Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?Írd ide hozzászólásod:

13194 levél
08.08.24. 05:04
McCl@ne
Köszönet csuroach kollégának az ajánlásért!

The Notebook - Szerelmünk lapjai (2004)
Egy idős úr felolvas egy korabeli hölgynek, akit egy szanatórium jellegű helyen ápolnak. A történet két fiatalról szól, akik tizenéves korukban találkoznak és az ő szerelmüket meséli el, hogy élték túl a társadalmi különbségeket, hogyan váltották valóra az álmaikat, élték túl a háborút és ezek után mi lett a sorsuk...
Gondolom, ahány élethelyzet, annyiféleképpen lehet értelmezni a filmet, de egy valami minden nézőnek közös lehet: ez a történet bár szentimentális és gyakran túloz, de legalább nem áltat és nem hazudik! Kimondja, hogy nincs olyan holtomiglan-holtodiglan, ahol minden a legnagyobb rendben és igenis el lehet választani a szerelmeseket, sőt, itt még -bár dobálózik a film a fogalmával- az igazi és egyetlen fogalmára is rácáfol, egyszerűen csak lecsupaszítja a szerelmet és a körülményeket azzá, ami valójában.
Ha eddig nem jött volna le, gyönyörű filmről van szó, meggyőző színészi alakításokkal, főleg a főszereplő srácot játszó Ryan Goslingot emelném ki, hihetetlen szépen fényképezett jelenetekkel és egy kellően mélyre nyúló történettel, ami kizárt, hogy hidegen hagyja az embert!
Engem megfogott, talán pont a legjobbkor jött, kicsit még lökött rajtam abba az irányba, amerre mostanában a tekintetem réved...
De ennél itt és most fontosabb, hogy aki kapható a romantikus filmekre, az ki ne hagyja, ez a műfaj egyik csúcspontja, lazán egy lapon említhető a Mielőtt lemegy a Nap/Mielőtt felkel a Nap c. párossal!
10/10

Respect is not given. It's taken.

Vissza