Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Véletlen

20674 levél
Válasz 03.05.19. 21:41 #23
Pyrogate
éppen ettől véletlen. Azt mondod rá hogy véletlen. És ezért léáezik a véletlen, mert vannak dolgok amire ezt mondod! Ami nem szándékos. de minden valamiből következik, dehát az egész élet egy össszefüggésrendszer, az élet FÜGGVÉNYEK sorozata. Ezt mondja a matektanárom is. Szerinte ezért fontos a matek. Hát ebben is vitatkoznék
Szenvedély nélkül a foci halott.
2447 levél
Válasz 03.05.18. 20:33 #22
Gilgamesh
Az egysoros.hu-n találtam még régebben ezt az érdekes történetet a véletlen témájában...

"Az Amerikai Bűnügyi Tudományok Egyesülete évenként díjátadó estélyt rendez. Az 1997-es estélyen Don Harper Mills elnök egy San Diegoban törtent rendkívül bonyolult és bizarr esettel szórakoztatta hallgatóit:

1996 március 23-án az orvosi szakértő megtekintette Roland Opus tetemét, és megállapította, hogy a halál oka puskából származó fejlövés. Az áldozat egy 10 emelet magas épület tetejéről ugrott le ÖNGYILKOSSÁGI szándékkal (hagyott ugyanis egy erre utaló búcsúlevelet). Esés közben azonban a 9. emelet magasságában életet egy, az ablakon kilőtt puskagolyó oltotta ki.

Se a lövést leadó, sem pedig az öngyilkosságot elkövető nem tudott a 8. emelet szintjében elhelyezett biztonsági hálóról, amelyet az ablakmosók szereltek fel. Opus nem tudta volna kivitelezni az öngyilkosságát emiatt a háló miatt. Általában, aki öngyilkosságot akar elkövetni, az sikerrel jár, meg ha nem is olyan módon hal meg, ahogyan eltervezte. Attól, hogy Opust lelőttek a 9. emeletnél miközben a biztos halál felé esett, még nem változik halálának oka öngyilkosságról gyilkosságga... De a tény, hogy az öngyilkossági kísérlet nem járt volna sikerrel, az orvosi szakértőt GYILKOSSÁG kivizsgálására késztette.

A 9. emeleti szobában, ahonnan a lövés jött, egy idős ember és a felesége lakott. Éppen veszekedtek, és a férfi a puskával fenyegette feleségét. Elkeseredésében, amikor meghúzta a ravaszt, elvétette a lövést, és a lövedék a felesége helyett az ablakon keresztül Opust találta el. Ha valaki "A"-t próbálja meggyilkolni, de véletlenül "B"-t gyilkolja meg, akkor az "B" ellen elkövetett emberölésért büntethető. Amikor szembesítették ezzel a váddal, az öregember és a felesége mindketten hangoztatták, hogy egyikük sem tudta, hogy a puska töltve volt. Az ember azt állította, hogy hosszú ideje szokása, hogy feleségét a töltetlen puskával fenyegesse. Nem állt szándékában, hogy megölje.

Opus meggyilkolása VÉLETLEN BALESETNEK tűnik, ugyanis a fegyver véletlenül volt megtöltve. A kivizsgálás folytatódott, és előkerült egy szemtanu, aki azt állította, hogy látta, amint az idős házaspár fia megtöltötte apja fegyverét, körülbelül hat héttel a halálos balesetet megelőzően. Mint kiderült az idős hölgy megszakította fia pénzügyi támogatását. Ezért fia, ismerve apja fegyveres fenyegetőzési szokását, megtöltötte a puskát, arra számítva, hogy így apja majd megöli anyját.
Így az ügy ismét GYILKOSSÁGI üggyé alakult, ahol a fiú lett Roland Opus gyilkosa. Volt még azonban egy különlegesen szép csavarás az esetben: A további kivizsgálás kimutatta, hogy a sértődött fiú (név szerint Roland Opus!) egyre jobban elkeseredett, hogy nem sikerült az anyja elleni gyilkosság. Ez az elkeseredés arra vitte, hogy március 23-án leugorjon egy 10 emeletes épület tetejéről, hogy végül egy puskalövés végezzen vele, melyet egy 9. emeleti ablakon lőnek ki. Az szakértő ÖNGYILKOSSÁG címen zárta le az ügyet."
"Ne törődj vele, hogy mit mondanak, Az vagy akinek tartod magad!"
2580 levél
Válasz 03.05.18. 15:00 #21
AriAmi
Lehet, hogy senki sem akarta, de valaki vagy valami mégiscsak hibáztatható egy "véletlenért". És ez nem véletlen!
3167 levél
Válasz 03.05.04. 15:38 #20
'Tacker Takk'
Van Véletlen! Közösen összedolgozik a Sorssal!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
897 levél
Válasz 03.05.04. 00:11 #19
Tib
Ha valami egyszer történik meg, az véletlen. Ha kétszer, az egybeesés. De ha háromszor, az már összeesküvés... - régi orosz közmondás
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
1727 levél
Válasz 03.05.03. 21:19 #18
jani0624
A véletlen az nem direkt volt. Ami nem direkt volt az nem szándékos. A nem szándékos, az teljesen akaratlanul történt. Ami teljesen akaratlanul történik, az azért volt mert valaki nem akarta! És ha senki sem akarta, akkor emberi döntés nélkül történik! Ami ember beleszólása, belenyúlása, vagy más fizikai erő, illetve telepatikus behatás nélkül történik, az véletlen.
Ez az igazi definició!!! ( már az utolsó mondat )
De ha az a hülye kamionos elüt, az nem, véletlen, hiszen rossz a féke, mert...
Egy biztos, Isten a véletlent, véletlenül teremtette!!!

Jani
2447 levél
Válasz 03.05.03. 13:04 #17
Gilgamesh
A világ sokmillió ember sokmilliárd döntésével van tele, és minden töntés hatással van a későbbi döntésekre. Csak egy négyzetkilóméteren egy percben ábrázolt ábrája is egy kegyetlen pókháló lenne. Egy ilyen rendszerben elengedhetetlen, hogy olyan folyamatok forduljanak elő, amik önmagukban elég valószínűtlennek tűnnének, viszont olyan nagyságrendben előfordulnak. A véletlen az, amikor utólag tekintve kis esély volt rá, hogy épp azok a döntések érvényesüljenek, amik az adott eseményre vezettek. Viszont ezzel az erővel szinte minden véletlennek számít.
"Ne törődj vele, hogy mit mondanak, Az vagy akinek tartod magad!"
20674 levél
Válasz 03.05.02. 23:15 #16
Pyrogate
Ez hülyeség. Ha nincs véletlen, nincs szerencse sem.
Ha nincs véletlen, akkor ha összefutsz McCartney hasonmásával, akkor az azért van, mert pont ott barangolsz, de mivel ilyen egy életben csak egyszer fordul veled elő, ezért azt mondod szerencse. Vagy különben mi a szerencse???
A kamoin el üt az nem véletlen, mert szarok az utak, de ha nem üt el, az sem véletlen, pedig mégis szarok az utak. És akkor mi volt a különbség? Hogy éppen meg tudtál állni? Mert jó a megfigyelőképességed? És ha elüt, akkor meg rossz? Ez hülyeség Ha ekkor megállsz, de egy nappal később elüt, akkor az miért van? Mert tegnap nézted a tv-t, későn feküdtél le, hamar keltét, és nem tudtál koncentrálni??? Lehet, mindenesetre a véletlen az olyan dolgok, amelyek nem várt események. A szerencse, meg olyan véletlenek amik ritkán fordulnak elő, és általában jó dolgok.
Hogy ki miben hisz, az meg már vallás kérdése.
Szenvedély nélkül a foci halott.
2580 levél
Válasz 03.05.02. 15:35 #15
AriAmi
Ezt mondom! Szerencse van, a véletlen csak illúzió.
"nem csap el a kamion, mert éppen odanézel," <-jó megfigyelőképességnek köszönhető szerencse
"És csak véletlen, hogy nem ütött el"<-miért véletlen? Az előbb néztél oda, nem?
Ha összefutsz Paul McCartney sátáni 21. századi hasonmásávál, az szerencse, mert szegény Paul McCartney hasonmása is csak egy hétköznapi apuka, aki lement a boltba kenyérért, <-nem véletlenül apuka, nem véletlenül hasonmás, nem véletlenül tömi magát kenyérrel. És te se véletlenül futottál össze vele.

Szintén a szerencsémnek köszönhető, hogy itt vagyok megint.
913 levél
Válasz 03.04.28. 10:55 #14
toi
véletlenek má pedig nincsenek! minden azon múlik, hogy hol vagy, a körületted lévő dolgok hogy alakulnak, és hogy reagálsz a jelentkező dolgokra! vagy elb@szod, vagy nem! ha szarul sül el véletlen volt, ha jól akkor meg szerencséd volt-ezzel magyarázzuk a dolgokat, próbáljuk lemosni magunkról a felelősséget ilyen belemagyarázásokkal
Seed for leechers ... leech to seed
20674 levél
Válasz 03.04.27. 22:21 #13
Pyrogate
És azzal a szóval hogy állsz, hogy : szerencse???
Mert a szerencse, és a véletlen igen közel áll egymáshoz, ha például nem csap el a kamion, mert éppen odanézel, és megállsz egy cenitre, akkor azt mondod szerencséd volt. És csak véletlen, hogy nem ütött el, mert a köcsög féke el van cseszve, és a magyar utak is rég szarok, mert az aszfaltburkoló kevés munkával akar sok pénzt keresni, mégse csapta el a kamion. Szerencse, vagy véletlen, vagy egyik sem??????

Ps: Ja és véletlenül vagy csak itt, vagy most itt is ragadsz?
Szenvedély nélkül a foci halott.
477 levél
Válasz 03.04.27. 20:05 #12
nsyifm
Jó is ha valakivel véletlen megtörténik, hogy olyan csajjal jön össze, aki kell neki...
KONFIG: ASUS P4P800E-Deluxe, Celeron 2800 Mhz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600XT 256M
3121 levél
Válasz 03.04.27. 19:51 #11
@Slider@
Ja!
Csak ne jöjjön a kigyúrt izomagyú faszija.
511 levél
Válasz 03.04.27. 19:24 #10
Seprű
Sztem sincs véletlen ,mindennek oka van ,minden valamiért történik...
"Minden baloldali egy fasz." Silvio Berlusconi
548 levél
Válasz 03.04.27. 18:49 #9
KisBi
Vagy részeg az ember...
Fuck
3121 levél
Válasz 03.04.27. 16:46 #8
@Slider@
Ja igen a véletlen.

Hát szerintem részben van részben nincs.Nézőpont kérdése.
Például arra nem lehet mondani, hogy véletlen amikor nem tanulsz és kapsz egy szöget.
Az meg, hogy megismerkedsz egy átlagon felüli csajjal lehetne váletlen is na meg ugye a sors keze.
3121 levél
Válasz 03.04.27. 16:43 #7
@Slider@
Na ilyet már hallottam én is.
913 levél
Válasz 03.04.26. 14:14 #6
toi
az a "legkirályabb" véletlen, amikor félrekúr a csajod és aszongya: nem akartam, véletlen volt
Seed for leechers ... leech to seed
739 levél
Válasz 03.04.26. 14:05 #5
.Techno.
De akkor már lehet hibás az én anyám is, hogy megszült.
"Cuccolta már szét az ánuszod, egy hájfej nagykabátban?"
20761 levél
Válasz 03.04.26. 00:20 #4
Eric
Az egész hibája az, hogy AriAmi nagyon kipihente magát...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
20343 levél
Válasz 03.04.25. 23:28 #3
Z-Master
"az egész hibája az, h létezik ez a bolygó+stb..." hehe

>Amúgy jó érvelés!
1541 levél
Válasz 03.04.25. 23:18 #2
Bugs Bunny
Ez egy nagyon érdkes topic
Hát szerintem létezik véletlen(eddig), de most te azt mondod, h mindennek a kezdetét kell nézni? Mer akkor hibáztathatnánk az aszfaltburkolónak az anyját(mer ugye megszülte)aztán annak az anyját és ez így menne sokáig, míg ki nem derülne, h az egész hibája az, h létezik ez a bolygó+stb...
2580 levél
Válasz 03.04.25. 23:02 #1
AriAmi
Szerintetek van véletlen? Sztem nincs. Mindennek megvan a maga előzménye, ha pl véletlenül elcsap egy kamion, az az elcseszett féknek köszönhető, ami a full extrás magyar utaknak köszönhető, ami az aszfaltburkolóknak köszönhető és így tovább. Egyszóval: nincs véletlen!!

Ps.: még mindig király vagyok.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.