Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» SorozatokÍrd ide hozzászólásod:

13257 levél
19.08.21. 23:40
McCl@ne
Kicsit alacsonyan röpködnek a 10|10-ek, de tényleg nagyon jó volt! (mármint a Mindhunter 2. évada) Jobb is, mint az első, érdekesebb, ahogy a valós háttér miatt a felütése bár nagyon filmszerű, a lecsengése mégis teljesen szokatlan, ahogy a konklúziói is. Amit nehezményezek (azzal együtt, hogy tartom az egész évadot 8|10-re), hogy Holden teljesen háttérbe szorul, Bill és Wendy karatkerei pedig bár érdekes szálakat kapnak, ezek ebben az évadban sehova nem futnak ki, a végére mindkét vonal azt az érzetet keltette, mintha csak a felét láttam volna annak, amit erre az etapra szántak. Úgy viselkedik a sorozat, mintha jövő héten jönne a következő évad, ember nem lesz, aki ezeknél a történetszálaknál két-három évad múlva emlékezni fog, hogy mennyiben maradtak, pedig volt potenciál mindkettőben.

Ennek persze lehet az az oka, hogy a valóságban a nyomozások idején itt álltak ezek a történetek, de ettől még egy David Fincher kaliberű rendező-producer ezt átláthatta volna. Ahogy azt is, hogy az első másfél részben konkrétan a fejemet tettem volna rá, hogy Holden pánikrohamai lesznek az évad központi elemei, mert ebben a kb. másfél órában szinte csak ezen volt a hangsúly. Ehhez képest az égvilágon semmi nem történt ezen a fronton, ami megint csak oké, ha így volt valójában, de a filmnyelvet akkor rosszul használva mutatták be ezt a problémát.

Ezeket és néhány apróbb, de kihagyott ziccert leszámítva nagyon jó évad volt, iszonyú erős hangulattal, zseniális alakításokkal, fényképezéssel, illetve külön imádom a zenéjét. Nem sok sorozatot nézek, de ennél maradni fogok, tényleg olyan érzés, mintha egy Zodiákus kaliberű Fincher filmet néznék, nagyon ajánlom mindenkinek mindkét évadot, akinél esetleg kimaradt volna.
Respect is not given. It's taken.

Vissza