Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Bushnak tetszett a Szabadság, szerelem

2006.10.30. 23:15 | Dino | kategória: Mozi

Óriási sikerrel mutatták be a Szabadság, szerelmet a Fehér Házban. Vasárnap délután különleges megtiszteltetésben volt része Andy Vajna producernek és Goda Krisztina rendezőnek: alkotásukat magyar filmek között elsőként levetítették az amerikai elnöknek és vendégeinek. Ezzel az eseménnyel a Fehér Ház és az elnök által meghívottak a forradalom 50. évfordulója és Magyarország előtt tisztelegtek.
A vetítés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Fehér Házban ritkán mutatnak be filmet, ráadásul az Egyesült Államok első emberétől megkülönböztetett gesztusnak számít, hogy számos elfoglaltsága ellenére, a vasárnap délutánjából közel öt órát szánt a Szabadság, szerelemre. Az exkluzív vetítésen jelen volt a film rendezője és producere, a vendégek között ott volt Nancy Goodman Brinker és April H. Foley, a jelenlegi és volt budapesti amerikai nagykövet, George Pataki, New York állam kormányzója, Simonyi András, magyar nagykövet, Oláh György, Nobel-díjas kémikus, a filmszakmát a magyar származású Tony Curtis képviselte, valamint Washingtonba utazott a film executive producere, Demján Sándor és felesége is. Az alkotást a jelenlévők hosszantartó tapssal köszöntötték, a vetítést követően előbb a First Lady, majd maga az elnök gratulált szívhezszólóan a producernek.
A film idehaza továbbra is rengeteg nézőt vonz, a Szabadaság, szerelmet már 128 ezren látták. Közben a produkció nemzetközi karrierje is tovább folytatódik, november 2-án az Ameriaki Filmvásáron (American Film Market) egy különleges gála keretében vetítik le Los Angelesben. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: InterCom

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló