:17 #1561
muszkli
1001 levél
Válasz 15.02.02. 11:14 #1560
Sityi
Hány kondenzátor púpos rajta?
679 levél
Válasz 15.02.02. 09:29 #1559
ivanova36
Esetleg ha van lehetőséged akkor meg lehetne próbálni valami 0108as bioshoz illő procit bele, hátha azzal életre kel. Szerintem ugyanis az új procit nem ismeri fel és ezért nincs se kép, se hang. Más tippen nincs sajnos.
9 levél
Válasz 15.02.02. 09:14 #1558
muszkli
679 levél
Válasz 15.02.02. 08:46 #1557
ivanova36
Új alaplap volt vagy használt? Új esetén a gyári oldalon talán fent van a bios verziója.
9 levél
Válasz 15.02.02. 08:31 #1556
muszkli
Ebben csak az a probléma hogy a bios sem jelentkezik be,tehát nem tudom ellenőrizni sem a version-t.Esetemben a 3 proci Intel E 7400 , Intel Q6600 , és intelpentium D930

De mint irtam a bios verziot sem tudom ellenőrizni.
679 levél
Válasz 15.02.02. 08:20 #1555
ivanova36
Core 2 Duo E7600(3.06GHz,1066FSB,L2:3MB,rev.R0) ALL 0303 BIOS-tól kezeli csak. Kérdés hogy az alaplap milyen biossal rendelkezik.

procik támogatás bios vertől függően

bios ver. ellenörzés
9 levél
Válasz 15.02.02. 07:33 #1554
muszkli
Hát procit már a harmadikat próbálom bele.Természetesen minden vezeték csatlakoztatva van.Elméletileg vinni kéne a procitde ez csak elmélet sajnos. Kezdek idegbajt kapni
679 levél
Válasz 15.02.02. 07:28 #1553
ivanova36
Akkor tippre a processzor nem tetszik annak az alaplapnak. Vagy nem kap a processzor elég tápot, pl nem lett csatlakoztatva a proci betápja.
9 levél
Válasz 15.02.02. 07:21 #1552
muszkli
Memória nélkül sem csipog hangszórócska rajta van
679 levél
Válasz 15.02.01. 21:11 #1551
ivanova36
Tesztként nézd meg hogy memória nélkül elindítva, csipog-e. Persze elötte csekkold hogy van-e valami zajkeltő rádugva, mondjuk egy kis speaker. Ezzel is előrébb leszünk.
9 levél
Válasz 15.02.01. 19:27 #1550
muszkli
Boot sincs Sem csipogás nem kapok hiba jelet.Alaplapi csatlakozóról sem. Jelenleg is azt a monitort használom.
679 levél
Válasz 15.02.01. 14:31 #1549
ivanova36
Boot után pittyen legalább egyet a gép hogy elindult?
Lehet a vga-t kellene kivenni és alaplapin megnézni van-e kép. akár az új, akár a régi alaplapon.
Nem lehet monitor gond?
9 levél
Válasz 15.02.01. 11:18 #1548
muszkli
Üdv Adott egy P5NTWS Intel q6600 radeon5550 konfigurácio. 4Gb 800-s memóval. Áramszünet után nem indult.Gondoltam táp cseréltem corsair CX430-ra. Semmi változás.Cseréltem alaplapot P5E-vmse-re.Semmi változás bár már minden " felpörög" (vinyó vga proci,de nincs videó jel.Vettem másik procit.Intel E7400 Semmi változás.minden felpörög nincs videó jel.Vettem másik procit Intelpentium D930.Semmi változás
Vga memók procik táp külön külön tesztelve.Még sem megy.Bios reset megvolt.(P5E-vmse)
Még sincs videó jel. Mi lehet a gond ?
208 levél
Válasz 15.01.29. 17:41 #1547
DervisHUN
Nekünk is van itthon egy 2008as, az is melegszik sajnos. Próbáltam a teljes kitisztítás plusz újrapasztázást az javított a helyzeten, így elviselhető szintre állt vissza.
Próbáld meg kipucolni. Nagyon jól van összeszerelve, élvezet bütykölni!
Még ha csa szoftveres hibának is érzed a dolgot.
Nekem nem tűnt fel a különbség Html5 és flash között.
1001 levél
Válasz 15.01.29. 14:37 #1546
Sityi
Mondom, a VGA melegszik, megnéztem. Sőt, a hardveres videógyorsítással is tisztában vagyok. Csak furcsállom a dolgot. Flashnél anno nem csinálta ezt, most HTML5-nél igen.
204 levél
Válasz 15.01.29. 14:20 #1545
Trufa
Arra próbáltam kilyukadni, hogy ugyanolyan túlmelegedéses helyzet, különben nem kapcsolna magasabb fokozatra a venti. Biztos van OSX-re is valami, amivel lehet hőmérsékleteket nézni. Ami a böngészőket illeti, már jó ideje a VGA-ra hárítják az oldalak tartalmának megjelenítését - azaz VGA-s hardvergyorsítás van.
1001 levél
Válasz 15.01.29. 14:16 #1544
Sityi
Ez nem akad, nem szaggat. Szimplán a VGA melegszik. A gond az, hogy nem ez volt a jellemző úgy 1 évvel ezelőtt (akkor halt meg az előző ugyanilyen MBP - és most kaptam másikat).
204 levél
Válasz 15.01.29. 14:05 #1543
Trufa
Ld. #1528-tól felfelé. Teljesen ua. helyzet.
1001 levél
Válasz 15.01.29. 13:58 #1542
Sityi
Mennyire normális az, hogy egy 2009-es MacBook Pro ventilátora elkezd süvölteni egy idő után YouTube videó nézésekor (legfrissebb Chrome és Mac OS X)? Ennyire megdolgoztatja a Mobility GeForce 9400/9600-at a HTML5 videó?
204 levél
Válasz 15.01.29. 13:51 #1541
Trufa
Erre meg már rögtön az első hozzászóló is célzott, csak ugye, amíg nincs válasz, feltételezzük, hogy a leírtak ki lettek próbálva és még mindig rossz.

S ezt az előnyét ki is felejtettem az SSD-nek: a HDD 50°C-on fűti a laptopot, az SSD szobahőmérsékletű marad, ventillátor be sem kapcsol feltétlenül.
19271 levél
Válasz 15.01.29. 13:03 #1540
Peace
Jah, nem írtam be. Sajnos a venti állt meg teljesen, csak balfa** voltam, és nem néztem meg.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16133 levél
Válasz 15.01.29. 12:36 #1539
david139
+1
Once you go SSD you never go back!

Torrentezésre meg bőven elég egy külső hdd, pl a jelenlegit berakni egy tokba és ennyi. Legjobb vételem az elmúlt években, az biztos.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
204 levél
Válasz 15.01.29. 12:27 #1538
Trufa
25eFt körül kapsz egy 128Gb SSD-t, ami egy életre megoldja még egy 8-10 éves laptopnak is a nyűgjeit. Ráadásul 128Gb a laptop felhasználási mivolta miatt a legtöbb embernek untig elég.

Ha továbbra is azt hiszed, hogy csak a bekapcsolási időn segít, egy rohadt SSD-t nem használtál életedben. Így inkább neked nem kellene osztogatnod tanácsokat.
208 levél
Válasz 15.01.29. 11:50 #1537
DervisHUN
Képzeld elég sokat szerelek gépeket, sőt elég sok ssd-t is tettem be de ennek semmi köze ahhoz hogy egy olyan technológiát javasolsz probléma megoldásra ( kapásból itt probléma elhárítás a cél nem megvetetni minden fölös cuccot) ami jelenleg rohadt drága egy átlag embernek és kis kapacitással rendelkezik. Igen valóban gyorsabb mint egy hdd, gyorsabb válaszideje van, de egy hétköznapi ember úgy gondolom el bírja viselni amíg bekapcsol a gépe. Onnantól hogy bekapcsolt, rendesen konfigurált gép teljesen használható az életben. Ssd előtt is volt élet...
Mellesleg ha driver gondja van, akkor ssd ide vagy oda akadna a film.
Kérlek több hülyeséggel ne írkálj ide, ha nem értesz hozzá..
204 levél
Válasz 15.01.29. 11:35 #1536
Trufa
Nem is érzékel?! Cseréltél már laptopban HDD-t SSD-re? Vagy akár egy desktop PC-ben. Mert én arra tippelnék, hogy nem.
208 levél
Válasz 15.01.29. 11:32 #1535
DervisHUN
Mi a fenéért venne SSD-t? Ha gond van a géppel akkor nem azaz első, hogy kidob az ablakon egy rakat pénzt aminek a hatását nem is érzékeli! Csak rendbe kell rakni a gépet és nem lesz lassú!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.