Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» SorozatokÍrd ide hozzászólásod:4775 levél
11.11.06. 22:05
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Donnie több mint két hónapja itt írt egy remek posztot a western-sorzatokról, illetve a jövőbeli tervekről[b]. A comment:com ma [b]itt meg is erősítette őket.

Az AMC próbálkozását figyelve úgy látszik az ABC, az NBC és a TNT sem akar lemaradni, és a jövőbeli tervek közül a BSG mestere, Ron Moore Hangtown "projektje" és a FOX Wyat Earp feldolgozása tűnik a legígéretesebbnek .

Akkor nézzük csak, milyen XIX. századi csemegék várnak ránk:

TNT - Gateway

Meghal a város seriffje és három fia próbálja majd fenntartani a törvényes rendet. Ez is jól hangzik, igazi sötét hangulatú felütéssel, amolyan hárman a törvényenkívüliek ellen stílus.

NBC

"Butch Cassidy és a Sundance kölyök történetét a két pisztolyhős csajainak szemszögéből mutatná meg."

Hmm, erre nem tudom mit mondjak. Remélem az NBC ezzel nemcsak a női nézőket akarja a westernhez közelíteni. Érdekesnek, érdekes elgondolás, lehet akár jó is.

NBC - The Frontier

"A nyugatra tartó telepesek mindennapi kínlódásait ismerhetjük meg."

Bár ez szinte semmit sem árul el róla, viszont ez tűnik az NBC legjobb elképzelésének így előre, látatlanba.

A harmadik sorozattervükre, miszerint "egy vadnyugati orvosról szóló forgatókönyvet rendeltek be a Grimm producereitől" még látatlanba is azt mondanám, hogy nem érdekel.

ABC - Hangtown

"Az 1900-as évek elejére kalauzolna el minket, amikor is egy kisváros rohamos mértékű fejlődésen megy keresztül a környéken épülő vasútvonalnak köszönhetően."

Nos, ez tematikában igen közel áll a HoW-hez, viszont Ron Moore, lehet, hogy elfogult vagyok, de BSG után nem hinném, hogy csalódnék benne.

Az ABC emellett tervez egy másikat is, aminek egyelőre a címe van csak meg: Gunslinger.

FOX - Wyatt Earp

Itt a poszt róla c:c-n. A Fringe szerzőinek tollából érkezne.

A hatásvadász posztcím ellenére a sorozat érdekes megközelítésben taglalná az Earp testvérek múltját: életünk azon szakaszát, amiről ritkán szólnak a legendáriumok, amikor még nem váltak emblematikus alakokká!

Realista megközelítés, ha ezt jól sikerül megvalósítaniuk nálam nézési listára kerül!

CBS

Hármat is terveznek a c:c-s poszt szerint.

____________________

Nos, amint látjátok, a számos tervezet van, nem is kevés, bőven tíz felett vagyunk, ha CBS-t komolyan vesszük.

Összegzésképp, én örvendek, hogy több westernsorozat is készül, de a számok nagysága remélem nem vezet ahhoz, hogy vagy egy csomó közepes szériát kapunk a nézőversenyből, vagy, ami még rosszabb, hogy a minőségi és ígéretes sorozatokat elkaszálják az érdektelenség vagy a ráunásból eredően.

Kár lenne, ha a stúdiók újabb hosszú időre sarokba dobnák az Egyesült Államok történelmének eme szakaszát. Inkább jöjjön kevesebb, időnként, mint egyszerre egy nagy gyártási hullám, mert az AMC most belekezdett ebbe.

A többi egyelőre csak terv, addig is itt a Hell on Wheels, részemről pedig várom a Hangtown-t és a Wyatt Earp-t (szerk: s talán a Gateway-t).

Várom a véleményetek.

Vissza