Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?Írd ide hozzászólásod:

4731 levél
09.02.13. 02:40
Christoph
Persze itt minden csak egy vélemény. De ettől függetlenül sokkal többet vártam tőle.
És itt nem arról van szó, hogy jó film vagy sem. Csak épp azt nem szeretem, ha egy jól sikerült szuperprodukcióra ráaggatják az évszázad filmje címet, mert sok benne a pénz meg mondjuk sztárszínészek szerepelnek benne. Itt elsősorban a Sötét lovag ami idén kiverte nálam a biztosítékot. Jó volt, de nehogy már én szégyelljem magam, ha nem tartok egy fekete bőrruhában ugráló fasziról szóló filmet a filmtörténet gyöngyszemének. Sokat kihoztak a képregény témából, de nincs ott a legek között szerintem. Benjamnin Buttonnál ugyanez, sok munka van a filmben, de túl van lihegve az egész.
A Slumdog Millionaire-ba láttam azt az ötletet, ami elég ritka az amerikai felhozatalban (pláne, hogy a rendező is angol volt...). Nem egy óriási film, de kiemelkedő az évben.

Megkérdezném itt a sok filmértő embert, hogy európai filmeket itt senki nem néz? Tényleg érdekelne. Én is inkább amerikai filmekről írok, mert erre van "igény", de ne csináljunk már, úgy mintha nem létezne film csak az USA-ban. Vagy talán nehezebben hozzáférhetőek? De ez sem teljesen igaz.

Dobálózunk itt Tarantinoval meg Guy Ritchivel, de amíg mondjuk Fellinitől vagy épp Truffauttól nem látott valaki 4-5 filmet az ne mondja, hogy nagyon benne van a témában. És akkor csak nagyon a legekről volt szó.
Engem tényleg érdekelne, hogy miért nincs igény az általában sokkal okosabb, intelligensebb, életszerűbb és ötletesebb "hazai" európai filmgyártásra...?! Vagy tényleg csak a szórakoztatás a lényeg? mert akkor értem miért csak amerikai filmek forognak.

Vissza