Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» HelyzetjelentésÍrd ide hozzászólásod:

1353 levél
14.02.05. 16:31
Sith Assasin
"Ha csupa értelmiségi, gondolkozó ember használná a facebookot, akkor jó dolognak tartanád?"

Épp ezaz, hogy csupa értelmiségi, diplomás ember használja, akikből aztán makogó idióták lesznek, akik írni sem tudnak. Gondolom általában a munkáltató és az ügyfél is ilyen gyökér stílusban írhat egymásnak. A mai generáció írni nem tud, a jövő generációja pedig beszélni se fog tudni. Megnézed a sok parasztot az étteremben, a telefonokat nyomkodják ahelyett, hogy beszélgetnének. Lassan az emberek két szót nem tudnak majd váltani egymással, hanem szemtől szemben is telefonon fognak írogatni egymásnak. Utópia.

Az meg, hogy nem a faszbúk hibája. De, részben az övé is. Lehet mondogatni ezt, de hozok erre egy példát: Ha egyedül te meg Pista nem fullad bele a Balatonba, akkor sajnos a Balatont be kell zárni. Ha idióták arra használnák a tojást a boltban, hogy feldugják a seggükbe, akkor a tojást be kell tiltani.

Vannak jó oldalai is ennek, csak a nagy része nem az. Ha az emberek különböző tudományos, intellektuális cikkeket osztanának meg ahelyett, hogy mit főztek vagy mit szartak, akkor elég hasznos lenne. Bár tudom, hogy az átlagember csak ennyit tud megosztani, mi mást osztana meg? Az az élete, hogy faszbúkozik.

A másik: az emberek nem egyenlők bizonyos tekintetben de a faszbúk mégis egyenlővé teszi őket. Bárkinek odafoshat az idióta hülyejúzer, sztárolhatja magát. Nincs meg a kellő tisztelet, távolság sem. A legtöbb ember már ennek a hülyeségnek (nem csak ennek, a gépeknek, telefonnak stb.) a rabszolgája. Nem lenne hirtelen faszbúk, az sok millió embernek olyan lenne, mintha levennék a lélegeztetőgépről. Akik meg halálra keresik magukat rajtuk visítva röhögnek, hogy milyen és mennyi szart el lehet adni a gyökér embereknek. Okosszemüveg bazmeg.

Engem aztán nem érdekel ha más hülye, addig amíg nem próbálja ezt ráerőltetni másokra. Csak azért jó lenne ha a világ egy normális társadalom felé haladna, nem pedig a telefonnyomkodó, makogó, funkcionális analfabéta baromállat társadalom felé.

Vissza