Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Politika - az egyetlen ilyen célú topic a Dome-onÍrd ide hozzászólásod:

4370 levél
04.12.06. 15:18
Kalwa
Ostromolják a dzsiddai amerikai konzulátust
Index

Autóba rejtett pokolgép robbant az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusa előtt. A lángokban álló épületet fegyveresek rohanták meg, négy szaúdi biztonsági embert megöltek, tizennyolcat túszul ejtettek. A konzulátus épületét több száz szaúdi rendőr és nemzeti gárdista vette körbe, amerikai diplomaták beszámolója szerint tűzharcban állnak a támadókkal.

Ismeretlen fegyveresek rohanták meg az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusát. A BBC a szaúdi konzulátus dolgozóitól származó értesülései szerint a támadás "még folyamatban van". Helyszíni jelentések szerint az épület, melyből két vastag füstoszlop emelkedik fel, lángokban áll.

A hírcsatorna értesülései szerint a támadók négy szaúdi biztonsági őrt megöltek, tizennyolcat túszul ejtettek, jelenleg az épület visszafoglalására érkezett szaúdi rendfenntartókkal állnak tűzharcban. A jelentések szerint a támadásnak nincsenek amerikai áldozatai.

A szaúdi biztonsági erők három támadót megöltek, kettőt letartóztattak, jelentette a Reuters szaúdi rendőrségi tisztviselőkre hivatkozva. Közlésük szerint a két letartóztatott is megsérült a tűzharcban.

Az AP-nek nyilatkozó szemtanúk szerint autóba rejtett pokolgép robbant a szigorúan őrzött konzulátus épülete előtt. Az al-Dzsazíra nyugati diplomatáktól származó információi szerint a támadók a szaúdi és az amerikai őrszemélyzetet megkerülve bejutottak a konzulátus területére amire "egy vagy több kézigránátot dobtak". Az arab hírcsatornának nyilatkozó szemtanúk szerint az épület előtt felrobbant kocsiban négy támadó ült.

A BBC értesülései szerint több száz szaúdi rendőrt és nemzeti gárdistát mozgósítottak az ostromlott épület felmentésére. A konzulátus ostroma miatt az Egyesült Államok bezáratta rijádi nagykövetségét.

A helyszínen tartózkodó tudósítók jelentése szerint az amerikai konzulátust nagy erőkkel védték 2003 óta, amikor iszlám szélsőségesek amerikai lakónegyedek ellen követtek el kilencvenegy halálos áldozatot követelő robbantássorozatot.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

Vissza