Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Lezajlott a VI. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója

2006.03.02. 22:37 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

2006. február 26-án vasárnap került megrendezésre a hatodik Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes fordulója. Az esemény szervezőmunkáit - mint eddig minden alkalommal - ez évben is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, valamint a Simonyi Károly Szakkollégium vállalta magára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről. A feladatokat a KTH, a Stockholmi Királyi Műszaki Egyetem Ph.D. hallgatói készítették. Az elektronikus előválogatón a kínai Himalaya Zerglings csapat szerepelt legjobban, és az első 30 csapat kvalifikálta magát a budapesti döntőbe.
A 2006. január 11-i meghirdetés után minden eddiginél nagyobb érdeklődés és figyelem kísérte a versenyt. Idén 309 csapat regisztrálta magát, többen, mint a korábbi években. A külföldi csapatok részaránya 64 százelékról 67 százalékra nőtt, mutatva a verseny nemzetközi körökben való ismertségét és szakmai színvonalát.
A versenyre háromfős csapatok jelentkezhettek, profik és amatőrök egyaránt. A korábbi években domináns egyetemi-főiskolai hallgatók mellett egyre több az iparban dolgozó szakember, és megjelent az ifjabb generáció is, idén számos középiskolás csapat is jelentkezett. A legfiatalab versenyző 14 éves, és van olyan résztvevő, aki mind az öt eddigi versenyen részt vett.
A nevezett csapatok február 26-án délelőtt közép-európai idő szerint 10 órakor olvashatták először az internetes forduló feladatait, és pontosan öt órájuk volt feltölteni a helyes megoldásokat a szerverre. A feladatok megoldásához elsősorban általános algoritmuselméleti ismeretekre és gyors kódírási képességre volt szüksége a versenyzőknek, hisz több helyes megoldás esetén a hamarabb beadottat értékelték magasabb pontszámmal a szervezők. A versenyzők az eddigi öt évben bármilyen segédeszközt igénybe vehettek a feladatmegoldásokhoz, így volt ez az idei internetes forduló alkalmával is.
Az internetes előválogató célja a legjobb 30 csapat kiválasztása volt, akik a budapesti döntőben mérhetik össze tudásukat és állóképességüket. A tavalyi év három legjobb csapata automatikusan meghívást kap a végső megmérettetésre. Április 21-23. között pontosan 24 óra áll majd a csapatok rendelkezésére, hogy a kiadott feladatokat megoldják. A verseny legjobbjai több mint 5000 euró összdíjazásban részesülnek.
A verseny hivatalos honlapja: www.challenge24.org. ■

hozzászólások (1)

aaron911
aaron911 2006.03.03. 15:14
:-D:-D:-D:-):-):-);-);-);-)
további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.