Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Filmsarok - mit láttál mostanában?Írd ide hozzászólásod:

4167 levél
10.06.26. 16:11
xeLaR
Going Postal
Egy újabb Korongvilág-történet megfilmesítése, amit mellesleg Magyarországon forgattak. A sztori tök egyszerűen indul: a fiatal (legalábbis elvileg a könyvben az, a filmben nem igazán látszik) Moist von Lipwig az egyik legfondorlatosabb szélhámos és csaló a Korongvilágon, csak éppenséggel sikerült elfogni és fellógatni. A halál helyett azonban egy borzalmasabb sors várt rá. Ugyanis Ankh-Morpork vezetője, a Patrícius felkérte, hogy hozza rendbe a városi postaszolgálatot, ha meg nem fogadja el ezt a megbízatást, akkor a halál vár rá. Moist nagy nehezen elfogadta, de még álmában sem gondolta volna milyen megpróbáltatások várnak ott rá, mint pl. az inkompetens postásai, a gólem felügyelőtisztje, és a kiéleződő verseny a Korongvilág távíróhoz hasonlatos szolgáltatással.
Annak ellenére tetszett ez a 3 órás tévéfilm, hogy nagyon gagyira sikerült a látvány. Úgy értem a Hogfather és a Colour of Magic sokkal jobb volt ilyen téren, mint ez. A gólemek szájmozgása valami fertelmesre sikeredett, a kinézetükről meg ne is beszéljek. Emellett még David Suchet (azaz Poirot), aki mellesleg a film "főgonosza" eszméletlenül túljátssza a szerepét. Mindezek ellenére hamar elrepült nekem ez a 3 óra, mivel érdekes és nagyon vicces volt a történet, és a legtöbb karakter is szimpatikus volt. Szal tök jól el voltam vele. Nem olyan jó, mint a Hogfather, de nincs olyan sokkal mögötte.
4/5
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-

Vissza