Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Minden, ami futball - FocisarokÍrd ide hozzászólásod:

16499 levél
10.03.31. 23:22
ufodani

"Néhány éve még azon hüledezett minden focirajongó, hogy egy aprócska, focilabdába ültetett chip mennyire fogja majd befolyásolni a futball jövőjét. Eltelt néhány év, és ha akkor csodálkoztunk, akkor most készüljünk fel arra, hogy az álunkat a földről kell majd felkaparnunk.
Az utóbbi időben elég sok érdekes dologról hallani a focival kapcsolatban. Ott van például a zenélő labda, amely különböző hangokat ad ki ha hozzáér valaki, vagy ott az idei foci VB 3D-ban való közvetítése. Mivel ezek a dolgok inkább csak érdekesek, mint találékonyak, ezért az igazi feltalálók, akik mellesleg elég nagy focirajongók is lehetnek, úgy gondolták, hogy inkább feltalálják a jövő focilabdáját.
Már önmagában a labda külalakja egy kész kuriózum. Legfőbb érdekessége, hogy az elasztikus anyagnak hála (amiből készült), nem szükséges hozzá levegő. Tehát, nem kell pumpálni. Másik dolog, hogy a labda belsejében egy processzor chip van elhelyezve. Ez a chip a labda agya. Figyeli a mozgást, kiszámítja az utat, jelez ha gól, szöglet, illetve szabálytalanság történik.
További érdekességek: a labdába egy 3D-s kamerát is elhelyeztek, aminek hála a jövőben talán az egész Messi-féle cselsorozatot végigkövethetjük, méghozzá teljesen közelről, 3D-ben. Képzeljük csak el, ahogy egy lövés után több mint 100 kilométer per órás sebességgel tartunk, teljesen 3D-ben Edwin van der Sar kapuja felé.
Továbbá… A beépített GPS-nek köszönhetően, ha a labda átlépi a gólvonalat azonnal megváltozik a színe. Ugyanez történik, ha a labda elhagyja a pályát vagy szabálytalanság történik.

SAJNOS, ez az egész még csak egy korai tanulmánymodell, amiből nem biztos, hogy a közeljövőben valóra is válik valami. De ha már álmodozunk, akkor azt a kamerát tényleg megoldhatnák valahogy."


Nekem bejön az ötlet,főleg a színváltos rész.
A FIFA szer sosem vezetné be,minden újdonságtól ódzkodnak akár a gólbíróra akár a videóbíróra gondolva.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)

Vissza