Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Új szörny születik

Január végén érkezik a magyar mozikba a film.

2008.01.06. 17:37 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A Strause testvérek tréfás emberek. Igaz, humorérzéküket többnyire borzalmas lények tervezésével elégítik ki. A Halál a Ragadozó ellen 2. – Aliens vs. Predator (hazai bemutató: január 31.) rendezői számtalan apró ötletet és meglepetést rejtettek új filmjükbe, és morbid szellemesség az is, hogy az amerikai kisvárost a földdel egyenlővé tevő rémek éppen karácsonykor kerültek az Államok mozijaiba.
– A mi filmünk is egy születés története – nyilatkozta Colin Strause, az egyik rendező. – Hiszen ebben a filmben az Alien, vagyis a Halál-figura egy Ragadozóban, egy Predatorban születik újjá. Az így létrejövő PredAlien örökli mindkét felmenője rossz tulajdonságait.
A film alkotóinak beszámolója szerint, az új lényből több mint 70-féle változat készült, mielőtt a végleges lényt mozgatni kezdték volna az (átmenetileg) élő szereplők között. A sok apró változtatás igazi lelkesedésről árulkodik: hiszen jó részüket alig lehet látni az állandó félhomályban, zuhogó esőben, alagútban vagy víz alatt játszódó jelenetekben.
– Tudom, hogy a rajongók a legapróbb részletekre is figyelnek majd – jelentette ki a rendező. – Ezért fektettünk akkora hangsúlyt minden részletre: a karmok, az agyarak, a jellegzetes régi és az új vonások megtervezésére. Ez a filmsorozat klasszikus, és mi méltók akarunk lenni hozzá. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (4)

afro
afro 2008.01.08. 09:05
"Hiszen ebben a filmben az Alien, vagyis a Halál-figura egy Ragadozóban, egy Predatorban születik újjá. Az így létrejövő PredAlien örökli mindkét felmenője rossz tulajdonságait."
Oké, akkor már csak azt magyarázzák meg, hogy ha eddig az Alien emberbe rakta bele a csemetéit, akkor azok miért nem letek félig emberszerűek??? Vagy ebből egyenesen következik, hogy emberszerűek lettek, csakhogy az embere is egy "Halál-figura", gonoszkodó Alien, ezért nem tűnt fel a mutáció? Vagy most ezt hogy a rákfenébe képzelik?

Az első rész szar volt, ettől se várok sokkal többet, de azért egy átlagos akciófilmenk elmegy, ha szépen megcsinálják, csak sajnálom az eredeti predator filmeket, mrt azok nagyon ott voltak.
devilrise
devilrise 2008.01.08. 10:37
Monnyuk úgy, hogy az Alien génjei dominánsabbak voltak az emberével szemben, míg a Predatorral való egyesülésben az ő génjei is részt vettek az új lény tulajdonságainak kialakításában.
Nagyjából az életben is így zajlik, nemhogy a filmvásznon!
Dark Archon
Dark Archon 2008.01.08. 14:56
Meg aztán hogy nézett volna ki egy HumAlien :-D A KutyAlienről nem is beszélve :D
padavan
padavan 2008.01.08. 14:59
"Ez a filmsorozat klasszikus, és mi méltók akarunk lenni hozzá."

Hát, ez rohadtul nem sikerült, sikerült összehányni a legigénytelenebb Alien, illetver Predator mozit. Grat...

Dark Archon: "kutyélien" volt a 3. részben.

afro: Ne reménykedj, mérhetetlenül szar lett a AvP 2. Az 1 is rém gagyi, de az ehhez képest klaszikus kultmozi.
ajánlott olvasnivaló