Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» A szellemi igénytelenség megtestesülése

10106 levél
Válasz 03.11.22. 10:46 #72
mucius
Gazemberség, hupákolás!!!
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
1940 levél
Válasz 03.11.21. 21:33 #71
Petter Solberg
Az egyéni megjegyzéseket nem számítva egyet értek vele!

Tehát akkor most helyesen:

A Szépirodalmi Club tagjai (egy páran), kijavítják azokat, akik vétenek a helyesírás szabályai ellen a fórumon. Mert hát mi lesz így a világgal, az országgal, és a felnövekvő generációval?!
Továbbá teljesen jogosan vágják hozzá az adott személyhez, hogy az tahó (???), szellemi fogyatékos (!!!), gazember (???), nincs kellő intelligenciája (!!!).

A "(???)" jeleket azért írtam, mert nem tudom, hogy az hogy jön ide, míg a "(!!!)" jelekkel pedig csak érzékeltetni szerettem volna, hogy igenis nagyon egyetértek vele.

Ez pedig igenis nagyon értelmes mondat lett!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
10106 levél
Válasz 03.11.21. 18:27 #70
mucius
Összegzés:

A szépirodalmi klub tagjai, osztják azokat akik vétenek a helyesírás szabályai ellen a fórumon. (Mi is lesz így a világgal? Biztos össze fog omlani a gazdaság! lol)
Továbbá sztereotípiákat kreálnak: aki hibásan ír, az tahó, szellemi fogyatékos, gazember, nincs kellő intelligenciája.Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
2705 levél
Válasz 03.11.19. 14:42 #69
hadzsi
Szerintem korrekt! És íme az új Kazinczy!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2842 levél
Válasz 03.11.19. 09:09 #68
borotvapenge
2003.12.31-től megváltozik a "teljes hasonulás" szabálya a val-vel ragok
hasonulására !

Az eddigi "legény-nyel", "leány-nyal" helyett a "legény-nyal", "leány-nyel" forma lép.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
1940 levél
Válasz 03.11.18. 21:19 #67
Petter Solberg
Elöször is hadzsi-nak, hogy semmi baj!

Most van az a pont, ahhol már igen sok mindenről szóesett, így lassan itt az idő egy kis összegzésre valakitől, hogy mégis, miről szól akkor most a topic!

Mind itt a fórumon, mind Magyarországon, és mind a nagyvilágban!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
2705 levél
Válasz 03.11.18. 19:40 #66
hadzsi
Ha egyszer nem figyeli azt amit ír, akkor hogyan tud relevánsan fogalmazni egy adott témában? Ez nem ellentmondás? Az teljesen más dolog szerintem, ha chat-en, mitegy beszélgetést szimulál két vagy több ember, mint a fórum, ahol van időd kigondolni, megfontolni és átnézni az elküldendő szöveget. De ezt már alant leírta valaki, ha jól tudom. Egyébként ha példát akartok a teljesen debil írásra és ezen a fórumon, akkor látogassatok el a Mátrix 3 témába. Ott, ha figyelmesen olvassátok az elejétől a hozzászólásokat akkor megtaláljátok azokat is, amelyek miatt ezt a témát nyitottam.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 03.11.18. 19:33 #65
hadzsi
Bocs, tényleg nem neked akartam írni, legalalábbs nem az indulatos részt. Bocsánat! A névről pedig annyit, hogy a név történetéhez tartozik a kisbetű. Ez a gúnynevem, amit annyira megszoktam, hogy ilyen helyeken ezt használom, de szigorúan csak kisbetűvel. Egyébként igaza van annak, aki azt írja, hogy az egész világ rohad, így maga az írás is elértéktelenedik, elszürkül, fantáziátlanná válik, ráadásul a szabályai is relativizálódnak. Szóval vagy új Bábel kezdődik, mivel szabályok nélkül még a saját nyelvünket sem fogjuk érteni, vagy egy univerzális nyelv alakul, ki ahogy mi is uniformizálódunk. Mind a kettő elkeserítő. Egyébként a tüc-tüc zene közel sem olyan kardinális probléma, mint ahogy valaki itt felvetette. A nyelv, maga az identitás alapja. Ahogyan beszélsz úgy gondolkodsz és úgy is álmodsz. Ahogy rombolod, úgy rombolod magadat is. Ez itt a probléma. Ezért fektetnek, mondjuk a franciák akkora hangsúlyt magára a francia nyelvre, hogy külön minisztérium felügyeli a kérdést. Csak nálunk figyelhető meg, hogy önsorsrontó módon relativizáljuk és elhanyagoljuk a magyar nyelvet. Nem azzal van a baj, hogy egyre több az idegen szó beépülése, hanem, ezek a szavak- bocsánat, javítok szók- parazita módon nem beépülnek hanem átveszik magyar megfelelőjük nevét. Hát itt a gond. Ha a nyelv alakul, akkor maga a nemzet is alakul. Ha a nyelv sekélyesedik, elszürkül, ott előbb- utóbb a gondolati tunyaság is jelentkezik. Ma ott tartunk, hogy a magyar nyelvet egyesek gyorséttermi módon "bezabálják", majd kiböffentik és ebben az újságírók járnak az élen, nem is beszélve az "egynapossztárvagyok" figurákról, akik nem hogy helyesen, de beszélni sem tudnak a sajátnak tekintett nyelvükön. Én tehát ezért vagyok pipa, amikor relativizálni akarják az egyébként igencsak komoly problémát. Azonabn hajlamos vagyok túl pesszimistán beállítani az emberi cselekdeteket, így lehet, hogy ebben is tévedek. És kedves Solberg Úr gratulálok a VB megnyeréséhez!
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
902 levél
Válasz 03.11.18. 18:13 #64
Szücsi
A "modern" zenetol nekem is ki van a...Bocs! Akarom mondani tele van a hocipom. En nem hallgatom, de peldaul a TV-ben eleg gyakran megy. Azonkivul ha felmesz meginni egy sort a haverokkal, hiaba nem akarsz discozenet hallgatni, ha egyszer azt adjak. Ez eleg kiakaszto tud lenni.
2842 levél
Válasz 03.11.18. 18:02 #63
borotvapenge
A modern zenét a 'tüc-tüc' néven elhíresült förtelemre értettem.
Ha meg kiskorú vagy, akkor irány a tankönyvek!

Hadzsi!

Az amcsi egy büszke nép, ehhez nincs mit hozzáfűzni. Még a világot megrengető baklövéseikre is büszkék.

A helyesírásom piszok sz@r, tehát ebben a dologban nem lehet hozzászólásaimnak nagy értéke, de véleményem szerint a neten a helyesírás nem vitatéma. Itt mindenki siet leírni a gondolatait és nem igazán figyeli a nyelvtani helyességet. Ez tény. De abban tökéletesen igazad van, hogy ha a szavak össze-vissza vannak dobálva akkor nem mindig lehet rájönni a mondat értelmére. Ezidáig a topic-on nem láttam ilyet, de sok helyen előfordul.

A helyesírás elzüllik? Hát igen. Minden más is elfajzik ebben a rohadt világban.
De te ne add fel! Írjál helyesen, hátha valaki kedvet kap hozzá.

"Na elég má' ebbő' az áltudományos faxságból! Menjé' má' haza, mert lejárt a munkaidő!" -így is teszek.


ui.: Aki nem ismerné:

Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam a szót eszgébéen.

Ez azt jelenti, hogy aki sokat olvas annak nem feltétlen javul a helyesírása, mert nem a helyességet nézi, hanem a szót magát.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
1940 levél
Válasz 03.11.18. 17:51 #62
Petter Solberg
???

Most miért nekem mondod? És miért ilyen indulatosan?

Pont én vagyok az egyetlen, aki veled próbálna egyetérteni, erre fel...!

Lényegtelen, de azért máskor kérlek nézzél körbe, hogy kinek mit írsz!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
1940 levél
Válasz 03.11.18. 17:39 #61
Petter Solberg
És a "borotvapenge"-t? Itt nem használati tárgyként működik, hanem névként!

Amúgy ezt a "modern" zenés dolgot nem értem nagyon!
Ettől függetlenül azért jelzem, hogy kiskorú vagyok, valamint diszkóba se nagyok járok, inkább otthon szórakozok!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
2705 levél
Válasz 03.11.18. 17:32 #60
hadzsi
És mit ér az ha valaki egyetemre jár? Semmit! Nézz körül milyen példát mutat az értelmiség manapság. Kiről vegyen példát Pistike meg Janika meg az a munkás aki legnyom 2 műszakot, hogy enni adhasson a gyerekének? Ezekről? Ugyanolyan színvonalat képviselnek. Megjegyzem a legtöbb tanárom az iskolában azon kívül, hogy frusztrált volt állandóan és önértékelési problémákkal küszködött nagyjából semmit nem tanított, de ha dolgozatot írtunk akkor aztán elővette a Kiskegyedet és szorgalmasan bújta. Emellett a legtöbbje azt sem tudja mi fán terem a gyerek. Így aztán kinevelődik/kinevelődött jónéhány olyan generáció, amelyik olyan imbecilis, debilis hajlamokkal lesz/van megáldva, mint az amerikai félidióták, akik azzal sincsenek tisztában, hogy kivel áll háborúban az országuk és egy majmot választottak meg elnöknek. De legalább a nyelvükre büszkék, még meg is különböztetik a brit angoltól. Mi meg vazze'? Hööö... mit pappol ez a köscög itteny arró', hogy irlyak emberhe méttóan? Há' mennyen má' a kurva annyába írlyon könnyvett! Na milyen? Jobb olvasni? Mert lehet ám így is írni és mindenki megérti nem? Gondolkozni? Minek majd csinálja helyettem más! Nehogy már nekem kelljen! Még megerőltetem magamat. Az író írjon helyesen- édes istenem, mióta alaptétel ez?- a gondolkodó meg gondolkodjon, mert ez itt egy fórum, olyan mint a szellemi kanális, idejövök aztán belepisálok, mert ma ilyen világban élünk. Mert ma akkor vagy "nagyonkirályűberfasza" ha jól leszarsz mindent magasról. Igényesen írni? Minek?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2842 levél
Válasz 03.11.18. 17:28 #59
borotvapenge
Sziasztok!

A jövő értelmisége? ..már akkor halálra lett ítélve, amikor a 'modern' zenék betörtek a zene világába. Szerintetek egy-két számítógépből kicsikart csipogás és kattogás 10 percen át tartó ismétlése (és ennek istenítése) nem a szellemi leépülés kezdete?

Ennek tükrében tehát: ha te, Solberg Úr vagy hadzsi, egyetemista vagy és diszkóba jársz, akkor te egy tahó vagy? NEM HISZEM!

Tehát az intelligenciát ne vonjuk össze ilyen dolgokkal, mert nem ad valós képet. ..és félremagyarázható, lásd a hozzászólásomat.

Na by all!

ui.: Ha már itt tartunk.. a hadzsi-t nem nagy betűvel kellene kezdeni? Mert ugye névként adtad meg...
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
1940 levél
Válasz 03.11.18. 16:35 #58
Petter Solberg
Ezt most úgy mondod, mintha te nem főiskolára v. egyetemre járnál!

De azért egyetértek.

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
2705 levél
Válasz 03.11.18. 13:21 #57
hadzsi
És ráadásul még egyetemista is vagy? Sajnálom a következő nemzedéket, ha ilyen értelmiség fogja majd a kezét, amelyik sem írni sem beszélni nem tud majd helyesen.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
2705 levél
Válasz 03.11.18. 13:07 #56
hadzsi
Legalább vetted a fáradtságot és elolvastad a korábbi hozzászólásaimat úgy sziporkázol, vagy arra is lusta vagy kedves Inteligencia "Szigorúan egy l" Úr? Szomorú, hogy úgy gondolják egyesek, hogy az általában elvárható helyesírás az MTA- Kisfaludy Társaság nem létezik- kiváltsága.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1940 levél
Válasz 03.11.18. 11:01 #55
Petter Solberg
Félig meddig rosszul látod a dolgokat!
Itt nem arról van szó, hogy mi most beleakarnánk kötni azokba, akik nem megfelelő helyesírással írnak, és nem megfelelő formában.

Egyszerűen anyi, hogy vannak, szerencsére elég sokan, akiknek nem tetszik, ha mindenhol azt látjuk, amit már lentebb felsoroltunk.

És nehogy most neked álljon már feljebb, aki azt írja lényegében, hogy: "Gyerekek! Írjunk úgy, ahogy a kedvünk tartja, a helyesírás nem számít! Kisbetűvel kezdtem a mondatot? Kit érdekel! A mondatvégi írásjel, és a köv. mondat első betűje között nem hagytam helyet? Kit érdekel!"!

Természetesen, ha valaki ritkán vét "hibát", akkor azt senki nem szólja meg (én legalábbis nem, az biztos)!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
10106 levél
Válasz 03.11.18. 08:28 #54
mucius
Komolyan mondom, megszállottakkal van dolgunk itt. Ez egy fórum, nem a Kisfaludy Társaság, vagy az MTA.
Egy a lényeg, találtatok valamit, amibe bele lehet kötni. Gratulálok gyerekek!!

Ja, ha ilyen tehetségesek vagytok írás terén, írjatok könyvet!

Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
1940 levél
Válasz 03.11.17. 17:27 #53
Petter Solberg
"Nyelvtanból soha nem voltam valami nagy agy, sőt a helyesírásom kifejezetten pocsék volt, de..."

Ahhoz képest komolyan gondoltam, amit írtam, és máig is tartom!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
20761 levél
Válasz 03.11.17. 13:51 #52
Eric
Szerintem érti az, hogy miért mondtam, akinek írtam...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1344 levél
Válasz 03.11.17. 13:32 #51
yerico
Nem, elég az egy is, csak legyen kint.
2705 levél
Válasz 03.11.16. 23:10 #50
hadzsi
Nem kell a helyesírásomat sem becsülni sem áradozni róla. Nyelvtanból soha nem voltam valami nagy agy, sőt a helyesírásom kifejezetten pocsék volt, de valami ragadt rám, és ha már rám ragadt megpróbálom használni is. És megtisztelem azzal az én hozzászólásaimat olvasókat, hogy megpróbálok magamhoz mérten normálisan fogalmazni és írni. Nem akarom megváltani a világot, de még a fórumozók lelkét sem akarom megmenteni a pokol égő tüzétől, ahová egyébként sem a helyesírásuk miatt kerülnek az emberek.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1940 levél
Válasz 03.11.16. 22:07 #49
Petter Solberg
Nem vagyok vak, látom a smiley-t, de akkor is fontos megemlíteni mégegyszer, hogy valóban igaza van! És helyesírását sokan irigyelhetjük szerintem, szal nem kell leszólni.

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
902 levél
Válasz 03.11.16. 21:50 #48
Szücsi
Azert a vilagot nem kell megvaltanod...
1940 levél
Válasz 03.11.16. 21:07 #47
Petter Solberg
Izé! Én is egy "l"-lel írtam az intelligencia szót!

Na, ezért utálom, ha más se tud helyesen írni, hiszen akkor csak a rosszat tanulom meg, de a jót meg nem!

De én legalább vettem a fáradtságot, és megnéztem, hogy ugyan, én hogy írtam!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
2705 levél
Válasz 03.11.16. 20:12 #46
hadzsi
Sajnálom! Igazán nem akartam, hogy megint egy újabb "idióta" témába fuss bele, és nem akartam rabolni az idődet egy ilyen jelentéktelen hülyeséggel. Teljesen igazad van. Ezentúl nem figyelek oda olyan pitiáner dolgokra, hogy mondatvégi- és közi írásjelek kitétele, ezenfelül megígérem, hogy más ordítóan nagy helyesírási hiba kijavítására sem fogok nagy gondot fordítani. Mindenképp gyorsan írok majd, minél gyorsabban és átviszem az attitűdömet a beszédstílusomba is. Csak néhány szót - bocsánat már javítom is: szavat- leszek hajlandó kiejteni a számon, elhagyom a szinonímákat, nem figyelek a szöveg struktúrájára, a stilisztikát, mint fogalmat is elfelejtem, stb.
Hát nem csodálom, ha mindenképp változtatni akarnak a magyar oktatás színvonalán, ha az olyan embereket termel ki, akiknek a saját anyanyelvük művelése egy cseppet sem fontos. Irány Halivúd, irány a tunyaság. Egyáltalán ki volt az a hülye fasz, aki kitalálta a magyar nyelvet?
Ja és még valami! Neked az intelligencia is csak egy l betűvel adatott meg. Sajnállak érte, mint ahogy a többi károsultat is, amiért arra nem veszitek a fáradságot, hogy a saját nyelveteket tiszteljétek, a másik mondanivalójának lényegét felfogjátok. Ajánlom olvasd el mégegyszer mit is vartyogtam, mit tekintek igénytelenségnek. Nem az elírást és nem is a rövidítéseket. Én meg ugyanakkora károsult vagyok, mert ilyen témát nyitok. Ahogy Jack Kerouac írta az Úton c. könyvében: "Pusztul a Világ!"
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
11787 levél
Válasz 03.11.16. 18:56 #45
Ghoost
fasza, erre én is elírom
11787 levél
Válasz 03.11.16. 18:56 #44
Ghoost
"Hány olyan irodalmi műt olvastál "

Kérlek ezek után ne cska ne akarj kioktatni minket
1940 levél
Válasz 03.11.16. 18:39 #43
Petter Solberg
Attól függetlenül, hogy meglehet érteni egy szöveget nyelvtani hibákkal is, még nem következik, hogy úgy is kell írni!

Hány olyan irodalmi műt olvastál eddig életedben, ahhol oldalanként 10 helyesírási hiba is szerepelt? Feltételezem egyet se!

És azt is gondolom, hogy az írónak nem tellett nagy fáradtságba egy kicsit helyesen írni! Pedig egy könyv ált. min. 100 oldalnál kezdődik!

Akkor pl. te miért nem tudsz pár szavas hozzászólásnál legalább kicsit öszpontosítani, hogy ne maradjon benne "szándékos" hiba?

---

És itt jön az inteligencia a képbe! A "hülye" ember úgy ahogy elsőre írta elküldi, míg az "okos" visszanézi, és amit megtalált hibát, akkor azt kijavítja!

Ez nem egy chat, ahhol törekedni "kell" a folytonos szövegre, mert anyáznak, ha már 2 perce várnak a válaszodra, hanem egy fórum.

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
10106 levél
Válasz 03.11.16. 11:15 #42
mucius
Egy újabb idióta topic. Mondj már légyszives egy olyan hozzászólást, aminél nem értetted, hogy miről is van szó!
Az hogy valaki félregépel, vagy rövidít dolgokat, szerintem egyáltalán nem minősíti. Az, hogy cigánykodik ilyen jelentéktelen dolgokon, az viszont fest róla egy képet. A bunkó,tahó szöges ellentétét (akadéskodó faszparaszt). Ezt most nehogy magatokra vegyétek. Az, hogy valaki egy fórumba hogyan is ír, nem igazán áll kapcsolatban az inteligenciával. Ha valaki meg rejtjelezve ír, az magára vessen, mert több mint valószínű, hogy nem kap választ.
Engem nem idegesítenek a helyesírási hibák. Az viszont igen, ha valaki azért is jobban akar tudni valamit a másiknál, és beleköt mindenbe amibe lehet. Okoskodni nem itt kell.

Kösz, hogy elolvastatok!!!
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
433 levél
Válasz 03.11.16. 10:08 #41
Tiny
Helyes, de a smiley nem írásjel. Nyelvtan: póvizsgára kényszerül.
"Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme." Rejtő Jenő
20676 levél
Válasz 03.11.15. 23:50 #40
Pyrogate
Én már nem is merek semmit írni
Szenvedély nélkül a foci halott.
20676 levél
Válasz 03.11.15. 23:49 #39
Pyrogate
Én már nem is merek semmit írni
Szenvedély nélkül a foci halott.
2325 levél
Válasz 03.11.15. 18:20 #38
Berkenye
Muris, hogy mindenki a másik hozzászólását akarja kijavítani, mások meg az övét, és ez egy végtelen körforgásba torkollik
1987 levél
Válasz 03.11.15. 16:44 #37
Sam2
Azé írásjelekre szükség van, mert félre lehet értelmezni a mondatokat, de nem kell tök hibátlanul írkálni, mert tök fölösleges+ Anélkül is megértjük egymást, akkormeg? Mi értelme van neki?
gyűlölöm a másnapot....
20761 levél
Válasz 03.11.15. 14:46 #36
Eric
"...és a mondatot mondatvégi írásjellel fejezze be!!! "

Pláne mindjárt hárommal. Igaz okostojás?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1987 levél
Válasz 03.11.15. 13:25 #35
Sam2
Ezennel megfogadom, hogy nem fogok rövidíteni, idegen kifejezéseket használni, még ha lassabban is írok emiatt! Ha megszegem, halállal lakolok érte! És megalapítom a Helyesen írók clubját!
gyűlölöm a másnapot....
229 levél
Válasz 03.11.15. 13:22 #34
Emb3rke
"naggyából" > Gratula!!!
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra
1940 levél
Válasz 03.11.15. 12:16 #33
Petter Solberg
Kb.! Nem esik messze az alma a fájától!
Ha itt mindenki helytelenül ír, akkor mit várnak a mai felnőttek, mikor ilyen példákat látunk, mi fiatalok, hogy: "létszi", "pc dome", "vok", stb...?

Az pedig már tényleg az igénytelenség alsó határa, mikor valaki arra sem képes, hogy a mondatot nagy betővel kezdje, és a mondatot mondatvégi írásjellel fejezze be!!!

Mert addig Ok, hogy nem tud helyesen írni valaki, és az nem is igénytelenség bizonyos szinten. Sztem!

És az, hogy valaki nem használ ékezetet? Megszoktam! SMS-ben is úgy írok, akkor itt meg elsőre megértek minden szót, más kérdés, hogy valaki nincs hozzászokva ehhez (azt sajnálom)!

És még egy fontos dolog! Az is az igénytelenség fogalmába tartozik, mikor valaki (naggyából minden ok nélkül, persze vannak kivételes esetek) a mondat közepébe smiley-t rak. Mint pl. ZZoli3 (ebben a topicban, akkor is értenénk a viccet, ha nem tenné ki, minden direkt hibásan írt szövegrész után)!

I Petter Solberg!
Abit NF7-S, AMD XP 3000+, Club 3D R. 9600Pro, 1GB RAM (400MHz), P380-as 2.1, 300W-os Codegen, stb...
1961 levél
Válasz 03.11.13. 15:53 #32
ZZoli3
Szerintem ha mindenki hibátlanul írna(mindt eén,igaz e srászok) akkor kevésbé tűnne nagy számnak ha valaki tök hibátlanul leír egy szöveget.De amikor mindenki(tiösztölöt a kívételnek) tiszta hibával ír csoda ha valakinek jó a helyesírása.
Ooooh you set my soul alight
2705 levél
Válasz 03.11.13. 00:16 #31
hadzsi
Az nem mittudomén, hanem mittomén, értem?
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
5400 levél
Válasz 03.11.12. 23:38 #30
Morello
Hátt nézze... Jön egy atomtámadás, akkor azt csak az ovjektum lakói fogják átvészelni, mert azellen véd!
És akkor ők fogják megalapítani az új magyar civilizációt, mert hát ugyebár ott van Maolvin is, aki az egy évvel fiatalabb nővérje mittudomén
4103 levél
Válasz 03.11.12. 20:48 #29
xeLaR
Azért annyira nem fog visszafejlődni a magyar nyelv...
Nameg tanácstúl a zengedéj meg a nővérje
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
5400 levél
Válasz 03.11.11. 22:46 #28
Morello
Szerintem meg térjünk át a Matisz papa-féle újmagyar nyelvre

Hááá, ha tell neti nelvtan, attó a ő baja! Ha ipádottá, madotatípátoddá! Különben is: tata halá, tata bőtön!
477 levél
Válasz 03.11.11. 22:40 #27
nsyifm
Netikett, gyerekek, netikett...
KONFIG: ASUS P4P800E-Deluxe, Celeron 2800 Mhz, 1 GB RAM, ATI Radeon 9600XT 256M
1645 levél
Válasz 03.11.11. 21:01 #26
Gerico
Szerintem mindkét félnek igaza van!:

-Senki nem igénytelen, csak jobban kéne figyelni arra ahogy egymással "kommunikálunk"!
-nem kell annyira komojan veni a hejesírást. van aki gyorsiró!

(egyébként a két helyen direkt írtam jól, és rosszul)
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
902 levél
Válasz 03.11.11. 21:00 #25
Szücsi
1. Nem hasznalok ekezetet.
2. Nem tudok rendesen gyorsirni, szoval nincs idom meg arra is odafigyeljek hogy mit irtam rosszul. Bocs!
3. Sztem nem az a lenyeg hogy kinek mennyi hibaja van a mondatban, hanem az hogy aki elolvassa az megertse. (De ez csak a forumra, chat-re...stb-re vonatkozik, hivatalos dolgokra mint e-mail nem)
2387 levél
Válasz 03.11.11. 21:00 #24
SShark
Szerintem meg lehet állapítani, hogy mi az amit elírunk a gyors vélemény "beklampírozás" miatt, vagy mi a durva helyesírási hiba. Szerencsére az elsőből van sokkal több....
2705 levél
Válasz 03.11.11. 20:42 #23
hadzsi
Elég baj! Remélem pár száz év múlva még lesz olyan ember aki tud is beszélni. Bár szerintem nem, mert ha így haladunk akkor az utódaink csak makogni fognak. Azt is megérti mindegyik.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.