Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

32169 levél
Válasz 13.11.11. 21:33 #1284
Creativ3Form
Igen, a .xml nekem is gyanus volt (plusz súgtak is facen), de akkor most mi a retek legyen? Mi erre a megoldás? Mert a 9600GT-vel nem volt ilyen, amióta megvan a GTX460 csinálja ezt. És ugyan azok a böngészők vannak most is a gépemen, amit a 9600GT-vel használtam.
Rohadtúl nem poén, hogy napi 2 kék halálom van. De mindenesetre annak nagyon örülnék, ha nem alaplapi meg videó kari hiba lenne. NAgy kő esne le a szívemről.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
6553 levél
Válasz 13.11.11. 21:28 #1283
GustyX
Ha olvastad az én problémáim, akkor nem a géppel van gond, hanem a böngészővel.
Gyakorlatilag most feltettem minden egyéb böngészőt (IE11, Opera, Chrome), de egyik sem tetszik. IE szarakodik, másik kettőben meg nincs böngészési menü (vagy minek is hívják a legördülő ablakot, ahonnan ki tudjuk választani az oldalt).

De most teszek egy próbát, kikapcsoltam a hardveres gyorsítást. Azóta csak hopsz, úgy egyszer fagyott ki.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
32169 levél
Válasz 13.11.11. 21:24 #1282
Creativ3Form
Az kimaradt, hogy az esetek durván 80%-ban netezés közben jön a kék halál. Beakad a kép, majd puff...de volt olyan is, hogy beakadt a kép, majd egy 4-5 mp után helyreállt, és utána ment minden, de lassabban. Azaz lassabban töltöttek be az oldalak, lassabban indított el egy filmet, vagy egy zenét, és lassabban lépet be mondjuk egy word documentumba. Lehet valamelyik böngészőmmel akad össze? A Chrome és a FireFox is fent van, és mindkettő használata közben volt már kékhalálom.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32169 levél
Válasz 13.11.11. 21:05 #1281
Creativ3Form
Hát, nekem sajna továbbra is csinálja, pedig én is visszaraktam az eggyel korábbi jelzéső drivert. És mindemellé már vírust irtottam, töredezettség mentesítettem, szóval nics több ötletem. Újrainduláskor ezt írja ki:

WD-20130409-2035
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xm


Megmutattam három havernak is, és egyikük se mondott alaplapi hibát, őt. Kettő inkább videó karit emlegetett, a vírus és a driver hiba mellett.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1951 levél
Válasz 13.11.10. 14:12 #1280
Qwen
Ezt csak megerősíteni tudom.Nekem is GTX 460-asom van.
A 314.22 driver óta egyiket se tudtam még használni.A legutóbb 331.65-öt próbáltam de csak 1 napig bírta gond nélkül.
A 331.5-öst még nem próbáltam.
2857 levél
Válasz 13.11.10. 12:10 #1279
Dilizs
Úgy látszik h mégis csak a legfrissebb nVidia driver (331.65) volt a ludas!!!!! Tegnap este visszaállítottam az előzőre (331.5 és azóta minden rendben van, se fagyás, a gép normálisan leáll ha kikapcsolom...remélem így is marad...

Amugy a gugliban rákeresve olvastam olyat, h ez a problem a régebbi nV VGA-k esetében merülnek fel, a 400/500 és asszem a 600-as nV szériákban...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
32169 levél
Válasz 13.11.09. 19:01 #1278
Creativ3Form
Na, sajna nálam valszeg alaplapi hiba lehet tekintve, hogy felraktam a régi drivert, és azzal is megvolt a kékhalálos leállás. Nagyon örülök...el akartam adni ugyan is, hogy az árát hozzácsaphassam az új alaplapomhoz és a négy magos procimhoz. Persze majd ha haver ráér, valszeg áthívom, hogy szedjük szét teljesen, és egy ecsetes, pöcsölős takarítást végezzünk rajta, hátha...de ennek egyedül nem akarok nekiállni, mert a végén még nrm tudom újra összerakni a gépet.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
32169 levél
Válasz 13.11.09. 15:20 #1277
Creativ3Form
"Egyik nap a gépem olyat csinált, h mikor kikapcsoltam a gép viszont továbbra is olyan állapotban volt, mintha be lenne kapcsolva. A power gomb és a töltő led folyamatosan világított, viszont a monitor és a billentyű már kikapcsolt állapotba került."

Lol, nekem is azóta csinál ilyeneket, amióta az új driver van fent. Igaz, kb. azzal egyidejűleg lett videó karim is cserélve, és előtte elég poros volt a gépem, amit ugyan portalanítottam, de lehet az alaplapom (ami már elég régi) kicsit kontaktos lett. Plusz napi minimum 1 kék halálos újraindulásom is van, amióta megvolt a kari csere és az új driver felrakás. Tegnap töredezettség mentesítettem, és utána is jött egy, így vagy nálam is a driver szar, vagy az alaplapom kezd nekem is rakoncátlankodni. Az összes kábel megigazítása, ki be dugdosása is megvolt nálam is, valamint portalanítottam kb. 1 hete megint.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
16105 levél
Válasz 13.11.09. 15:02 #1276
ufodani
Nem hiszem h vga. Nekem is a legújabb van fent.

És a FF-al sincs gondom.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
6553 levél
Válasz 13.11.09. 14:51 #1275
GustyX
Hasonló nálam is előfordul, gyakran úgyis, hogy valami kér újraindítás (vagy csak én indítanám újra). OK, de baszik újraindulni, csak kilép a Windows, megy a gép, de nem indul újra. Csak reset. Általában az itt említett problémák után szoktam ezt tapasztalni. Az előbb is megelégeltem a FF-ot (vagyis leafagyott, visszajött, ismét freeze, ikon változás stb...), feltelepítettem az Explorert, most már azt fogom használni. Kért egy restartot, de a fenti jött elő.
Szóval fuck FF (remélem legalábbis nem hardveres a probléma). Ezt az NVIDIA driver előtt is csinálta, szóval szvsz nem az a hibás.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
2857 levél
Válasz 13.11.09. 13:19 #1274
Dilizs
Köszi a választ. Kb fél órája portalanítottam, nem vettem észre rendellenességet; meg amúgy sem volt/van mozgatva a gép.

A másik ami eszembe jutott, h nemrég raktam fel a legfrissebb nV drivert (nov. 7 331.65 WHQL) és kb azóta vettem észre ezeket a jelenségeket...bár lehet h rossz helyen keresgélek, bár lehet h ha ismét jelentkezik a problem, akkor visszaállítom a korábbi drivert...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
14258 levél
Válasz 13.11.09. 11:12 #1273
Babykiller
Kábeleket nézd át először, főleg a merevlemezekét.
2857 levél
Válasz 13.11.09. 09:47 #1272
Dilizs
Sziasztok!

Problémám a következő:

Egyik nap a gépem olyat csinált, h mikor kikapcsoltam a gép viszont továbbra is olyan állapotban volt, mintha be lenne kapcsolva. A power gomb és a töltő led folyamatosan világított, viszont a monitor és a billentyű már kikapcsolt állapotba került.

A másik h random időközönként csontra fagy, és ilyenkor a power gomb illetve a töltő led szintén folyamatosan világít! Ekkor ugye nem reagál semmire (reset gombra sem), csak ha a power gombot hosszan nyomom. Ma kb harmadszorra tudtam bekapcsolni, mert még az alaplapi logóig, post screenig sem jutott el. Nem volt az a bizonyos csippanás sem gép indításkor...

Én alaplapra vagy videókártyára gyanakszom...Gépem paraméterei az aláírásomban, a gép kb 5 éves múlt, azóta csak a táp, illetve kb egy éve a VGA lett cserélve a mostanira.

Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! Előre is thx!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
2 levél
Válasz 13.10.21. 16:14 #1271
balogh3220
Sziasztok. Olyan gondom lenne, ami biztosan nem egyik pillanatról a másikra történt, csak nem voltam elég figyelmes. Kis előzményt írok hozzá, mert elég sokrétű a dolog.

Nyáron jelentkezett először egy olyan hiba, hogy frissítettem a laptopom videokártyáját, és utána elkezdett szétesegetni a kép, kékhalálok. Anno a szakember, aki kitisztította a gépet és átnézte, annyit fűzött hozzá, hogy visszatelepítette egy korábbi illesztőprogramját, amivel működik.
Ez a dolog pár hete megint elkezdődött, és egy ideig csak az intel kártya illesztőprogija volt fent. Pár napja frissítettem az nvidiát a legújabb stabil illesztővel, és megint nem mutatja, hogy baja lenne.

Már ez aggodalomra adott okot az első megjelenésnél, azt viszont észrevettem, hogy a 2 éves MSI cx640 gépem brutálisan melegedik. Arra gondoltam, hogy emiatt szarakodik a videokártya, mert fújtatott a venti, és gigászi hőfokokat mért az Aida64.

Most viszont, amikor azt akarja a gép elhitetni velem, hogy már minden jó, a laptop beépített hangszórója tűnik úgy, hogy elromlott. Fülhallgatóval semmi baj, viszont amikor megy valami zene/film/stb. akkor a füles kihúzása után 1 pillanatig van hang, majd két pattogó hang kíséretében elnémul.

Ezelőtt közvetlenül (aznap) egyébként az energiasémáknál állítgattam a dolgokat, belementem a speciális beállításokba, ahol a maximális processzorteljesítményt a 100%-ról 70%-ra állítottam át. Meglepő módon a programok alatt, melyek nagy erőforrást igényelnek, és korábban haldokolva fújtatott a venti, ezzel a beállítással meg se kottyant a gépnek, alig éreztem melegedést.

Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire javítható? Lehet csak kontakt hibás vagy valami sokkal komolyabb? (Mindenképp szerviz lesz belőle, csak kicsit okosodni akarok előtte.)

Bocs a sztorizásért, de gondoltam az egészet leírom, hátha így több minden kiderül. Köszi előre is bármilyen észrevételt.
19294 levél
Válasz 13.10.20. 02:03 #1270
Peace
Köszi! Haveromat már átcitáltam menet közben, és megoldotta. Sajnos nem vágom hogyan, mert el voltam foglalva az ivással, de valamit a windows update-nél mahinált. Mondjuk én is feltettem 88 frissítést előtte, de nem segített. Az a röhej, hogy első 3 próbálkozásra nem engedte feltenni az intel videókari drivert, mondván, hogy ilyet nem talál, aztán végül mégis felkerült. Szóval nem vágom hogyan, de felment az nvidia driver is szépen, és boldogan vihette haza a tulajdonosa.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
14258 levél
Válasz 13.10.20. 00:11 #1269
Babykiller
Intel vga drivert kell feltenni először, aztán az nvidiát és csak a dell oldaláról letöltöttel próbálkozz. Biosban nézd meg, ki van-e kapcsolva a külső vga.
19294 levél
Válasz 13.10.19. 18:05 #1268
Peace
Van itt előttem egy Inspiron 7720-as NVIDIA M650-es videókártyával. Leszedtem a legújabb drivert a hivatalos oldalról windows 7 64bit-hez, de nem akarja feltenni. Azt mondja, hogy előbb az intel illesztőprogramot telepítsem. Konkrétan már minden drivert telepítettem a dell oldalról, nincs már ismeretlen eszközöm sem. Valami ötlet, hogy miért nem akar ez menni?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
10589 levél
Válasz 13.09.30. 07:58 #1267
Dark Archon
Ez így válaszadás szempontjából annyit ér, mintha leírnád, hogy nem indul a kocsid reggel.

Tünetek? Géped egyéb paraméterei? Mert lehet VGA hiba, RAM, alaplap vagy akár szoftveres (vírus, stb.).
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1 levél
Válasz 13.09.29. 08:39 #1266
atosz91
sziasztok érdeklődnék szeretnék,hogy miért fagy le a gép ha felteszem a videokártya driverét?
nvidia 7300 256mb videokártya!
14258 levél
Válasz 13.09.28. 13:52 #1265
Babykiller
Szereltem már úgy gépet, hogy nálam frankó, de amikor hazavitte, el se indult. Átmentem, megnéztem, és a kártyának volt egy durva üresjárata a foglalatban és szépen be kellett mozgatnom, hogy jó legyen.

Da ha most jó, akkor ne nyúlj hozzá, ez a legjobb tanácsom, majd ha kékhalálozik megint, akkor kiszeded, jól megpucolod az érintkezőket, és teljesen merőlegesen rakod vissza a kártyát a lapba. Nem tudom milyen minőségű a házad, de ha az nem stimmel pár milliméterrel, akkor lehet, kevésbé kell becsavarozni, nehogy feszüljön a kártya stb...
870 levél
Válasz 13.09.28. 13:43 #1264
cerebrum
Hmmm... ha hibás lenne, az nem bukott volna ki a terhelésteszteknél a szervizben, amikor másik gépben is tesztelték? Illetve egy konstans hardveres hiba miért produkálna szakaszosan előforduló kékhalálozásokat?

Az, hogy nincs rendesen a helyén a kártya viszont könnyen lehet, hogy a legjobb tanács, amit valaha kaptam az elmúlt egy év során! Ugyanis 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy éve, közvetlenül azt megelőzően, hogy először elkezdett kékhalálozni a gép, meg lett mozgatva a ház, és mióta lehúzott oldallap nélkül megy a gép, szintén folyton mozgatva van. Az egyedüli dolog, ami ennek ellenmond, hogy ezek szerint mind az iPON-os srácok mikor rendeltem a gépet, mind a szervizes srác egy éve rosszul rakták volna be/vissza a kártyát???

Amúgy ezt hogy' tudnám ellenőrizni? Jelenleg annyit látok, hogy a kártyának (ennek a lapított nagy féltéglának) a bal oldalát (ha szemből nézem) nem tudom mozgatni, a jobb oldalát viszont tudom kissé fel-le billegtetni. Ez baj?
Lacho calad! Drego morn!
14258 levél
Válasz 13.09.28. 08:12 #1263
Babykiller
Hibás a vga kártyád, vagy csak nincs rendesen a helyén.
870 levél
Válasz 13.09.28. 02:17 #1262
cerebrum
Na, ez érdekes... Felraktam a legújabb, szeptemberi ATi drivert, erre most játék közben a pillanatnyi befagyás és lila pixelpontok után nem kék halál következett, hanem simán visszadobott a játékba, mintha mi se történt volna. Ez teljesen új, ilyet korábban sose csinált még. Aztán ezt persze többször is eljátszotta egymás után, kb. percenként, de legalább egyszer sem indult újra a gép.

Ezután megint megcsináltam, hogy manuálisan tömörítettem ki a két sys fájlt (atikmpag.sys, atikmdag.sys) és írtam felül a telepített változatokat, és erre most tökéletesen megy minden, játék közben se fagyás, se kék halál... legalábbis eddig.

Tényleg nem értem, hogy akkor ez most hardveres vagy szoftveres hiba akar-e lenni. Persze most örülnék, ha nem tudnám, hogy ez a jólét jobb esetben megint egy-két hétig tart majd, utána újra elkezd majd kékhalálozni...
Lacho calad! Drego morn!
858 levél
Válasz 13.09.27. 14:34 #1261
fZolee
Ha indulaskor kekhalal lett, akkor tulmelegedes kizarva.
(amugy alkatresztol fugg, minek mennyi a normalis homerseklete, pl nekem cpu terheles nelkul max 30C, terheles alatt 50C, VGA-m pedig megint olyan 55C. Durvabb kartyaknak lehet magasabb az uzemi homerseklete)

Sata portok egymas mellett vannak es ala is van irva, nem lehet gond.

VAGY! sajat pelda: nekem is fagyas gondok voltak nagy upgrade utan es vegul kiderult, hogy a sz*ros wifi kartyam volt a ludas (nem volt kompatibilis az uj alaplappal). Huzz le minden nem szukseges dolgot az alaplaprol es nezd meg, hogy fagy-e.
Ha nem, akkor lassan, napokat varva pakold vissza a dolgokat a gepbe egyesevel.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
870 levél
Válasz 13.09.27. 13:50 #1260
cerebrum
Így van, nem dugtam rá vissza a HDD-t, mondom, érintetlen volt a gép két hétig. És ez az amit nem bírok felfogni ép ésszel, hogy hogyan lehet, hogy egy (vélhetőn) konstansan meglévő hiba hol felbukkan, hol random szünetel egy évig, egy hónapig vagy egy hétig, mikor hogy...

Mikor egyébként tavaly szervizben volt, minden lett tesztelve, memória is, videókártya is, bár a hibaüzenet alapján én már akkor is úgy voltam vele, hogy csak utóbbival kell, hogy ne stimmeljen valami, de minden terhelésteszten átment.

Nem tudom a túlmelegedés gond lehet-e egyáltalán, mivel továbbra is le van véve a ház oldala, ráadásul ma azonnal induláskor kékhalálozott a gép, amikor még fel sem pörgött rendesen. Amúgy mi számít magas hőmérsékletnek? Mert nekem laikusnak a fokszámok nem mondanak sokat... Annyit tudok mindössze, hogy kezdettől fogva, még a gép újkorában is játékok közben olyan tűzforró volt, hogy a házra a táp fölött alig bírtam odarakni a kezem, így, oldalfal nélkül pedig még langyosnak sem mondanám, azért is hagytam így, mert gondoltam kék halál ide vagy oda csak jobb így neki.

Az átdugdosást pedig megpróbálom majd, köszi, bár nem túl jó a tájékozódóképességem a házon belül, ha nem lenne ráírva a cuccokra, hogy mi micsoda, nagy gondban lennék...
Lacho calad! Drego morn!
858 levél
Válasz 13.09.27. 13:13 #1259
fZolee
Szoval ugy kezdett fagyni megint, hogy a regi HDD vissza sem lett dugva?

Ha van lehetoseged kolcsonkerni valakitol VGA-t, esetleg RAM-ot es kiprobalni, hogy biztosan tudd melyik harverrel van a baj.
Esetleg atdugni az SSD-t masik Sata portra az alaplapon.
Nezd meg a cpu es gpu homersekletet is, hogy a tulmelegedes is ki legyen zarva.

Mas otletem igy hirtelen nincs.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
870 levél
Válasz 13.09.27. 12:23 #1258
cerebrum
Sziasztok!

(Több szem többet lát alapon beszúrom ide is a problémámat.)

Először is "röviden" az előzményekről. Kb. egy éve kezdett el kékhalálozni a gépem (atikmpag.sys-es hibával), eleinte nagy ritkán, főleg játékok közben, a végén viszont, már olyan gyakorisággal, hogy gyakorlatilag a Windows indulásakor szinte azonnal behalt a gép. Mindent kipróbáltam, amit így laikusként összeolvastam a neten, de semmi nem használt, így a végén elvittem szervizbe a gépet. Kiderült, hogy a videókártya tökéletesen működik, és valójában a HDD a ludas, így vettem bele egy SSD-t, a HDD-t pedig benne hagytam tárolóként.

Kb. egy évig faszán is ment minden, két hónapja viszont újra elkezdte a kékhalálozást. Ismét játékok közben főként (megint teljesen random módon, hol szinte azonnal, hol egy óra után), ill. ezúttal néha a gép bekapcsolását követően szinte azonnal, de úgy, hogy ilyenkor ilyen csíkos lesz a képernyő, és teljesen behal a gép a kék képernyőnél, tehát magától nem is indul újra, sőt, volt hogy resetelés után zsinórban 3-4-szer megcsinálta ugyanezt.

Na, megint megcsináltam a szokásos liturgiát, driver uninstall a fapados módszerrel (ennek alapján: http://www.brightsideofnews.com/news/2012/4/4/guide-how-to-completely-uninstall-amd-graphics-drivers.aspx), legújabb feltelepít, plusz kézzel felülírtam a két problémás sys fájlt (ahogy itt írják: http://windows7themes.net/fix-atikmpag-sys-atikmdag-sys-blue-screen-errors-bsod.html). Emellett biztos ami biztos alapon lehúztam a HDD-t, ill. levettem a ház oldalát, hátha valami túlmelegszik. Csodák csodájára megint elmúlt a kékhalálozás, így pár hétig nem is mertem hozzányúlni a géphez, és mondjuk kipróbálni, hogy ha teszem azt visszateszem a ház oldallapját, újra elkezdi-e a kékhalálozást, használtam így, ahogy hagytam.

Ma viszont két hét pihenő után (két hétig nem voltam itthon) újra úgy indult a gép, hogy csíkos képernyő, a kék halál képernyőnél meg megint befagy az egész rendszer. Resetelés és újraindulás után a BlueScreeView szerint újfent:

STOP: 0x00000116 (0xfffffa80081964e0, 0xfffff88006a29e6c, 0x0000000000000000,
0x0000000000000002)

*** dxgkrnl.sys - Address 0xfffff88006b1a054 base at 0xfffff88006abd000 DateStamp
0x5164dc49

A három problémás sys fájl pedig megint csak: atikmpag.sys, dxgkrnl.sys és dxgmms1.sys...

Komolyan már azon a szinten vagyok, hogy fogom ezt a kib…. ATi-kártyát, és a falhoz rugdosom.

Esetleg valami használható, kevésbé drasztikus ötlete van-e valakinek?

Konfig: ld. adatlap.

Előre is köszi, és bocs a kisregényért!
Lacho calad! Drego morn!
1951 levél
Válasz 13.09.20. 08:45 #1257
Qwen
A led még mindig világít.De az alaplap honlapján találtam a driverek között 2 bios frissítést és egyikbe a led világításra utal.
Ezt írja:

-Patch Power LED always light when shutdown under DOS mode(Instant Off)

Lehet,hogy ettől van?

A másik hiba meg a lan kártya.Hiába rakom fel a drivert semmi változás.
Mondjuk a win-t nem telepítettem újra,lehet alaplap cserénél nem ártana.
Az alaplap használt de azt mondták tökéletesen müxi,1 év garit adott rá.
Ez a típusa: ecs 945gct-m v2
10589 levél
Válasz 13.09.17. 16:12 #1256
Dark Archon
Igen, ezek is érdekes dolgok, hogy a már raktáron levő termékek ára egyszercsak hirtelen megemelkedik az árfolyamra hivatkozva, aztán csak nagyon lagymatag mód csökken, ha a forint erősödik.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14258 levél
Válasz 13.09.16. 22:11 #1255
Babykiller
Csak közben a dollár is felment 200-ról 250-re, vissza meg nem vesznek az árából az árfolyamcsökkenés miatt.
16135 levél
Válasz 13.09.16. 21:00 #1254
david139
Hát első körben elolvastam a papírokat, ahol Mo. olyan kategóriába esik, hogy neked kell beküldeni. Azóta megtörtént a telefonálás, és tényleg nincs ilyesmi probléma, nem tudom mért írták ezt
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
10589 levél
Válasz 13.09.16. 15:49 #1253
Dark Archon
ITT nézted? A leírás szerint a Lenovo állja a szállítási költségeket. Furcsa lenne, ha idáig süllyedt volna az IBM. Az ITTENI telefonszámok se tűnnek románnak.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
16135 levél
Válasz 13.09.16. 11:15 #1252
david139
Lenovo gariztatott már valaki? A tájékoztató alapján Mo-on neked kell beküldeni saját költségre, ez komoly? E-mail se nagyon van, csak valami román telefon szám.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
10589 levél
Válasz 13.09.16. 09:06 #1251
Dark Archon
Dehogynem gyártják, van is bőven, pl. itt: http://www.ipon.hu/?group_id=98&postedBySearchForm=On&srcMinPrice=7000&srcMaxPrice=622000&srcFtr_77[]=370
(sajna a linkben levő kapcsos zárójelek miatt elcseszi a linket a dome motorja)
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
7796 levél
Válasz 13.09.16. 08:56 #1250
Lovi Tommy
Tudok róla, de azt hittem két év után normalizálódni fog az áruk. Ráadásul inkább az zavar, hogy mr 3,5"-t nem árulnak sehol szinte. Már nem gyártják?
10589 levél
Válasz 13.09.16. 08:01 #1249
Dark Archon
Biztos átaludtad az összes hírt 2 éve, ami arról szólt, hogy Thaiföld-et letartolta egy szökőár, ezzel együtt számos gyártó HDD gyárát. A termelés 60%-a onnan jött. Na, ezért drágultak meg a meghajtók. PH-n tudsz használtat venni olcsóbban, csak érdemes HDD Sentinel képhez ragaszkodni, valamint nem árt, ha még garanciális.

Qwen: LED polaritását nem fordítgatjuk Az bizony csak helyes polaritással, nyitóirányban előfeszítve ad fényt.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1951 levél
Válasz 13.09.14. 13:20 #1248
Qwen
Megfordítottam,de akkor nem világít sehogyan sem.
7796 levél
Válasz 13.09.14. 13:16 #1247
Lovi Tommy
Nem találtam jobb topicot, amit sokszor néztek is.
Szóval: hogy létezik az, hogy pár éve (értsd még másfél éve is) az 1TB-os 3,5"-s merevlemezek 15k környékén kaphatóak voltak, most meg alig találni 3,5"-st, és azok is 25-nél kezdődnek (2TB-osak), míg a 2,5"-sek 15-től kaphatóak 500gb-osak...
Jó lenne venni archiválásra 2TB-os 3,5"-t, ami úgyis csak otthon áll, de 25-ért nincs az az isten...Van valakinek valami ötlete, hol lehet olcsón kapni? De ha 15 körül lenne 1TB-os, annak is örülnék.
14258 levél
Válasz 13.09.13. 21:58 #1246
Babykiller
Polaritást megfordítottad a bekötésnél?
Mondjuk jó kis mágneses zajnak tűnik.
858 levél
Válasz 13.09.13. 21:02 #1245
fZolee
Ha csak annyi a baj, hogy vilagit, akkor szerintem ne izgulj rajta. Lehet az uj alaplapra amikor kototted +1 kabelt dugtal ra. Nalam is van egy ami mindig vilagit es a masik villog amikor tolt a hdd.
ezek kozul egyedul a bekapcsolo gomb vezeteke ami szukseges, a tobbi csak visszajelzesnek van kb.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
1951 levél
Válasz 13.09.13. 20:33 #1244
Qwen
858 levél
Válasz 13.09.13. 20:08 #1243
fZolee
Az alaplapon levo led amikor aram alatt van vagy a gephazadon van piros led?
Ha utobbi, akkor lehet csak nem jol volt radugva az alaplapra a led vezeteke.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
1951 levél
Válasz 13.09.13. 19:52 #1242
Qwen
Úgy nézz ki,hogy alaplap volt.Szereztem másikat,de most itt meg a piros led folyamatosan világít de halványan.Amikor a winyó dolgozok akkor ugyan úgy villog ahogy szokott.
Próbáltam,hogy lehúzom a hátsó ventit,akkor viszont erősebben világít.
Valami tipp?

Próbáljam ki ezt az alaplapot is a másik táppal?
1951 levél
Válasz 13.09.10. 18:28 #1241
Qwen
Remek.

A tápot kitudom próbálni,aztán majd meglátjuk mi lesz.
14258 levél
Válasz 13.09.09. 21:59 #1240
Babykiller
Alaplap vagy táp így első blikkre.
1951 levél
Válasz 13.09.09. 16:54 #1239
Qwen
Sziasztok!
Egy kis tanács kellene.A munkatársam gépe adta be az unalmast.
Sima netezös gép.Egy MSI alaplap,integrált vga-t használja.
Ha bekapcsolom a ventik felpörögnek meg a vinyó is,de azután semmi.Se kép se hang.
Nem is sípol és a ledek az elején nem világítanak.Csak akkor villanik fel az zöld led mikor bekapcsolom a táp hátulján a kapcsolót.
Valami ötlet?

858 levél
Válasz 13.09.04. 15:33 #1238
fZolee
Ezert (is) szeretem az Amazon-t. Tegnap delelott kertem a kartya cserejet, ma mar meg is erkezett az uj, elvileg szomszed vette at.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
599 levél
Válasz 13.09.03. 19:37 #1237
stero
Egy időben nagyon sokat jártam eme dolog után (mire teljesen belefáradtam), de kb 90%-ban nvidia kártyákat érintett a hiba. Elvétve találkoztam amd-sekkel akik hasonló problémákkal szenvedtek.
Jó pár ismerősöm beszámolt hasonlóról, mind nvidiás.
Tisztában vagyok azzal, hogy AMD-nél is van tdr, sokat olvastam erről anno. Csupán arról van szó, hogy nvidiánál valamiért sokkal gyakoribb.
Nvidia inspectorral egyszer állítgattam valami feszültséget egy leírás szerint akkor megszűnt a hiba, de kb 3-4 hónap múlva újra jelentkezett pedig semmi komolyabb beavatkozás nem történt szoftveresen ez idő alatt.
19403 levél
Válasz 13.09.03. 19:01 #1236
sipec
masik laptopon nekem is volt ilyen, ati kartyaval. es csak akkor, ha akksirol hasznaltam a gepet, de 3-4et villant a monitor, ati driver has stopped working, es minden ment tovabb normalisan.
9338 levél
Válasz 13.09.03. 18:51 #1235
Kanduhrka
Nálam is előjött hasonló, utána halt meg a 9800 Gt-m...
horrorgeeks.blogspot.com

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.