Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Da Vinci-kód és az 59. Cannes-i Filmfesztivál

2006.05.18. 20:11 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Cannes izgatottabb, mint valaha. Talán még akkor sem várta ilyen sok és ilyen lelkes rajongó az érkező sztárokat, amikor tavaly, a Star Wars III. részének főszereplői érkeztek a film fővárosába. Idén A Da Vinci-kód világpremierjével nyitotta meg kapuit az 59. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. Vincent Cassel, az első férfi, aki a nyitóünnepség házigazdája lehet, angolul, franciául, kínaiul és afrikans nyelven köszöntötte az ünneplő tömeget, a zsűrit, melyet Wong Kar Wai vezet, valamint természetesen A Da Vinci-kód szereplőit. Az egyre hosszabb hajú Tom Hanks, az egyre rövidebb hajú Audrey Tautou, valamint Jean Reano, Paul Bettany, Ian McKellen, Alfred Molina mellett a rendező Ron Howard és az eredeti regényt író Dan Brown is felsétálhatott a fesztiválpalotáig vezető vörös szőnyegen. Nemcsak a palota előtti tér telt meg fotósokkal, filmesekkel, és rajongókkal, de a környező utcákban is hatalmas tömeg gyűlt össze: a többség csak az óriási kivetítőkön nézhette végig kedvencei érkezését, de lelkes kiabálásukat valószínűleg Nizzában is hallották.
Semmi kétség, A Da Vinci-kód lesz a fesztivál legnagyobb közönségérdeklődést és –sikert arató filmje, de díjat nem kaphat, hiszen bár a hivatalos programnak része, a versenyben nem vesz részt: az csak holnap kezdődik. A hivatalos program összesen 55 filmből áll, a filmek 30 országból érkeztek. A díjakat 28-án este adják át: idén jó esély van rá, hogy a díjazottak között magyar filmművészek is lesznek. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.