Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?Írd ide hozzászólásod:

33109 levél
08.09.25. 02:00
Creativ3Form
A Kárhozat Útja

Nagyon régen láttam már, de a napokban a kezembe akadt és megtekintettem. Mondhat rám bárki bármit, nekem ez a kedvenc Sam Mendes filmem. Az Amerikai Szépséggel olyat alkotott, amit azidáig senki...na jó, ez kicsit túlzás mondjuk inkább úgy, hogy olyat alkotott, amit azidáig csak nagyon kevesen. Slágerfilmnek számított nálam, ami azt jelenti, hogy minden héten megnéztem...a zenéjét minden nap meghallgattam. Totálisan beleszerettem a filmbe, már-már betegesen az Amerikai Szépség volt a mániám. Ám eltelt pár év, és megérkezett a Kárhozat Útja...Sam Mendes következő filmje. Emlékszem, korhatáros volt a mozikban, de meggyőztem fatert, hogy márpedig nekem ezt látnom kell. A stáblista után nem tudtam megmozdulni...odaragadtam a székhez és ha apám nem bök meg, hogy "gyere menjünk", talán még most is ott ülnék. Valami hihetetlen volt, amit a vásznon láttam. A rendezés...az operatőri munka...a zene...a színészek. Hosszú ideig (egészen pontosan a He7edik megnézéséig) ez volt a kedvenc filmem és mai napig az egyik legjobbnak tartom, ami valaha készült. Thomas Newman meg...istenem...felülmúlta önmagát. Már az Amerikai Szépségben is olyan dallamokkal ajándékozott meg minket, hogy az ember méltán mondhatta, hogy "kész, ennyi...most már meg is hallhatok." De amit itt levezetett, az maga a tökély. Tökéletesítette a már megalkotott dallamokat és valami olyat tett hozzá, ami minden ember számára, aki csak egy kicsit is szereti zenét, gyönyörrel tölti be a mindennapjait. Minden idők legszebb filmzenéje számomra.
Tudom, kicsit giccsesen fogalmaztam, de nem tehetek róla. Imádom ezt a filmet és nem bírok magammal.
Ami miatt még jó érzésekkel töltött el az újranézés, a Paul Newman jelenléte, aki itt még egészséges volt sőt...korához képest jól is nézett ki. Szegény ma már nincs jó állapotban és jó volt látni egy ekkora színészkolosszust a vásznon.

10/10
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!

Vissza