Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and FireÍrd ide hozzászólásod:

14276 levél
11.04.26. 11:33
balays82
Remélhetőleg a héten már nekikezdek a Kardok viharának, amit írtál, az még gyorsabb haladásra motivál.

SPOILER
Tyrion valóban teljesen a középpontba került, gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a királyok csatájában ő az, aki tényleg ellátja a királyi feladatokat. Joffrey gyakorlatilag semmire nem jó, Cersei részéről is csak az intrikára futja, miközben az Ördögfióka szó szerint a Királyvár és a saját túlélésükért küzd. Eközben pedig olyanok veszik körül, akikről fogalma sincs, mennyire megbízhatóak, meg ott van Shae, akinek szerepe szintén bizonytalan, olyan "túl szép, hogy igaz legyen" kapcsolat az övék. Egyszerűen nem lehet nem rokonszenvezni vele.

Ami különösen bravúros szerintem, hogy Martin úgy teremt izgalmat és feszültséget, hogy a harcoktól szinte teljesen távolt tartja az olvasót, legalábbis a 700. oldalig, ahol most tartok. Csak kapjuk a híreket a szereplőkkel együtt, de igazából soha nem áll rendelkezésre több információ annál, mint amit ők tudnak.
A fontosnak tartott szereplőket pedig továbbra is egy tollvonással képes kiírni, engem Renly halála döbbentett meg nagyon, legalábbis annak a módja. Na meg amikor a Starkok elveszítik Derest, miközben a kis Arya megszerzi Harrenhallt. Nagyon komoly.

Az mondjuk először nem tetszett annyira, hogy a mágia és a misztikum szerepe jelentősen növekedett a második kötetben (Melisandre, Halhatatlanok, Jhaquen H'gar, Jojen Reed stb.), de annyira azért nem zavaró, sőt azáltal, hogy sokan tagadják a mágia létét, még külön érdekes is.

A Hagymalovag pedig tényleg nagyon szimpatikus, Brienne mellett leginkább ő iratkozott fel nálam a kedvelhető szereplők listájára.

Vissza