Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Online ismertető az internetes veszélyekről

A Symantec részletes oktató és megelőző könyvecskéje.

2007.02.04. 16:49 | Madrac | kategória: Egyéb

Az otthoni felhasználókra leselkedő leggyakoribb internetes veszélyekről tájékoztat a Symantec magyar nyelven is olvasható, online "FlashBook" ismertetője, amely sorra veszi azokat a fenyegetettségeket, amelyekkel online kapcsolat során számolnunk kell.
Ilyenek a "klasszikusnak" mondható vírusok, spamek, férgek és trójai programok, de a FlashBook külön figyelmet szentel a kiberbűnözésnek és az adathalászatnak is. Az Internet Security Threat Report legutóbbi, tizedik kiadása is arra hívja fel a figyelmet, hogy a céltalan, romboló szándékkal kezdeményezett támadásokat felváltották a tudatosan, pénzszerzés céljából indított támadások. 2006 végén két hét alatt három magyarországi pénzintézet ellen is indult phishing (adathalász) tevékenység: ismeretlen személyek olyan elektronikus leveleket küldtek ügyfeleiknek, amelyekkel a honlapjukhoz hasonító internetes oldalakra csalogatják őket, hogy megszerezzék telefonos és internetes azonosítóikat.
A FlashBook nem csupán bemutatja, hogy milyen veszélyekre kell figyelni, hanem gyakorlati tanácsokkal is szolgál azok kivédésére. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló