Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?Írd ide hozzászólásod:

4031 levél
10.06.26. 12:53
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Germinator

Bevallom, derekasan, hogy XY-kromoszómás létemre a moziban ejtettem jó pár könnycseppet, amikor a harmadik részt láttam.

Epikus a harmadik részben az is:

- Gimli és Legolas folytatják a leirtott ellen számolását.

- Fekete Kapu, özönlenek kifelé a pokolbéli teremtmények, Aragorn egy pillanatra lenéz a földre, elmereng, egy enyhe mosoly megjelenik az arcán, aztán überkirályhatározott arccal, kőkeményen ránéz a barátaira, és csak annyit mond: "Frodóért". Aztán kivonja a kardját és elkezd rohanni az ellen felé.

- Fekete Kapu, Aragornt eltapossa az egyik troll-hadnagy, és Legolas próbál áttörni a tömegen, hogy megvédje a barátját.

- Théoden megérkezése, beszéde, a több ezer torokból üvöltő "Halál"-jelszó, és rohírok lerohanása, összeütközése a beste orkokkal. Majd a olifántok és haradiak megjelenése és összecsapása.

- A Sasok megérkezése!

- Amikor Minas Tirithben megkoronázzák Aragornt, és elénekli az "Et Earello Endorenna utúlien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta!"-t, vagyis: "A Nagy Tengerről Középföldére érkeztem. Itt lészen lakóhelyem, nékem s utódaimnak az Idők végezetéig!" Természetesen, aki nem olvasta a könyveket, sem a Szilmarilokat, annak ez nem jelent semmit. Viszont aki igen (mint én ), annak szerintem örömet okozott. Ezek Elendil szavai, amikor először Középföldére lépett. A moziban is egyből felismertem.

- Gandalf és Pippin beszélgetése, amikor az "út nem itt ér véget" hangzik el, akkor szerintem Valinorról esik szó (Szilmarilok).

- Gandalf és Faramir jelene, mielőtt Faramir apja parancsára kivonulna Osgiliath ellen.

- Amikor Aragorn azt mondja, mikor a négy hobbit meghajol: "Barátaim... Nektek jár tisztelet." - és letérdelnek előttük.

Jaj, abba is hagyom, mert... mert...

Vissza